• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evde mi mekanda mı mantıklı

Siz bir ay önce iki aday var hangisini seçeyim diye sormuştunuz. Memurluğu bırakırım kendi işimi kurarım, her ay maaş mı bekliycem diyeni mi seçtiniz? Bence iki adayı da seçmemeliydiniz. Hem aile işi hem kalabalıklar. Üstelik memurken maaşı, bütçesi geliri ayrıyken bırakıp ortak işe giriyor. Hakkınızda hayırlısı olsun ama daha 1 ay bile olmadan bu kadar önemli bir kararı niye aldınız?
Aaaa ben şok ben iptal. Amme hizmeti için teşekkürler

Aynen kuzucum yine olsa ben de evde yaparım 🥰🌸😘Gösterişten uzak sadelik tercihimdir her zaman

Heyecanınızı mutluluğunuzu bozmak istemiyorum ama yazmak zorundayım. İşin başında bu derken? Kardeşleri evli değil mi, veya evlenmiycekler mi? Bugün ses etmeyen yarın hakkımız yeniyor der. Aile her çocuğuna eşit yapabilecek mi? Aile işi ve aile apartmanı her zaman sorun çıkartır. Ne kazanılıyor ne masraf yapılıyor hiç bilemezsiniz. Siz mesela evinize bir şey alsanız herkes bilecek herkes konuşacak ve bazen hesap sorulacak. Burada en çok boşanma nedeni eş ailesi, ortak iş ve kalabalık aileyle bir arada yaşamak. Yerinizde olsam bu aile işine engel olurum. Hatta bunu evlilik için şart koşarım. İşinden ayrılmayacaksın evimiz bütçemiz ayrı olacak diye rest çekerim.
+1 kesinlikle katılıyorum

kızlar görüştüğüm kişi isteme ve nişanı tek bi günde ev ortamında yapalım dıyor boşyere mekan tutmayalım gerek yok dıyor nişan için ailesi kararı bize bırakmış durumda ben ise boyle şeylere cok hevesli isteklı bırısı deılım aslında yanı suan ıcın oyle dusunuyorum evde de olabılır belkı ama bı kac ay once evlenen abisinin eşi nişan için yaşadığımız sehırde hıcde fena sayılmacak lüks bi düğün salonu tutturmuş.
bnm gorustugum kısı ise dugun zaten yapılcak nısana gerek yok onun yerıne altın yapılır sana fena mı olur dıyor. ama istersende tututulur dıyerek fıkrını belırrttı yanı.
dedıgım gıbı suan ıcın hevesım yok gıbı evde yapmayı kabul etsem pişman olur muyum acaba sonra yada alçak gönüllü olmak sonradan değersizleştirir mi onların gozunde birde nişan manevı bısey altın maddi onun yerıne bılezık taıklmasını kabul etmek mantıklı mı tecrubelı olanlar fıkır verebılır mı
yapılan yorumlar uzerıne duzelteyım bizim bulundugumuz bolgede nişanı erkek tarafı yapıyor kızlar
Oldum olası evde bi şey yapılmasını sevmem .Evinize hiç bulaştırmayın.Çok az kişi gelecekse bile ev batıyor.Onunla mı uğraşacaksınız bi de .Madem pek hevesiniz yok Çok lüks bi mekan olmasına gerek yok.Şu an nişan kına için mini mekanlar var artık her yerde.Öyle bi yerde tutabilirsiniz çekirdek aileler gider önden isteme yapılır mekânda misafirler gelince nişana geçilir.Boşverin evi durumları da var ki yapıyorlar.Kendi kendinizi kıymetsizleştirmeyin.Bununla mı kıymetsiz olacağım diyebilirsiniz siz hiçbir şey istemiyorum her şey sade olsun diye başlarsanız aman zaten o bi şey istemez diye düşünmeye başlayabilir karşı taraf. Maalesef insanlar böyle.Bizzat tecrübeyle sabittir.

Ay zaten benimkiler dedi en fazla 20 kişi olsun kaynanam getirdi 60-70 kişi ayakkabılar basamaktan aşağı kata gidiyodu 🤣 evde baya dar küçüktü ama okadar neşeli doğal ortamdı restoran alanı da mantıklı aslında çok iyi yapmışsınız
Nasıl yaptınız yahu 60-70kişi onlar 20kişi siz olsanız 😂 çıkartma yapmışlar sizin eve 😄 oturacak yeri bırak ayakta duracak yer kalmaz

Evde yapma çok zor ve yorucu davet evleri var hatta bazı yerlerde bedava yerler var. Arkadaşım Ankarada konak kiraladı belediyenin ücretsizdi. Üstelik görücüyse hiç yapma

kızlar görüştüğüm kişi isteme ve nişanı tek bi günde ev ortamında yapalım dıyor boşyere mekan tutmayalım gerek yok dıyor nişan için ailesi kararı bize bırakmış durumda ben ise boyle şeylere cok hevesli isteklı bırısı deılım aslında yanı suan ıcın oyle dusunuyorum evde de olabılır belkı ama bı kac ay once evlenen abisinin eşi nişan için yaşadığımız sehırde hıcde fena sayılmacak lüks bi düğün salonu tutturmuş.
bnm gorustugum kısı ise dugun zaten yapılcak nısana gerek yok onun yerıne altın yapılır sana fena mı olur dıyor. ama istersende tututulur dıyerek fıkrını belırrttı yanı.
dedıgım gıbı suan ıcın hevesım yok gıbı evde yapmayı kabul etsem pişman olur muyum acaba sonra yada alçak gönüllü olmak sonradan değersizleştirir mi onların gozunde birde nişan manevı bısey altın maddi onun yerıne bılezık taıklmasını kabul etmek mantıklı mı tecrubelı olanlar fıkır verebılır mı
yapılan yorumlar uzerıne duzelteyım bizim bulundugumuz bolgede nişanı erkek tarafı yapıyor kızlar
Nişanı kız tarafı yapıyor.

Nasıl yaptınız yahu 60-70kişi onlar 20kişi siz olsanız 😂 çıkartma yapmışlar sizin eve 😄 oturacak yeri bırak ayakta duracak yer kalmaz
Kalmadı zaten balkondan yatak odalarına kadar herkes biyerlere oturdu bide cocuklar vardı tam cıldırmalık aslında isteme gibi yerlere cocukları getirmemek lazım sadece yetişkinler olsa yeterli :)

İyide ne alakası var nişanı zaten kız tarafı yapıyor. Sizde kişi ve maddi durumunuza göre yaparsınız birşeyler

Salon tutarsınız tutmazsınız bilemem.
Yalnız onun yerine altın yapılır külliyen yalan, asla olmaz öyle bir şey. Yakın zamanda abiye de düğün yapılmış. Ona kaç bilezik yapıldıysa size de o kadar yapılır. Nişan masrafıyla 5 bilezik daha alınır diyerek diğer geline 5 size 10 bilezik yapmaz kimse.

Sizin açınızdan salonda yapmak daha mantıklı değil mi. Evde olursa ev batacak bütün yiyecekler disardan gelse bile onun ikramı çay kahve çok zor işler. Bir de ne bileyim halılar falan yıkamaya gidecek. Öncesinde de yine detaylı temizlik olacak. Bence çok yorucu. Salonu zaten erkek tarafı karşılıyorsa sizin ev demeniz kendinizi zora sokmak olur. Bu arada onun yerine de altin almazlar. Altını eşit alırlar büyük ihtimal nişanı sen kendin evde olmasını istedin diye öyle oldu denir.
Not: yorumu tamamen mantık açısından yaptım. Biraz mantık evliliği gibi düşündüm nedense.

Nisani zaten kiz yapiyor. Nisana masraf yapilmayip size altin yapilmasi ne alaka anlamadim orasini. Nisan yapmazsaniz masraf etmeyecek olan sizsiniz.

Ben evde yaptim. Evimiz mustakildi. Hava o gun guzel olunca geceden platformu bahceye kurdurttum. Masalari bahceye attik. Yaklasik 70 kisiydik. Evim kucuk olsaydi da nisan yapmayi hic dusunmemistim, yine sadece isteme/soz seklinde cok yakinlarin katilacagi bir organizasyon yapardim.

yanı dedıgım gıbı bızım bolgemızde erkek yapıyor bu teklıfı de o yaptı zaten mekan tutmayalım onun yerıne altın takalım dıye konuyu o actı eltı olacak kısıye de bunlar yatıbu arada
ama burda da kız tarafı yapsa yapardım bı sekılde bnde
Sizin bolgeniz neresi cok merak ettim. Nisani, dugunu erkek tarafi yapiyor, esyalari erkek tarafi aliyor. Kiz tarafi ne yapiyor tam olarak? Hayir bileyimde ileride oglum o bolgeden birini bulursa onlemimi basindan alayim.

Sizin bolgeniz neresi cok merak ettim. Nisani, dugunu erkek tarafi yapiyor, esyalari erkek tarafi aliyor. Kiz tarafi ne yapiyor tam olarak? Hayir bileyimde ileride oglum o bolgeden birini bulursa onlemimi basindan alayim.
yanı bu sadece benm insiyatifimde olan bısey değıl kı yada burada evlenıp nişanı erkek tarafına yaptıran tek ben değilim ki
diğer turlude olsa ben kendımde yapardım nişanı ama buarada boyle benlık bısey deı bu yani

Sizin açınızdan salonda yapmak daha mantıklı değil mi. Evde olursa ev batacak bütün yiyecekler disardan gelse bile onun ikramı çay kahve çok zor işler. Bir de ne bileyim halılar falan yıkamaya gidecek. Öncesinde de yine detaylı temizlik olacak. Bence çok yorucu. Salonu zaten erkek tarafı karşılıyorsa sizin ev demeniz kendinizi zora sokmak olur. Bu arada onun yerine de altin almazlar. Altını eşit alırlar büyük ihtimal nişanı sen kendin evde olmasını istedin diye öyle oldu denir.
Not: yorumu tamamen mantık açısından yaptım. Biraz mantık evliliği gibi düşündüm nedense.
bnde saolonda yapılması ıyı olur gıbı dusunuyorum yapılan yorumlara gore ona ıkı salon tutuduysa banada yapılabılır ama bızım aılenın cogu dısarıda ve hepsı gelemeyebılır nısana davetlı sayısı az olursa da bunun ıcın mı tutturdun derselerse dıye dusunuyorum

Salon tutarsınız tutmazsınız bilemem.
Yalnız onun yerine altın yapılır külliyen yalan, asla olmaz öyle bir şey. Yakın zamanda abiye de düğün yapılmış. Ona kaç bilezik yapıldıysa size de o kadar yapılır. Nişan masrafıyla 5 bilezik daha alınır diyerek diğer geline 5 size 10 bilezik yapmaz kimse.
ben ailemle konustum nişanı evde yaparsak abime yaptıgınız masrafı altın olarak bize takarsınız bıze dedım dıyor. ailesine kendisi bunu demıs onlarda sız bılırsınız orasını demısler
altın takmaları daha mantıklı ama sen bılırsın mekan dersen de o da olur dıyor cocukta bana bıraktı

ben ailemle konustum nişanı evde yaparsak abime yaptıgınız masrafı altın olarak bize takarsınız bıze dedım dıyor. ailesine kendisi bunu demıs onlarda sız bılırsınız orasını demısler
altın takmaları daha mantıklı ama sen bılırsın mekan dersen de o da olur dıyor cocukta bana bıraktı
Aslında size bırakmamış size emrivaki yapıyor bir de daha önce de sorulmuş birkaç kez ancak cevap verdiniz mi göremedim kız tarafı ne yapıyor bu süreçte?

Back