- Konu Sahibi ece-bebek
Slm biraz geç gördüm sizi ama benim oğlum da Wilson hastası sizinle konuşmak isterim
Banamı yazdınız bunu geç gördüm de
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Slm biraz geç gördüm sizi ama benim oğlum da Wilson hastası sizinle konuşmak isterim
Elinizde var işinize yaramıyorsa bana gönderebilirsiniz kardeşim metalcaptese 300 mg kullanıyormerhaba,
ben de wilson hastasıyım. 30 yaşındayım. 2005 ten buyana tedavi görmekteyim. İzmir' de Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi nde 3 aylık bir araştırma sonucu teşhis koyuldu. Erken teşhis olduğu için şanslıyım sanırım. metalcaptase 300 mg, zinco capsül ve dideral kullanmaktayım. Beyinde ve gözde yok. Sadece karaciğerimde birikme var. 2 senedir Ankara da İbni Sina Hast. de kontrollerime devam ediyorum. Senede 1 kez endoskopi ve beyin mr yapılmaktadır. Bunun yanında Dalak büyümesine bağlı olarak giderek artan kansızlığım var. Bu sebeple kemik iliği alınıyor bazen. En son yaptırdığım tahlillerde mds sendromu açısından takip edileceğimi göstermiştir.
Zaman ilerledikçe hastalığa dair yeni bilgiler öğrenmekteyiz. Benimle aynı durumda olan arkadaşlarla bilgi alışverişi yapabiliriz. Hepimize gelmiş geçmiş olsun. Umarım her zaman güçlü olabilir ve hastalığın bizi yenmesinin önüne geçebiliriz.
bu arada ilaç değişimi nedeniyle elimde metalcaptase 300mg var 1 kutuya yakin. Acil ihtiyaci olup bu ilaci bekleyen arkadaslar varsa gönderebilirim.
Mrb benim oğlum 6 yaşında 3 senedir Wilson hastalığı nedeniyle tedavi görüyor bende bu konuyla alakali herseyi araştırdım ama aynı durumdaki insanlarla iletisime gecebilirsem sevinirim
Evet doğrudur. Ben almıştım. Ancak süreliydi. Süre bitince yeniden alamadım.herkese merhaba bugün birşey duydum ama emin değilim araştırıyorum sizlerin bilgisi var mı? wilson hastalığından engelli raporu alınabiliyormuş ve malülden emekli olunabiliyormuş belli gün sayısını doldurduktan sonra böyle birşey var mı?
oğlum 21 yaşında 4 sene önce tesadüfen öğrendiğimiz bu hastalıktan dolayı hiç bir belirtisi yok.Sadece AST ve ALT yüksekliği ile başlayan tanı sürecimizde CK yüksekliğinin üzerine düşerek nörolojik bulgulara ulaştık.Girdiği EMG sonucunda sağ tarafında atmalar olduğu çıktı.Metalcaptase ve Zinco kullanıyor.Diyetine dikkat ediyor.Ama yine de ilerleme riski konusunda tedirginim.Böyle hiç belirtisi olmayan hastalar varsa ani ilerleme durumu olanlar var mı? Kaslar için ayrıca bir ilaç içmeye ihtiyacı var mı?
merhaba hüzün güzeli cnm ilgin için teşekürler ama ben zaten ilaç kullanıyorum ve ömür boyuda kullanacam ve hastalığımın bu olduğuna eminim çünkü 12 sene oldu yani ama yinede teşekürler
Merhaba size özel nasıl mesaj atabilirim.SELAMLAR BEN 12 SENEDİR WİLSON HASTASIYIM,EVLİYİM VE 4 SENEDİR BEBEĞİM OLMUYOR EĞER BU HASTALIKTA BEBEĞİ OLAN VARSA KONUŞMAK İSTİYORUM LÜTFEN YAZIN BİLGİLENDİRİN BENİDE WİLSON HATALIĞI KONUSUNDA HERŞEYİ BİLİYORUM ARTIK AMA YİNEDE BENİM GİBİ OLAN BAŞKA İNSANLARLADA KONUŞMAK İSTİYORUM BELKİ BURDA BULABİLİRİM a.s.