Sen şu boyunu kilonu yaşını aktivite durumunu yazsana bana tatlım, birden ben bakayım.. Ama bebege yazık puanı eklemen gerek
canım boy 172
kilo 111.9
yaş 29
aktivite evde iş güç o kadar. bu arada bu akşam itibariyle yürüyüş bandında yürüyüşe başlayacağım.
Zayıflıyocum puanı sabit tutup, aktiviteni ve sporunu agırlıklı tutarsan çok çabuk kilo verirsin tatlım, benimde kafamı karıştırdın ve üzüldüm haline. çok ta iyi anlıyorum seni..puanlama konusunda sana yardımcı olmaya çalısırım listelerini hazırlarken arzu edersen. Mutfakkedisi.com diye bir site var oradan ölçüleri bardak ve kaşık hesabıyla bulabilirsin. Elinin yumrugu kadar et te 200- 250 gr yapıyor. Onun yarısısını baz alırsan 100 - 125 gramı bulabilirsin. Ayrıca kilo verebi,lmen için günlük % 50- 55 karbonhidrat % 25 protein (hayvansal gıdalar) % 20 - 21 yag alımını dengelemen gerekiyor. Evde yemek yaparken yagı en fazla 1 yemek kaşıgı kullanman gerekiyor. Meyveyi ölçülü tüketmeye dikkat etmelisin, fruktoz yani şeker içeriyor. Puanlarına ek olarak günde 2 porsiyon meyve 3 porsiyon sebzeyi aşmaman gerekiyor (bebegin puanın hesaba katmadım, sen ayarlarsın durumuna göre) yinede takıldıgın yer olursa sorabilirsin canım..sevgiyle kal
hIIII AKLIMA GELMİŞKEN ww.de en fazla önem verilen şey spor. yani en hareketsiz durumda bile en az yarım saat yürümek gerekiyo kilo vermek için
dediklerine harfiyen uymaya çalışacağım canım :) banada dün tak dedi. sabah home tv de mehmet öz ün programını izliyorum bi kadın çıkardılar tam 315 kilo, onun haline o kadar üzüldümki. onunla yapılan röportajın bir yerinde kadın "bu kötülüğü kendime ne zaman ve neden yapmaya başladığımı bilmiyorum diyordu" o an aklıma kendim geldim son 4 yılda 40 kilo almıştım. bende kendime aynı soruyu sordum. düşünsenize 4 senede 40 kilo ne demek. biran önce bişeyler yapıp önlem almam lazım yoksa sonum çok kötü olacak.
montig canım bugün yediklerimi yazsam bide sen hesaplasan olurmu?
sabah: 1 yumurta+1 yumurta akı
çeyrek yufka
ince bir dilim kek
ögle: 1 bardak yoğurt
çeyrek yufka
ara: 1 tatlı kaşığı şekerle yapılmı türk kahvesi
7 gramlık 1 parça çikolata
10 adet peynirli çubuk kraker
akşam: patates, patlıcan,soğan,sarımsak ve 1 çay kaşığı yağdan sebze yemeği
haşlanmış karnıbahar
1 dilim ekmek
ara: akşamda 1 paket çubuk kraker yemeyi düşünüyorum.
puanımı söylermisin canım , acaba abarttım mı?
iyi geceler ....
zayıflıyorum canım . w.w. puan doldurmak deyil canım .. ablamda yazmış ayrıntıları ..
mesela puanını pastaylada doldurursun keklede ama kilo veremessin . gün boyu sebze yemegi et türü ve meyve salata mutlaka olmanı mönünde .. w.w. biraz ince ayrıntılıdır önce bunu anlamak lazım .
merhaba montim , aebenim topiğimiz canlanmış ,yeni gelen arkadaşlara hoşgeldiniz diyorumdilerim sağlıkla kilolarınıza veda edersiniz
bugün yorucu bir gündü, kızım bağırsak enfeksiyonu oldu, okuldan gelir gelmez dr koşturduk,ilaçlarını al, evi temizle derken pilim bitti.
sabah: 1 yumurta+1 yumurta akı 2,5 puan (tam yumurta 2 puan)
çeyrek yufka ( 1 yufka 2,5 puan)
ince bir dilim kek (kekin neli oldugunu bilmiyoz hadi 5 puan sayalım)
ögle: 1 bardak yoğurt(yogurt yarım yaglı mı tam yaglımı belirt ltf VE KAÇ GRAM?)
çeyrek yufka
ara: 1 tatlı kaşığı şekerle yapılmı türk kahvesi(1 PUAN)
7 gramlık 1 parça çikolata (1 PUAN BİTTERİ TERCİH ET ÇİKOLATADA)
10 adet peynirli çubuk kraker (paketin arkasına bakarak hesaplayabilirsin, buradan bilememki)
akşam: patates, patlıcan,soğan,sarımsak ve 1 çay kaşığı yağdan sebze yemeği
haşlanmış karnıbahar (1 adet 30 gram patates 1 puan kaç tane koydun bilmiyorum ki
1 dilim ekmek Ne tip ekmek, kızarmışmı baget mi?
ara: akşamda 1 paket çubuk kraker yemeyi düşünüyorum.Bir paket çubuk kraker 4 puan diye hatırlıyorum)
Ayrıca sana bir dagılımm verdim karbon pro ve yag dagılımı olarak biliyorsun. Sende bol miktarda karbon var bu şekilde kilo vermen zor olur. Mennülerini bol sebze oluştıursun, karbon ihtiyacını böyle gider. Çok zorunlu olmadıkça o krakerlere rabet etme şekercim, kalorileri, yag oranları çok yüksek. Bilmediğin emin olmadıgın yiyecekleri, en azından alışana dek yememeni öneriyorum. Hergün menunde beyaz et 100-150 gr. mutlaka olsun Yogurdu yarım yaglı, ekmegi kızarmış olarak tüketirsen puanların daha düşük olur..O krakerlerin yerine meyveyi tercih etmeni iöeriyorum mutlaka..Birde menülerini yazdıgında mutlaka karşılarına puanlarını yaz tatlım, tek tek ararken zorlanıyorum. Sana birde www. yazıp. onemorepound. com sitesinde puan hesaplama hesap makinası var. yedigin ürünlerin kaç puan ettiğini paketin arkasına bakarak oraya yazarsan otomatik olarak hesaplar
merhaba montim , aebenim topiğimiz canlanmış ,yeni gelen arkadaşlara hoşgeldiniz diyorumdilerim sağlıkla kilolarınıza veda edersiniz
bugün yorucu bir gündü, kızım bağırsak enfeksiyonu oldu, okuldan gelir gelmez dr koşturduk,ilaçlarını al, evi temizle derken pilim bitti.