yalcinhavva75

Ne yapabilirim

• Çabuk cevap

OY: 8 57,1%
  • Yardim edin

OY: 6 42,9%

• Ankete Katılan
    14
Canim sana da Allah sabir versin. Bak bir kere hamile kalmissin insallah birkez daha kalir saglikli bi sekilde kucagina alirsin

Okul mu kuaförüm ben okuyodum hepsi bitti sekiz yılım çöp oldu 11 yaşında başladım çalışmaya mesleğime aşık biriydim eşimi sevdim sonra arkadaşlarım isim gezmelerim herşey bitti hersey
sanki Y yanliz72 gibi bu üye.

10 yıl önce tuvalete tek gidemiyordun annem sen ne ara evlendin de çocuk derdine düştün.. yeter yahu yeter, eğitim sisteminin iğrenç bir sonucusun işte sen.. aman evlenin, zaten okuyup ne olacaksınız. bir ömür boyu yesin o kvalide seni, sen de doğurduğunu hemen evlendir.. bir de çabuk cevap verin demiş yahu..

Konu Sahibi hem birlik oturuyorsun hem daha 18 yasindasin hemde korkmussun anne olamam diye ve ayrıca daha 18 yasindasin çevre baskısı imkansız yani keşke biraz daha olgunlassaydin evlenmek için bide önce evini ayir kendi ayaklarinizin üstünde durun sonra çocuk yapın birlikken çocuk olucak şey değil

Bebek soranlara ayrı eve çıkınca inş dersin. .

Bak burda bir üye var senim yaşında kaçarak evlenmiş. Aynı eve... hamilr kalınca gerçek yüzlerini görmüş. Şimdi çocuğu ona anne demiyor, babaanneye anne diyor. Bide annesigile göndetmiyor. Dimi Gamzeli-Yarimm

Canım benim ya sen daha çok küçüksün nasıl kıydılar seni evermeye. Lütfen hemen bebek yapma daha kendi vücudun oturmamış inşallah hep mutlu olursun.

Ayy en canlı örnek benim gerçi ben 20 yaşındaevlendim ama neyse birlik gittim bide salak ggibi bide hamile kaldım hamile kalmama pişman değilim gerçi iyiki de olmuş bebeğim ama gerçekten kendi evine cikmadan olucak bişey değil şükür ben hamile olduğumuoöğrendim ve zaten gina gelmişti ve ayrı eve çıktık ama sakın birlikte otururken yapmamalı bide daha 18 yaşında cidden sorumluluk zormuş hemen girme bu yükün altina

sen daha çocuksun yahuu ne aceleniz var evlenmek için anlamıyorum ...29 yaşında evlendim bence 2 yıl daha bekleyebilirdim )

Zaten çok erken evlenmişsin çocuk sayılırsın reşit olur olmaz evlenmişsin ne çocuğu bir durun Allah aşkına. O çocuğa bakabilecek olgunluk sorumluluğunu alabilecek kadar inanç var mı kendinizde ona bir bakın. Elalemin sözüne ne bakıyorsunuz onlar mı bakacak bebeğinize herhalde ,ilk geceden hamile kalmayı planlıyordunuz siz bir büyüyün önce evliliğiniz otursun.

18 yaş 6 aylık evlilik ve çocuk baskısı böyle bir dünya da yaşamak çok acı ya eskiden oluyordu okuma sıkıntıları vardı aileler daha cahildi falan 19-20 yaşlarındaki evlenmeler ama şimdi kaldı mı kaldıysa da çok can yakıyor. Ben 25 yaşında 7 senelik ilişki yaşamış olduğum halde düşüne düşüne evlendim adamdan emin olsan da hayattan evlilikten ne ara emin oluyorsunuz be canım Yargılamayı kenara atarsam sakın sakın kimsenin aklına uyma saçma sapan yönlendiriyorlar, eşin askere gitsin gelsin, kendi evinizi çekip çevirin, biraz gezin görün yaşayın sonra bakarsınız daha çok uzun yıllar var önünüzde aceleye bir anda herşeyi yaşayıp bitirmeye gerek yok ki bana bile çocuk diyorlar bu yaşta ne acelem var daha eşimle yaşayacağım şeyler var diyorum 7 sene de gezdim yedim düşün

Kusura bakma yalcinhavva75 söyleyeceklerim biraz ağır olacak. Burada her hamile kalma, eşinin askerden dönmesini bekle diyene "etraf baskısı, cahillik abla, " vs vs. demişsin de o dile getirdiğin cehaletin farkında bile olamayacak kadar küçüksün.

Çocuk çevre istiyor diye yahut eşinin yokluğunda kendini avutmak için yapılan bir "araç" değil maalesef. Kaldı ki bağımlı gibi yaşıyorsun resmen, kendine ait bir hayatın bile yok. Çocuğum da benim yaşadığımı yaşamaz, izin vermem deme o yüzden. Çocuk olunca bitecek mi sanıyorsun o çevre baskısı? Önceden tek başına katlandıklarının daha fazlasıyla çocuğunla mücadele edeceksin.

Sanki dünyada adam kıtlığı varmış gibi 18 yaşında evlenip, çocuk yapma yetisine sahipsen üstüne bir de buraya konu açıp akıl danışacak imkanın ve yeteneğin varsa aldığın cevaplara "bir cahillikti oldu" deme lüksün yok.

Hem sen hamileliği çok mu kolay sanıyorsun çocuktan ziyade? Haydi hamile kaldın, eşin yanında yok. Hormonal durumları geçtim. Gebelik muayenelerini ve hatta doğumunu bile göremeyecek belki. Senin ne yaşadığını hiç anlamayacak. Askerden gelecek hooop kucağına ağaç kabuğundan çıkmış gibi hazır çocuğu vereceksin, babalık içgüdüsü sıfır. Üstüne askerlik sonrası psikolojisi.

Nasıl hamile kalırsın bilmiyorum ama şu an istediklerin gerçekleşir de, 5 sene sonra "Kk'daki ablalar beni uyarmıştı. Dinlemedim. Elaleme taptım, " diye pişman olmazsın umarım gencecik yaşında yaşadıklarına.

Çocuk için bence çok erken yaşına göre ama istiyorsan illada başkaları istiyor diye değil. Hazır olduğun için çocuk sahibi ol. ilk çocuğun olur ikinciyi sorarlar o olur başka birşey çıkarırlar insanlar böyle sürekli konuşurlar. Başkalarının sözleri seni stresse sokmasın kadın doğumcular genelde 1 sene deneyin olmazsa bizde destek olalım diyorlar. Çok tedirginsen Son 2 senedir AMH diye bir test yapılıyor ve yumurtalık rezervlerine bakıyorlar yani yumurtalık sayına ona baktır için belki biraz daha rahatlar.

Sakınnnn çocuk falan yapmaa, hem kv ile yaşa hem daha eşin askere gidecek senin o yaşam kaynağım olur dediğin çocuk kabusun olur vala

Biz seninle ayni yastayiz bu yasta ne cocugu. Yeni yeni olgunlasmaya basliyoruz elime kuzenimi verseler agladi mi anasina atiyorum. Kendimiz yeri geldi mi cocuk sayiliriz ne evliligi sevgililik bile sıkıyor beni sevgi karin doyurmuyor. Bir de asker yolu gozlenir mi hamileyken canim benim. Bi bekle ayri eve cikin esin maddi ozgurlugunu alsin 8 kisi bi evde yasanir mi mahremiyet olmaz zaten

28 yaşımda evlendim. 31 inde doğurdum. Aceba biraz daha beklemeli miydim diye düşünüyorum ara sıra. Bunları okuyunca ben şok, ben vefat... Benim de kız evladım var, çok üzüldüm konu sahibine Azıcık aklın varsa yapma çocuk falan, daha sen çocuksun be evladım

Belirli yasa gelmekde gerekiyo vucud bazen kendisi yasina gelince kaliyosun. Benm ilki hemen oldu dusuk oldu sonrasinda 1bucuk yil bekledm sikinti yok ddiler sonra kendilgmden kalmisim.
Yani lutfen uzulme uzuldukce daha cok zor olur stress de kotu etkiliyo bu durumu

millet ne der diye yaşarsan hayatı zindan edersin. milletin soruları bitmez. Evlenirsin çocuk çocuk derler.. evladın olur. bir tane daha düşünüyormusun yap kardeş derler. bu liste uzaaarrr gider. Salla

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…