merhaba nazlı. sarp trientine'i günde 5 tane alıyor.tedavi başlangıcında 3 le başladık ama yan tesirleri çok olunca 1 e düştük.6 ay 1 le devam ettik.kademe kademe 5 e çıktık.şimdi artık tolere edebiliyor.tabi tam dozunda kullanamadığımız için tedavi süresi uzadı. sarp ta yoğun distoni olduğu için 3 şişe kullanılıyor.3 ayda bir yenileniyor. sarpta omuz düşüklüğü olmadı hangi hastanede takiptesiniz.? bende nedim canı çok öpüyorum.
sevgilerimle.
merhaba filiz. bizde trientine'yi 2 tane ile başladık, sonra zamanla 4'e çıktı.bizde 3 şişe kullanıyoruz... nedim can'da distoni son 3 aydır var... bunun için ne yapmam gerektiğini bilmiyorum.gün geçtikçede distoni artıyor. bunun için doktorun önerebileceği bir ilaç varmı bilmiyorum.doktora bu konuyu en kısa zamanda danışmayı düşünüyorum...
distoni ile ilgili sanırım bir tedavi varmış. (internetten araştırdığım kadarıyla) ama maalesef doktorlar, bizler sormadan yada talep etmeden gerekli yönlendirmeyi yapmıyorlar... bu hastalığın yada kullanılan ilaçların yan etkilerinden bahsederek ortaya çıkacak sıkıntılar ve neler yapılabileceği hakkında bilgi vermiyorlar... sizinde dediğiniz gibi bekle ve gör...nedim can'ı doktora götürdük 21 mayısta (nöroloji) muayene etti. distoni olduğunu gördü fakat bize bu konuda hiç birşey söylemedi
(( ben kendim araştırıyorum. doktordan ben talep ediyorum. -'aaa evet yapılabilir' diyorlar. sormasak umursamıyorlar...
nedim can'ı biz başkent ün. hast. tedavisini devam ettiriyoruz.(pediatrik gastroloji,üroloji,nefroloji,nöroloji,fizik,ortopedi bölümleri) ayrıca hacettepe ün. hast. hocalarından birininde özel muayenehanesine (nöroloji) gitmeye başladık... ortopedi bölümüne de hacettepe hast. hocasının da özel muayenesine de götürdük.fakat 1 adım yol bile alamadık.biz olduğumuz yerde sayıyoruz...hastalık ta bir okadar hızlı ilerliyor...
allah bizim ve çocuklarımızın yardımcısı olsun...sarp'ı öpüyorum...
sevgilerimle....