Nişan Nişan organizasyonu?

Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi
Ay reklam mı olur bilmiyorum ama biz evde nişan organizasyonları yapıyoruz eşimle birlikte istanbuldaysanız tabii, anlaştığımız bir abla var yemekli isteyen olursa tabağı 70 tl'den veriyor. ulaşırsanız yardımcı olmaya çalışayım

Ben annenize ve çevrenize şaşırdım doğrusu. Nişan düğün zamanı herkes dört bir koldan yardımcı olmaya çalışır nişan yapacak kızın bunların tasasına düşmemesi lazım. Çok da zor değil evde ikramlık çıkarmak herkes yardımcı olduktan sonra. Damat tarafı da oraya karnını doyurmaya gelmiyorsa hallolur gider. Burda bir konu vardı evde nişan yapan kıza aç kaldık demiş damat tarafı 🤭 öyle görgüsüz insanlar değilse etrafınızda da becerikli eli çabuk kişiler varsa çok daha iyi olur. 7-8 bin az değil denilmiş de biliyoruz ki herşeyde fiyatlar arşa çıkmışken kalite yerlerde… o parayı vereceksiniz de tazecik mükemmel ikramlar gelmeyecek.kuru kremaya bulanmış yenmeyecek şeylerle karşılaşmanız büyük ihtimal. Evde herkes bir çeşit yapsa dört beş çeşit bir de nişan pastası çok daha güzel olur. Servis kısmı da yine aynı şekilde eli çabuk yenge kuzen komşu varsa hop bakmışsın tabaklar konulmuş bir bakmışsın hepsi toplanmış. Tamamen çevrenize bağlı yani.

İkram hazirlamak cok zor degilki es dost illaki vardir bir tatli bir tuzlu kurabiye yakinlariniza yaptirin ikiser tepsi kurabiye herkes yapabilir salatalari onceden yapin boregide onceden hazirlayin el acmasi olmasin geceden sarin hatta uc gun onceden buzluk boregi yapin atin dolaba onlar gelmeden pisirin bukadar dusunecek nevar anlamadim ayrica o paralar verilmez yani israf bencede

geçen gün 25 kişiye çıkardım söz için 5 çeşit yiyecek anam ağladı kolay gibi görünüyor ama asla değil yaprak sarması, baklava, poğaça, börek patates salatası olarak çıkardım yani ben yaparım diyorsan yorulsamda sorun olmaz diyorsan elbette yap ama söylediniği gibi kolay olmuyor

Merhaba kızlar. Dert mi bilmiyorum ama çıkamadım işin içinden. 1-2 ay sonra nişan yapacağım ev mi dışarısı mı diye gidip gelirken eve karar kıldık. 30 civarı kişi olacak. Şimdi derdim şu ailem yemek işini ccatering ile anlaş hallet o kargaşada yemek yapmakla mı uğraşacağız diyor ama ben kendi yaptığımız bizim yemeklerimiz olsun istiyordum. Tamam dedim biraz araştırınca çok uçuk geldi fiyatlar örneğin 4-5 çeşit gün menüsü gibi düşünün 10-15 bin civarı paraya geliyor en ucuzuna kaçsam bile 7-8 bin gözden çıkarmam lazım. Parasını da geçtim ben açıkçası en güzeli en lezzetlisi olsun kendimiz yapalım kendi yaptığın gibi olmaz diye düşünüyordum ama annem pek oralı değil. Şimdi ilk kez bu olay başımıza geliyor nişan zamanı evde yemek hazırlama süreci sizce zor mu olmaz mı mesela 1 gün önceden iki çeşit kurabiye Amerikan salatası mercimek köftesi gibi şeyler yapılsa nişan günü de börek poğaça fırınlansa saçma mı olur. Ev süslemeye bir hün önceden organizasyon da gelecek o kargaşada uğraşılır mı? Bilmiyorum çok tecrübesiz kaldım sizlerin tecrübesi neydi ne tavsiye edersiniz?
benim nişanım evde oldu, yaklaşık 45 kişiydik. teyzemler, yengemler, kendimiz herkes 1-2 çeşit bişey yaptı gelirken getirdi. öyle menü falan da yapmadık, kim neyi güzel yapıyorsa yaptı, açık büfe yaptık, herkes bol bol yedi içti. fikir olsun.

Hamama giren terler valla. 10k çok değil. Nişanı kız tarafı yapar gibi bütçe ayrımına gittiyseniz ailenizle konuşup en uygun senaryonu bulacaksınız. Ortak ödeniyorsa 10k harcatmamak için annenizi yormayın.

Çalışan biriyseniz 10 bin TL için en özel gününüzde aileniz devamlı hizmet halinde olmasın bi zahmet. Onlar da bişey anlasınlar o günden.

Benim değilde ablamın sözünde evde 30 dan fazla insan vardı nerdeyse 40 kişi.Sarmayı ablam ben annem ve 2 teyzem 2 gün önceden hallettik.Söz olacağı sabah pişirdik herkes çok beğendi.

Fıstıklı baklavaları erkek tarafı getirdi, hazır çiğköfte aldık ve buzluktan çıkardığımız poğaçalarla servis ettik.Plastik tabaklar, çatallarla yiyenler kolayca topladı.Herkes yardım etmeye yanaşıyordu zaten servis ve toplama işi bize kalmadı bile saolsunlar.

Nişanı büyük nişan şeklinde ayrı yaptık ama sözde bile o kadar kalabalık oldu ki ...Çokta keyifli geçti .Siz de mekan tutmamışsınız zaten, bir arkadaş yazmış katılıyorum farklı farklı yerlerde anlaşıp başkalarını uğraştırmadan halledebilirsiniz.Anneniz gönüllü olsaydı halledilirdi ama istemiyor kadın sizde yolunuzu ona göre çizin.

Son düzenleme:
Yaa cok kötü olmuş o gerçekten. Halbuki arkadaş insana bence böyle zamanlarında lazım… bildi bildi cok sükür. Evlendi etti. Şimdi cocuğu oldu 3 yasında. Daha bu sabah konuştuk. Hastayım, uzağa evlendin gittin diye söyleniyordu bir corba yapıp getiremiyormuş, eve yardıma gelemiyormuş faydası olmuyormuş. Taşınayım da komsu olalım diye kafamı şişirdi sabah sabah 😄
Ayy ne güzel dostluğunuz varmış imrendim vallahi çok içten ve samimisiniz burdan bize bile geçti o derece 🥰🥰 Maşallah diyelim Allah daim etsin 🧿🧿

Evet bir hanımefendiyle konuştum 5 çeşit 30 kişiye nerden baksanız 6-7 bin etti ben biraz daha kendimiz hazırlasak süslesek tarafındayım ama yetişir mi o kargaşada mantıklı mı mantıksız mı bilemedim
30 kişiye yemek hazırlamak ve sunumuyla cartıyla curtuyla uğraşmak kolay değil. 6-7 bin lira çok değil ki bu devirde, bir nişan pastası nereden bsksanız 2000 lira civarı, daha fazla da olabilir çünkü fiyatlar sürekli artıyor. Bunun yorgunluğu da cabası yani.

Biz 30 kişilik yemeği aile davetlerinde çıkardığımız için bana zor gelmezdi ama kalabalık davetlere alışkın olmayanlar için maddi manevi zor olabilir. Yukarıda bazı arkadaşlar yazmış herkes 1 çeşit yapabilse kuzen hala teyze vs işiniz kolaylaşır. Mutluluklar 🪻

Back