Yanlış mı yapıyorum?

canım yapma....
böyle kesin yorumlar yazmam ben konulara, aslında bu tip şeylere çoğunlukla yazmam, ama okurken kendimi gördüm sende. Eşim de bakar arada burda neler kaynatıyoruz diye o yüzden kalan kısmı özelden yazıcam sana sakıncası yoksa...
senin yaşadıklarının aynısını yaşadım belki daha kötüsünü...
sonra ne oldu biliyo musun, eşim çıktı karşıma... şimdi aşk dolu huzur dolu çok mutlu bir evliliğim var...
bunu kendine yapma... ailen de sana destekken yapma...

canım yapma....
böyle kesin yorumlar yazmam ben konulara, aslında bu tip şeylere çoğunlukla yazmam, ama okurken kendimi gördüm sende. Eşim de bakar arada burda neler kaynatıyoruz diye o yüzden kalan kısmı özelden yazıcam sana sakıncası yoksa...
senin yaşadıklarının aynısını yaşadım belki daha kötüsünü...
sonra ne oldu biliyo musun, eşim çıktı karşıma... şimdi aşk dolu huzur dolu çok mutlu bir evliliğim var...
bunu kendine yapma... ailen de sana destekken yapma...

Bekliyorum mesajını canım. Herkese çok çok teşekkür ediyorum gerçekten. Buraya yazıp sizin yorumlarınızı görmesem, psikolojik yardım almak aklıma gelmezdi. İyi ki varsınız.

hayatını yakma derim aynı senin durumunda arkadaşım var 8 yılını verdi kavga gürültüyle sevmiyor erkek aldattı da onu ama bişeyler yaşamışlar evlenmeye mecburum diyo yakıyor kendini sende bence ailenle konuş onlar destek verirse zararın neresinden dönülürse kar kızım derse bitir ayrılmak için sebeep çok masraflar hayatından önemli değil

Direk sevmeden evlenmek değil benimki, aşık olduğum adamdı. Kendi yaptıkları, ailesinin yaptıkları sonucu içimdeki sevgiyi bitirdiler. O yüzden ya bu kadar düşünmem. Evlilik merakı değil benimki, evet evlenmek istiyorum. Zamanında kurduğum hayaller gerçek olsun istiyorum herkes gibi. Ama şimdi olsun veya sonra olsun diye bi kuralım yok. Sadece bana verilen sözler tutulsun istedim, bana yapıcaz deyip yapmamalarına isyan ettim. Ben bişey beklemedim ki onlardan, onlar söz verdiler ettiler. Her zamanda dile getirdim, yapmayacaksanız bana lütfen yapıcaz demeyin.

Benim evlenme isteğim belki psikolojiktir, çocuklukta yaşadığımız kötü günlerden, babasızlıktan ( babam olmasına rağmen), evdeki anneye karşı olan şiddetten, her gece kavgadan, her gece uyandırılmaktan... Zaten 18 yaşına kadar ailesel sorunlar yaşamış biriyim, gün geldi ekmek alacak para bulamadık, gün geldi, soğuk evde oturduk kış geceleri. Belki benimki baba eksikliği, belki evden kurtulma isteği, ama kendime engel oldum zaten bu zamana kadar. Eğer güçlü biri olmasam 26 yaşına kadar beklemez bir an önce kurtulmak istiyorum deyip evlenebilirdim.

Bilemiyorum, psikolojik olarak büyük sorunlarım var belki de, şimdi su yüzüne çıkıyolar.

benimki kadar bozukmu psikolojin bilmiyorum ama şunu söyliyim sana annem ve babam ben 3 yaşındayken ayrılmış..ablam var sadece oda 5 yaşında ozmanlar eline kalmışım onun o büyüttü beni babam ben ve ablam hayatımıza çok zor devam ettik..babam bizimle yeteri kadar ilgilenemediği kadarıyla birde annem ve babamın defalarca barışıp ayrılması her defasında kavga dövüşlerine şahit olmak benim tüm hayatımı maf etti diyebilirim...okulumu bıraktım hayata erken atıldım şimdi 19 yaşında evli ve karnında bebeği olan bir anneyim..ailemi çok üzdüm heleki o ablamın göz yaşlarına kurban olurum keşke onları üzmeseydim..yaptığım evlilik bana mutluluk tan çok acı getirdi ve aileme de..evlenmeyi bende sadece psikolojik olarak istedim sevdim zannettim kaldırabilirm zannettim ama çok ağır geldi..keşke ailemle olsaydımda hergün onların ayaklarını yıkasaydım...kulları olsaydım..ölesiye pişmanım..burda bunu ilk defa sölüyorum...acımı içimde yaşıyorum...eşim ii biridir aslında ama bana çokk ağar geldi arkadaşım...
yapma emin ol duygularında evliliği kolay bişi zanneden ben şimdi içinde batmış durumdayım...senin duygularını çok ii anlıyorum..ailenin onay vermediği biriyle aslaaa evlenme...annenin babanın kıymetini bil...yorumlarını bekliyorum hakkında hayırlısı

masraflar yüzünden evlenmek zorunda hissediyosan kendini bu daha büyük yanlış yaa.şakamı yapıyosun canım evlilik kolay değil yapma böle şeyler..kendini kurtarmış olmassın..para pul zorunluluk insan hayatından ruhundan daha önemli olabilirmi sence??bence asla

yazını okudukca işlah bu adamdan ayrılmıştır birmiştir ilişkisi dedim
sakın yapma canım
sen sevdiğin için değil o seni seviyor diye evleniyorsun
sen mutlu olmazsan karşındakinide mutlu edemezsin önce kendi mutluluğun
evlenirsen kendine en büyük kötülüğü yapmış olursun başka biri bile bukadar kötülük yapamaz sanhiçkimse vazgeçilmez değildir
o imzayı atmak için çok iyi düşün
benim bir lafım vardır
evlenip mutsuz olucağıma annemin dizinin dibinde outurp dahada mutlu olurum
varsın evde kalsın desinler hiç umrumda değil

Bence evlenme.. Kendine yazık edersin.. İyi düşünüp, iyi karar vermelisin.. Umarın en hayırlısı ne ise o olur senin için..

1 ay sonra evleneceğim dediğin adamın yanlışlarını kendin de görüyorsun, ailen de yanında ne güzel. yani yapılan masrafları sürekli hatırlatacak bir ailede değilsin ve 1 ay sonra evleniyorum diyorsun.

bir an önce aklını başına toplaman dileğiyle..

Ne mutlu sana ailen yanında..
"yapılan bu kadar masrafa, verilen bunca emeğe acıyorum" demişsin,
para yeniden kazanılır ama hardığın zaman geri gelmez..
Hiç yakma başını, derhal bitir..
Sen pek muhattap olma ailene sarıl gerisini onlar halleder..

sakın sakın evlenmmmmmmmmmmmmmeeeeeee
ailen mutsuz olucanı söylüyorsa mutlaka doğrudur
ama sen zaten mutsuz olucanı biliyosun be canım o adam evlendikten sonrada ailesinin sözünü dinlicek seni üzücek ailesiyle sorunlar yaşicaksın
onu bizamanlar sevmişsin ama ayrılınca 2 kere aşık olmaya niyetlenmişsin demekki onsuzda yapabiliyosun nolur evlenme keşke sana yakın olsamda her gün hergece dertleşsek o zaman seni bu yalnıştan kesin kurtarırdım nolur kıyma kendine sonunuz ayrılık olucak belkide kucanda çocuğunla bu adam ve ailesi düzelmez umudedip durma artık

DOĞRU ŞEYİ YAPMAK İÇİN YALNIŞ ZAMAN YOKTUR

çok geç olmadan noluur vazgeç bu bilebile hayatını karartmak olur sen resmen intihar ediyosun hergece ağlicaksın bu yalnış evliliği yaparsan noluur canım tecrübelerimize güven kıyma kendine

içindeki sevginin tükendiğini söylüyosun..nasıl ömür boyu o insanın yüzüne bakıcaksın?onu öpmek bile istemezken nasıl onu eşin yapıcaksın?..hayatını mahvetme sakın :eek:lmaz: ayrılırsam üzülüp ağlıyo yalvarıyo diyosun,sende onun için iki sene az ağlamamışsın! o senin yerinde olsaydı eminim senin yaptığın bu fedakarlığı asla yapmazdı...
bence kesinlikle bitir,hayatını karartma...

zararın neresinden dönsen kardır,sevmediğin bi adamla ömür geçmez.o sana nasıl acımamış yüzüğünü bile satmış,ne zaman sen ona yüz vermedin,o zaman vazgeçilmez oldun galiba,sen kalbinin sesini dinle,kalbin terettütte ise nikah gününü erteleyin sana düşünmek için zaman lazım canım.

nişanlın da sen de obsesifsiniz. yıllarca huzursuz bir ilişkiyi sürdürmüşsünüz.
ilk ayrıldığında her gece yastık ıslatman, asosyalleşmen internete kapanman depresyon belirtisi yardım almalıydın.

"EMEĞİM BOŞA GİTMESİN" diye bir mantık olmaz. görev değil bu, aşk.

hiç düşünmüyor musun, ailesi şimdiden böyleyse evlendikten sonra ne olur?
burada kapanmadı diye eşinin ailesinden aforoz edilen, karnında bebeğiyle sokağa atılan ailesinin evine yollanan bir arkadaş konu açtı. aç sayfayı bak. nicki: hazinsonlar
bu sana ibret olsun.

1. ilişki derhal bitir.
2. kısmetlerini kapatma. ona buna hata yapmayalım demişsin ama asıl hata bu nişanlın.
3. yol yakınken nişanı at. evlendiğinde çok daha büyük ızdıraplar çekebilirsin. zaten depresyona meyilli bir bünyen var, akıl sağlığını mı kaybetmek istiyorsun?
4. adamı aklından çıkaramıyorsan psikiyatra git.

merak etme, kelimesi kelimesine okudum hepsini. ama verebileceğim tek tavsiye bunlar.

incihana,(asıl adı incihan değil:))) katılıyorum...tabi o olaya daha profesyonel bi şekilde yaklaşmış...ama benimde şu an problemli bi evliliğim var cnm çok severek evlenmemize rağmen problemler yaşıyoruz...2 aydır görüşmüyoruz,boşanma aşamasındayız ....o yüzden en başından bu şekilde bi evliliğe başlarsan mutlu olman imkansız,bi kere mutlu olacağına kendinde inanmıyorsun...buda sana hep mutsuzluk getirir.bence sen yol yakınken bitir bu olayı, hiç bişey boşa gitmez mrk etme.demişsin yaaa masraf edildi fln diye...hem senin mutlu olabilceğin hem karşındakini mutlu edeceğin insan muhakkak karşına çıkar..

Evlenirsen, cok pisman olacagini sende biliyorsun..
Yol yakinken bence devam etme.. bitir..

Çok yanlış yapıyorsun hemde çoook
Sevgin zaten bitmiş
İlişki 7 yıldır zaten tükenmiş
evlenince daha beter olacak nasıl yeniden sevmeyi umuyorsun
Karşındakine bu kadar acıman niye, ailesi için seni bırakmış, yıllarca oyalamış ağlayıp sızlayıp tekrar ikna etmiş valla adam acımayı değil takdiri hakediyor bence :KK43:

Benim fikrimce sevmiyorum desende gayette seviyorsun, içindeki hislerin bitseydi karşına çıkan kısmetlere kayardın, bir şans verirdin
Bence sen bunlara rağmen seviyor olmayı kendine yediremiyorsun

sakın evlenme emin ol daha kötü şeyler yaşayacaksın

nişanlıyken ayrılmak zordur belki ama inan evliyken ayrılmak daha da zor ve sancılıdır.

Benim kuzenimin bir arkadaşı vardı sevgilisi abisinin arkadaşıydı ve kendisinden 7-8 yaş büyüktü ama kız yıllarca sevdi güzel bir birliktelikleri vardı kızın okulu bitince çocuk ısrar etti evlenmek için ama kız biraz daha beklemek istiyordu çocuk ısrar edince kendi aileside tutucudur onlarda ısrar etti kız hep bir soğuklukla evlendi istemeye istemeye ve şimdi hiç ama hiç mutlu değil evlenmekten vaz geçmek istedi ama bunca yıllık emeğe yazık dedi

şuanda nasıllar biliyormusun

aynı evde arkadaş gibi

cinsel hayat sıfır

öylesine bir evlilik

ha bu arada kapanman için sana biraz baskı yapmışlar sende tavrını koymuşsun ya

o iş kapandı sanma, evlen haftasında aynı baskıları yaşayacaksın hem de daha fazlasını çünkü artık evlisin ya kabul edeceksin ya bu diyardan geçeceksin

çünkü evlendin onlar için çantada kekliksin

ailen yanındayken neden böyle yapıyorsun anlamadım

insan sevdiği için evlenir alışkanlıklar için evlenmez

hayırlı işle uzatmamak gerekir derler ya doğruymuş bak

sizinkide uzattıkça cılkı çıkmış

o adamdan sana yar olmaz

yol yakınken geri dön

insanlar nikah masasında bile emin değilse hayır diyor

ya ertele

ya bitir

evlenirsen en geç 2 ay içinde burada eşi ve eşinin ailesi bölümünde konu açarsın ve işler iyice sarpa sarmış olur

dönüş artık daha zordur

* O kadar saçma sapan hareketleri vardı ki, aşırı kıskançtı. Telefonumu geç açsam sorun olurdu, ama o telefonlarını kapatır, bazen hiç açmazdı.
*. Askere gitmeden beni istemeye geldiler.
*, sanki kız olan o erkek olan bendim.
*. Evden çıkmamı istemedi tatillerde, ailemle gitme dedi. Gitmedim, evde tek başıma kaldım o zamanlar.
* Askerden geldi, iş bulma konusunda hiçbirşey yapmadı.
*Daha önce babasıyla birlikte çalışıyolardı, ama maaş yok sadece öyle harçlık, sigortada yok. Annesiyle konuştum, sigortası olsa, düzgün maaşlı bi işi olsa diye, ben kötü oldum. Aile işlerine karışmış oldum. Halbuki ben evleneceğim adamın geleceğine karıştım
*Ama birden diğer oglunu evlendırdıler.
*. Çok fazla ailesini dinleyen biri.
*Bir gün bana yalan söyledi, her zaman yaptığı gibi. Hep yalan söylerdi,
*. Zaten annesi de beni pek sevemedi sanırım, kapalı bi ailesi var benimde öyle olmamı istediler ben olmadım.

*ailem seni istemiyo bende ailemi dinlerim dedi

* o beni istmiyosa ben onu hiç istememeliydim. Bu zaman içerisinde evden dışarı hiç çıkmadım, hep evde bi odada internet başında geçirdim zamanı. Pencereden bile bakmadım.
*içimde hiç evlilik hevesi kalmamıştı.
* Bir yıl barıştığımızı ailesinden gizled Beni sürekli oyaladı, bugün söylicem, yarın söylicem diye diye.
. En sonunda geldiler, taktık yüzükleri. Ama hala evlilik için erkendi onlar için, yapamazlardı, sorunları vardı onlara göre.

* artık evlenmek için bişeyler yapmaya karar vermişlerdi.(YANI ıkınızın evlılıgı onların uygun gordugu zamanda yapılmalıydı)

Şimdiii sana anlatıcagım konu aslında asla acılmasını ıstemedıgım bır konudur ama ınan yasadıklarımız okadar benzıyorkı anlattıklarım san umut verıcektır .senın su annemler senı ıstemıyor kısmından sonrasını hemen hemen aynısı yasadım delı gıbı agladım o agladı bırbırımıze acı verdık ama kopamadık ben ıstenmeyen gelın oldum cocuk gıyımıme kırk yıld bır ıctıgım ıckıme kuzenım erkekse onaq sarılmama herseyıme karısmıstı ve ben varya sankı buyulenmıstım asla kabul etmıyecegım seylerı yasıyordum .bır haftada 7 gunde 7 kılo verdım mıde suyumu kusuyodum ondan ayrılınca perdenın ustundekı desenlerı sayıyodum yukardan asagı 13 yaprak var asagıdan yukarı sayıcam sımdı eger 14 cıkarsa o benı arıcak dıyodum kafayı yemıstım ...sonra oda senınkı gıbı kopek gıbı dondu bana onlar bıze kıyıyor ama bız kıyamıyoruz bende affettım kendı kurallarımı koydum hıcbıseyıme karısmıcaksın haftada ıkı gun bır saat gorusucez ıckıme gıyımıme karısamazsın artık dedıom sen ne dersen kabulum benım dedıbenım yanımdan anasının evıne gıttı kararları degısmıstı benı kısıtladıgı konularda kısıtlamaya devam edıcegını bu konularda tavız veremeyecegını soyledı bende verdıgım EMEKLER bosa gıtmesın bır daha huzursuzluk cıkmasın dıye tamam dedım ama sonra noldu bılıyomusun bıgun ablası bana korkunc bır mesaj attı bız bırbırımızın elını tutarken bıle heyecanlanan bır cıfttık ablası oyle agır ıthamlarda bulunmustukı bunu ona soyledıgımde aksam eve gıttıgınde anasının korkusuna benımle fısır fısır konusunca BİTTİ DEDIM ARICAM SENI DEDI ARAMA DEDIM VE sana yemın ederım telefonumu kapatıs o kapatıs sonrasında bende ınternete dadandım odama gırıyodum mumu yakkıyodum pc yı acıyodum yatana kadar onun basındaydım.Orda bır gun ŞİMDİKİ CANIM EŞİMLE tanıstım uzun bır sure sohbet ettıkten sonra tanıstık ve bende ınsan oldugumu benımde kararlarım ve ısteklerım olabılıcegını benım kaderımın devamlı bırını mutlu etmek degıl aslında bırazda mutlu edılmekte olabılıcegını anladım.Şimdi o gecırdıgım gunler varya sadece buruk bı tebessumle hatırlıyortum ınan ozaman benı oldurucegını zannettıgım acıdan eser yok.ŞİMDİ CANIM EŞİME OYLE BIR ASIGIMKI ONUN KOLUNDAKI TEK BIR KILI ESKISINE SIFA OLUCAK DESELER VERMEM.....

bence biran önce bitirmelisin...
bu huyları varken, seviyor olsan bile bitir derdim ki, sen sevmediğini bile söylüyorsun...
masraf dediğin nedir? senin hayatından daha mı değerli ?
çevrendekilerin ne dediği veya ne diyeceği önemli değil,
evlendiğin zaman o sevmediğin adamla aynı evde başbaşa kalacak olan sensin ve belki bi ömür geçirecek...
sonuna kadar da okudum, sonunu umarım evlenmemiştir diye diye getirdim yazının...
evlenmediğini öğrenince az da olsa sevindim senin adına,
en azından yol yakınken dönebilirsin...
insanlar 10 yıllık ilişkilerini, yeri geliyor 20 yıllık evliliklerini bitiriyor...
sen mutsuz olacağını kendin de göre göre 4 yıllık bi geçmişe neden bağımlı kalasın ?
kaldı ki sen onu seviyor bile olsan, ondaki bu huylarla zaten yaşamazsın mutlu bi şekilde...

evlenmeden önce bi birlikteliğim olmuştu benim de, aynı onu hatırlattı bana anlattıkların...
sakın devam etme derim bu yolda...

Yarın görüşmeye gidiyorum kızlar onunla. Herşeyi anlatıcam tekrar içimdeki. Zaten farkında, neden soğuksun diye sorup duruyo. Bir kaç gün giremem, olanları geldiğimde anlatırım.

X