Yanlış Davranan Ben miyim?

İsterse günde 20 tane yiyebilir 20 farkli markadan.
Bu yine sizi ilgilendirmez bence
Bilinmeyen planlar ve harcamalar diyorsunuz
Abartmaniz bir yana da yani bu kadar bilinmeyen plan ve harcama ne olabilir ki o da boyle cikolata tarzi ya da bakim tarzi bir seyse hatta buyuk capli tatilse bile yine sizi ilgilendiren bir durum yok.

Ama ben esimin para vermesinden rahatsizim diyorsaniz bunda da eltinizi ilgilendiren bir sey yok.
Bu da esiniz ve sizin aranizdaki konu.
Belki eltinin haberi bile yok.

Haberi varsa bile elti para istemedigi surece eltinin nereye harcama yaptigi sizi ilgilendirmemeli kisaca bence.

Siz de harcayin, elti de size karisamaz bu arada.
Yani deseniz ki tatil parasi benden cikiyor, coluk cocuk ac durumdayiz yine de eltiyi baglayan bir sey yok.
Top esinizde yine.

Nerede durdugunuzu, durdugunuz yerden neden keyif alamadiginizi, odaginizda neden eltinizin oldugunu, esinizin hayatinda nerede oldugunuzu, sizi gercekten rahatsiz eden seyin ne oldugunu anlamaya calisirdim ben yerinizde olsaydim.

Paraya bend e ses etmem ama bu dediginiz enayilik oluyor. EEşinizgozunu açsa biraz gorur aslında. Esim de abisine yillarca yardim yapmiş . Bakiyirum hep abisi bolluk yasamis gezmis etmis eşi de yazık ne harcamis ne gezmiş. Ha bir ihtiyaci olumca da abisinden birsey giremedi. Anladi şimdi. Esiniz de anlar inş.

Evet yanlış davranan sizsiniz. Kahvenin yanındaki çikolatanın lafını yapmak gerçekten ayıp. O da belki başka bir şeyden kısıyordur, bilemezsiniz. Benim bir arkadaşım vardı durumları iyi değildi öğrenciyken yazın 3 ay mağazada çalışırdı biriktirirdi o parasını öğle yemeği bile yemezdi gider binlerce liraya abiye alırdı yok abimin düğünü yok kuzenimin düğünü.

Anliyorum sizi..kiskanclik degil bence..ama kardesler arasina girmek pek hos olmuyor.siz ne derseniz diyin erkek kafasi baska calisiyor...sadece kendinizi uzdugunuzle kaliyorsunuz cunku bildigini yapicak..

Gerçekten bunları eşinizin verdiği 100-200 lirayla yaptıklarını mı düşünüyorsunuz? O parayı onlara değil size verse, siz de 15 paket çikolata alsanız rahatlayacak mısınız?

Neden kısıyorsunuz kısmayin
Yemeyenin malını yerler
Birazda siz harcayın da kocanız kardesinden istesin bakalim verecekmi

Ben sizi haklı buldum. Yakın zamanda biz de bu mevzudan eşimle fikir ayrılığına düştük. Ufak ufak 50 100 tl olaraktan babasına yeğenine alınan eşyaları abarttı. Mesela para değil ama ülkede ekonomik kriz varken bende parayı yolda bulmuyorum sonuçta sizde bulmuyorsunuz. Bir şeyler alırken bunuda almayayım diyip kısıp eşiniz gidip kardeşine veriyorsa bana görede gereksiz. Genelde keyfi verilir o paralar zaten. Sadece bunu söylediğimizde kıskanç haset oluruz aileye verilen paranın lafını yapıyor oluruz. Eşimde aynı tepkiyi vermişti hatta büyüklerden akıl almamı söylemişti ama yinede yanlışa yanlış dedim.

Size şunu söyleyeceğim bunu söylerken ailesine jest yapın. Bu “ ben aileni seviyorum elbette birşey alabiliriz ama her zaman değil” algısı yaratır. Size de gardını Yükseltmemiş olur. Mesela biz görümcemlerden 3 kat daha fazla kredi ödüyoruz onlarda çocuk var diye bi ağlamadıkları kaldı. Eşimde üzülüyor. Bir şey desem haset olucam bende çözümü kısmayıp kocamın ocağına incir ağacı dikmekte buldum :)

Nasıl ? Gerçekten merak ediyorum. Maaş bordrosu belli ancak giderler belirsiz.

Bir insan gelirinin üstünde harcama yaparsa ; fazlasını nereden , nasıl karşılayacak ?

Valla sonuna kadar haklısınız ben olsam aynı şeyi söylerdim,görümcem entübe oldu eşi para istedi, ek hesaptan çektik verdik, hastaneden çıktı,tüp bebek yapacagız dedik zaten kredi çekip cocuk yapmaya çalışıyoruz, sonra veririz bizde trasnfer yapacağız demiş eşime . sanki biz çok zenginiz. ben düşük yaptım zaten stresliyim ,dün baktım çanakkalelerde fink atıyorlar.bu ne şimdi? bide görümcem emekli ,eşide iyi maaş alıyor.

Yani ben size sonuna kadar hak verdim ben evimden kısıp başkasına ac değil açıkta degilse neden vereyim kötü falan değilsiniz haklısınız sizde kismayin kendinizden daha çok harcayın

Önerileri kredi kartına yüklenmekse : kredi kartının borcunu başkası ödeyecek sanki.

Bazı yorumlarda para bulunur diyorlar , demesi kolay bulması zor.
Ya da biz nasıl bulunduğunu bilmiyoruz.
Biz bilmiyoruzdur inşallah aksi çok acayip çünkü.

Ama bu ülkede erkeğin iki kaşığından birini kıracaksın diye kızına nasihat eden anneler var, bilemiyorum...

Kardeşin eli kolu tutuyorsa evinin rızkını eşiniz vermesin kimseye.Anne ve babayı ayrı tutarım burada sadece.Arada hediyeleşmek başkadır zorda kalınır borç alınır verilir başkadır fakat ben kisiyorsam bütçemi zorluyorsam burada ağzımı açarım ama önce Eşime!!!Belki eltinizin eşinin yaptiklarindan haberi yoktur varsa bu kerizlige önce eşiniz dur desin haa yok ben razıyım derse adama önce iyi bir cirlayin sonra o paraları son kuruşuna kadar alin

Biz bilmiyoruzdur inşallah aksi çok acayip çünkü.

Ama bu ülkede erkeğin iki kaşığından birini kıracaksın diye kızına nasihat eden anneler var, bilemiyorum...

Forumda da "erkeğin iki kaşığından birini kıracaksın" yazan 45 yaş altı onlarca üye var.

Hadi bu nasihati veren vicdansız ve cahil olmasını ümit ettiğim bir anneydi de ; 2022 yılında kim daha eğitimli diye birbirine caka satan kadınların da bu tavsiyeyi vermesine ne demeli ?

2 kaşığımdan birini bilinçli olarak kıranın gözümde zerre değeri kalmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…