- 11 Aralık 2018
- 40.390
- 250.937
- 598
- Konu Sahibi hayalethesap
-
Ben hala karıştırdığınızı düşünüyorum ama bilemedim de.Keratin bakımı 3-4 ayda bir 250 TL verip yaptırıyorum. Kullanılan ürün ve ne kadar profosyonel yapıldığı ile ilgili bu fiyat farkları.
Seneler önce çok cüzzi bir rakama yaptırmış hiç hayrını görmemiştim.
4-5 sene önce de şimdi ki kuaförüm de yaptırmaya başladım, çok faydasını görüyorum.
Hatta yaptırma sıklığım 6 ayda bire çıktı.
Kuaföre bu kadar para vermeyeyim toptancılardan ürünü alıp evde kendim yapayım diye araştırma yaptım.
Kaç sene önce kuaförümün kullandığı markanın setine 1.000 TL demişlerdi.
Ve bu fiyat kuaförlere de malzeme satan toptancı fiyatıydı, netten perakende değil.
Keratin neydi, brezilya fönü neydi hiç yaptırmadımBen hala karıştırdığınızı düşünüyorum ama bilemedim de.
Keratin bakımı dediğimiz şey saça keratini sürüp belli süre bekletip yıkamak. Eğer saça keratini sürdükten sonra fön makinesi ya da düzleştiriciyle ısı uyguluyorsa onun adı brezilya fönü oluyor. Onun fiyatı farklı.
O 1000 liralık setle kaç kez bakım yapacağınızı düşündünüz mü?
Üç kuruş alıyorsa sıkışınca açlıktan ölmesi gerekiyor o insanın. Ya da yardım alıyorsa birilerinden üzerine bir tişört alsa lafı edilir. Yamalı kıyafet neyine yetmiyor.Ya bu şeye döndü yardım ediyorsam gezemez tozamaz, aynı durumda devam etmeli. Benim paramla özel aktivite yapamaz. ama burada aileyi geçindirecek kadar bir meblağdan bahsetmiyoruz ona bile karışıyor. Belki kızın ailesi veriyor ya da onlar alıyor ihtiyaçlarını. O para ile alındığı ne malum
Yok yok gerçekten karıştırmıyorum çünkü çok yakın akrabamda bayan kuaförü.Ben hala karıştırdığınızı düşünüyorum ama bilemedim de.
Keratin bakımı dediğimiz şey saça keratini sürüp belli süre bekletip yıkamak. Eğer saça keratini sürdükten sonra fön makinesi ya da düzleştiriciyle ısı uyguluyorsa onun adı brezilya fönü oluyor. Onun fiyatı farklı.
O 1000 liralık setle kaç kez bakım yapacağınızı düşündünüz mü?
Linktekileri alıp sürekli alış veriş yapsa bende kızardım (benim maddi durumumu tehdit edecek miktarlar verip geri odenmiyorsa) . Ama sanırım siz eltiler olarak birbirinizi sevmiyorsunuz. Yediğiniz içtiğiniz karsilastiriliyor. Sizden borç aldı diye çikolata yerken kendini kötü hissetmesi mi gereksin mesela ? Bence sosyal medyadan takip etmeyin birbirinizi. Belki paylaştığı damagi yemiyor bile sosyal medya o kadar yalan çünkü. Bosanma kavgaları yapan aralarına girip ayırdığımız yan komsum. Dün doğum günüm canim kocam , iyi ki biz vs diye paylaşım yapmış yani işte sosyal medya buKızlar merhaba, bir konu hakkında fikrinize ihtiyacım var. Okuyacağınız için şimdiden teşekkür ederim.
Kısaca bahsediyorum konudan, kredi borcu şu borcu bu borcu derken çoğu zaman ayın sonunu zor getirdiğimiz oluyor. Eşimde bende çalışıyorum. Eşim cebinde 20 lira parası olsa kardeşi istese tutup on lirasını ona verebiliyor. Yok demeyi bildiğini düşünmüyorum. Sorun şu ki parayı vermesi önemli değil isterse daha çok versin ben verdiğinde değilim yeri geliyor bende kardeşime veriyorum. Sorun şu ki eltimin yok gibi davranmaması, hergün kahve yanında damak yemesi, sürekli bişeylerin alacak gibi linkini bana atması, hergün pasta börek yapması, canımı sıkan madem yok, ki olabilir rabbim herkese bolluk bereket versin kimseyi yoklukla sınamasın. Eşime x böyle yapıyor diyorum sanane diyor. Madem yok bizden İstiyorlar diyorum ben abime bakarım senin kardeşin istese sen vermeyecek misin ben verdiğinin lafını yapıyor muyum sen neden yapıyorsun diyor. Hasetsin için kötü senin felan diyor. Laf yapmak değil istersen daha çok ver diyorum lafını yaptın iste diyor. Dün iki saat bunun tartışmasını yaptık kendini savunuyor, haklı diyorum kendimi suçlu hissediyorum ama haksız mıyım ? Anlatılacak daha çok şey var ama neyse sizce haksız mıyım haset olan ben miyim kötü biri miyim ?
Uzun uzun oldu özür dilerim.
Hesapları ayırınKızlar merhaba, bir konu hakkında fikrinize ihtiyacım var. Okuyacağınız için şimdiden teşekkür ederim.
Kısaca bahsediyorum konudan, kredi borcu şu borcu bu borcu derken çoğu zaman ayın sonunu zor getirdiğimiz oluyor. Eşimde bende çalışıyorum. Eşim cebinde 20 lira parası olsa kardeşi istese tutup on lirasını ona verebiliyor. Yok demeyi bildiğini düşünmüyorum. Sorun şu ki parayı vermesi önemli değil isterse daha çok versin ben verdiğinde değilim yeri geliyor bende kardeşime veriyorum. Sorun şu ki eltimin yok gibi davranmaması, hergün kahve yanında damak yemesi, sürekli bişeylerin alacak gibi linkini bana atması, hergün pasta börek yapması, canımı sıkan madem yok, ki olabilir rabbim herkese bolluk bereket versin kimseyi yoklukla sınamasın. Eşime x böyle yapıyor diyorum sanane diyor. Madem yok bizden İstiyorlar diyorum ben abime bakarım senin kardeşin istese sen vermeyecek misin ben verdiğinin lafını yapıyor muyum sen neden yapıyorsun diyor. Hasetsin için kötü senin felan diyor. Laf yapmak değil istersen daha çok ver diyorum lafını yaptın iste diyor. Dün iki saat bunun tartışmasını yaptık kendini savunuyor, haklı diyorum kendimi suçlu hissediyorum ama haksız mıyım ? Anlatılacak daha çok şey var ama neyse sizce haksız mıyım haset olan ben miyim kötü biri miyim ?
Uzun uzun oldu özür dilerim.
Hesapları ayırın
Giderleri paylasın kalan parasını kim napıyorsa yapsın.
Valla ben kendi harclıgımdan biriktiriyorm.Bu da bir cozum ama bu şekilde nasil birlik olacak, nasil birikim vs olacak ki? Giderleri karşilayip gerisini istedigi gibi çar cur etsin olmaz ki.
Bir şey alacaklar veya tatil vs yapacaklar diyelim ee kadin biriktirdi adam abisine vs yedirdi diyelim bu durumda nasil olacak?
Valla ben kendi harclıgımdan biriktiriyorm.
Kredi cekmistik arac kredisini ortak ödedik.Bizim yapabileceğimiz en fazla birikim oydı zaten:)
Suan maaslarımız anca faturalara yettiğinden
Bizde tatiller esimin kartından cekiliyor ama öderken beraber ödüyorz .
Ben sormam naptın maasını diye,koskoca adam.1 ay calısmıs kazanmıs kalanı napacagına kendi karar verir.
Kres,kira,dogalgaz onda.Valla kalıyosa(kasımda biten arac kredimizde vardı)bozdursun bozdursun harcasın
Her eve giren maas farklı tabi konu sahibine daha büyük rakamlar giriyorsa bilemem.
Bir kaynım bile yok anlıyor musunKeratin neydi, brezilya fönü neydi hiç yaptırmadımGideyim de kaynımdan para isteyip yaptırayım
Kısmayın, sizin kıstığınızı başkaları çatır çatır yer.Hayır tabiki öyle olsun istemem ama bana göre hergün üç öğün kahvenin yanında damak gibi çeşitli çikolatalar yenmesi, saçlarına keratin bakımı yaptırılması sürekli sürekli bunların yapılması benim gözüme batan. İnanın ben evime iki üç aydır ıvır zıvır alamıyorum çünkü bir yerden kısmak zorundayım.
Niye sürekli kendinize kötü diyorsunuz? Eğer siz evde bir şeylerden kıstığınız halde ki ıvır zıvır bile almıyorum diyorsunuz, sizden çıkan parayla kimse keyif yapamaz. Kısmayın tekrar söylüyorum harcayınTüm cevaplar için teşekkür ederim benim verdiğim damak örneği biraz olay olmuş gibiama bu sadece anlattığım kadarıydı bilinmeyen farklı harcamaları yada planları vardı. Bir damak iki üç öğün yenir demişsiniz ama bende salak değişelim farklı boyutlarında ve farklı markalar olarak değişiyor. Kıskançlık mı yaptığım farkında değilim belkide içten içe kötü biriyim Bu meblağlar günümüze göre cüzi miktarlar ama her ay olan bişey. Ben sıkıp bişeylere yetişmeye çalışıyorsam oda kendi haline baksın ona bunları diyemediğim için buraya yazdım. Sizde alay konusu ettiniz. Neyse en azından beni haklı bulunlar var aranızda.
Çaktırma benim de kaynım yok ehehehBir kaynım bile yok anlıyor musun
Eş ailesi olması bakımından görümcemden isteyebilirim ama oda olur.
Eltinin eşinin kardeşinden aldığı 100-200 liradan büyük ihtimalle haberi yoktur.Tüm cevaplar için teşekkür ederim benim verdiğim damak örneği biraz olay olmuş gibiama bu sadece anlattığım kadarıydı bilinmeyen farklı harcamaları yada planları vardı. Bir damak iki üç öğün yenir demişsiniz ama bende salak değişelim farklı boyutlarında ve farklı markalar olarak değişiyor. Kıskançlık mı yaptığım farkında değilim belkide içten içe kötü biriyim Bu meblağlar günümüze göre cüzi miktarlar ama her ay olan bişey. Ben sıkıp bişeylere yetişmeye çalışıyorsam oda kendi haline baksın ona bunları diyemediğim için buraya yazdım. Sizde alay konusu ettiniz. Neyse en azından beni haklı bulunlar var aranızda.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?