• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yalnız dışarı çıkamamak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Okul okudum meslek sahibiyim aktif olarakta zaten çalışıyordum. Doğum iznine ayrıldım izin dönüşü tekrar işe geri dönücem cahil bir insan değilim yıllardır kendi ayaklarımın üstünde duruyorum. Kalp kırmadan çözüm aramak istedim çünkü kalp kırmaktan nefret ederim ancak haklı olduğunuz çok fazla konu var bu şekilde devam edemez konuyu mümkün olduğunca tatlı bir dille anlatıp tekrarlanmamasını isticem çünkü bende çok sıkıldım artık 🙏🏻
canim kimseyi memnun edemszsin kalp kirmamak nedir .40 yil evde zindan hayatimi yasayacaksiniz anlamadim esinizin bir hükmü yok mu.biz gezelim eglenelim sen evde otur kalp kirma ozaman niye cunku bilmem hangi akraba anlik seni konusmus 3 saniye sonrada unutmus ama sen 30 yil evde otur

Okul okudum meslek sahibiyim aktif olarakta zaten çalışıyordum. Doğum iznine ayrıldım izin dönüşü tekrar işe geri dönücem cahil bir insan değilim yıllardır kendi ayaklarımın üstünde duruyorum. Kalp kırmadan çözüm aramak istedim çünkü kalp kırmaktan nefret ederim ancak haklı olduğunuz çok fazla konu var bu şekilde devam edemez konuyu mümkün olduğunca tatlı bir dille anlatıp tekrarlanmamasını isticem çünkü bende çok sıkıldım artık 🙏🏻
Ne iş yapıyorsunuz nerede çalışıyordunuz? Her gün işe gidip gelen kadına mık demeyip markete gitmesine mı kızıyorlar? Yani eve para getirirken sorun yok mu, akrabalar bundan utanmıyor mu, sadece gezmeye markete gitmenizden mi utanıyorlar? Onun kalbi kırılmasın bunun kalbi kırılmasın... bence de sahibinizin pardon kocanızın lafından çıkmayın. Bu arada benim baba tarafım da Mardinli. 5 tane halam var, biri bunlara höt dese saç baş yolarlar. Hepsi her gün sokağa çarşıya gezmeye giderler. Gayet eşitler, kadının da söz hakkı vardır. Sizin yobazları dünyanın neresine koysan yobaz kalırlar. Mesela Afganistan'da yaşasalar hiç yadırgamaz mutlu mesut takılırlar.

Evlilik için çok sevmek yetmez, sevilmek de lazım. Başkalarının lafıyla hareket eden, karısına yasaklar koyan, ailem ne derse o diyen sünepe erkeklerle evlenmek sizin tercihiniz. Bu yetmemiş ayağınız bağlansın diye hamile kalmışsınız. Benim aklım beynim asla almıyor kabullenemiyor, böyle erkekle sevgili olunmaması lazım ama sizler evlenip kendinizi benliğinizi teslim ediyorsunuz.

Arkadaşlar selam, 8 aylık evliyim ve 7 aylık hamileyim evlenmeden önce yalnız başına dışarı çıkan market çarşı gibi yerlere gidip gelen biriydim evlendikten sonra eşimin bulunduğu şehire taşındım ailesiyle aynı binada otuyoruz yalnız dışarı çıkmak markete gitmek hayal gibi oldu her dışarı çıkmak istediğimde eşim ve ailesi akrabalar görürse dalga geçerler yeni gelinsin çıkmam ayıp falan diyor kalp kırmak istemiyorum ne yapmalıyım
Bebek doğuncada çocuklu kadın dışarı çıkmaz diyip yine manipüle olacaksınız. Suan yenievlisiniz herşey tatlı gelebilir ama sizin hayatınız kısıtlanıyor farkında değilsiniz

İş için her gün dışarı çıkmanızda sorun yokta markete gitmeniz mi sorun?
Hiç inanmadım bu duruma.
Eve hapsolmuşsunuz hala kalp kırmak falan diyorsunuz. Gücüm yetmeyecegi için ses çıkaramıyorum desenize şuna. Doğumdan sonra da bebekli kadın evden çıkmaz derler. Bitmez sizi hapis günleri.

Arkadaşlar selam, 8 aylık evliyim ve 7 aylık hamileyim evlenmeden önce yalnız başına dışarı çıkan market çarşı gibi yerlere gidip gelen biriydim evlendikten sonra eşimin bulunduğu şehire taşındım ailesiyle aynı binada otuyoruz yalnız dışarı çıkmak markete gitmek hayal gibi oldu her dışarı çıkmak istediğimde eşim ve ailesi akrabalar görürse dalga geçerler yeni gelinsin çıkmam ayıp falan diyor kalp kırmak istemiyorum ne yapmalıyım
Saçmalamayın Allah aşkına ya. Bunlar nasıl kafa yapısı nasıl düşünceler aklım almıyor. Lütfen çocuğunuzu da bu şekilde yetiştirmeyin.

Bende basligi okuyunca galiba bir travma bir sey yasadida psikolojik bir hastalik geciriyoe diyerek girdim sizin derdiniz bambaskaymis. Insanlar neden dalga geciyor o kismi anlamadim. Ayip olan ne, neden?

Eşimin ailesi anne tarafı akrabam ele güne rezil olmakta istemiyorum bilmiyorum gerçekten 8 aydır dayanmak bile bir mucize
Koca diye delirip şartları bildiğiniz hâlde göz yumuyorsunuz hiçbir şeyi düşünmeden ama çocuk yapılması çok büyük bir bencillik.

Eş ailesinden hiçbir farkınız yok aslında ama keşke hamile kalmadan aklınız başınıza gelseydi. Siz bu durumdan kurtulamazsiniz, bosanmazsiniz, kendinizi savunmazsiniz, bari çocuğunuzu aynı yetiştirmeyin.

Niye ayipmis ayol, dağ başında bir köy mu bu ?

Yooo uyarmışlar ama eşini çok seviyormuş o yüzden çok iyi olmuş.Baltan herşeyi bile isteye evlenmiş şimdi insanlara hiç bir şey söyleyemez kıracak dizini oturacak.İlk aydan da hamile kalmış böyle bir aileye çocuk çok gerekliymiş gibi kendi etmiş kendi çekecek böyle söyleyince kadının düşmanı kadın diyorlar.Ne yapalım ayyy canım bebişin olacak kocanın suyuna git olmadı kocacınla gezersin mi diyelim valla ben oh olmuş diyorum
+1

Kendisine hiç üzülmedim ama çocuğun da hayatını yaktı, hele ki kızı olursa. Zaten peş peşe doğuracak belli bu vizyonla.

Ne alaka yaaa dışarı tek çıkıldı diye neden dalga geçilir.
Kırın zincirinizi çıkın dışarıya, kim ne derse desin, yanlış bir iş yapmadığınız sürece tek gezilebilir.

Ne yaparsın bilmem de, doğurunca sıkı sıkı korun da yeniden hamile kalma.
Evlenip anında hamile kalmak da nedir,bir alışın evliliğe.
Hapis hayatı yaşatıyorlar resmen.

Okumayla cehalet gidiyor olsa güzelim ohoo. Sen ölmüşsün ağlayanın yok. Aklını başına devşir o annenin pardon kocanın sülalesine de ezdirme kendini. Yoksa bu saatten sonra çalışmayı falan unut sen. Hangi devirde yaaşıyoruz gerçekten film izliyoruz sanki. İpleri baştan bırakırsan o ipler kaçar gider. Sen kalp kırmamaktan bahsediyorsun ne kadar iyisin kıyamam. Kocanın tarafına sor bakalım kalp nerde biliyorlar mı

Sakın o tavizi ellerine vermeyin. Başta cıkıyormuşsun evlenmeden önce, sonrasında da kabul etmeyin. Olduğun gibi görün. Kabul etmek zorundalar.O tavizi ellerine bir verdinmi bir daha iflah olmuyorlar. Bilirim böylelerini....:bicak:

Ne alaka ? Yeni gelin disari cikma yasagi mi geldi kanunlara teyzecim hangi kitapta yaziyor böyle bisey ben evlenirken böyle biseye imza atmadim diyemedin mi ? Kirmazsan onlar kirar suratini asar oturursun kocanin yaninda onlarda bi güzel kocani doldurur.. ne cahil bir aileye düstün sen ins kocan öyle degildir

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back