merhaba nazlı. sarp trientine'i günde 5 tane alıyor.tedavi başlangıcında 3 le başladık ama yan tesirleri çok olunca 1 e düştük.6 ay 1 le devam ettik.kademe kademe 5 e çıktık.şimdi artık tolere edebiliyor.tabi tam dozunda kullanamadığımız için tedavi süresi uzadı. sarp ta yoğun distoni olduğu için 3 şişe kullanılıyor.3 ayda bir yenileniyor. sarpta omuz düşüklüğü olmadı hangi hastanede takiptesiniz.? bende nedim canı çok öpüyorum.
sevgilerimle.
merhaba filiz. bizde trientine'yi 2 tane ile başladık, sonra zamanla 4'e çıktı.bizde 3 şişe kullanıyoruz... nedim can'da distoni son 3 aydır var... bunun için ne yapmam gerektiğini bilmiyorum.gün geçtikçede distoni artıyor. bunun için doktorun önerebileceği bir ilaç varmı bilmiyorum.doktora bu konuyu en kısa zamanda danışmayı düşünüyorum...
distoni ile ilgili sanırım bir tedavi varmış. (internetten araştırdığım kadarıyla) ama maalesef doktorlar, bizler sormadan yada talep etmeden gerekli yönlendirmeyi yapmıyorlar... bu hastalığın yada kullanılan ilaçların yan etkilerinden bahsederek ortaya çıkacak sıkıntılar ve neler yapılabileceği hakkında bilgi vermiyorlar... sizinde dediğiniz gibi bekle ve gör...nedim can'ı doktora götürdük 21 mayısta (nöroloji) muayene etti. distoni olduğunu gördü fakat bize bu konuda hiç birşey söylemedi(( ben kendim araştırıyorum. doktordan ben talep ediyorum. -'aaa evet yapılabilir' diyorlar. sormasak umursamıyorlar...
nedim can'ı biz başkent ün. hast. tedavisini devam ettiriyoruz.(pediatrik gastroloji,üroloji,nefroloji,nöroloji,fizik,ortopedi bölümleri) ayrıca hacettepe ün. hast. hocalarından birininde özel muayenehanesine (nöroloji) gitmeye başladık... ortopedi bölümüne de hacettepe hast. hocasının da özel muayenesine de götürdük.fakat 1 adım yol bile alamadık.biz olduğumuz yerde sayıyoruz...hastalık ta bir okadar hızlı ilerliyor...
allah bizim ve çocuklarımızın yardımcısı olsun...sarp'ı öpüyorum...
sevgilerimle....
merhaba nazlı. sarp trientine'i günde 5 tane alıyor.tedavi başlangıcında 3 le başladık ama yan tesirleri çok olunca 1 e düştük.6 ay 1 le devam ettik.kademe kademe 5 e çıktık.şimdi artık tolere edebiliyor.tabi tam dozunda kullanamadığımız için tedavi süresi uzadı. sarp ta yoğun distoni olduğu için 3 şişe kullanılıyor.3 ayda bir yenileniyor. sarpta omuz düşüklüğü olmadı hangi hastanede takiptesiniz.? bende nedim canı çok öpüyorum.
sevgilerimle.
merhaba filiz. bizde trientine'yi 2 tane ile başladık, sonra zamanla 4'e çıktı.bizde 3 şişe kullanıyoruz... nedim can'da distoni son 3 aydır var... bunun için ne yapmam gerektiğini bilmiyorum.gün geçtikçede distoni artıyor. bunun için doktorun önerebileceği bir ilaç varmı bilmiyorum.doktora bu konuyu en kısa zamanda danışmayı düşünüyorum...
distoni ile ilgili sanırım bir tedavi varmış. (internetten araştırdığım kadarıyla) ama maalesef doktorlar, bizler sormadan yada talep etmeden gerekli yönlendirmeyi yapmıyorlar... bu hastalığın yada kullanılan ilaçların yan etkilerinden bahsederek ortaya çıkacak sıkıntılar ve neler yapılabileceği hakkında bilgi vermiyorlar... sizinde dediğiniz gibi bekle ve gör...nedim can'ı doktora götürdük 21 mayısta (nöroloji) muayene etti. distoni olduğunu gördü fakat bize bu konuda hiç birşey söylemedi(( ben kendim araştırıyorum. doktordan ben talep ediyorum. -'aaa evet yapılabilir' diyorlar. sormasak umursamıyorlar...
nedim can'ı biz başkent ün. hast. tedavisini devam ettiriyoruz.(pediatrik gastroloji,üroloji,nefroloji,nöroloji,fizik,ortopedi bölümleri) ayrıca hacettepe ün. hast. hocalarından birininde özel muayenehanesine (nöroloji) gitmeye başladık... ortopedi bölümüne de hacettepe hast. hocasının da özel muayenesine de götürdük.fakat 1 adım yol bile alamadık.biz olduğumuz yerde sayıyoruz...hastalık ta bir okadar hızlı ilerliyor...
allah bizim ve çocuklarımızın yardımcısı olsun...sarp'ı öpüyorum...
sevgilerimle....
merhaba nazlı. çok haklısın. 2.5 senedir araştırmadığımız yer kalmadı.bütün evrakları amerikaya bile yolladık.bu işten en kısa zamanda ve bir sekel kalmadan nasıl sıyrılabiliriz diye ama onlarda aynı tedaviyi önerdiler isterseniz gelin dediler.zaten bizim çapa daki hocalar devamlı yurtdışındalar ve çapa nör.de bu hastalıkla ilgili bölüm takibini yapıyor.maalesef hastalığın doğal seyri bu.bazen iyileşme bazen kötüleşme oluyor.hocalarında yaptıkları ilaçlarla bu 2 devre arasını olabildiğince açmak. nedim can da nasıl belirtilerle başladı? idrar da bakır kaç çıkıyor?
bizde şu distonilerden çekdiğimizi başka bir şeyden çekmedik.bunun için artane, lioresal ve rivotril kullanıyoruz.botox yapılıyor.şiddeti zamanla azaldı.artık beni yanında istemeden 2- 3 saat yalnız oturabiliyor.2.5 senedir bende ilaçsız bu hastalığı yaşıyorum. beni de zoraki antidepresana başlattılar.ne hayaller kurarken neyle karşılaştık.herşeyden önemlisi bu durumu kabul edebilmek ama maalesef çok zor oluyor. allah hepimizin yanında olsun. kendine iyi bak.iyi geceler...
merhaba filiz. sarp'ın kontrollerinin iyi çıkmasına çok sevindim canım :)) umarım çocuklarımızın sağlığı hep iyiye gider.sarp'ında konuşmasının düzelmeye başlaması beni de çok mutlu etti.bulmaca çözmenizde çok hoş...
çocuklarımızın bu hastalık ortaya çıkmadan önceki hallerini nasıl özlüyoruz değilmi..keşke zamanı o güzel sağlıklı günlerine alabilsek.bende çok özledim eski hallerini.konuşmasını,gülmesini,bakışlarını,koşmasını...bazen kötü bir rüya gördüğümü düşünüp uyanmak istiyorum ama olmuyor.bu kötü rüya ne zaman bitecek bilmiyorum canım...
sarp'ın ayakta kendi ihtiyacını görebilecek kadar yürüyebilmesi ne güzel.nedim can yürüyemiyor.zamanla da yürüyebilir mi bilmiyorum...sarp'ın yürüyemediği bir dönem oldu mu bu hastalık döneminde bunu merak ediyorum.
bu arada umarım sevgi hanım'la görüşmüşsünüzdür.bu görüşme umarım ikinize de iyi gelmiştir... oğlum ise şimdi yoldalar, sabaha yanımda olurlar inşallah sağ salim.çok aşırı heyecanlıydı telefonla konuşurken...heyecandan her yeri titriyormuş.distoni si böyle durumlarda iyice artıyor...doktorlar distoni için maalesef hiç bir şey önermiyorlar,çok sinirleniyorum.iyice ilerlemesinden çok korkuyorum...
seni ve sarp'ı çok çok öpüyorum canım. iyi geceler...
mrb nazlı oğlunun yanına gelmesine çok sevindim. sanırım mustafa ile nedimcan ın durumu aynı çünkü mustafada dizlerini bükerek ve ayağı birbirine dolaşıyor,dizi katlanıyor 7-8 metre yürüyor sonra düşüyor .gelde anne olda dayan .gücüm günden güne tükeniyor. gayret etmiyor. hareketlerini yapmıyor. mustafada kabız .temek yemiyorlarki tuvalete çıksın . güde 1dilimden az ekmek reçel bazan kaşar ,salam yiyor çok azda. 1 şiş kebap . yatarkende 3 tane top kek yiyor . bu yemekle insan iyileşirmi .çok inatçı oldu . konuşmasını ben anlıyorum . anlamayıncada yazıyor.tabiki çok sinirleniyor. allah hepimize kuvvet versin .merhaba sevgi.bende seninle aynı dilekleri paylaşıyorum.birkaç gündür bilgisayarın başına oturamıyorum.yazını daha yeni okuyabildim.inşallah bu hastalığı yavrularımız kısa zamanda atlatırlar.gerçekten bize de onlara da çok zor. mustafa'nın kaslarında kısalma olmuş çok üzüldüm.bu hastalıkta aylarca gösterdiğimiz emek bir haftada uçup gidiyor. nedim can'ın da sağ bacağındaki kaslarda da kısalma oluyor botoks yaptırmamıza rağmen yavaşlamışta olsa kısalma devam ediyor.bacagı dizinden bükük.tam anlamıyla bacağını düz konuma getiremiyor.fizikte gerdirme yapılıyordu ancak bu hafta yanıma geldiği için ankara'daki fizik dersine gidemiyor.ben kendim yaptırmaya çalışıyorum ama o kadar isteksiz ki anlatamam hiç gayret yok,biraz zorlansın yada yapmak istemesin başlıyor ağlamaya.o zaman ne moral kalıyor, ne hareket. akşama kadar bilgisayar başından kalkmıyor.bizde nedim can için yavru bir köpek aldık.onunla oyalanıyor bazen.ama kendinden çok köpeğin yemesini içmesini düşünüyor.kendisi ne doğru dürüst yemek yiyor ne de su içiyor.ilaçlarını da zorla içiyor. üstüne üstlük birde sinirli.
mustafa yürüyebiliyormu? ilaçlarını içmekte sıkıntı yaşıyormusunuz? konuşması nasıl?bana yazarsanız sevinirim. mustafa'yı ve sizi öpüyorum.iyi geceler.
mrb filizciğim mustafanın iştahı biraz daha iyi . akinetonu 8 taneye çıkardık çinkoyu kestik ,sinemeti kestik . vitamin olarak sanasol vb veriyorum .onlarında şurubunu veriyorum. normalda salyası akmıyor ama yemek yerken tutamıyor. sizdede oluyormu. üzeri ıslanıyor. sinemeti bıraktık desem ondan öncede oluyordu.bugün fizik tedavimiz var .allahım bir mucize versede bu yaz sonunda ayağa kalksalar. denizin faydası olur demişti kadir hoca siz denedinizmi faydası oldumu sarp a hepinizi öpüyorum sağlıkla kalın .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?