- 16 Haziran 2011
- 14.975
- 63.314
- 798
- Konu Sahibi hayalethesap
-
Kardeşin eli kolu tutuyorsa evinin rızkını eşiniz vermesin kimseye.Anne ve babayı ayrı tutarım burada sadece.Arada hediyeleşmek başkadır zorda kalınır borç alınır verilir başkadır fakat ben kisiyorsam bütçemi zorluyorsam burada ağzımı açarım ama önce Eşime!!!Belki eltinizin eşinin yaptiklarindan haberi yoktur varsa bu kerizlige önce eşiniz dur desin haa yok ben razıyım derse adama önce iyi bir cirlayin sonra o paraları son kuruşuna kadar alin
Kaçırdığınız nokta bunların verilen parayla yapılamayacak olduğu gerçeğiHerkes sizi linçlemiş ama ben haklı buldum. Mesele çikolatanın keratin bakımının fiyatı değil? Ben kendimden kısıp bunları alamıyorsam benim verdiğim parayla karşındakinin alması beni sinir eder. Madem kocanız karışma diyor siz ay içinde öyle bir harcayın ki kardeşine 10 lira veremesin
Sizin kaçırdığınız noktada zamanında yine aynı abi için yapılan yardımlarKaçırdığınız nokta bunların verilen parayla yapılamayacak olduğu gerçeği
Konu sahibinin parasıyla yapmıyor yani eltisi. Konu sahibinin yapamamasının nedeni eltisi değil, boyundan büyük borca girmesi muhtemelen.
Konuda yazıyor mu? Ben görmedim. Ya müneccim olup tahmin etmemizi bekliyorsunuz ya da haklı çıkmak için “zamanında yapılan yardımlar” diye bir şey attınız ortaya şu an.Sizin kaçırdığınız noktada zamanında yine aynı abi için yapılan yardımlar
Mesajımda tüm bu olasılıklar göz önünde bulunarak yazıldı zatenAdam evinin rızkını kardeşine bağışlamamış. Eltisinin instagramına bakıp ; konu sahibi kendi kendine hırslanmış.
Kardeşler arası aylık 100-200 tl gibi bir rakam telaffuzu var mesajlarda. Belki o an kardeşin üstünde nakit yoktu , sonra verdi bilinmiyor.
Elti , belki sosyal medya için telefonunda önceden çekilmiş, kayıtlı videoları kullanıyor dahi olabilir.
Borç kısmını bilmiyorum konuda yazıyor muydu? Kaçırmış olabilirim bir yadan bebiş pışpışlıyorumKaçırdığınız nokta bunların verilen parayla yapılamayacak olduğu gerçeği
Konu sahibinin parasıyla yapmıyor yani eltisi. Konu sahibinin yapamamasının nedeni eltisi değil, boyundan büyük borca girmesi muhtemelen.
Kredi falan yazmış ödemeleri varmış.Borç kısmını bilmiyorum konuda yazıyor muydu? Kaçırmış olabilirim bir yadan bebiş pışpışlıyorum
Belki kızın ailesi harcaması için para veriyordur? Nerden biliyorsunuz ki? Bir çikolata bile battıysa kıskanıyorsunuzdur. Bu tür şeyleri bu kadar takıp irdelemeyin. Size zarar. Kadın ne güzel kahvesini yapıp, alışverişini yapıp keyfine bakıyor, siz dertleniyorsunuz. Eşiniz sizden kısarsa, evin temel ihtiyaçlarını karsılayamazsa tabi ki hesap sorabilirsiniz ama kardeşine verdiği az miktardaki paranın hesabını sormayın ( ki siz de veriyormuşsunuz).Kıskançlık mı bilmiyorum yaptığım şeysadece bir insan da yoksa yoktur var gibi davranıp bunu sosyal medyada boy boy paylaşmanın bir anlamı var mı ? Verdirmiyor değilim yine veriyor verme desem vermeyecek bir kocam da yok zaten dediğim gibi versin keşke bizde de daha çok olsa da yardım etsek
Ben seni cok iyi anladim , cünkü yillarca ayni seyleri yaşadım, yalnız kaynım değil kendi ailemden biri. Tek fark onlar paylaşım yapmıyordu, sürekli para yok para yok diye tiyatro yapıyorlardı bizim yanımızda, nasılsınız desem hiiç açız, kuru makarna yiyoruz diyorlardı, ama biliyorduk ve duyuyordukki Türkiye’de neredeyse gezmedik şehir bırakmamışlar, ama bana sürekli ağlıyorlardı para yok pul yok diye… neyse , herkes ayağını yorganına göre uzatsın, bari gözüne sokmasın değilmi? Sen eşine direk dersen tepki çekersin, imada bulunacaksın, gülerek söyleyeceksin, ne eltiyi karıştır ne kaynını. Çaktırmadan harcamalarını arttır, veya al köşeye at parayı gizliden daha iyi olurTüm cevaplar için teşekkür ederim benim verdiğim damak örneği biraz olay olmuş gibiama bu sadece anlattığım kadarıydı bilinmeyen farklı harcamaları yada planları vardı. Bir damak iki üç öğün yenir demişsiniz ama bende salak değişelim farklı boyutlarında ve farklı markalar olarak değişiyor. Kıskançlık mı yaptığım farkında değilim belkide içten içe kötü biriyim Bu meblağlar günümüze göre cüzi miktarlar ama her ay olan bişey. Ben sıkıp bişeylere yetişmeye çalışıyorsam oda kendi haline baksın ona bunları diyemediğim için buraya yazdım. Sizde alay konusu ettiniz. Neyse en azından beni haklı bulunlar var aranızda.
Eger o keyfi benim sayemde yapabiliyorsa ve bende o yuzden yapamiyorsam zoruma gider tabi. Kazanan benim sonuctaa. Boyle dusunmekte seni kotu insan yapmaz. Kiskancta yapmazKızlar merhaba, bir konu hakkında fikrinize ihtiyacım var. Okuyacağınız için şimdiden teşekkür ederim.
Kısaca bahsediyorum konudan, kredi borcu şu borcu bu borcu derken çoğu zaman ayın sonunu zor getirdiğimiz oluyor. Eşimde bende çalışıyorum. Eşim cebinde 20 lira parası olsa kardeşi istese tutup on lirasını ona verebiliyor. Yok demeyi bildiğini düşünmüyorum. Sorun şu ki parayı vermesi önemli değil isterse daha çok versin ben verdiğinde değilim yeri geliyor bende kardeşime veriyorum. Sorun şu ki eltimin yok gibi davranmaması, hergün kahve yanında damak yemesi, sürekli bişeylerin alacak gibi linkini bana atması, hergün pasta börek yapması, canımı sıkan madem yok, ki olabilir rabbim herkese bolluk bereket versin kimseyi yoklukla sınamasın. Eşime x böyle yapıyor diyorum sanane diyor. Madem yok bizden İstiyorlar diyorum ben abime bakarım senin kardeşin istese sen vermeyecek misin ben verdiğinin lafını yapıyor muyum sen neden yapıyorsun diyor. Hasetsin için kötü senin felan diyor. Laf yapmak değil istersen daha çok ver diyorum lafını yaptın iste diyor. Dün iki saat bunun tartışmasını yaptık kendini savunuyor, haklı diyorum kendimi suçlu hissediyorum ama haksız mıyım ? Anlatılacak daha çok şey var ama neyse sizce haksız mıyım haset olan ben miyim kötü biri miyim ?
Uzun uzun oldu özür dilerim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?