- 8 Mart 2019
- 6.726
- 31.431
- 39
-
- Konu Sahibi Black Wine
Sizin için önemli olmayabilir ama bu ülkedeki çoğu insan için önemli. Kaldı ki avrupadaki gibi partner olan insanlara tanınan haklar bizde yok. Yıllarca birlikte yaşayıp 5 kuruşsuz kapıya konabilir, evlilik dışı anne olmak zorunda kalabilirsiniz. Aynı evde yaşayacaksam evlenir yaşarım mantığındayım bende, nitekimde öyle oldu. Ayrıca evlilikten korkan erkek falan hikaye, evlenmek istemeyen erkek var. Gerçekten aradığını bulduğuna inandıklarında kadınlardan kat kat istekli oluyorlar...Size göre yanlış olabilir , bence o imzanın herhangi bir değeri yok .
Anlattığınız olayda ise dramatik* şey adamın ölmesi bence . Işıklar içinde uyusun.
Sonuçta baba hanesine yazılmış, yazilmayadabilirdi. Benim gözümde çok önemli şeyler değil bunlar .
Evet gelecek hayali sadece evlilikle oluyor. O sizin birbirinize verdiğiniz yemin. Bu Dünya'nın her yerinde böyledir. Eğer biri sizle evlenmek istemediğini düşünüyorsa veyahut siz biriyle evlilik düşünmüyorsanız o tamamen o kişiyle ilgilidir. Gerçekten hoşlandığın birini hayatına dahil etmek istersin. Boşanma da tükenme demektir onu da tahmin edemeyiz. İnşallah sevdiğimiz kişiyle birbirimizi tüketmeyiz ve hep hayatımda yer alır.Ya gelecek hayalleri kurmak evlilikle mi oluyor boşananlar ne o zaman?
Ya ben kendi adıma konuşayım eğer ileride bebek istemezsem evlenmem ciddi anlamda ben zaten karşımdakini seviyorum...
Ha sadece bebek için mi diyeceksiniz bu ülkede yaşadığım içim belli yerde evet
Ama bu o kişiyle gelecek hayali kurmadığım anlamına gelmez özellikle de aynı evde yaşıyorsam...
Ben gözümü ilk onunla açmadım ki, 16 yaşından beri aktif cinsel hayatım var, yaşamak istediğim herşeyi yaşadım bugüne kadar...
Yıllarca birlikte yaşadıktan sonra ayrılınca neden para verilsin bize ?Sizin için önemli olmayabilir ama bu ülkedeki çoğu insan için önemli. Kaldı ki avrupadaki gibi partner olan insanlara tanınan haklar bizde yok. Yıllarca birlikte yaşayıp 5 kuruşsuz kapıya konabilir, evlilik dışı anne olmak zorunda kalabilirsiniz. Aynı evde yaşayacaksam evlenir yaşarım mantığındayım bende, nitekimde öyle oldu. Ayrıca evlilikten korkan erkek falan hikaye, evlenmek istemeyen erkek var. Gerçekten aradığını bulduğuna inandıklarında kadınlardan kat kat istekli oluyorlar...
E evlenmeden de dahil edebiliyorum gordugunuz gibi biriyle yaşama fikri zaten çılgınca e yaşıyorumda .....Evet gelecek hayali sadece evlilikle oluyor. O sizin birbirinize verdiğiniz yemin. Bu Dünya'nın her yerinde böyledir. Eğer biri sizle evlenmek istemediğini düşünüyorsa veyahut siz biriyle evlilik düşünmüyorsanız o tamamen o kişiyle ilgilidir. Gerçekten hoşlandığın birini hayatına dahil etmek istersin. Boşanma da tükenme demektir onu da tahmin edemeyiz. İnşallah sevdiğimiz kişiyle birbirimizi tüketmeyiz ve hep hayatımda yer alır.
Evlilikten korkan değil de istemeyen olabilir bence bence de korkmak değil istememekSizin için önemli olmayabilir ama bu ülkedeki çoğu insan için önemli. Kaldı ki avrupadaki gibi partner olan insanlara tanınan haklar bizde yok. Yıllarca birlikte yaşayıp 5 kuruşsuz kapıya konabilir, evlilik dışı anne olmak zorunda kalabilirsiniz. Aynı evde yaşayacaksam evlenir yaşarım mantığındayım bende, nitekimde öyle oldu. Ayrıca evlilikten korkan erkek falan hikaye, evlenmek istemeyen erkek var. Gerçekten aradığını bulduğuna inandıklarında kadınlardan kat kat istekli oluyorlar...
Peki sadece ayrılmamak için evlenmeyi seçmesi daha kötü değil mi? İnsanlar birbirini sevdiği, bir ömrü birlikte geçirmek istediği, bir aile kurmak için evlenir. Bence sırf ayrılmamak için evlenmek de karşındakini ayrılmamak için evlenmek durumunda bırakmak da çok çok çirkin.O gitmemi istemeyince ben ona seçenek sundum sadece ve ekledim, ikimiz de kararlarımızın sonucunu yaşıycaz diye, ben evlilik istediğim için olmayınca gitmeyi seçiyorum, o da evlenmek yerine ayrılmayı ya da ayrılmamak için evlenmeyi seçerse bu onun kararı, bu konuda sorumluluk kabul etmiyorum
Kapalı değilim söylenenlere cevap veriyorum sadece yanlış anlaşılma olmasın diye. Yoksa yazılan her yorumu düşünüyorum görmezden gelmiyorum
Eşimle 2,5 yıl birlikte yaşadıktan sonra evlendim; sevgilinin korkularını gayet iyi anlıyorum çünkü... birlikte yaşamakla evlilik aynı şey değil, nasılsa birlikte yaşıyorsunuz bir imza mı meselesi değil. Ortak yaşam alanımız, arabamız, ortak yatırımlarımız bile vardı önceden ama evlilik benim hadi gidiyorum özgürlüğümü aldı elimden, ailelere karşı sorumluluklar, gidip gelmeler vs hayatım kökünden değişti. Bu sebeplerle evliliğe olumsuz yaklaşan taraf bendim çünkü bir tarafım tepemin tası atarsa özgür olmak istiyordu hep. Hastalandığım bir gün hastanede yatarken resmen eşim olmadığı için gece içeri alınmadığında verdim evlenme kararını, 36 yaşında aklı başında düzeni oturmuş ve aşık bir kadın olarak köşeye sıkışmasaydım o an bu kararı verirmiydim bilmiyorum, asla pişman olmadım ama evlilik ritüeli yüzünden asla onaylamadığım gelinlik giymek, düğün yapmak, abuk sabuk bazı adetlere rıza göstermek gibi sancılı süreçler yaşadım. Bunları anlatma sebebim şu ki herkesin evliliğe bakış açısı farklı olabiliyor, sadece çok sevmek iyi bir evliliğe yetmiyor ya da evlilikten çekinmek sana değer vermediği anlamına gelmiyor. Bu kararı enine boyuna düşünüp verin, 23 yaş hayatın renklerinin hızlıca değişebileceği bir yaştır, onu evlilik yoluna sokmadan önce siz kendinizi de tartın