- 29 Temmuz 2018
- 2.049
- 4.345
- 133
Ama görgü almayana da canı sağolsun demektir. Böyle vay almıyorsa sevmiyor, günlük şu kadar kazanıyor hesabı yapmak hoş mu?
Selam kizlar,
Ben esimin ailesinin ilk geliniyim ve cocugumda ilk torun evledigimiz gun basladir torunda torun torunda torun...ama ben boyle bir torun sevgisi gormedim kv olcak kadin hergun 150 tl kazanmasina ragmen esim telefonunu satarak beni hastaneden cikardi dogum odamda yapilmis hicbirsey yoktu hadi k3ndimi gectim cocugum 2 ayi bitti bir altinini bile takmadilar..onuda g3ctimm evimiz yakin 2 gun gecirmez kosa kosa torun sevmeye gelir cocuga daha bisey getirdigini gormedimm...baskalarindan topladigi eski seyler haricc..gercek torun sevgisi boylemi oluyor cok merak ediyorumm..hersey maddiyat degil ama insan torununa bisey almayi heves etmezmi hadi almiyorsun ugruna olcekmis gibi tavirla neden girerler ki!?
Kız o eskileri niye tutup kafasına fırlatmadın...Evladına yapmıyor bari torununa yapsın şans işi bu üzülme boşverSelam kizlar,
Ben esimin ailesinin ilk geliniyim ve cocugumda ilk torun evledigimiz gun basladir torunda torun torunda torun...ama ben boyle bir torun sevgisi gormedim kv olcak kadin hergun 150 tl kazanmasina ragmen esim telefonunu satarak beni hastaneden cikardi dogum odamda yapilmis hicbirsey yoktu hadi k3ndimi gectim cocugum 2 ayi bitti bir altinini bile takmadilar..onuda g3ctimm evimiz yakin 2 gun gecirmez kosa kosa torun sevmeye gelir cocuga daha bisey getirdigini gormedimm...baskalarindan topladigi eski seyler haricc..gercek torun sevgisi boylemi oluyor cok merak ediyorumm..hersey maddiyat degil ama insan torununa bisey almayi heves etmezmi hadi almiyorsun ugruna olcekmis gibi tavirla neden girerler ki!?
Ya biz Anadoluluyuz hani Türk insanıyız kendi gelenek göreneklerimiz var. Aile fertleri birbirinin hayatını uzaktan seyredemez. İç içeyiz biz. Kayınvaliden doğumuna gelir, çocuğuna kp kulağına ismini okur, annen damadının sevdiği börekten yapar... Kv-kp altın takmazsa torununa bu ayıptır. Kars’la Kastamonu aynıdır bu anlamda. Aksi fikirler radikal kaçar. Anlatabildim mi...matmazelden neyimiz eksik? ya da neyimiz fazla?
anlamadim bu elestiriyi gercekten de o yuzden soruyorum.
Hah aynen öyle. Yabancı ülkeden miyiz demek istedim. Hani matmazel Fransız kızları için kullanılıyor ya :) ama bak matmazeller de hediye alıyormuş. O yüzden esprili benzetmem boşa gitti :)Matmazel fransizcada evlenmemis kadinlara hitaben kullanilan bir kelimedir aslinda, bizdeki kiz/kadin gibi. Ama kadinlari siniflandiran bir kelime oldugu dusunuldugu icin artik pek kullanilmiyor. Sanirim Kultur farkliligina vurgu yapmak icin bu paris/matmazel ornegini verdi uye. Altin disinda fransizlarda da yeni dogan bebege hediye alinmasi beklenir, hatta liste yapip akraba/arkadas cevresine listeden bir urun secip almalarida istenebilir, buda normal karsilanir hani ne de olsa hediye alacaklar, ihtiyacimiz olanlari alsinlar diye.Aslinda sadece bize ozgu degil yani, evrensel :)
Hah aynen öyle. Yabancı ülkeden miyiz demek istedim. Hani matmazel Fransız kızları için kullanılıyor ya :) ama bak matmazeller de hediye alıyormuş. O yüzden esprili benzetmem boşa gitti :)
Valla ben de eşimin ailesinden çöp görmedim. Eşim ele gune ayip olmasin diye altin verdi de onu taktilar doğumda. Hiççç umurumda değil. Ben mutluyum.Selam kizlar,
Koşa koşa sevmeye gelse bu defa da gelmesin derdiniz.
Ne çok geliyorlar , bunaldım "
tatlim evladin var mi bilmiyorum ama evladimin saglikli büyümesini düsünmek durumundayim trip atmadan önce. cocuklarin cok hosuna gidiyor bir büyükle zaman gecirmek. agliyorlar ama isleri düsmedikce gelen giden yok. ben cocuklarima üzülüyorum. ksynanam kalbimde ve kafamda bitmistir benim ama sirf cocuklarim icin ayaklarina gidiyorum. ne diyim daha. kendim icin alakam yok ama cocuklar icin gelsinler agirliyorum. siz yeterki cocuklarla oynayin gezin ayaklarina yemek koyuyorum tek bir yardimi dokunmaz. keske torunlarini düsünseler. yaslaninca cok aglayacaklar torun diye, gelin diye. simdi cok benciller. aile olacakmisiz, papucumun ailesi
Siz en iyisini yapiyorsunuz cocuklariniz icin. Eskiden cocuk yetistirmek bu kadar zor degilmis, anneler her gelen yardimi Kabul ederlermis ama simdi her seyi tek halledicez altindan kalkariz ya da ozerklik alanimiz isgal edilmesin diye gelen her yardimi ya reddediyor ya da cok cabuk bir seylerden rahatsizlik duyabiliyoruz. Aslinda cocuklar onlari seven, ilgilenen bir kalabaligin arasinda buyuse cok daha saglikli olurlar. Bizde gelen yardimlara burun kivirmasak daha rahat anneler oluruz.
destege ne cok ihtiyacim vardi bir bilsen .
iki cocuk evet benim ama senin de kanin
beraber gezmeye gittik misal cocuk ateslendi hastaneye gidelkm dedik gezerken beraber hastanede yalniz biraltilar bi muayne icin. ben hastalanirim uykusuzlulran dinlenememekten gecen doktora gittim artik o yorgunluga hastalanmisim kroniklesti, metabolizmam öyle zayiflamis ki.. büyüttüm ama ne zorluklarla. paralari batsin bes kuruslarini istemem bana kalsa reddederim bile. sonra aglayan onlar aile olmak istiyoz biz diye. ama bi elimden tutmusluklari yok. günahim kadar sevmiyorum ama cocuklarim ayda bir görcek diye sevincek diye sindiriyorum kendimi ama bugünler bu yavrular büyüyecek, kapisini calarmiyim bilmiyorum. cektirdikleri gözümün önünde asla affetmiyorum
yüzde bin katılıyorum..Az beklenti= Çok mutluluk.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?