• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yalnız dışarı çıkamamak

Yooo uyarmışlar ama eşini çok seviyormuş o yüzden çok iyi olmuş.Baltan herşeyi bile isteye evlenmiş şimdi insanlara hiç bir şey söyleyemez kıracak dizini oturacak.İlk aydan da hamile kalmış böyle bir aileye çocuk çok gerekliymiş gibi kendi etmiş kendi çekecek böyle söyleyince kadının düşmanı kadın diyorlar.Ne yapalım ayyy canım bebişin olacak kocanın suyuna git olmadı kocacınla gezersin mi diyelim valla ben oh olmuş diyorum
Yaşı da çok küçük. O zihniyetteki bir ailenin tam isteyeceği bir yaş. Neden? Çünkü gelini istedikleri kadar ezebilirler. Evlenir evlenmez çocuk da olmuş. Boşanması çok zor hale gelmiş. Kavga dövüş bir şekilde boşansa bile çocuktan dolayı bir ömür o aileyi çeker.

Konu sahibine çok üzüldüm, keşke ailesini dinleseydi de evlenmeseydi. Güzelim hayatını mahvetmiş.

Ailenin uyarmasına rağmen evlendiniz hem de bir akrabayla ve bi ay sonra hamile kaldınız. Bonus olarak aile apartmanı. Sadece dışarı çıkmak değil sizin bütün hayatınız hayal olur bu gidişle

Vizyon süper yalniz, boyle biriyle evlenip, yalniz disari cikmanin ayip sanildigi bir sülalede yasamini sürdürmek :)
8 aylik evli olup 7 aylik hamilelikte süpermiş, hic mi su hayattan ben de keyif alayim diye dusunmediniz? :)
Korunmasiz sevişerek keyif almış işte 😁

Cikin gidin iplerinizi vermissiniz ellerinize siz kuklamisiniz? 3 yasinda gibi davranmayin sizi resmen esir tutuyolar siz kalp kirmayayim dersindesiniz yani boyle devam edin yada ozgurlugnuzu elinize alin onlar sizi hic umursamiyor siz onlarin kalbini dusunuyorsunuz ama farkinda degilsiniz heralde

Seçimler ve sonuçları diyelim :)
  • Akraba evliliği
  • Aile apartmanı
  • İzmirden uyum sağlayamayacağın mardine göçmek
  • İlk aydan gebelik
Ne diyelim ki kendi hayatınızı ve kendi esaretinizi siz seçmişsiniz
Mardine niye uyum sağlayamasın koskoca şehir.bir tane cins aile çıktı diye şehirleri damgalamak doğru değil.her şehirde çıkıyor o kadarı.öyle şeyler mi kalmış, ülkenin her yeri aşağı yukarı aynı işte.

Mardine niye uyum sağlayamasın koskoca şehir.bir tane cins aile çıktı diye şehirleri damgalamak doğru değil.her şehirde çıkıyor o kadarı.öyle şeyler mi kalmış, ülkenin her yeri aşağı yukarı aynı işte.
Mardin’de mi yaşıyorsunuz? şehir damgalamak değil de hani İzmir’le Mardin bayağı bir farklı ya bu genel geçer bir bilgi gibi algıladım.

22 yaşındaymışsınız, anladığım kadarıyla akraba evliliği olmuş, aile apartmanına taşınmışsınız ve hemen hamile kalmışsınız. Daha kendiniz dışarı çıkma hakkınızı savunamıyorsunuz, çocuğunuz doğduğunda bakımına,yetiştirmenize karıştıklarında eşinizin ailesine nasıl laf söz geçireceksiniz? Ya kızlar evlilik çok güzel bişey, dinimizde de çok önemli bir kurum ama gerçekten önce biraz kendinize yatırım yapsanız? Mesela bir meslek sahibi olsanız, eğitim alsanız, hayata doysanız? Çok üzülüyorum böyle gencecik kızları görünce.

Normalde böyle şeylere asla susmam ortalığı ayağa kaldırırım ama dediğim gibi annemin akrabaları sülalede reklam olmak istemiyorum eşimin kalbini kırmayı hiç istemiyorum
Sana yaptiklari esarete senin kalbin kirilmiyir yani. Eşinde seni düşünüyor aynı senjn onu düşündüğün gibi.

Okul okudum meslek sahibiyim aktif olarakta zaten çalışıyordum. Doğum iznine ayrıldım izin dönüşü tekrar işe geri dönücem cahil bir insan değilim yıllardır kendi ayaklarımın üstünde duruyorum. Kalp kırmadan çözüm aramak istedim çünkü kalp kırmaktan nefret ederim ancak haklı olduğunuz çok fazla konu var bu şekilde devam edemez konuyu mümkün olduğunca tatlı bir dille anlatıp tekrarlanmamasını isticem çünkü bende çok sıkıldım artık 🙏🏻

Bi defa o kalp kırılmasa kırılan üzülen taraf hep sen olacaksın . O yüzden kendinden emin olduktan sonra böyle cahilce söylemlere tepkini koy. Kendi kızlarına eminim öyle yapmıyorlardır

Uyum sağlayabilen her yerde yapar ancak kendi söylemiyle izmirden mardine geçtim diye kendisi üstünde duruyorum. Demek ki kültürel olarak uyum sağlayamamış. Ve evet ülkenin her yeri aşağı yukarı aynı da olsa her yörenin fikri şekli düşüncesi biçimi farklı ister kabul et ister etme. Ben şehir damgalamadım ancak örnek veriyorum Yozgatla İstanbulu bir tutabiliyor musun sen ???????

Okul okudum meslek sahibiyim aktif olarakta zaten çalışıyordum. Doğum iznine ayrıldım izin dönüşü tekrar işe geri dönücem cahil bir insan değilim yıllardır kendi ayaklarımın üstünde duruyorum. Kalp kırmadan çözüm aramak istedim çünkü kalp kırmaktan nefret ederim ancak haklı olduğunuz çok fazla konu var bu şekilde devam edemez konuyu mümkün olduğunca tatlı bir dille anlatıp tekrarlanmamasını isticem çünkü bende çok sıkıldım artık 🙏🏻
Markete gitmene laf edecek insanlar çalışmana laf etmeyecek mi?

Mesleğiniz ne ?

Arkadaşlar selam, 8 aylık evliyim ve 7 aylık hamileyim evlenmeden önce yalnız başına dışarı çıkan market çarşı gibi yerlere gidip gelen biriydim evlendikten sonra eşimin bulunduğu şehire taşındım ailesiyle aynı binada otuyoruz yalnız dışarı çıkmak markete gitmek hayal gibi oldu her dışarı çıkmak istediğimde eşim ve ailesi akrabalar görürse dalga geçerler yeni gelinsin çıkmam ayıp falan diyor kalp kırmak istemiyorum ne yapmalıyım
hangi evrende yasiyorsunuz ya.sizi kim ne yapsun yeni gelin hmm taze kan diyip millet sizimi dikizleyecek.sallamayin ya bakin ayip olmasin felan diye dusunurseniz yakinda kuklalari olursunuz.cikin disari.bide izinmi alacaksiniz.

n
Normalde böyle şeylere asla susmam ortalığı ayağa kaldırırım ama dediğim gibi annemin akrabaları sülalede reklam olmak istemiyorum eşimin kalbini kırmayı hiç istemiyorum
neyin reklami oluyosjnuz cidden anlamadim yani pavyona felan gitmiyosaniz geri kalan hersey reklam olmalik degil

Aman sakın siz hiç kalp kırmayın, hele paşa kocişinizin kalbini hiç kırmayın. Bir tek sizinki kırılsın. Mıy mıy mıy üf içim kıyıldı.

Back