- 27 Kasım 2015
- 1.397
- 3.046
- 133
- Konu Sahibi hayalethesap
-
Kızlar merhaba, bir konu hakkında fikrinize ihtiyacım var. Okuyacağınız için şimdiden teşekkür ederim.
Kısaca bahsediyorum konudan, kredi borcu şu borcu bu borcu derken çoğu zaman ayın sonunu zor getirdiğimiz oluyor. Eşimde bende çalışıyorum. Eşim cebinde 20 lira parası olsa kardeşi istese tutup on lirasını ona verebiliyor. Yok demeyi bildiğini düşünmüyorum. Sorun şu ki parayı vermesi önemli değil isterse daha çok versin ben verdiğinde değilim yeri geliyor bende kardeşime veriyorum. Sorun şu ki eltimin yok gibi davranmaması, hergün kahve yanında damak yemesi, sürekli bişeylerin alacak gibi linkini bana atması, hergün pasta börek yapması, canımı sıkan madem yok, ki olabilir rabbim herkese bolluk bereket versin kimseyi yoklukla sınamasın. Eşime x böyle yapıyor diyorum sanane diyor. Madem yok bizden İstiyorlar diyorum ben abime bakarım senin kardeşin istese sen vermeyecek misin ben verdiğinin lafını yapıyor muyum sen neden yapıyorsun diyor. Hasetsin için kötü senin felan diyor. Laf yapmak değil istersen daha çok ver diyorum lafını yaptın iste diyor. Dün iki saat bunun tartışmasını yaptık kendini savunuyor, haklı diyorum kendimi suçlu hissediyorum ama haksız mıyım ? Anlatılacak daha çok şey var ama neyse sizce haksız mıyım haset olan ben miyim kötü biri miyim ?
Uzun uzun oldu özür dilerim.
Kıskançlık mı bilmiyorum yaptığım şeyKardeş arasına karışmamanız iyi ama sırf eltinizi kıskanıyorsunuz diye para verdirmemek tam kıskançlık örmeği değil mi?
Hayır tabiki öyle olsun istemem ama bana göre hergün üç öğün kahvenin yanında damak gibi çeşitli çikolatalar yenmesi, saçlarına keratin bakımı yaptırılması sürekli sürekli bunların yapılması benim gözüme batan. İnanın ben evime iki üç aydır ıvır zıvır alamıyorum çünkü bir yerden kısmak zorundayım.Eltinizin yaptiklari gozunuze batacak kadar luks seyler degil ki.
Onlarin aylik yiyecek icecegini karsilayacak kadar vermiyorsunuzdur sonucta.
Yani gecimini saglamiyorsaniz ufak tefek borclanmalarda sizi ilgilendiren bir sey oldugunu dusunmuyorum.
Siz eltisiniz ama onlar kardes.
Bir de eltimin yok gibi davranmamasi dediginiz nedir surunsunler mi dilencilik mi yapsinlar borc ya da hibe verirken kriterleriniz nedir, ne olmasini istiyorsunuz ki
Eltiniz sizden bu harcamalar için özel para istiyor muHayır tabiki öyle olsun istemem ama bana göre hergün üç öğün kahvenin yanında damak gibi çeşitli çikolatalar yenmesi, saçlarına keratin bakımı yaptırılması sürekli sürekli bunların yapılması benim gözüme batan. İnanın ben evime iki üç aydır ıvır zıvır alamıyorum çünkü bir yerden kısmak zorundayım.
Tamam da sizi ilgilendiren ne? Belki seviyor kadın. Durumu yok diye bir şey paylaşmaması mı gerekiyor. Kim demiş bunu ? Kapınızda kul köle mi olsun üç kuruş para veriyorsunuz diye.Kıskançlık mı bilmiyorum yaptığım şeysadece bir insan da yoksa yoktur var gibi davranıp bunu sosyal medyada boy boy paylaşmanın bir anlamı var mı ? Verdirmiyor değilim yine veriyor verme desem vermeyecek bir kocam da yok zaten dediğim gibi versin keşke bizde de daha çok olsa da yardım etsek
kıskançlık yapmış olabilirim belki cevabınız için teşekkür ederim.Aylık tüm paralarını siz vermiyorsunuzdur ki yani çikolataydı börekti çörekti bunlar sizi ilgilendirmez bence. Bir borç harç olur ona yardım edersiniz ve siz tutumlusunuz diye eltiniz de tutumlu olacak değil o birikim yapamaz harcar siz birikim yaparsınız herkes sizinle aynı olamaz birazcık kıskançlık yapmışsınız bence ve eşinize böyle şeyler yerine farklı dillerde söyleyin yoksa sizi üzer cevaplarıyla
Yaptığım doğru değil dediğiniz gibi belkide teşekkür ederim.Eltiniz sizden bu harcamalar için özel para istiyor mu
Hayir
Oyleyse ortak paradan gayet de kendine harcayabilir, o para nereden gelmis olursa olsun eşinin parasi
Yani bir damak yemesine varana kadar didik didik etmek nedir,
Hatta damak yemek nedir ya ne kadar cok buyutmussunuz siz hic yemediniz mi
Cok cok kotu gorunuyor buradan bu hareketler, ayip.
Ay hayır tabiki öyle olmasın bu kadar kötü bir insan değilim.Tamam da sizi ilgilendiren ne? Belki seviyor kadın. Durumu yok diye bir şey paylaşmaması mı gerekiyor. Kim demiş bunu ? Kapınızda kul köle mi olsun üç kuruş para veriyorsunuz diye.
Objektif olarak yazdıklarınızı okuyun ne kadar iyi ne kadar kötüsünüz kendiniz karar verinkıskançlık yapmış olabilirim belki cevabınız için teşekkür ederim.
Yaptığım doğru değil dediğiniz gibi belkide teşekkür ederim.
Ay hayır tabiki öyle olmasın bu kadar kötü bir insan değilim.
Merhaba. Madem kocaniza sözünüz geçmiyor, o zaman sağlığınız için eltinizi takip etmeyi bırakın. Birini çok takmak, insanı acayip bir strese sokuyor ve bu da bütün hastalıkların başı demek.Kızlar merhaba, bir konu hakkında fikrinize ihtiyacım var. Okuyacağınız için şimdiden teşekkür ederim.
Kısaca bahsediyorum konudan, kredi borcu şu borcu bu borcu derken çoğu zaman ayın sonunu zor getirdiğimiz oluyor. Eşimde bende çalışıyorum. Eşim cebinde 20 lira parası olsa kardeşi istese tutup on lirasını ona verebiliyor. Yok demeyi bildiğini düşünmüyorum. Sorun şu ki parayı vermesi önemli değil isterse daha çok versin ben verdiğinde değilim yeri geliyor bende kardeşime veriyorum. Sorun şu ki eltimin yok gibi davranmaması, hergün kahve yanında damak yemesi, sürekli bişeylerin alacak gibi linkini bana atması, hergün pasta börek yapması, canımı sıkan madem yok, ki olabilir rabbim herkese bolluk bereket versin kimseyi yoklukla sınamasın. Eşime x böyle yapıyor diyorum sanane diyor. Madem yok bizden İstiyorlar diyorum ben abime bakarım senin kardeşin istese sen vermeyecek misin ben verdiğinin lafını yapıyor muyum sen neden yapıyorsun diyor. Hasetsin için kötü senin felan diyor. Laf yapmak değil istersen daha çok ver diyorum lafını yaptın iste diyor. Dün iki saat bunun tartışmasını yaptık kendini savunuyor, haklı diyorum kendimi suçlu hissediyorum ama haksız mıyım ? Anlatılacak daha çok şey var ama neyse sizce haksız mıyım haset olan ben miyim kötü biri miyim ?
Uzun uzun oldu özür dilerim.
Bana söylenen 100-200 gibi ama bence biraz daha fazlası gidiyor gibi, kayanın için üzülüyorum ama eşinin yaptıklarına bakıyorum susamıyorum. Bilmiyorum sanırım kötü biriyimşimdi eşin kardeşine para verdiği zaman ne veriyor? ne kadar veriyor? bence önemli olan bu. yani kardeşe para vermesi yüzünden siz zorda mı kalıyorsunuz mesela? sizin ödemeniz mi aksıyor? 100-200 lira falansa kimse batmaz, yarın öbür gün siz de isteseniz vermez mi mesela o kardeş? ama ciddi rakamlar veriyorsa o zaman sorun var bence. çünkü her gün pasta, börek yapmak demek zaten unlu mamüllerin fiyatı da her şey gibi aşırı zamlandı, her gün o evde fırın çalışıyorsa deli gibi elektrik faturası gelir mesela. durumu kötü olan insan her gün fırında bişeyler pişiremez kimse kusura bakmasın. ya da devamlı devamlı alışveriş yapamaz. verilen para ciddi bir rakamda ve senin evin bu nedenle zora giriyorsa "ya bunların durumu pek de kötü değil" diye düşünmekte haklısın.
ben olsam ay sonunu zor getiriyor olmama rağmen kocam habire ailesine para yediriyorsa kendimden asla kısmam, deli gibi harcama yaparım. ne kasıcam. evde neden yemek pişmedi diye sorarsa da para yok derim. belki o zaman anlar hatasını.
Karar veremediğim için yazdım ama sanırım size göre kötüyümObjektif olarak yazdıklarınızı okuyun ne kadar iyi ne kadar kötüsünüz kendiniz karar verin
Cevabınız için teşekkür ederimEltinin ve senin kardeşinin eşinin ne yaptıklarını göz ardı edersen, ne senin kardeşine verdiğin destek ne de eşinin kardeşine verdiği destek gözüne batmayacaktır.
Teşekkür ederim deneyeceğimMerhaba. Madem kocaniza sözünüz geçmiyor, o zaman sağlığınız için eltinizi takip etmeyi bırakın. Birini çok takmak, insanı acayip bir strese sokuyor ve bu da bütün hastalıkların başı demek.
Eltinizi silin kafanizdan. Haklı veya haksız diyemiyorum sizin için ama insanlar sosyal medyada gösteriş yapmak için, olmadığı gibi davranabiliyor. Normalde yapmadığı, yemediği birçok şeyi, sırf öyleymiş gibi göstermek adına boyle yapıyor olabilir. Dediğim gibi, hasta olursunuz bos yere, silin eltinizi kafanızdan. elti icin kocanizla aranızı açmaya değer mi?
Sinir oldugunuzda, eşinize satasmak yerine, eltinizin damak çikolata eşliğinde kahve huplettigini, sizin de boş yere ailenizi huzursuz ettiğinizi düşünün, çünkü böyle. Degistiremeyeceginiz şeyleri takmayın bu kadar. Daha ne diyeyim? : )
Ben karar merci olamam çünkü şu konu sizin genel kişiliğinizi yansıttığını düşünmüyorum. İçinizde olduğunuz durumdan dolayı yapılan bir eylem olduğu için iyi ya da kötü diyemem size.Bana söylenen 100-200 gibi ama bence biraz daha fazlası gidiyor gibi, kayanın için üzülüyorum ama eşinin yaptıklarına bakıyorum susamıyorum. Bilmiyorum sanırım kötü biriyim
Karar veremediğim için yazdım ama sanırım size göre kötüyüm
Bak da kadından feyz al..sen kendinden kısıyosun kısıyosun da hem dilediklerini yapamıyosun, hem kocana yaranamiyosun. Eline ne geçiyor?Hayır tabiki öyle olsun istemem ama bana göre hergün üç öğün kahvenin yanında damak gibi çeşitli çikolatalar yenmesi, saçlarına keratin bakımı yaptırılması sürekli sürekli bunların yapılması benim gözüme batan. İnanın ben evime iki üç aydır ıvır zıvır alamıyorum çünkü bir yerden kısmak zorundayım.
Aboww bu kadar eltini yakından takip etmen verdiğiniz para ile alakalı değil bence tamamen kıskançlık. Konu da para değil bence ama siz bilirsinizHayır tabiki öyle olsun istemem ama bana göre hergün üç öğün kahvenin yanında damak gibi çeşitli çikolatalar yenmesi, saçlarına keratin bakımı yaptırılması sürekli sürekli bunların yapılması benim gözüme batan. İnanın ben evime iki üç aydır ıvır zıvır alamıyorum çünkü bir yerden kısmak zorundayım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?