çocuklarimiz ve eş aileleri:(

Yahu cep tel ile konuşunca radyasyon zararlı deyip 1 dk sonra alacaksınız telefonu elinden o kadar uzun konuşmuyoruz zararlı diyip. Telefona alismasin istiyor diyip konuşmalarına engel olacaksınız. Ancak yüzyüze görüşmeye ok o da sizin yanınızda.
kiziyorum zaten artik esime kas goz yapiyorum hemen aliyor..ama en kisa zamanda yanlarinda bunu da soylemem lazim inceden

E bırak çocuğu orada madem. Sen çalışmıyorsun sanırım git bir kursa yazıl babaanneye bırak çocuğu. Kuzeni ile vakit gecirsinler oynasınlar. Kazansa ne olur. Görümce onlarla kalıyor mu da sen onlarla çocuk için kalacaksın. Kazanılmış hakkımı kaybederim korkusu mu sende ki. Seni kötülüyorsa falan bilemeyeceğim. O zaman kocanla konuşursun zaten.
birakamam
yasanmisliklar var o evde..
aci cektim...
kizimda yetismesin orda
hem.nerdwn bilicen inceden kizima beni kotulemeyeceklerini

Daha çok küçükmüş. 10 yaşında falan olsa sıkılmaya başlardı. Şimdi şöyle bir sıkıntı var. Çocuğun terbiyesi eğitimi ve için siz bazı sınırlamalar koyacaksınız. Ama bu babaanne sırf çocuk onlara daha çok gelsin diye bunlari görmezden gelecek.

Sen rekabete girme bırak çocuk sevsin. Yapabilecek bireyin yok. Rekabet etme. Rekabet ettikce cocuk huzursuz olur. Çocuk laf taşısın. Senin herhangi bir çekincen olmasın. Hasta dediysen hastasıdır ardını çocukta arıyorlarsa kendileri bilir. Hasta olduğun halde yalan söyledi gelmiyor dese ne olacak demese ne olacak.

Sen onu yuvaya falan götür yarım gün vs. Arkadaşları olsun onlarla oynasın. Çocuğun çevresi arkadaşları yaşantısı oldukça orası onu sıkmaya başlar. Sen yokken gönderme.

Bu arada telefonda çok konuşmalarına izin verme telefon beyne zararlı de geç. 5 dk konuşsun sonra kapat.
cok guz2lel yazmissin canim .
Ama insanin siniri bozuluyor iste resmen cocuktan al haberi...
yuvaya cok isterdimm vermek ama bes kurus vercek dueumda degiliz evi krese cevirdim zaten..ama kv nin yani yine tatli g3liyo bizimkine cunju kuzenide orda :KK43:

Ben olsam kayınvalideyi bir güzel paylardım! Artık o evde oturmadığınızı, oturmayacağınızı, o evde kızınızın sadece bir misafir olduğunu ve zaten kızınızın mutlu bir yuvası olduğunu o fesat beyniyle küçücük çocuğun kafasını karıştırmamasını söylerdim!
supersin
keske bu hakettigini soyleyebilseydim
ama agzimi acip.bise desem kadin kizini damadini kardeslerini herkeze anlatiyor on laf katarak ve herkez bana cepe aliyor bende rahatsiz oluyorum.bu durumda

Cok iyi anliyorum. Isin zor. Sanirim yapmaniz gereken kiziniz buyudukce babaannesinden sogutacak seyler soylemek. Alttan alttan direk kotu bir soz soylemeden sogumasini saglamak. Bu da dogru degil ama obur turlu buyudukce kizinizi sizden uzaklastirirlar
allah korusun:KK43:
insallah hedefine ulasamaz ve insallah kizimin benim.evim.bura degil diye haykirdigi gunleride gorurum

suan sinirim.bozuk hafiften esimle de tartistik...daha once berbar oturuyoduk kaynanamlarla ve ayri eve ciktik yoksa bosanicaktim ama.onlar hala kabullenemuyor bizim ayri bir yuvamiz oldugumuzu...hadi beni engelleyemediler istemedigim.zaman gitmiyorum.artik..sevmiyorumda zaten..ama simdi hedefleri kizim...hergun kizimla telde 2 kere falan konusup hep onlarda yasamasina empoze ediyorlar sanki..biz oraya caya gitsek.mesela hadi kalkalim kizim.evimize gidelim diyorum gec olunca kaynanamda yok benim evim bura de kizim diyor..ben zaten o evdem zor kurtulmusum bunu demesi bile zoruma gidiiyor.bide tembihliyor burasi babanin evi zaten yani seninde evin burda kal sen hep falan...ben kizima evimizi duzenimizi ogretiuorum alisiyor cok seviyorum evimizi diyor ama oraya gidince eve gelmek istemiyor...cocuk bu o an oyuna dalmistir gitmek istemeez eve biraz daha kalalim der ama kv bunu kazanilmis bir zafer gibi algiliyor o anki bana bakislari gozlerindeki o tuhaf isiik bunu resmen belli ediyorr..benni o evde durduramadi simdi kizima sahte sevgi gosterileriyle evlerine kendilerine baglamaya calisiiuor..torunudur elbbette sever der bunlari diceksiniz ama cok.kotu bir gecmisimiz var beraber oturma ve ayri eve onlarin musadesi olmadigi icin cikamama gibi..oyuzden suanki her hareketleri bana direkt bunu dusunduruyor..bugun esim.oraya ugradi is cikisi babasi igne vurulmus diye biz gitmedik kiziimla , sonucta her igneye her seruma yetisemem ben bu soguk havada kucuuk hir cocukla...esim ordayken ne alakaysa kv kizimla tel de konustu nromalde benim telden benni aramaz kizimlada konusmaz esim eve geljnce konusurlar onunkinden...benin telden kizimla konusurken kiziima diyorki bak baban benim yanimda sen neden ordasin falan diyor sirf bunu soylemek icin aramis belli...kizimda cocuk yani ne ddedigi belli olmaz , biz burdan cikamiyoruz ondan gelemedik falan dedi uzgun bi sesle..kv nin bi hosuna gidiiyo anlatamam..kizim.gecende ben sizde kalmak istiyorum babaanne dedi tabi gaz veriyolar cocuga sahte sahte o da hemen gel kal senin evin bura bizle yasa deyip bana nispet olsun diye de kahkahayi basiyor..ve benn cildiriuorum hep aramizda boyle bir rekaber var sanki her muhabbetimiz boyle...yine azonce gorumcem.aradi kizimi dedeye cis yapmislar sen neden gelmedin dede hasta baba resimlerini gostersin sana tamammi diyor .ya o cocuk uzulecekse o an diyen yok.yeterki o cocuk kosa kosa oraya gitsin....ki ben bana cektirdikleri yuzunden asla kizimin onlarla bensiz kalmasini istemiyorum...o rekabet dolu davranislarda cabasi...kv ile kan bagiyla olusmus bir ortak noktamiz var o da kizim ve ben hergecen gun korkuyorum buyudukce benden alip alip onlara goturecekler diye...o eve alistiracaklar diye...okadar balli sozlu davraniyorki ama yalandan kesinlikle alissin ordan cikmasin diye...hersey sozde lafta bunu tamamen gorebiliyorun...cok sinirim bozuk suan ya ..2 gun sinra ameliyatim var .esime diyomuski oglum torunumla ikiniz o ameliyat olunca bizd3 kalin onun yaninda anasi kalsin diyomus ..hic dusunmuyorki gelinim oralarda kadin basina napar oglum sana ihtiyaci olur yaninda sen kal demiyor hem cocugumu istiyir hem oglunu....sizce ben haksizmiyim..ne dusunmeliyim.yada bu durumu nasil.kafaya takmamaliyim..cunku adim gibi eminimki kizimin orda yasamasini onlara bagimli yasamasini istiyorlar aileme alismasini bile istemiyorlar ben hissedebiliyorum.goruyorum...kizimi hergun ariyorlar ama konusmanin yarisi cocuktan al haberi...anenn ne yapiuor bugun ne yapto nereye gittiniz kizim ne dedi annen...cocugun gozunun icine bakiyorum.cocuk bu ne diyecegi belli.olmaz...tabi boyoe dusunmezler cocuk ne dese inananlar da var...gorumcm soruyo azoncw annen hastayim diyodu yatiyomu kizim diye o da yok geziyo diyo..cocuk iste onlara inaniyor kesinlikle....of cok sinirim bozuk yaa lutgen biseyler deyin buraya yazinca nedense cok rahatliyorum ben ya

Benim kvmi anlatmissin sanki. Benimki bide bana anne desin sana gave anne desin derdi:sinirli:

suan sinirim.bozuk hafiften esimle de tartistik...daha once berbar oturuyoduk kaynanamlarla ve ayri eve ciktik yoksa bosanicaktim ama.onlar hala kabullenemuyor bizim ayri bir yuvamiz oldugumuzu...hadi beni engelleyemediler istemedigim.zaman gitmiyorum.artik..sevmiyorumda zaten..ama simdi hedefleri kizim...hergun kizimla telde 2 kere falan konusup hep onlarda yasamasina empoze ediyorlar sanki..biz oraya caya gitsek.mesela hadi kalkalim kizim.evimize gidelim diyorum gec olunca kaynanamda yok benim evim bura de kizim diyor..ben zaten o evdem zor kurtulmusum bunu demesi bile zoruma gidiiyor.bide tembihliyor burasi babanin evi zaten yani seninde evin burda kal sen hep falan...ben kizima evimizi duzenimizi ogretiuorum alisiyor cok seviyorum evimizi diyor ama oraya gidince eve gelmek istemiyor...cocuk bu o an oyuna dalmistir gitmek istemeez eve biraz daha kalalim der ama kv bunu kazanilmis bir zafer gibi algiliyor o anki bana bakislari gozlerindeki o tuhaf isiik bunu resmen belli ediyorr..benni o evde durduramadi simdi kizima sahte sevgi gosterileriyle evlerine kendilerine baglamaya calisiiuor..torunudur elbbette sever der bunlari diceksiniz ama cok.kotu bir gecmisimiz var beraber oturma ve ayri eve onlarin musadesi olmadigi icin cikamama gibi..oyuzden suanki her hareketleri bana direkt bunu dusunduruyor..bugun esim.oraya ugradi is cikisi babasi igne vurulmus diye biz gitmedik kiziimla , sonucta her igneye her seruma yetisemem ben bu soguk havada kucuuk hir cocukla...esim ordayken ne alakaysa kv kizimla tel de konustu nromalde benim telden benni aramaz kizimlada konusmaz esim eve geljnce konusurlar onunkinden...benin telden kizimla konusurken kiziima diyorki bak baban benim yanimda sen neden ordasin falan diyor sirf bunu soylemek icin aramis belli...kizimda cocuk yani ne ddedigi belli olmaz , biz burdan cikamiyoruz ondan gelemedik falan dedi uzgun bi sesle..kv nin bi hosuna gidiiyo anlatamam..kizim.gecende ben sizde kalmak istiyorum babaanne dedi tabi gaz veriyolar cocuga sahte sahte o da hemen gel kal senin evin bura bizle yasa deyip bana nispet olsun diye de kahkahayi basiyor..ve benn cildiriuorum hep aramizda boyle bir rekaber var sanki her muhabbetimiz boyle...yine azonce gorumcem.aradi kizimi dedeye cis yapmislar sen neden gelmedin dede hasta baba resimlerini gostersin sana tamammi diyor .ya o cocuk uzulecekse o an diyen yok.yeterki o cocuk kosa kosa oraya gitsin....ki ben bana cektirdikleri yuzunden asla kizimin onlarla bensiz kalmasini istemiyorum...o rekabet dolu davranislarda cabasi...kv ile kan bagiyla olusmus bir ortak noktamiz var o da kizim ve ben hergecen gun korkuyorum buyudukce benden alip alip onlara goturecekler diye...o eve alistiracaklar diye...okadar balli sozlu davraniyorki ama yalandan kesinlikle alissin ordan cikmasin diye...hersey sozde lafta bunu tamamen gorebiliyorun...cok sinirim bozuk suan ya ..2 gun sinra ameliyatim var .esime diyomuski oglum torunumla ikiniz o ameliyat olunca bizd3 kalin onun yaninda anasi kalsin diyomus ..hic dusunmuyorki gelinim oralarda kadin basina napar oglum sana ihtiyaci olur yaninda sen kal demiyor hem cocugumu istiyir hem oglunu....sizce ben haksizmiyim..ne dusunmeliyim.yada bu durumu nasil.kafaya takmamaliyim..cunku adim gibi eminimki kizimin orda yasamasini onlara bagimli yasamasini istiyorlar aileme alismasini bile istemiyorlar ben hissedebiliyorum.goruyorum...kizimi hergun ariyorlar ama konusmanin yarisi cocuktan al haberi...anenn ne yapiuor bugun ne yapto nereye gittiniz kizim ne dedi annen...cocugun gozunun icine bakiyorum.cocuk bu ne diyecegi belli.olmaz...tabi boyoe dusunmezler cocuk ne dese inananlar da var...gorumcm soruyo azoncw annen hastayim diyodu yatiyomu kizim diye o da yok geziyo diyo..cocuk iste onlara inaniyor kesinlikle....of cok sinirim bozuk yaa lutgen biseyler deyin buraya yazinca nedense cok rahatliyorum ben ya

Benim kvmi anlatmissin sanki. Benimki bide bana anne desin sana gave anne desin derdi:sinirli:

allah korusun:KK43:
insallah hedefine ulasamaz ve insallah kizimin benim.evim.bura degil diye haykirdigi gunleride gorurum
Canım aynı sorunları bende yaşıyorum benimde 15 aylık oğlum var.Kıskançlıklarından hayatımı kararttılar resmen.Eğer sende istersen numaramı gizliden verim arkadaş olalım hep bu konularla ilgili dertleşelim telefonda. Ben gurbette bir gelinim dertleşcek kimsem yok burada. Tabi sende istersen. Bir fikir verim eğer 2. Bir çocuk yaparsan kızın kardeşi olunca babannesine gitmek bile istemicektir.Kardeşiyle vakit geçirmek isticektir.Babannenin elinde diğer torun varsa sizin elinizde de kardeş olcak dişe diş. Kaynanan istediği kadar bura senin evin burda kal desin. Kızın ben kardeşimden ayrılmam kardeşimle aynı evde uyucam dicektir emin ol. Ve iki kardeş birbirleriyle büyüyecekleri vakit geçirecekleri için babannenin evindeki kuzenleri bile akıllarına gelmicek.2 evladınızda sizle büyüyecek mutlu son:))

cok guz2lel yazmissin canim .
Ama insanin siniri bozuluyor iste resmen cocuktan al haberi...
yuvaya cok isterdimm vermek ama bes kurus vercek dueumda degiliz evi krese cevirdim zaten..ama kv nin yani yine tatli g3liyo bizimkine cunju kuzenide orda :KK43:

Sen görümceni eve çağır bir ağırla önce. Sonra kv yi çağır gelin burada oynasınlar biraz diye. Ölse gelmez ama senin evine de gelmeye başlasınlar.

Bu kadar telefonda konuşması zararlı deyip bi süre uzak tutabilirsiniz hayatnızdan

kiziyorum zaten artik esime kas goz yapiyorum hemen aliyor..ama en kisa zamanda yanlarinda bunu da soylemem lazim inceden
Ben açıkçası konusturmaniza da şaşırdım çünkü 2 yaş cidden de erken ve beyinleri radyasyona çok erken maruz kalıyor. Allah muhafaza yani. Ben sizin yerinizde olsam TV'de gördüm radyasyona maruz kalıyormuş gelişim geriliği oluyormuş vs. artık telefon ile konuşmak yok der kestirip atardim. Cidden de yazık yavruya.

Ay iyice sacmalamis töbe töbe. Bu kaynanalar çocuk olunca kafayı yiyor resmen eee yıllarca çocuk dışında bir uğraşlarıni yok çocuk büyüyüp eklenince elleri ayakları kesiliyor beyin yanıyor anlaşılan. Izin vermeseydin gerçi sert cikmissindir diye düşünüyorum.

Çocuğunuzla hergün akşam yatmadan önce onun çok eğlenceği birşeyler yapın anne kız zamanı deyin. (Ameliyattan sonra)ama her gün yapın (sabundan balon , kağıt kesme ...) kızınla eve dönmeniz gerekince hadii anne kız zamanımız kacacak deyin . bumarım konuyla alakalı çocuğunuza asla kızmayın soru sormayın .

Biz kaynanamla ayni evde hic kalmadik
Ona ragmen her gittigimizde burda kalin oglum sen burda kalsana diye cocugumu kalmay ikna etmeye calisir
Ben anlamiyorum bu kalma durumunu neden bir cocuk anneden ayri kalsin yani hicbir zaman da anlayamayacagim birseydir. Noluyor cocuk annesinden ayri kalinca acaba. Nasil bi zevk aliyorlar?

Bu durumu eşinle konuştun mu canım?
Ya da kv.ne kendin söyle. Hayır anne, onun evi burası değil. Çocuğun kafasını karıştırma de. Bu arada C cikonunannesi çok doğru söylemiş. Bence de dediklerini harfiyen uygula :KK66:

Bu yastaki bir cocuga günde iki kez cep telefonu ile konusmaya musade etmemelisin gerrkirse azcik cirkef ol kotu ol.Ben cocugu gondermiyorum ben izin veirsem gorebiliyor yoksa göstermiyorum cunku benim kv de cok sorunlu .Telefon actiklarinda sert cik bence.

Ne kadar yumusak yuzlusun okurken kvalidenden cok sana sinirlendim.. bir cinnet her seyi cozer, oyle bir bagirirsin ki gelecek sefere senin de cocugun da yanina selavatla yaklasirlar.. ne gidin, ne telefonla konusun ya da konusturun.. soyleyin kvalidenize cok istiyorsa bir tane daha dogursun ya da evlatlik alsin.. rezillik..

Bizim komsularimiz vardi ayni siz gibi. Geliniyle yan yana otururdu. Gelini taniyoruz annemlere gelip dert anlatirdi. Kaynana na ne yapti etti torunu eve bagladi. Oglunun aklina girmiş gelini calistir diye gelin ise girmişti cocuguda hep kaynana bakti. Esyalarini cocugun hep kendi evine tasimis. Cocuk büyüdükçe aklina anne seni birakip gidiyor bak diye diye doldurmus. Hep ağlardi gelin annemlere. Yazik gunah. 3 gunluk dunya Allah bildiği gibi yapsin. Sonra o kiz anneyi tanimadi bile. Anne bir sey derdi kizim gel eve gir diye ordan hemen kaynama cikar gel x buraya derdi kiz o eve girerdi. Yani kucuk cocugun beynini yikamak daha kolay. Korkutmak istemem ama sen tepkini ortaya koy sert bir şekilde. Yoksa kotu seyler olabilir.

Kv bilerek yapıyor hiçbir söylediği normal değil. Kusura bakmayın anneliği o kadar sığki küçük bir çocuğun üzerinden gövde gösterisi yapıyor. Anladığım kadarıyla eşiniz de size destek değil.
Görümcenizde de iş yok. Deden cıs oldu sen nerdesinniş. Duygu sömürüsü yapıyor küçük beyniyle. Kendi görümcesi yapsa nasıl karşılar acaba
İkiside kızınızı kullanıyor.
3 yaşına girecek demişsiniz. Kreş ya da oyun grubu gibi birşeye gönderseniz? Hem kızınızın dikkati dağılır. Bu ilişkilerden biraz uzaklaşır. Hergün biri beni 2 kere arasa bana gına gelir.
Bende kızımla kvye gittiğimde kv babanın öz evine hoşgeldin diyor.
Bunlarıın al birini vur ötekine. Çok doluyum bu konuda

X