Gastroenteroloji - Sindirim Sistemi Hastalıkları Wilson Hastalığım ?

• Konu Sahibi Konu Sahibi ece-bebek
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
mrb. börek yediğine çok sevindim.yavrum inşallah bir an önce toparlar kendini.inanki sarp ta bende mustafaya da dua ediyoruz. sarp da geçen temmuzda aynı senin dediğin gibiydi .su içiremiyorum ayran meyve suyu içerimiyorum.idrarını topladık.babası sabah erkenden çapaya götürdü.demişlerki bu kadar idrarla bakamayız. doğru sonuç vermez. bunun üzerine zorla suya abandım. öyle götürebildik. çünkü konuşma terapisti bana dediki su en zor içilen sıvıymış düzelecek ama kendisinin de farkedip gayreti lazım.sen ne kadar kendini paralasan da sinie krizlerine girsen de olmuyor. ah sevgi ah. neler neler yaşadım kendi içimde bir bilsen. o bahsettiğim ilaç karpuz çekirdeğinin extratı. bitkiselmiş. ben dediğim gibi kullanıyorum.ve hatta kadir hocaya da sordum. ver dedi. sarp yeni bir şey keşfetti .ekmekl dilimlerini iyice kızartıyorum tost makinesinde.küçük parçalar halinde dişinin üstüne koyuyorum.dişleri ile hissettiği için yiyebiliyor ama onun dışında pilav pizza gibi yumuşak şeyleri çiğneyemiyor.ancak ayranla yutabiliyor. bugün uzun zamandan beri ilk defa yürüyüşe çıktık. çok mutlu oldum.iyi haberlerinizi bekliyoruz.

mrb dün inanırmısın şişenin dibinde bir parmak idrar yaptı .dün kaç çeşit içecek varsa aldım .yalvardım içmedi içmedi. sabah kalktık hastaneye gittik orada kan verdi. göz muayenesine gittik. 6 ay öncesinden iyi buldu dr .kan tahlilleride iyi dedi buradaki dr biraz karaciğerle ilgili oln akalen fosfat diye bir tahlili var oda 6 ay öncesine biraz düşmüş .genede yüksek. göz muayenesinden sonra eve gelince idrara çıktı .yarım şişe olduda aldım götürdüm. onuda ankaraya gönderdik. hastanede bakanlara çok kızıyor bir daha gelmem diye kızdı .o zaman bende oradakiinsanlara lütfen kendi işinize bakın dedim .yani anlayacağın olaylı bir gün yaşadık. bende mustafaya hamur yapıyorum avde içine yoğurt, sıvı yağ tuz, şeker, karbonat koyup yoğuruyorum .buzdolabında bekletiyorum .sıvı yağda kızartıyorum onu kaşarla gece 11de yiyor ,1bardak kola ile. yürüyüşe gecemi çıktınız. çok sevindim inşallah bu gayreti hiç tükenmez.sağlıkla kalın.

hadi bakalım inşallah iyi sonuçlar alırsınız.alkalen fosfatı kaç çıktı merak ettim. sarp da çok kızıyor baktıkları zaman.ters ters bakıyor.bize de hastane çok soruyorlar nesi var çok değişik geldi diye.artık cevapta vermiyorum. bunaldım çünkü.dün akşam üzeri 1 saat kadar bizim sahilde yürüdük.idrarı nasıl gönderiyorsun,özel kabı yokmu? şu hamurun tam tarifini versen de ben de denesem belki hoşuna gider yer. denemek lazım.sevgi biz özel mesajlardan görüşsek.ben sana daha önce göndermiştim aldınmı onu.?sağlıkla kalın.

ablam metalcaptes kullanıyodu kullandığı haptan dolayı olmamıştı ama doktor kontrolü altında hap değişikliğinden sonra oldu bence iyi bir doktora gidin.Allah yarımcın olsun ablam wilson hastası ama iki tene çok şeker yeğenim var .Dua et bizde sana dua ediyoruz.Allahın izniyle olur ümidini kaybetme başka sebeptende olabilir...öptüm canım.

saol wilson. artık bizim de adımız wilson.wilson yatıp wilsonla kalkıyoruz. ablana da çok geçmiş olsun.dualarım tüm wilsonlulara benimde. biraz detay verebilirmisin? nasıl çıktı?kaç senedir ilaç kullanıyor?k.c mi nörolojikmi?
allah evlatlarına ve ablana uzun ömürler versin.iyimi şimdi?siz kime gidiyorsunuz? allah acil şifalar versin ablana.benim oğluma ve mustafaya. bende seni öptüm canım.

mrb wilson ablanız kaç yıldır wilson hastası. hastalandığında kaç yaşındaydı. hiç bir yerinde hasar bıraktımı kusura bakma bu hastalıktan az olunca sorularda fazla oluyor. umarım bizim çocuklarında çocukları olurda onlarıda buradan birbirimize yazarız.sarp ne yapıyor mustafa aynen devam hiçbir değişiklik yok iyi akşamlar .sağlıkla kalın.

sevgi mrb. iyi geceler. sarp ne yapsın. günlük rutin yaşantısına aynen devam. bütün gün dvd film izliyor.yatıyor.
sakız çiğnemeyi bıraktı. kitap okumuyor. ilaçlarını alıp yatıyor . dün 5 dk.lığına film almaya gittik. o kadar. birde 2 gündür biraz asabi davranıyor.valla nasıl ayağa kaldıracağım bilmiyorum. günler karbon kopya geçip gidiyor işte. bende kendimi çok isteksiz hissediyorum.

mrb iyi akşamlar. mustafa geçen 4 gün gündüz uyudu ,sabah 9 a kadar oturdu .uyku düzeni iyice şaştı .aynen bende ne yapacağımı bilemiyorum. ilaçlarını meyve suları ile uyandırıp verıyorum .gece 2.00 a kadarda abur cubur şeylerle kendini tıkıyor. sonra ben daha dayanamayıp yatıyorum. sarp ın antıdeprasanını vermiyomusun .bazan böyle oluyorlar üzülme. mustafa nında bazan hiç konuşmadığı günler oluyor.salyası hiç kesilmiyor .akinetonun saati gelince su gibi akıyor.allah bizlere sabır versin. diyecek birşey bulamıyorum saşlıkla kalın.

sevgi merhaba, günler su gibi akıyor ama çocukların iyileşmesi kaplumbağa hızıyla ilerliyor.artık onu öyle görmekten çok sıkıldım.çok üzülüyorum.neydik neolduk baksana.internette geziniyorum bazıları tam 1 yılda iyileştik diyorlar.ama baksana bizimkilere 2 seneyi devirdik elle tutulur ne var allahaşkına.acaba doğrumu söylemiyorlar.farkındaysan hocalar da çok net bişey söylemiyorlar.bu hastalık bize jet hızıyla geldi kaplumbağa hızıyla gidiyor. sütü veriyormusun?geldiğinizde şu salya işini de iyice bir konuş bakalım ne diyecek haşmet hoca.sarp da salyası akınca çok sinirleniyordu.allah sana da bana da kuvvet ve sabır versin.iyi geceler.

aynen dediğin gibi .kafayı nasıl oluyorda yemiyoruz hayret ediyorum .insan bir arpa boyu ilerlemezmi ya hayır olduğu yerde sayıyorlar. sütü veriyorum aralarda. pınarın karışık meyve suyunu çok seviyor sende dene istersen. bende hayret ediyorum .1yılda iyi olanlarıa,2-3 yılda iyi olnlar var .biz geçen yıl burada hastanede biri ile karşilaştık 3 yaşında wilson demişler aynı mustafanın rahatsızlığı gibi olmuş. 10 yılda düzelmiş. hasta bayandı . sonra evlenmiş .2 tane çocuğu olmuş. kocası onu bırakıp yurt dışına gidince hastalık yinelemiş .tıpkı mustafa gibiydi.kendini ifade ederken zorlanıyordu. ama yılmadan anlatıyordu. ayaklarını sürüyordu. daha önemlisi karaciğer nakli için sıraya girmişti .ben bazan şükür ediyorum .karaciğer kontrol altında diye sonra o kadınla koptuk çünkü tlf konuşamıyordı çok yoruluyordu. sağlıkla kalın

sevgi merhaba.mustafa nasıl? sarp aynı bütün gün film izliyor.artık benim de canım dışarı falan çıkmak istemiyor.hiç o gücü bulamıyorum kendimde. bugün öğlen arka üstü bir düştü.kesin 5 sene yaşlanmısımdır.aklım çıktı resmen. ben her gece 1 bardak pınarın devam sütünü veriyorum.tadını çok seviyor.ama karışık meyve suyunu denemedim.yarın alayım.kendim karışık sıkıyordum ama şimdi istemiyor. siz gaziantep te mi hastaneye gidiyorsunuz.yani hem çapa hemde g.antepmi? o bayanla bir daha görüşemedinmi?

merhabalar benimde oğlum wilson hastası. yaklaşık 8 ay öncesinde teşhis kondu.bende ne yapacağımı bilmiyorum... bu hastalık geçermi geçmez mi? yada ne kadar sürer bilemiyorum... yazışmalarınızdan sarp ve mustafa'yı tanımış kadar oldum... sizlerin çocuklarınızda yaşadığınız sıkıntıların aynısını bende kendi oğlumda yaşıyorum... çok zor. allah hepimizin yardımcısı olsun...

merhaba nazlı yaşar. iyi geceler. bunu yaşamakta olan bir anne olarak çok üzüldüm.allah tez elden şifa versin. ilaçlara başladınızmı? allah hepimize olağanüstü sabır ve kuvvet versin.

ilaçlara ekim ayının sonunda başladık ama ilaçlara başladıktan sonra sanki hastalık daha hızlı olarak ilerledi.yürüyen çocuk yürüyemez, konuşan çocuk konuşamaz oldu. çok şaşırdım. kullandığı ilaç nörolojik wilsonlarda yan etki olarak bu nörolojik sorunların artmasına sebep oluyormuş... korktuğum şey bu nörolojik sorunların iyice artması...ben sadece çocuklarımızın bu hastalık nedeniyle yaşadıklarına ve çökmüş ruh hallerine üzülüyorum. kimbilir içlerinde ne fırtınalar kopuyor... bizlere neler anlatmak istiyorlarda anlatamıyorlar...allah yavrularımıza acil şifalar verir inşallah... dualarım onlarla...

hangi ilacları kullanıyorsunuz? ankarada mı takiptesiniz?benim oğlum 25 yaşlında şimdi.2.5 yıl oldu. uni.3 e gidiyordu.ilaçları kullanmaya başladıktan sonra yürüyemez ve konuşamaz oldu.maalesef ilacın yan tesiri. biz trientine kullanıyoruz. başlamadan önce nöroloji dr. la bu kaygılarımızı konuştuk. bir an önce bakırların şelatörü için kullanacağız dedi.aslında başımıza geleceği az çok tahmin ediyorduk ama kullansan bir dert kullanmasan daha büyük dert. o yüzden kullanmaya karar verdik. bu kadar zamandır anladığım bu konuda bize kesinlikle net bir bilgi vermedikleri. yani bekle ve gör.

biz ankarada takipteyiz.ben aslında muğla-köyceğiz'de öğretmenim oğlumu tedavisi için ankarada babası ile bırakmak zorunda kaldım sık sık oğlumu görmeye çalışıyorum. oğluma kayınvalidem bakıyor şimdilik. oğlum 13 yaşında. kullandığı ilaçlar trientine,akineton,benexol,pediasure, zinco. sizinde söylediğiniz gibi ilaçları kullanmadan önce yürüyor. konuşuyor,yemeğini kendi yiyebiliyordu. ilaçlara başladık ve yürümesi değişti ilk önce. sonra yürürken dizlerini birbirine değdirmeye-çarpmaya başladı.birkaç hafta sonrasında topukları yere değmeden parmaklarına doğru basarak yürümeye başladı (kurban bayramında böyle yürüyordu) ve sonra sağ ayağı günden güne bileğinden içe doğru dönmeye başladı ve şubat ayının sonunda yürüme bitti...
şimdilik sol ayağında fazla bir sıkıntı yok,basabiliyor ama hemen yoruluyor.korkusundan ve şekil bozukluğundan dolayı sağ ayağına basamıyor. ayağındaki bu sorunu nedeniyle botoks yapıldı sağ ayagına.en azından bu hızlı bozulma yavaşladı.
ayrıca oğlumun omuzlarında da düşüklük oldu. sanırım sarp ve mustafa'da bu sıkıntı yok...bende doktorlardan cevap alamıyorum bu sıkıntılarla ilgili. neden bilgi vermiyorlar anlamıyorum...bu belirsiz sonu olayan bekleyiş benide çok geriyor artık...
not: adınızı belirtirseniz çok memnun olacağım :) sevgilerimle...

merhaba iyi akşamlar.biz istanbul'a geldik.perşembe gününe randevumuz.mustafa aynı hiç yemek yemiyor.ilaçları yani trientine,çinko yu hiç içemiyor.boğazımda kalıyor diyor.ne yapacağımı bilemiyorum.sarp nasıl? inşallah görüşürüz..doktora gidip gelelim de.allah hepimizin yardımcısı olsun.sağlıkla kalın...

merhaba sevgi. hoş geldiniz. bende merak ettim.tamam siz işlerinizi tamamlayın ben sizden haber bekliyorum.
mustafanın ilaçlarını içememesine çok üzüldüm.bizde 1 yıl çok zor içebilmiştik.sarp kendi kendine bir formül bularak içmeye çalışıyordu. ilaçlarını hiç mi içemiyor?

merhaba nazlı. ben filiz. sarpın da ayaklarında kasılmalardan dolayı yürümesi bozulmuştu. 1 yıldan beri 3 ayda bir kollarına ve ayak tabanlarına botoks uygulanıyor.botokslardan sonra çok rahatladı.şimdi ayın 10 nunda tekrar yapılacak. sarp da aynı ilaçları alıyor yalnız akineton bize pek fayda sağlamadı. onun yerine artane kullanıyoruz.antidepresan olarak da cymbalta kullanıyoruz. maalesef bu hastalğın çok fazla mutasyonu ve semptonları var.inşallah bu seviyede kalır acil şifalar bulur.dualarım sarpa mustafaya ve oğlunuza. trientine i kaç doz kullanıyorsunuz? pediasure kullandığınıza göre sizde de beslenme problemi mi var? allah biz annelerin kuvvetini ve sabrını artırsın. sevgiyle kalın.:bbo:

merhaba filiz. biz trientin'i günde 4 tane kullanıyoruz.daha fazla içilemiyormuş zaten...
size sormak istediğim bir şey var sarp'a botoks'u kaç doz yapıyorlar.oğlum nedim can'a şubat ayında sadece sağ bacağına yapmışlardı .6 ayda bir yapılsın demişlerdi.bu gittiğimizde omuzlarına da botoks yaptırmayı düşünüyoruz. bakalım ne diyecekler.
oğlunuz sarp'ı öpüyorum... kendinize iyi bakın. sevgilerimle...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…