neden okuyamadığnız bir şey için cevap yazıyorsunz anlamadım. o başlık güzel bu başlık kötü demek için mi üye oldunuz1.si sorunsal yerine sorunu kelimesi daha güzel olurdu. 2.si ise ev için bu kadar sorun yaşanmış olması bana saçma geldi, hepsini okuyamadım çok uzun
Büyük bir kısmını okudum :)neden okuyamadığnız bir şey için cevap yazıyorsunz anlamadım. o başlık güzel bu başlık kötü demek için mi üye oldunuz
Ayrılın.
Hem tembel, hem aileci, hem güvenilmez.
Ayrıca saygısız.
Anneniz böyle bir damadı hakediyor mu sizce?
uzun yazı eklemekle ilgili bir sıkıntı olduğunu bilmiyorum. Daha sade anlatamazdım. Ama okumadım yazmak için cvp atmak neden kısaltamıyorum ki malesefYüzde 25 ini okuyabildim :)
Ben şimdi birşeyler soylicem ama hiç mutlu olmicaksıniz soyleyeceklerimden. İnanın bu süreçlerde böyle şeyler yaşayıp sonrasında evlendiğine pişman olmayan görmedim size ailenize hiç değer vermeyen kendi kararlarını kendi veremeyen biri bu çok net . Henüz evli değilsiniz bunlar gölete edilebilir gibi gelebilir ama evlenince kendi aklını kullanamayan sorumluluk alamayan eşine değer vermeyen bi kocaya katlanabilecek misiniz? Muhtemelen çok emek verdiğiniz bi ilişki ve bitirmek istemiyosunuz ne kadar kirilsaniz da sevginiz önüne geçiyor . Yazdıklarımın durumunuzu degistirecegini sanmıyorum. Ayrıca nişanı kız tarafı yapar ve nasıl istiyosa öyle yapar ben de evde yaptım eşimin ailesi kalabalık gelecekti biz evde yapınca sadece çok teyzeler dayı vs geldi.
- Herkese merhaba; Yazılanların çoğunu okudum.Bende bir gün burda yazıcağım aklıma gelmez diye başlamış çoğu. İnanın bende öyle. Yıllardır çok ketum biri olduğum için hep içime atmış ve derdimi kimseye anlatmayı sevmeyen biri olarak çaresiz kaldım.
- Annem çok dertler kederler çekmiş. Çok zor bir evliliğinin 3 kızla birlikte yürütmeyi seçmiş bir kadın. Babam özel bir mesleği var yani asker,polis gibi. Bu yıllarda psikolojik şiddet, ölüm korkusu içki problemi vs. Babamın borçları hala uğraşmakta. Onun çektiklerini anlatsam buraya yazamam. Kayınvalide görümce ezmesi dışlaması Şuan 50 yaşında ve hala emekli olmak için çalışıyor.Babam 5 senedir emekli evde.
- Konuya gelicek olursak.8 yıldır bir birlektiliğim var bu 8 senenin ilk zamanları ergenlik yılları yaşım 26.
- 8 senedir herşeyimi seviyeli bir şekilde yaşadım bu hayatta ailemi üzmemek için herşeyi yaparım. İlk baştan beri neyse onu söyledim erkek arkadaşıma. Bazılarına göre yanlış olabilir fakat ailemin özellikle annemin tek şartı kendi eviniz olsun. Kimseden istemiyorum.. Çalışıp birlikte ödeyin kiraya vermeyin küçük ufak sizin olsun. Bende erkek arkadışma herşeyi açık açık anlattım. Babamında anneminde kararının böyle olduğunu evet biz birlikte olduktan sonra bana farketmez ama onlarıda karşıma alamayaycağımı. İmkanlarımız düzelene kadar bekleyip sonra adım atmamız gerekitğini. Oda her defasında haklılar. Babam zaten ben seni kiraya çıkarmam bizim bi miras işimiz var onla evi alıcaz hata 500.000 işinizi görürmü demiş. Bende hayır tabiki bu para çok fazla biz kendimize göre bişiler alırız. Destek olmak isterlerse olurlar dedim. Gel zaman git zaman 8 sene içinde çok şeyler yaşadım. Ayrılmak istedim alkol sorunlarını yakaldım.Evdeyim dedi dışarda çıktı vs Ama bana karşı asla ihanetini ( gördüğüm kadarıyla) ilgisini bir gün olsun kaybetmedi. Ben bir fiil 6 senedir çalışıyorum. Kendisi rahata alışkın kendi iişini bıraktı daldan dala atladı 1 sene boş durdu 3 ay çalıştısonra 1 ay girdi 5 ay boş durdu hep benim yönelndirmem sayesinde şuan güzel bir muhasebeci oldu ama tabi işe yeni başlayan maaşı var elinde.Bu süre zarfında biz hep konuşuyoruz. Ev konusuda gündeme geliyor. Bizim böyle bir problemimiz olmucağını biliyoruz. Bu esnada ablam evlendi. Kendi evlerini ufak bir peşinatla kredi çekip beraber ödeyerek aldılar. Askere gidip geldi bizde birşeyler yapmaya karar verdik. Bu sırada muhasebede işe girdi güzel bir firmada süreli(9 ay) ama ücreti yine az. (2000) bende çizim işi yapıyrum şuan maaşım ek ücretlerle 3000 buluyor. Annemle babamla tanıştı. Annem babam daha önce bana sordular herşeyi anlattım aneme zaten ufak ufak anlatıyorudum.Onlar bana mesleğini iyi anlaşıp anlaşmadığımızı ve en nihayetinde hep söyledikleri şeyi söylediler. Biliyorum burda hepinizi iki gönül bir olunca bu ev konusu saçma diyebilirsiniz. Ama ben o güvensizliği anlıyorum mutlu bir aile ortamamız asla olmadı. Sanki evi olunca insan mutlumu oluyor bizim kendi evimiz. Herneyse bende evet evi ailesi almak istiyomuş bizim zaten bu maaşlarla kredi oranlarından ev almamız çok zor peşinatsız.O zaman beklersiniz maaşlarınız düşük zaten dediler. Ama ailesi ve kendi bu konuda ısrarcı oldular. Annemle babam tanışınca kendisi ev alıcaklarını konusunu açtı. Ailemde ona güzelce anlatı oda haklısınız bende sizin gibi düşünüyorum dedi. Biz böylece sözlendik. Sözdede annesi yüzünden olmucaktıbi sürü problem oldu ama çok uzuyo diye geçiyorum.35 yaşında herşeye karışan bekar bir ablası var evde bütün ipler onun elinde. ÇEyizdir bohçadır bizegeldiklerinde annesi nişandan önce oluyor bu. Evi alıcaz ama nişandan sonra hemen 3 5 ayda olmaz braz süre olsun demiş anneme. Annemde tabi sürede sıkıntı yok geç olsun güç olmasın dedi. Babamlar konuşmuş aynı şekilde evlerini alıcam bitane oğlum var. Tabi bu sürede ellerindeki parayla memleketlerinde 2 ev bir dükkan yaptırıyolar kendi miraslık alanlarına. Geriye kalan parayıda avukat fazla para istemiş ona kaptıyolar. Bunlar olalı 1 sene olmuş ama ben nişandan sonra öğreniyorum. Bana birden ev konusu olmucak kiraya çıkalım. Peşinat yetmez faizler yüksek demeye başladı. Bizim baştan beri konuştuğmuz şeyler sanki yalandı. Evet bu ev fikri ona ters gelebilir. Ama bana baştan bunu söylese bu işi ertelerdik. Bende böyle olmasını asla kabul etmeyeceklerini söyledim. Annem tabi baya kızdı. Babası babama evi alıcaz ama dükkan kiraya verilsin. Memleketteki evleri satamam onlar miras içinde onları satarsam miraslık kalan arasda gider. Evi alıcam ama 2-3 sene sonra dükkan kiraya verilince. Bu arada görümcem diyomuşkiona ev alıyosanız bende isterim :) babamda bu çocukların durumu ortada istanbulda geçim zor. Kendi evleri olsun baştan beri böyle konuştuk diyor. Bu arada nişanı evde yapmak istiyodum ama bana sığmayız eve dışarda yap dedi. Bende dışarda yer tutum dedimki içki konusunda annemin psikolojisi bozuk sende biliyosun. Nişan kıza ait içki olmucak dedim. Oda tmm zaten o sizin kararınız dedi. Nişanda bir içki içildi ama böyle bişi yok. Gidip alıp dışrdan getirmişler çünkü orda içki yasak babası getirmiş ayıp olur diye buda bi mevzu oldu. Oda benim haberim olmdan almışlar ben içemyin diyemedim ayıp olur dedi. Babasıda tamam ozaman evi bakalım diyor. ve 4 aydır kabus gibi bir süreçteyim evleri devamlı babasıbuluyor. Bizim baktıklarımız olmuyor. Hadi yardımcı oluyorlar ses etmedim. iyi niyetimle. Sonra gösterdikleri evlerin hepsi inanın bizim şartlarımızdaki insanların oturamayacağı yerler. Sonra dikkatimi birşey çekti. Benim çalıştğım özel firma evimize çok yakın. Babamın burda bir sürü emlakçı tanıdığı var oda yardımcı olsun neden illa sizin oralardan bakıyoruzşartmı dedim. Yoo heryerden bakarız dedi. Gel zaman git zaman bi ev bulduk ama mutfağına 1 kişi bile sığmaz yatak odasına yatakodası sığmıyo annesi ablası babası gitmiş güzel demişler bizde gidiyoruz baktık ama inanın ufak olsunda sığmıcak bi ev yapmışlar. Bende evi beğendim ama sığmıcağı için tereddüt ettim kendi anneside sığmaz dedi. Annemide alıp bakalım daha önce ablamdan tecrübeli çünkü nişanlım ısrarcı hemen alalım diyo. Evin konumu işyerime 1 saat fln. Kendi evlerine 5 dakka Bende annem annesi ve o eve geldik. Annemde sığmaz dedi mutfakta fırına yer bile olmadığını keşfettik. Ben tabi hiç düşünemeştim. İşte asıl olaylar böyle çıktı bugünden sonra nişanlımın dediklerini maddeliyorum.Evin olmucağuna kararverdik.
- Ben daha ev falan bakmam. Evi ikimizde beğendik annen beğenmedi diye almıyosun ( hayır kendim düşümdüm annemin dediği ve anneside sığmaz dediği için)
- Evi senle ben beğenicez kimseyi karıştırmam annen evi seçmek için gelmiyo
- ilk defa sizde gördüm ev alırken kız tarafına göstermeyi
- babam çok kızdı bakmaz bi daha ev kiraya çıkalım
- Bu arada biz bi ev daha bakmıştık çok pişmanım orda annemleri çağırmamı engelledi exper krediye onay versin sonra görürler dedi exper onaylamamıştı.
- Sizin oralardan babam ev almaz oraları beğenmiyo
- öyle uzak yere taşınamayız BİRBİMİZİ YERİZ
- babam evi alan o oraları istemez
- bize yolun sonu gözüktü kiraya çıkıcaz oda yine buralardan olmak şartıyla
- ben sana hep dedim bizim buralarda olucak diye sen hatırlamıyosun
- baştan beri konuştuğumuz içki sorun olmasın nikah yapalım hayır biz düğün istiyoruz düğünü erkek yapar ona biz karar veririz. onada tmm dedim heves etmişler diye.
- Erkek tarafı evi alırmış kız tarafı görmezmiş.
- bütün arkadaşları kiraya çıkmış tek evlenen biz değiliz neden bu kadar aptalca fikirleri varmış ( 8 yıldır anlattım bunuzorla beni al demedim.)
- NE OLUR BANA BİRŞEYLER SÖYLEYİN
siz olsanız napardınız ? herşeyi yapmaya hazırım. ama onun dediği biz yapamayız ödeyemiz. ben zaten aileme baştan dedim benim evlenmeye durumum yok evlenmek istiyorum karşılıcakmısnız ona göre çıktım bu yola diyo. yani maddiyat değil önemli olan ailemde kız evlat onlar benim gibi 8 senedir tanımıyolar 4 5 ayda güvenip nasıl olucak artık uyku uyumuyorum.Sonuçta evin bu denli büyük bi sorun olduğunu en başından söylemişsiniz. Resmen oyalamış başka bişey değil. Nişanlandıktan sonra da ev için ayrılık olmak diye düşündü belki de. Durumu yoksa zorlamak da anlamsız benm sevgilimin ailesi düğün altın ev eşyası ev hiçbirşey yapmıycaklar. Hepsini biz ikimiz yapcaz. Gerçekten seviyosanız ortayı bulun ama kandırıyor mu iyi biri mi doğru aday mı çok iyi düşünün. Ömrümü geçirmek istiyo muyum diye sorun. O da ailesi ve sizin aranızda kalmış. Aile her zaman daha baskındır maalesef :/ iyi düşünün zor durum
Düşünün mutlaka.Bu kadar net bir cevap beklemiyordum. Aileme asla bunları söylemedim. Annem tansiyon hastası bu mevzularda çok üzdüm onu çünkü başka şeylerde oldu. Nişan atmak bana o kadar garip geliyor ki. İşyerinde ailede bi sürü insan ne derim naparım beynim iflas etti. Anneniz böyle bir damadı hakediyor mu sizce? bütün gece bu cümleyi düşünücem
Ben şimdi birşeyler soylicem ama hiç mutlu olmicaksıniz soyleyeceklerimden. İnanın bu süreçlerde böyle şeyler yaşayıp sonrasında evlendiğine pişman olmayan görmedim size ailenize hiç değer vermeyen kendi kararlarını kendi veremeyen biri bu çok net . Henüz evli değilsiniz bunlar gölete edilebilir gibi gelebilir ama evlenince kendi aklını kullanamayan sorumluluk alamayan eşine değer vermeyen bi kocaya katlanabilecek misiniz? Muhtemelen çok emek verdiğiniz bi ilişki ve bitirmek istemiyosunuz ne kadar kirilsaniz da sevginiz önüne geçiyor . Yazdıklarımın durumunuzu degistirecegini sanmıyorum. Ayrıca nişanı kız tarafı yapar ve nasıl istiyosa öyle yapar ben de evde yaptım eşimin ailesi kalabalık gelecekti biz evde yapınca sadece çok teyzeler dayı vs geldi.
Düşünün mutlaka.
Elalem 2 gün konuşur susar.
Önemli olan anneniz.
Diyelim evlendiniz ve mutsuzsunuz. Bu durumda sadece siz değil anneniz de üzülecek, kızımın da benim gibi yüzü gülmedi diye kahrolacak kadıncağız.
Ev meselesinde sizi sanki hep oyalamışlar gibi geldi bana. Özellikle beğenmeyeceğiniz evleri size göstermeleri bilinçli olabilir.
Bu sayede anneniz kusur bulunca nişanlınız bir anda verdiği sözleri unutup, sanki ev almanıza engel olan annenizmiş gibi sorumluluğu annenize yıkıp sıyrılmış.
Yaptığı afedersiniz çakallık.
Saygısızlık yapmış aslında ama siz ona iyi niyet kılıfı geçirdiğiniz için görmüyorsunuz .anlattiklarinız kadarıyla yeterli saygısızlık donesi var bence . İnşallah mutlu olursunuzsöyledim evde yapmak istiyorum annem bana bıraktı sen nasıl istersen öyle yaparız dedim. Bi sürü insan var çağırmazsak ayıp olur dedi ona göre çağıralım dedim. ama düğün yapmayı kendileri karar veriyo. O kadar çok çelişki var ki. Evet yüzde yüz anlamışsınız. Emek verdim gerçekten kötü davranmadı saygısızlık yapmadı bu ana kadar. Kafam çok karışık
keşke hiç nişanlanmadan yaşasaydım bunlarıBencede ayrılın en başından zaten belirtmişsiniz özellıkle oyalamış bariz sizi ne ugrasiyosunuzki.hic sevmem bukadar aileci erkekleri bi cacık olmaz yol yakınken annenize izah edin belki ailenizde istiyordur siz üzülmeyin diye dile getirmiyolardır. Bu sorun böyle uzar gider başınıza kakic olur yol vermek en iyisi..