evet ablam dr haklı kilo verememe nedeni az yemek sende bunu baya yapıyorsun sanırım ....Kızlar teşekkür ederim. Dün sizinle yazıştıktan sonra biraz huylandım ve sabah doğru aile hekimime gittim, kesin emin olmak için. Yanımda kan tahlillerimide götürdüm her ihtimale karşı. Tekrar bir kan testi istedi ama pazartesi günüden önce yapılamayacak (önlem olarak, şart değilmiş) İlacımı değiştirdi, etken maddesi aynı ama dozu birazdaha yüksek. Glukogen 1000 i sadece akşamları alıyorum. Yeni verdiği ilaç glifor 850 ve sabah akşam tok alacagım. Eczanede ilacı alırken eczacı bu ilacı doktorlar şayet gerek görürse ve kan şekeri sınırdaysa diyete yardımcı olarak vermeye başlamış, ama herkeze verilmiyordur tabi. Yani burada okuyup, doktora danışmadan almak son derece tehlikeli. Prospektüsünü okudum insüline baglı olmayan diyabette, özellikle diyet ile kontrol altına alınamayan şişman diyabettekilerde kullanılır yazıyor ve mutlaka doktora danışılarak kullanılmalıdır diyor. Doktorum birde diyet önerdi bana, liste halinde. Mutlaka 3 ara, 3 ana ögün yapmak gerekiyormuş. Ben bunları yersem zayıflayamam diyince, yemezseniz zayıflayamazsınız dedi. İşi enteresanı kadın beni pek bir entellektüel bulmuş:)) bir türlü bırakmıyor gideyim, yarım saate yakın sohbet ettik. Aynı zamanda diyetisyen hekim olarak eğitim görmüş. İşinize yarar belki diye listeyi aşagı yazıyorm.
3 ara ögün
yarım elma, veya 10 badem veya 1 ayran veya 5 kaısı veya yarım muz veya 1 portakal
3 ana ögün
her ögünde yagsız sınırsız sebze ile en fazla 250 gr. et, hindi veya balık eti ( ayda en az 1 ker kırmızı et) 2 dilim tam bugray veya tam tahıllı ekmek veya 3 kaşık pilav (bulgur tercih edilmeli) veya 3 kaşık kepekli makarna
Bu diyeti uygulayarak yüzme, fitness, kardiyo, yürüyüş (şişmanlara kemikler incelmesin diye pek yürüyüş önermiyor) SPOR YAPILMALI diiye önerdi bilginize
montig sana özelden mesaj atamıyorum. ben yeniyim burda en az 100 mesaj yazmam gerekiyormuş( ne yapsam acaba? hiç kullanmadığım bir mail adresi alıp onumu yazsam buraya?
bu arada aile hekimi konusunda çok şanslısın. bizimki tam bir felaket. verdiği ilacı cesaret edip kullanamam bile. bendede insülün direnci var doktor dediğiniz ilaçları yazmıştı ama sonra emzirdiğimi öğrenince kullanma dedi. bide şimdi polikistik over çıktı. oda çabası oldu. gerçi doğum yapalı 8 ay oldu ve halen regl olmadım. doktor regl olunca polikistik overin geçebilir dedi. haftaya adet söktürücü kullacağım. doktorum regl olunca rahatlarsın, birazda kilo verirsin dedi.
selamlar . güzelim öncelikle geçmiş olsun ... sana günlük tarçın kulanmanı tavsiye ederim reglerinin düzelmesi çok fayda ediyor . ama sanırm sen dogumdan sonra hiç regl olmadım durumun biraz farklı yinede tarçının hiç bir yan etkisi yok seni düzene sokar .
bebişinide güle güle büyüt ..
montig sana özelden mesaj atamıyorum. ben yeniyim burda en az 100 mesaj yazmam gerekiyormuş( ne yapsam acaba? hiç kullanmadığım bir mail adresi alıp onumu yazsam buraya?
bu arada aile hekimi konusunda çok şanslısın. bizimki tam bir felaket. verdiği ilacı cesaret edip kullanamam bile. bendede insülün direnci var doktor dediğiniz ilaçları yazmıştı ama sonra emzirdiğimi öğrenince kullanma dedi. bide şimdi polikistik over çıktı. oda çabası oldu. gerçi doğum yapalı 8 ay oldu ve halen regl olmadım. doktor regl olunca polikistik overin geçebilir dedi. haftaya adet söktürücü kullacağım. doktorum regl olunca rahatlarsın, birazda kilo verirsin dedi.
Şekercim burada kimse kimsenin maili ile falan ilgilenmez. topigede yazabilirsin sorun olmaz diye düşünüyorum. Senin gibi birkeç kişi yazmıştı topiğe maillerini. Bu kan şekeri ilaçlarını özellikle polikistiği olalara vermiş doktor diye duyduydum ama bilemem tabi.
evet ablam dr haklı kilo verememe nedeni az yemek sende bunu baya yapıyorsun sanırım ....
dün ilaçlar konusunda tekrar dr. danış dememde bundandı. herkesin durumu farklı . dr neyi uygun gördüyse onu kulanmalısın .
ablam benim bir kafama takılanda şu ve huzursuz oldugun konu ..senin daha evvel böyle sınırda şekerin vardı neden daha evvel ilaç vermediler .? eger benim yüzünden ,ilaç hatırlatıgım için başlamışsan üzülürüm . çünki nede olsa sonuçda ilaç bunlar bi yeri düzeltirken bi yeri bozar.:26:
Şekercim burada kimse kimsenin maili ile falan ilgilenmez. topigede yazabilirsin sorun olmaz diye düşünüyorum. Senin gibi birkeç kişi yazmıştı topiğe maillerini. Bu kan şekeri ilaçlarını özellikle polikistiği olalara vermiş doktor diye duyduydum ama bilemem tabi.
ABLAM VE ZAYIFLIYO . ikinizde burdasınız . zatıflıyo şimdi yaz adresini ,ablam aldım adresi der sende silersin yarım saatligine mesajlar silinebiliyor .
montig emzirmesem hemen kullanırım ilaç ama gel gör ki bebeğime geçer diye kullanamıyorum.
topik için mail adresi aldım "zayifliyo@gmail.com " bu adres gönderebilirsen çok sevinirim :)
Abencim benim gittiigim doktorlar psikolog ve psikoterapist (bipolarım için) Onlar anlamaz ki bu tür ilaçlardan. Bunun için mutlaka bir iç hastalıkları uzmanına gitmek gerekiyor. Hatırlasana doktora çok kilo aldım ne yapayım dediğimde diyetisyene git diyerek beni çıldırtmıştı, bende doktoru değiştirmiştim. Yani senin bir anlamda beni aydınlatman iyi oldu sagolasın. Bak bugün iç hastalıkları uzmanında gidince kullandıgım ilacın dozunu bile arttırdı. 1000 mg kullanırken 850x2 oldu dozum. sevgiler canım
Yolladım, kolay gelsin....
kaygım bundandı ablam . her dr. branşı farklı.. yinede çok gerekli görmese kulanma ablam .
benim kulandıgımın çok fazla şeker ve insülünle alaksı yok . ben ona bile tereddüt ettim kulanırken ..
aile hekimini çok sevdim .
Yolladım, kolay gelsin....
Bende çok sevdim kadını ama abencim, dışarıda hastalar bekliyo, biz sohbetteyiz. Bana yapılsa kudururum yani. Çıkarkende başım önde çıktım zaten
Bende kaçıyorum şimdilik, ugrarım sonrabide bu yanı var tabi.bende çok mahcup olurum böyle şeylerden . karşındakini kendi yerine koymak lazım .
bugünlük bu kadar sonra vaktim olursa yine gelirim .
sevgiler ..
bu arada merak ettim, kimler bu sistemle kaç ayda kaç kilo verdi. paylaşabilirmisiniz? geçmişte mutlaka yazmışsınızdır ama kaç sayfa mübarek oku oku bitmiyor :)
Bende kaçıyorum şimdilik, ugrarım sonra
Valla ben 4,5 5 ayda 10 kilo verdim. Diğerlerini hatırlamıyorum. Hııııııııııııııııııııııııııııııııııııııı dur yaw sen emziklisin dimiiiiiiiiiii? Bak çıkan puanına ek olarak 5 puan ekliyorsun kendine, ayrıca fazladan 2 porsiyon sebze 1 porsiyo meyve hakkın daha var. Anlamadıgın bir yer varsa sor canım...
montig o 5 puanı eklemesem olmaz mı? ben şuan 23 puandayım zaten