• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yanlış Davranan Ben miyim?

Ben sizi çook iyi anlıyorum.
Valla yaşamadan kimse konuşmasın. Aynı şeyi eşimin abisinden ötürü yaşıyorum, aman icra gelecek aman şu bu diye duygu sömürüsü ile borç ister, tabi biz karı-koca çalışıyoruz paramız var ya vermesek kötü oluruz, sonra bir-iki de değil bu, yoksa tabiki olur allah kimsenin başına vermesin. Ama karşına geçip pişkinlikle sosyal medyada hava atarlarsa insanın gücüne gidiyor, o zaman damak çikolotayada takılırsın herşeye takılırsın. Benim çocuklarım sabah kalkıp anneleri çalışıyor ev kredisi ödüyor diye kahvaltılarını kendileri yapıyorsa, benim annem biz ev sahibi olalım diye bize her türlü destek vermeye çalışıyorsa , kimse kusura bakmasın insanın çokta gücüne gidiyor. Asla da kıskançlık yaptığım yok, ben çocuğuma istediğim bir şeyi alamazken , bana kaç yıl önce aldıkları altınları dahi ödemezken onun çocuklarının üstünde marka montları gördükçe sinirleniyorum, yoksa bana ne allah daha çok versin. Ama böyle oluncada kimseye hakkımı helal etmiyorum, kimse kusura bakmasın. Kınamadan önce lütfen biraz empati yapın.
Ay aynı şey değil ama yaa... Burada sorun 100-200 lira borç verilmesi. Büyük büyük paralar, altınlar değil.

Ay aynı şey değil ama yaa... Burada sorun 100-200 lira borç verilmesi. Büyük büyük paralar, altınlar değil.

Konu sahibi de kendi kardeşine veriyormuş zaten. O kısım niye atlanıyor anlamadım ben.
Eşi "ben senin verdiğinin lafını yapıyor muyum, sen niye benimkinin lafını ediyorsun" demiş -ki çok haklı.
O nereye harcıyor kim bilir 🙄

3 ayda bir 30 lira çok değil mi? Nereden baksan aylık 1,25 paket damak çikolata parası. 1 paket parası yeterli bence.
Konu sahibi de yazmıyor ki aylık ne kadar veriyor eşi?yazdı da ben mi görmedim.. 3 e 5 e takiliyorsa haksız ama her ay kredi öder gibi para veriliyorsa hakli ..böylelerini borca sokmak lazım..yoksa etrafa para dağıtıyorlar.
Konu sahibinin eşi yine cebindeki parayı veriyormuş.. benim eşim bir ara kardeşi para istediğinde, cebindeki para yetmediği için, başkasından borç alıp kardeşine vermişti.. borca girilecekse kardeşin girsin, o sana borçlanıyor, sen başkasına borçlanıyorsun,mantıklı mi desem de ,eşime göre mantıklıydı.

Benim ailem geldi aklıma. Her ne yaparsa yapsın ailesini korur. Babam mesela abisi ne kadar malını yerse yesin o benim abim der hatta beni abisinden istediler o benim büyüğüm dedi çekildi kenara. Sonra halamın kızı evlenecek diye işsiz olmasına rağmen kredi çekti gitti altın aldı bize gelince de param yok dedi. Böyle oluyorlar işte ileride. Eşin de böyle olur. Burada herkes ailesini koruyor koruyacak tabi falan der belki ama geleceği böyle işte.

Bende yerinizde olsam bozulurdum. Kardesinden 100 lira isteyecek kadar sıkışık insan ona gore harcar. Durumu yok diye harcamayacak mı denilmiş tabiki harcar ama ozaman 50 100 lira da olsa istemeyecek. Kendi ailemde maddi olarak çok sıkıntılar çekmisti. Tek maaşla geçiniyorduk. Sırf canımız istemesin diye annem marketin önünden bile geçirmezdi, ay sonunu zor getirdigimiz icin ekstra alacak imkanı yoktu. O yüzden ben açikçasi kiziyorum boyle seylere. Alt tarafi cikolata olabilir ama yoksa yoktur. Kardesim bile olsa birinden para isteyecegime yemem o cikolatayi da agiz bükmek. Insan kardesine tabi ki yardim edecek ama madem eline 100 lira bile kalmiyor ona gore harcanmali.
Aynen katılıyorum size. Ben kıt kanaat geçinirken benden borç alan insanın eşinin rahat yaşaması , keyif yapması beni de rahatsız eder. Konudan ayrı ama sürekli yok yok diye ağlayıp hiçbir şeyden geri kalmayan bir sürü insan var.

Kızlar merhaba, bir konu hakkında fikrinize ihtiyacım var. Okuyacağınız için şimdiden teşekkür ederim.

Kısaca bahsediyorum konudan, kredi borcu şu borcu bu borcu derken çoğu zaman ayın sonunu zor getirdiğimiz oluyor. Eşimde bende çalışıyorum. Eşim cebinde 20 lira parası olsa kardeşi istese tutup on lirasını ona verebiliyor. Yok demeyi bildiğini düşünmüyorum. Sorun şu ki parayı vermesi önemli değil isterse daha çok versin ben verdiğinde değilim yeri geliyor bende kardeşime veriyorum. Sorun şu ki eltimin yok gibi davranmaması, hergün kahve yanında damak yemesi, sürekli bişeylerin alacak gibi linkini bana atması, hergün pasta börek yapması, canımı sıkan madem yok, ki olabilir rabbim herkese bolluk bereket versin kimseyi yoklukla sınamasın. Eşime x böyle yapıyor diyorum sanane diyor. Madem yok bizden İstiyorlar diyorum ben abime bakarım senin kardeşin istese sen vermeyecek misin ben verdiğinin lafını yapıyor muyum sen neden yapıyorsun diyor. Hasetsin için kötü senin felan diyor. Laf yapmak değil istersen daha çok ver diyorum lafını yaptın iste diyor. Dün iki saat bunun tartışmasını yaptık kendini savunuyor, haklı diyorum kendimi suçlu hissediyorum ama haksız mıyım ? Anlatılacak daha çok şey var ama neyse sizce haksız mıyım haset olan ben miyim kötü biri miyim ?

Uzun uzun oldu özür dilerim.
Kesinlikle haklısınız evlisiniz ve artık ortak bir hayatınız var böyle size sormadan kafasına göre davramamaz sakın taviz vermeyin herkes maddi durumuna göre davransın ayda yılda bir olabilir ama sürekli olmaz

Konu sahibi konuya aciklik getirseydin gitmeden. 100-200 lira mi aliyor abisi?
Hayir madem durumlari var her ay her ay 100 lira borc niye ister ne yapar ki bir insan, ne eksigini kapatiyor 100 lirayla her ay? Bu da saçma geldi bana. Ayda bir cep harcligina mi bağlamiş kendini? 😁

Tüm cevaplar için teşekkür ederim benim verdiğim damak örneği biraz olay olmuş gibi 🥲 ama bu sadece anlattığım kadarıydı bilinmeyen farklı harcamaları yada planları vardı. Bir damak iki üç öğün yenir demişsiniz ama bende salak değişelim farklı boyutlarında ve farklı markalar olarak değişiyor. 😂 Kıskançlık mı yaptığım farkında değilim belkide içten içe kötü biriyim 🤷🏻‍♀️ Bu meblağlar günümüze göre cüzi miktarlar ama her ay olan bişey. Ben sıkıp bişeylere yetişmeye çalışıyorsam oda kendi haline baksın ona bunları diyemediğim için buraya yazdım. Sizde alay konusu ettiniz. Neyse en azından beni haklı bulunlar var aranızda.
Bana kalırsa da haklısınız. Damak çikolata deyip geçmeyelim ben hiç 8 tl olduğunu görmedim 12 tl filan. Unun kilosu desen almış başını gitmiş. Madem durumları kötü bir işe girip çalışsın ki çalışmıyorsa idare etmeyi bilsin. Bizim de yıllarca muz alıp yiyemediğimiz zaman oldu( ki çok şey oldu) yeri geliyor insan 10 tl ye muhtaç oluyor yaşamayan bilemez o dalga geçenler büyük ihtimalle hiç yokluk çekmemiş. Kalbiniz kötü değil rahat olun lütfen.

Arkadaşlar düzenli olarak heray 200-300 neyse sigara parası belki yol parası istiyor, bence eltimde para aldığını biliyor eşinin.

Benim ailem geldi aklıma. Her ne yaparsa yapsın ailesini korur. Babam mesela abisi ne kadar malını yerse yesin o benim abim der hatta beni abisinden istediler o benim büyüğüm dedi çekildi kenara. Sonra halamın kızı evlenecek diye işsiz olmasına rağmen kredi çekti gitti altın aldı bize gelince de param yok dedi. Böyle oluyorlar işte ileride. Eşin de böyle olur. Burada herkes ailesini koruyor koruyacak tabi falan der belki ama geleceği böyle işte.
Benim babamda sizinki gibiydi, ailesine laf ettirmez göklere çıkarırdı ama ayni değeri onlardan göremedi, en büyük darbeyi de onlardan yedi.

Benim babamda sizinki gibiydi, ailesine laf ettirmez göklere çıkarırdı ama ayni değeri onlardan göremedi, en büyük darbeyi de onlardan yedi.
Benimki değer görmüyor hala aynı şekilde ama saygıda kusur etmemeye de devam ediyor. Kafalarını gerçekten anlayamıyorum.

Nasıl ? Gerçekten merak ediyorum. Maaş bordrosu belli ancak giderler belirsiz.

Bir insan gelirinin üstünde harcama yaparsa ; fazlasını nereden , nasıl karşılayacak ?

Fazla abartmadan dedim zaten, hanımefendi gibi bir insan zaten istese de çok çok pahalı , bütçesini aşacak şeyler ne kadar istese de içi elvermediği için alamayacak, çünkü kendimden biliyorum.

Atıyorum 2 ayda bir 3 ayda bir insanın kendisine bir güzellik yapması çok mu fazla? ne için yaşıyoruz ki sadece karın tokluğu ve borç ödemek için mi? Tekrar ediyorum , abartmadan, örnek olarak Damak çikolata verilmiş mesela, ya da ne bileyim ya çok beğendiğin bir şeyi ayda yılda bir almak, kendini çok fazla sıkmamak. Ben demiyorum ki ne varsa al git , har vurup harman savur diye. BEn de zaman zaman eksiye , borca giriyorum ama dengeleyebiliyorum ve bir dahaki ay harcamaları kısıyorum, ama işte o dengeyi sağlamak önemli. Bunu herkes yapamıyor demek ki, ya ipin ucunu kaçıyırıyor ya da aman şurdan tasarruf burdan tasarruf aman almayayım diye diye geçen bir hayat. Allah herkese kolaylıklar versin.

Kızlar merhaba, bir konu hakkında fikrinize ihtiyacım var. Okuyacağınız için şimdiden teşekkür ederim.

Kısaca bahsediyorum konudan, kredi borcu şu borcu bu borcu derken çoğu zaman ayın sonunu zor getirdiğimiz oluyor. Eşimde bende çalışıyorum. Eşim cebinde 20 lira parası olsa kardeşi istese tutup on lirasını ona verebiliyor. Yok demeyi bildiğini düşünmüyorum. Sorun şu ki parayı vermesi önemli değil isterse daha çok versin ben verdiğinde değilim yeri geliyor bende kardeşime veriyorum. Sorun şu ki eltimin yok gibi davranmaması, hergün kahve yanında damak yemesi, sürekli bişeylerin alacak gibi linkini bana atması, hergün pasta börek yapması, canımı sıkan madem yok, ki olabilir rabbim herkese bolluk bereket versin kimseyi yoklukla sınamasın. Eşime x böyle yapıyor diyorum sanane diyor. Madem yok bizden İstiyorlar diyorum ben abime bakarım senin kardeşin istese sen vermeyecek misin ben verdiğinin lafını yapıyor muyum sen neden yapıyorsun diyor. Hasetsin için kötü senin felan diyor. Laf yapmak değil istersen daha çok ver diyorum lafını yaptın iste diyor. Dün iki saat bunun tartışmasını yaptık kendini savunuyor, haklı diyorum kendimi suçlu hissediyorum ama haksız mıyım ? Anlatılacak daha çok şey var ama neyse sizce haksız mıyım haset olan ben miyim kötü biri miyim ?

Uzun uzun oldu özür dilerim.
meerhaba kardeşim sen kesinlikle haklısın ama insanlar arsız olmuş eskiden borç gerçekten ihtiyaç varken istenirdi şimdi insanlar isteyip lükslerinin yapıyor sen bi kenarda hep paranı biriktir derim kimseye de verme llaf anlatamazsın böylelerine

Back