Weight Watchers Beslenme Programı (Amerikan diyeti) Deneyimlerimiz

ah laceyim zatten akşam ve gündüz az yedigin için gece açıkırsın . ögünlerinde karnını güzel doyursan sonrası okadar zor olmaz bence ..

Aben dr. verdi ilacı, kan şekerim sınırda diye. Bir daha niye sorayım anlamadım? senin kan şekerin düşük, benim yüksek çıktı hatırlasana. Mısırı zaten yemem genellde şu son 2 gündür yiyorum. Meyveden etten salatada nefret geldi allah aratmasın:26:

ABLAM BİRAZ UZUN AMA OKUMANI TAVSİYE EDERİM . MANTIKLI GELDİ BANA BEN EKMEK YEDİGİMDE KİLO VEREMİYORUM YADA BAKLAGİL ...
BİRDE MEHMET ALİ BULUT YAZARI BİR KİTAP YAZMIŞ ODA 0 GURUNU VE HİPOSU VARMIŞ BEYFENDİNİN VE Bİ KİTAP YAZMIŞ TECRÜBE VE ARAŞTIRMA SONUÇLARINDAN . EN YAKIN ZAMANDA ALIP OKUMAYI DÜŞÜNÜYORUM ((CAN BOGAZDAN ÇIKAR)

NETTE ÇOK BİLGİ VAR KAN GURUBUNA GÖRE DİYETLE İLGİLİ. BU BİLGİLERDEN ONLARDAN BİRİ . EN AZINDAN FİKİR EDİNMİŞ OLURUZ.
0 GRUBU KAN
Faydalı olan yiyecekler: (aynı zamanda en emniyetli ilaçlar):
Kırmızı et: dana, sığır, koyun, yabani (yağlı olabilir), balık,
Zeytinyağı, keten yağı, ceviz, ceviz yağı,
Kavrulmamış kabak çekirdeği, enginar, lahana, brokoli, hindiba, marul, çiğ ıspanak, roka, maydanoz, her türlü yeşil yapraklı sebze, pazı, turp (bilhassa karaturp), kırmızı pancar, kabak, bal kabak, soğan, sarımsak,
Zencefil, safran, kırmızı pul biber, keçiboynuzu (tohum ile beraber) körri (zerdeçal), kimyon, kuşburnu, mercanköşk, ıhlamur, keten tohumu,
İncir, üzüm (bilhassa kara üzüm), erik, mürdüm erik, kiraz, vişne, greyfurt ve suyu, karadut, karpuz, mango, bal (gerçek), soda (maden su), yeşil çay,
Zararlı olan yiyecekler:
Karışık et (salam, sucuk, sosis gibi); süt ve ürünleri ("Yenebilenler" hariç)
Buğday ve ürünleri (bilhassa tip 405–550), mısır ve ürünleri
Rafine olmuş sıvı yağlar (zeytin ve keten yağı hariç), piyasa zeytinleri, hazır turşular
Dondurma, kavrulmuş ve bekletilmiş kuru yemiş, yerfıstığı, kahve, siyah çay, buğday ve mısır nişastası
Portakal, aloe vera,
Karnabahar, ketçap, domates salçası, şarap sirkesi, bayat yiyecekler, hazır yiyecek ve içecekler, tatlandırıcı, , glikoz, früktoz, mide ve bağırsaklarda gaz oluşturan her yiyecek.
Yenebilenler:
Tavuk, hindi ve yabani kuş eti, taze yumurta,
Tereyağı, ara sıra kaymak, kefir, yoğurt, beyaz peynir, eski kaşar, tulum peyniri, koyun ve keçi peyniri, (peynirler haftada 1–3 defa olabilir)
Susam ve ürünleri, kestane, fındık, badem ve badem yağı, çam fıstığı,
Her çeşit lahana (bağırsaklarda gaz yapan hariç), börülce, barbunya, beyaz semiz fasulye, yeşil fasulye, patlıcan, kereviz, her meyve ve sebze (yasaklanmış olanlar hariç), doğal zeytin
Nohut, pirinç ve ürünleri, karabuğday ve çeşitleri, çavdar ve çeşitleri, nişasta buğday (eski turk buğdayı) çeşitleri ve "Zararlılar”a girmeyen yiyecekler.
Kabızlık varsa, aynı miktarda sinameki ve pelin otu öğütülüp yemekten sonra günde 1 çay kaşığı içmek iyi gelir. Sıhhatli olmak isteyen biri büyük abdesti gelmeden yemek yemeye (karpuz, incir, greyfurt, hurma, üzüm gibi bağırsakları rahatlatıcı meyveler ve yeşil yapraklı sebze hariç) oturmamalıdır. Bu kaideye ömür boyu riayet edilmelidir
Zencefil, kekik, biberiyeyi kullan! Onlar antioksidan olduğu için, mide ve bağırsakların mikroplarını normalleştirir, sindirimi kuvvetlendirir, iltihaplanma sürecini durdurur, gastrit ve ülseri iyileştirir.
Her gün meyve ye! Kışta kuru meyveyi (doğal bir şekilde kurutulmuş) ve cevizi tercih et! Kuru meyveyi su ile ıslat, kaynatma! Meyve mutlaka yemekten ayrı olarak veyahut ta yemekten önce yenmelidir. Buna mukabil sebze, yemek ile beraber tükenebileceği gibi yemekten sonra da yenmesinde bir sakınca yoktur. Unutulmaması gereken bir konu da şudur: yemekten sonra yenilen meyve hazım olamadan mayalanır, ispirto, sirke asidi, gaz oluşturarak, çeşit-çeşit hastalıklara ve ayrıca siroz hastalığına ve kan şekerinin yükselmesine sebep olur.
Meyve ve sebze kabuğu soyulmadan birkaç çekirdeğiyle yenilmelidir. Katı meyve ve sebzeler sıkılırken de mutlaka kabuğu ile sıkılmalıdır. Birkaç farklı çeşit meyve de birbiri ile karıştırılarak tüketilmemelidir. Ancak aynı cinsten olanlar (greyfurt ile limon yada vişne ile kiraz gibi), birlikte yenilebilir. Yalnız mevsiminde yenen meyve ve sebzeler hastalıkları iyileştirici özelliklere sahiptir, mevsiminin dışında üretilenler değil. Meyve ve sebzenin en iyisi en taze olanı ve en yakın bahçe veya tarladan gelenidir.
Her gün1–3 dişe kadar sarımsak ye ve yut!Kuru soğanı ye veya soğan suyunu her gün 5Ogr'dan 1-2 defa iç! İdrar, balgam ve safrayı söktürür, iltihabı kurutur, zararlı mikropları ve kurtları öldürür, kan şekeri ve alerjik tepkileri kontrol altında tutmaya çalışır.
Sebze suyunumeyve suyuna tercih et. Sebze suyu: kara turp suyu (günde 100gr. , bal ile yudum-yudum içilir), lahana suyu, ıspanak suyu, semiz otu suyu -karaciğer, dalak, böbrek ve mideyi rahatlatır, iltihabı kurutur, mide asidini azaltır, yaraları kapatır, kan şekerini normalleştirir.
Yabani semizotu, hindiba, ısırgan otu, domuz dikenive benzerlerini her gün yemeye gayret ediniz (bilhassa ilkbaharda)! Enginar mevsiminde enginara önem veriniz! Onu kabukla beraber pişirin, suyunu için ve içini yiyin. Karpuz mevsiminde karpuzu çekirdekleri ile yiyin ve 1- 2 çay bardağı sıkılmış kabuğun suyunu için. Onlar karaciğer ve böbreklerinizi temizler, kuvvetlendirir ve temiz tutar; böbreklerin taşlarını eritir ve düşürür, Sebze ve meyvelerin genetiği değiştirilmemişolmasına dikkat edin! Haftada 3–5 defa et ve 1-2 defa balık, yeşil sebze ile yenebilir. Onlar mideyi rahatlatır, bağışıklık sistemini kuvvetlendirip, metabolizmayı normalleştirir ve hastalıkları kökten kaldırır.
Yumurtayısadece taze olarak (1–3–7 günlük) yiyebilirsin. 10 günlük ve daha eski yumurta veya 5 dakikadan fazla kaynatılmış yumurta, yumurta tozu senin için zehirdir. Misvak kullanımınaönem ver. Misvakı su ile değil, tükürük ile ıslat ve dişlerinle fırçayı aç. Her kullanımdan sonra, fırçayı kes. Çok sıcak yemeği yeme ve sıcak suiçme! Çay içerken de biraz soğut sonra iç. Siyah çay, kahve içme!Onlar mide asidi ve safrayı çoğaltıcıdır, kandaki kalsiyumu kirece indirerek, atar damarları daraltır. Siyah çay ve kahve yerine, faydalı olan yeşilçayı iç.
Buğday (genetik değiştirilmiş, 405–550 tipi ve genetiği değiştirilmiş ekmek mayası) ürünlerisizin için şiddetli metabolizma bozukluklarına ve tüm hastalıklara en büyük Sebeplerden biri oldu. Onlardan daima uzak durun! Sonuna kadar hazım olunmamış mısır ve buğday kalıntılarıdamarlarda -tıkanıklar, diş, diş etlerinde, eklem ve kaslarda - iltihaplanma ve ağrı oluşturur. Süt ürünlerini balık ve et ile nohut ve fasulyeyi yoğurt ileyeme! Bunlar hazmın bozulmasına, vücutta zehirli kalıntılar oluşmasına, alerji ve karaciğer hastalıklarının başlamasına yol açar!
Seni hastalıklara batıran proteinler: eski yumurta ve yumurta tozu proteinleri, buğday, mısır proteinleri (bilhassa genetiği değiştirilmiş olanı), süt, süt ürünleri ve süt tozu proteinleri.
Karaciğer temizlemeden önce süt ve ürünlerini yeme! Onlar safra kesesi, böbrek ve mesanede taş, eklem ve kaslarda kireç oluşmasına sebep olur. Önce sıhhatini düzelt, sonra süt ürünleriyemeye başlayabilirsin.
Hazır, katkılı yiyecek ve içecekleri, parfümüevine alma! Onlar genetiği değiştirilmiş ürünleri içerir. Alerjilere, bugüne kadar bilinmeyen hastalıklara yol açarlar.
Temizleyici madde ve deterjanları(bilhassa klorlu ve asitli) kullanma!
Ev temizliğinde kullanılan deterjanlar, beyin damarlarını, akciğerde bronşları ve alveolleri eriterek şişirir ve yıpratır, kana karışarak ağır hastalıklara sebep olur.

Abencim aslında york testi yaptırmak gerekiyor neyin yaramadıgını anlamak için ama araştırdım, bir tes 1000 lira, yaptırmam yani...

dr. Verdiyse sorun yok ablam . Yanlışlık olmasın dedim benim kulandıgım ilaç o deyil .karbonhidrat emilimi üzerine . Yanlış tavsiye etmiş olmayım diye sonuçda ilaç .

iyi akşamlar..aebeni takip ederken sizin yazdıklarınızı okudum.sizin kullandığınız ilacı dr bana da verdi.insülinim yüksek benim..ama kan şekerim düşük.açlıkla tokluk aynı nerdeyse..yükleme testi yapıldı.ilerleyen saatlerde tokluk şekerim aşırı düşüyor.siz o ilacı kullanırken halsizlik yaşamıyor musunuz..

menum sabah dört tane etimek ,8 tane zeytin .iki adet dilimlenmis peynir 6 puan yaninda kahve. ara yok öglen musli standart 5 puan .ara yogurt 2 puan ve aksam yegim standart paket halinde aldigim 8 puanlik bir menü .icinde dört bes kasik makarna ve tavuk eti dometesli .simdedide yesil cay iciyorum.21 puan olmus.yarina daha dikkat etmeliyimmm. hesaplamalarim dogrudur insallah .yakinda cözücem . bir haftaya kadar puanlari ezberlerim . herkese kolay gelsin.

öncelikle herkese merhaba. dünden beri bu diyeti inceliyorum. geçmişe dönük olarak 32. sayfadayım. tek tek okuyorum ama biraz zaman alıyor. bide 8 aylık bir bebeğim var ondan kalan zamanlarda ancak bakabiliyorum. malesef baya kilom var, zaten kilolu hamile kalmıştım ( bu diyet çok aklıma yattı. beni aranıza kabul ederseniz sizinle birlikte bu yolda yürümek istiyorum.beni yönlendirirseniz çok memnun olurum.

Merhaba, siz yazınca farkettim. 1 haftadır bir keyifsizlik ve halsizlik var, ilacı 9 gündür kullanıyorum. Hatta dün bütün günü uzanmış halde geçirdim. Dr.a tekrar danışsam iyi olacak sanırım, dikkatimden kaçmış, hatırlatmanıza teşekkür ederim..

Merhaba, yediklerinizi alt alta yazıp puanlarsanız hesaplama daha kolay olacak. Birde kullandıgınız ürünlerin gramajlarını, yarım yaglı, tam yaglı vs. yazın ki hesaplayalım. Mesela 2 dilim peynir demişsiniz, kaç gram, cinsi ne, yaglılık durumu nedir bilmek gerekiyor. Aşagıda size puanların nasıl yazıldıgını örnekle veriyorum, bu şekilde yazmanız gerekiyor puanlamayı, hesaplamak kolay olsun diye..
ÖRNWK MENÜ YAZILIŞI
Sabah
1/2 brd.y.yaglı süt 1
1 brd kefir 2
Ögle
Havuçlu kereviz sote 1 çay kaşıgı yag ile 1
1 dl ekmek kızarmış 1
Akşam
Tavuk şinitzel yagsız 5
1 dl ekmek kızamış 1
Lahana havuç salata 0
Elma nar 0
Toplam 11 puan

Merhaba 25 sayfadan 50 ye kadar okursanız w.w. nin mantıgını kapmış olursunuz, bunun dışında özelden mail adresinizi verirseniz listeleri yollarım size. Ayrıca günlük menülerinizi yazarsanız, puanlamada yardımcı oluruz, takıldıgınız yerleri açıklarız. Sevgiyle kalın

Oldukça kaırışık bir liste bu. Ayrıca sütten asla vazgeçemem. Hastalıgım içinde içmek zorundayım. Şehirde günlük yumurtayı nereden bulayım falan. Şimdilik yapamam bunu abencim..

günaydınlar hepinize ...

Oldukça kaırışık bir liste bu. Ayrıca sütten asla vazgeçemem. Hastalıgım içinde içmek zorundayım. Şehirde günlük yumurtayı nereden bulayım falan. Şimdilik yapamam bunu abencim..

ablam bunu yap demedimki zaten yazıyı bilgi amaçlı koydum nette bir çok yazı var onlardan biri . tam olarak bu deyilde biraz seçerek yemek benim hedefim ..
kitabın içerigini bilimiyorum bu yazılanlarla nasıl örtüşürmü çünki bu bilgiler kitapdan deyil .

Aynen öyle abencim, orijinaline de york testi deniyor ama çok pahalı yazık günah yani... Şu adamın yazısını okuyayım bakayım. Sagol canım
ay ne pahalıymış ...
ablam bu yazının o kitapla ve adamla ilgisi yok . netten alıntı ..

hepera ablam .. benin kulandıgım ilaç yorgunluk yapmıyor .. tan tersi diyetlerde birlikde canlılık geldi bana ...tek yan etkişi ilk günlerde gaz ve şişkinlik diyetle birlikde yapınca ve bünye alışınca oda yok artık ...
benimde açlık ve toklugun aynı ... dr danışıp benim kullandıgım ilaçı kulana bilirsin tavsiye ederse . ben memnunum iştahımıda vede aralardaki krızlerimde yok oldu diyebilirim üstelik reglin gelmek üzereyken bugünlerde iştehım kapalı . montig ablamın kulandıgı ilaç farklı onun şekeri biraz daha yüksek oldugundan farklı bir ilaç vermiş. ama senin şekerin düşükse benim kullandıgımı öneririm .krizlerin için diyete yardımcı diye verdi dr. bana şikayetlerim açlık krizleriydi vede doymamak .. yani şeker dengem için vermedi dr. bu kulandıgım ilacı . ama onada faydası var karbon hidratları yadiginden aniden kan şekerini fırtırmıyor ve düşürmüyor . etki yeri ince bagırsaklar ..

Son düzenleme:

montig ilgin için teşekkür ederim. öncelikle size biraz kendimden bahsetmek istiyorum. tam olarak 111.9 kiloyum. yıl sonuna kadar 45 kilo vermeyi hedefliyorum. yani yolum çokkkkk uzun. aslında bundan 4 sene öncesine kadar 80 kiloydum ve hiç 80 göstermiyordum. boyum 172 ve kemikli bir yapım var. o nedenle kiloyu güzel kamufle ediyorum. ama 111 kilo artık kamufle edilemez oldu ( arzum 65 kiloya düşebilmek. 65 in altına düşmek istemiyorum çünkü bende güvercin kafesi var(gögüs kafesim dışarı doğru bombeli az ama) çok zayıf olunca kötü duruyor. doğum sonrası işten ayrıldım evde bebeğime bakıyorum. cesaret edip bakıcıyada bırakamadığım için en az iki sene oğlumla beraber olmak sonrasında kreşe vermek istiyorum. hayalim yıl sonuna kadar eski halime kavuşmak. işin kötü tarafı ekran önünde bir işe sahibim ve ekran malesef insanı olduğundan dahada kilolu gösteriyor. puan hesabı bana çok mantıklı geldi. ve sonuna kadar inanarak dün bu diyete başadım. allah yardımcım olsun .. bundan sonra sık sık burda olacağım inşallah.
bu arada geçmişe dönük sayfalarda 50 den sonrasını okumasam çok şey kaybedermiyim? yoksa yavaş yavaş okusam mı?
mail adresine gelince özelden hiç mesaj atmadım umarım başarıp gönderebilirim?
son olarak bugün kahvaltıda

1 yumurta, bebişimin yumurtasının akını yedim : 2,5 puan
çeyrek yufka yedim : 0,5 puan
ince bir dilim normal kek yedim : 5 puan

olarak hesapladım. becerebilmişmiyim? :))

Kızlar teşekkür ederim. Dün sizinle yazıştıktan sonra biraz huylandım ve sabah doğru aile hekimime gittim, kesin emin olmak için. Yanımda kan tahlillerimide götürdüm her ihtimale karşı. Tekrar bir kan testi istedi ama pazartesi günüden önce yapılamayacak (önlem olarak, şart değilmiş) İlacımı değiştirdi, etken maddesi aynı ama dozu birazdaha yüksek. Glukogen 1000 i sadece akşamları alıyorum. Yeni verdiği ilaç glifor 850 ve sabah akşam tok alacagım. Eczanede ilacı alırken eczacı bu ilacı doktorlar şayet gerek görürse ve kan şekeri sınırdaysa diyete yardımcı olarak vermeye başlamış, ama herkeze verilmiyordur tabi. Yani burada okuyup, doktora danışmadan almak son derece tehlikeli. Prospektüsünü okudum insüline baglı olmayan diyabette, özellikle diyet ile kontrol altına alınamayan şişman diyabettekilerde kullanılır yazıyor ve mutlaka doktora danışılarak kullanılmalıdır diyor. Doktorum birde diyet önerdi bana, liste halinde. Mutlaka 3 ara, 3 ana ögün yapmak gerekiyormuş. Ben bunları yersem zayıflayamam diyince, yemezseniz zayıflayamazsınız dedi. İşi enteresanı kadın beni pek bir entellektüel bulmuş:)) bir türlü bırakmıyor gideyim, yarım saate yakın sohbet ettik. Aynı zamanda diyetisyen hekim olarak eğitim görmüş. İşinize yarar belki diye listeyi aşagı yazıyorm.

3 ara ögün
yarım elma, veya 10 badem veya 1 ayran veya 5 kaısı veya yarım muz veya 1 portakal
3 ana ögün
her ögünde yagsız sınırsız sebze ile en fazla 250 gr. et, hindi veya balık eti ( ayda en az 1 ker kırmızı et) 2 dilim tam bugray veya tam tahıllı ekmek veya 3 kaşık pilav (bulgur tercih edilmeli) veya 3 kaşık kepekli makarna
Bu diyeti uygulayarak yüzme, fitness, kardiyo, yürüyüş (şişmanlara kemikler incelmesin diye pek yürüyüş önermiyor) SPOR YAPILMALI diiye önerdi bilginize

montig sana özelden mesaj atamıyorum. ben yeniyim burda en az 100 mesaj yazmam gerekiyormuş ( ne yapsam acaba? hiç kullanmadığım bir mail adresi alıp onumu yazsam buraya?

bu arada aile hekimi konusunda çok şanslısın. bizimki tam bir felaket. verdiği ilacı cesaret edip kullanamam bile. bendede insülün direnci var doktor dediğiniz ilaçları yazmıştı ama sonra emzirdiğimi öğrenince kullanma dedi. bide şimdi polikistik over çıktı. oda çabası oldu. gerçi doğum yapalı 8 ay oldu ve halen regl olmadım. doktor regl olunca polikistik overin geçebilir dedi. haftaya adet söktürücü kullacağım. doktorum regl olunca rahatlarsın, birazda kilo verirsin dedi.

Rica ederim canım. Sen hangi listeye göre puanlama yapıyorsun? yanlış puanların. Yumurtanın akı 0.5 puan tam yumurta 2 puan. Yufka 1 adet 2,5 puan, kek kaç gram ve neli bilmiyoruz ama meyveli ve 150 gramsa 7 puan. Şayet bu diyeti yapacaksan, dogru listeye ve dogru puanlara ihtiyacın var yoksa emegine yazık olur tatlım. Özelden mesaj çekmekte topiğe yazmak kadar kolay ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…