- 16 Mayıs 2008
- 44.080
- 77.970
evet ablam dr haklı kilo verememe nedeni az yemek sende bunu baya yapıyorsun sanırım ....Kızlar teşekkür ederim. Dün sizinle yazıştıktan sonra biraz huylandım ve sabah doğru aile hekimime gittim, kesin emin olmak için. Yanımda kan tahlillerimide götürdüm her ihtimale karşı. Tekrar bir kan testi istedi ama pazartesi günüden önce yapılamayacak (önlem olarak, şart değilmiş) İlacımı değiştirdi, etken maddesi aynı ama dozu birazdaha yüksek. Glukogen 1000 i sadece akşamları alıyorum. Yeni verdiği ilaç glifor 850 ve sabah akşam tok alacagım. Eczanede ilacı alırken eczacı bu ilacı doktorlar şayet gerek görürse ve kan şekeri sınırdaysa diyete yardımcı olarak vermeye başlamış, ama herkeze verilmiyordur tabi. Yani burada okuyup, doktora danışmadan almak son derece tehlikeli. Prospektüsünü okudum insüline baglı olmayan diyabette, özellikle diyet ile kontrol altına alınamayan şişman diyabettekilerde kullanılır yazıyor ve mutlaka doktora danışılarak kullanılmalıdır diyor. Doktorum birde diyet önerdi bana, liste halinde. Mutlaka 3 ara, 3 ana ögün yapmak gerekiyormuş. Ben bunları yersem zayıflayamam diyince, yemezseniz zayıflayamazsınız dedi. İşi enteresanı kadın beni pek bir entellektüel bulmuş:)) bir türlü bırakmıyor gideyim, yarım saate yakın sohbet ettik. Aynı zamanda diyetisyen hekim olarak eğitim görmüş. İşinize yarar belki diye listeyi aşagı yazıyorm.
3 ara ögün
yarım elma, veya 10 badem veya 1 ayran veya 5 kaısı veya yarım muz veya 1 portakal
3 ana ögün
her ögünde yagsız sınırsız sebze ile en fazla 250 gr. et, hindi veya balık eti ( ayda en az 1 ker kırmızı et) 2 dilim tam bugray veya tam tahıllı ekmek veya 3 kaşık pilav (bulgur tercih edilmeli) veya 3 kaşık kepekli makarna
Bu diyeti uygulayarak yüzme, fitness, kardiyo, yürüyüş (şişmanlara kemikler incelmesin diye pek yürüyüş önermiyor) SPOR YAPILMALI diiye önerdi bilginize
dün ilaçlar konusunda tekrar dr. danış dememde bundandı. herkesin durumu farklı . dr neyi uygun gördüyse onu kulanmalısın .
ablam benim bir kafama takılanda şu ve huzursuz oldugun konu ..senin daha evvel böyle sınırda şekerin vardı neden daha evvel ilaç vermediler .? eger benim yüzünden ,ilaç hatırlatıgım için başlamışsan üzülürüm . çünki nede olsa sonuçda ilaç bunlar bi yeri düzeltirken bi yeri bozar.:26: