Evlenmeden önce böyle bir yer olduğunu biliyordun diyor burda hiç arkadaşım yok sıkılıyorum ve arada dışarı çıkıp nefes almak istiyorum ama sanki kötü yola düşecekmişim gibi davranılıyorEşinin ağzına et. O da gidip ailesine benim karımdan size ne desin.
Orası neresi çinçin tarlabaşı mı? Bunun diğer adımı eve kilitlemek. Perde açtırmamakEvlenmeden önce böyle bir yer olduğunu biliyordun diyor burda hiç arkadaşım yok sıkılıyorum ve arada dışarı çıkıp nefes almak istiyorum ama sanki kötü yola düşecekmişim gibi davranılıyor
İzmir gibi bir yerden Mardin’e gelmek diyelim..Orası neresi çinçin tarlabaşı mı? Bunun diğer adımı eve kilitlemek. Perde açtırmamak
Akrabaların gelinleri yalnız markete falan gitmiyormuş falan filanSiz markete çıkınca ne diyeceklermiş mesela?
Mardinde erkek kardeşim yaşıyor gayet insanlar kendi çıkıyor dışarı kocaman şehirİzmir gibi bir yerden Mardin’e gelmek diyelim..
Hayır gidince ne oluyormuş onu anlamaya çalışıyorumAkrabaların gelinleri yalnız markete falan gitmiyormuş falan filan
İşte bunu anlatamıyorum ve gerçekten çok sıkıldım bu durumdanMardinde erkek kardeşim yaşıyor gayet insanlar kendi çıkıyor dışarı kocaman şehir
Hiç köyde yaşamayan anlamazHayır gidince ne oluyormuş onu anlamaya çalışıyorum
Sizinki evlilik değil esaret. Kendinize bu zulmü nasıl yaptınız? Hiç mi bilginiz yoktu, aileniz uyarmadı mı?Arkadaşlar selam, 8 aylık evliyim ve 7 aylık hamileyim evlenmeden önce yalnız başına dışarı çıkan market çarşı gibi yerlere gidip gelen biriydim evlendikten sonra eşimin bulunduğu şehire taşındım ailesiyle aynı binada otuyoruz yalnız dışarı çıkmak markete gitmek hayal gibi oldu her dışarı çıkmak istediğimde eşim ve ailesi akrabalar görürse dalga geçerler yeni gelinsin çıkmam ayıp falan diyor kalp kırmak istemiyorum ne yapmalıyım
Sadece bana özgü değil kendi kızlarını da büyük gelinlerini de bu yönde ilerletmişler benimde ayak uydurmam bekleniyorYazdıklarınızı okurken kötü oldum üzüldüm bu çağda yaşadığınız şeye bakın
Önerim şimdiden karşı çıkın gerekirse kavga edin ama önünü alın yoksa sonu çok kötü bir yere gidiyor
Arkadaşım da sizin gibiydi ilk başta böyle küçük şeylerle başladı sonra kuaföre bile göndermemeye başladılar şimdi annesinde kalmasına da izin vermiyorlar on yıldır evde hiçbir yere gidemiyor eşi olmadan ya da kaynanası
Halbuki aynı kaynana kendi kızlarına sonsuz özgürlük vermiş diğer gelinlere de aynı şekilde ama bu kızın kocası baskı kuruyordu ve kızın sesi çıkmıyordu diye bu hale geldi bir sürü de psikolojik ilaç kullanıyor
Çözemezsin malesef laftan anlayacak gibi değiller o kalbi kırıp ağızları açamayacak hale getireceksinBu durumu kalp kırmadan nasıl çözebilirim
Uyarıldım aslında ama eşimi çok seviyorum o yüzden de bırakmak istemedimSizinki evlilik değil esaret. Kendinize bu zulmü nasıl yaptınız? Hiç mi bilginiz yoktu, aileniz uyarmadı mı?
Acaba hayatını daha fazla nasıl mahvedebilirdin. Hemen hamile kalarak tabi, şükür onu da yapmışsın.İzmir gibi bir yerden Mardin’e gelmek diyelim..
Eşimin ailesi anne tarafı akrabam ele güne rezil olmakta istemiyorum bilmiyorum gerçekten 8 aydır dayanmak bile bir mucizeÇözemezsin malesef laftan anlayacak gibi değiller o kalbi kırıp ağızları açamayacak hale getireceksin
Offff boyle cahil, yabani, yobaz, medeniyetsiz insanlari cok mu ariyorsunuz evlenmek icin. Hadi cok arayip ozenle secip buldunuz, diliniz de mi yok, veremiyor musunuz agizlarinin payini.Arkadaşlar selam, 8 aylık evliyim ve 7 aylık hamileyim evlenmeden önce yalnız başına dışarı çıkan market çarşı gibi yerlere gidip gelen biriydim evlendikten sonra eşimin bulunduğu şehire taşındım ailesiyle aynı binada otuyoruz yalnız dışarı çıkmak markete gitmek hayal gibi oldu her dışarı çıkmak istediğimde eşim ve ailesi akrabalar görürse dalga geçerler yeni gelinsin çıkmam ayıp falan diyor kalp kırmak istemiyorum ne yapmalıyım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?