Kuzum benim nişanım salonda olmuştu yemekliydi hiç öyle bir derdim olmadı. Lakin yakın arkadaşım nişanlanırken kendisi de sen gibi cekimserdi. Bilmiyordu ne yapacağını. Annesi de pek anlamazdı. Ben 4-5 gun önceden evine temizliğe gittim. Dip köşe kızla beraber hallettim. Nişandan 1 gun önce patatesli börekler sardık hazır yufkadan. Nişan masasını kurduk. Tabure vs getirdim koltuğa sığmazlar vs diye. Evin düzenini ayarladım. Kız ordan maniküre, son eksiklerine falan gitti. Ben evde 2 tepsi tatlı yaptım. Gece de annemi, kuzenlerimi falan cagırdım. Sarma sardık. Bir kuzenimden rica ettim. Mercimek köftesi yaptı. Bir başka kuzenimden rica ettim 2 tepsi poğaça yaptı. Birinden daha rica ettim o da kurabiye yaptı. Herkes kendi evinde pişirdi etti. Ben 1 saat öncesinde yemekleri topladım kızın evine gittim. Sert plastik bardak, catal, kaşık falan almıştım 1 gun öncesinde de. Onlara koyduk. En son da büyük çöp poşetleriyle toplandı atıldı… varsa etrafında birileri, 1 çeşit birine, 1 çeşit birine olarak pasla. Cok kolaylık oluyor. Sert plastik al tabak canağı da. Hiçbir sey olmuyor. Arkadaşımın nişanı gayet güzel geçmişti. Gelenler de tok gittiler. Herkes memnun ayrılmıştı… bence hiç korkma. 1-2 varsa arkadasın, kuzenin, teyzen, halan falan rica et. Ayıp değil bir şey değil. Hiçbir şey olmaz