Weight Watchers Beslenme Programı (Amerikan diyeti) Deneyimlerimiz

tşk ederim abla ekmegim tb ekmegiydi ama yuvarlak oldugu için
dilimleir kaç gr kestiremedim
dışarı çıkınca küçük dlm olanlardan alırım

kahve ile 1 elmalı kurabiye yesemmm??
olurmu abla çok büyükk degil

işte tartı olsa hemencikk tartardım alıcam sanırımm bi hassas tartı:)

Bu konuda seçim senin masumcum, sakın sıkma kendini ve gönlün nasıl davranmak istiyorsa öyle yap, ama puan dagılımını mutlaka ögünleri ve araları kapdayacak şekilde yap ki, ne zaman ne kadar yiyecegini bilesin.

Estafurullah canım. Aklına takılanı sor tabi çekinme. <Ben puanıın 19 olarak hatırlıyorum, yanılıyormuyum? Bu puanı hesaplarken zaten aktiviteni 0 yapmıştım bünyen diyete alışkın diye. İstersen bilgilerini yaz tekrar hesaplayalım. Ayrıca w.w de her 10 kilo verimine 1 puan düşükerek devam ediliyor. Sen o kadar vermeyecegine göre ve dayanabilecegine emimsen puanını 18 de tutabilirsin tatlım sorun yok yani. Hııı masum bir de , diyelim ki gün içinde puanın 1 - 2 puan aştın. Hiç korkmadan, ertesi gün , bir önceki aştıgın puan kadar, yani 1-2 puan eksik beslenerek te dengeyi koruyabiliyorsun canım.Sonra yine kaldıgın yerden asıl puanınla devam ediyorsun. Son olarak bir kez daha hatırlatayım istedim, puanlarının dışında 2 porsiyon meyve, 3 porsiyon sebzeyi de bedavadan tüketebiliyorsun. Amaaa listede puanı 0 gözüken meyve ve sebzeleri, unutma canım.Kolay gelsin

Son düzenleme:
tşk ederim abla ekmegim tb ekmegiydi ama yuvarlak oldugu için
dilimleir kaç gr kestiremedim
dışarı çıkınca küçük dlm olanlardan alırım

Göz kararı, normal ekmek boyutuna bakarakta dilimi ölçebilirsin canım. Ama tam ortaya denk gelenler 1,5 dilim sayılıyor..

fırsat buldukça geçmiş sayfaları okuyorumm..
@1 tk 0 olsada bal ve reçeli çıkarmışsınız listelerden.
@tarhana çorbasıda 1 kase 4 puan verilmişş
@laceyy ayy sana abla diyim ya sende 41 yaşındaymışsınnn:26::26::26::26::26:
@bi wafflw tarifine denk geldim ama kaybettimm sayfasını

kahve ile 1 elmalı kurabiye yesemmm??
olurmu abla çok büyükk degil

işte tartı olsa hemencikk tartardım alıcam sanırımm bi hassas tartı:)

Masumcum meyveli bisküi değeri 1,5 puan. Kurabiyeye sen 2 puan yaz (büyük değil diyorsun) Zaten gün boyu hareket halindesin, biz bunu hesaba katmadık biliyorsun, korkmadan yiyebilirsin. WW diyet değil, bilinçli bir yeme şekli tatlım. O yüzden korkmana gerek yok. Son bir bilgi daha sana 1 saatlik fazladan yapılan bir aktivite ( dans, yürüüyüş, aerobik v.s) gün içinde sana 1 puan artı olarak kazandırıyor, sorun yok yani..

ya valla ben çekinerek yazıyorumm bıkmış olabilirisn bile sorulardan
okadra çok araştırma yapmışsın ki vakit buldukça okuyorum geçmiş sayfaları
bilgilerim , yaş:28 boy:162
genelde hareket halindeyim bazen oturyorum,
sen ayarlaa ablaa ben snein dediign puandan hesaplarım artıkk
valla çok heycanlandım yawww ilk diyete başlamış gibi oldum ozmanda 1300 kalorilik diyetim vardıı
defter tuttumm şimdi birdee bakarımm menüleirme diye filan :)

Önceki sayfaların puan kısmına takılma masumcum, en son liste elindeki listedir. Zaten listeleri yayınlamadım topikte. Masumcum benn bu topiği 23 sayfadan itibaren devralmışım şimdi baktım. O sayfadan itibaren okursan (benim yayınladıgım yazıları özellikle) mantıgı çok daha iyi anlarsın. 20 sayfa okusan iyice nelerle ugraştıgımızı, neleri çözdüğümüzü anlamana yardımcı olur. Bende unuttuklarımı hatılamak ve nasıl yol aldıgımı, zayıfladıgımı görmek için tekrar okumaya başlıyorum...

Çekinmne masumcum, sor. Bir faydam olursa ne mutlu, bende unuttuklarımı hatırlıyorum, iyi oluyor. Ayrıca bende koruma programını baz alarak başlayabilirim hemen ww. ye. Dediğim sayfaları okursan mantıgı ve kafana takılanları çok daha iyi anlar, kimin nasıl kilo verdiğini görerek ikna olursun. Senin puanın 19 canım (aktiviteni hesaplamadım ki, ölçülerde sapma olursa hayal kırıklıgı olmasın diye. 1 hafta 10 gün bu puanla git. Vücut bu düzene uyum saglasın, sonra dayanabilirsen 18 e çekersin puanını..

senden önc e pek işiy yok zaten topikte resmen hayat vermişsinn
vakit buldukça bakıyorum geçmişe menülere filann abla
senden itibaren okuyorumm hepp
teşekürler yardımla riçinnn :)
bebeleri uyutayım spoara başlıycam

Masumcum öncelikle şunu bilinçaltına tamamen yerleştirmek gerekiyor ki; metobolizmamız bize karşı değil, bizimle çalışsın ww. br DİYET değil!!! yani, w.w yaparken aslında diyet yapmıyoruz. (DİYET, bilinçaltımızın ve metomuzun en nefret ettiği kelime, bir savaş alarmı, bir kendini savunmaya teşvik hareketi) W.W ise hayatımız boyunca neyi nasıl yememiz gerektiğini ögreten, bunu yaparken de puanlama sistemiyle (Kalori hesabı değil) bizi, sevdiğimiz her türlü besini yiyerek zayıflatan. Puanları da ayrı bir hesaplamayla yükseltincede bu şekli ömür boyu korumaya yönelik bir sistemdir. Zaten belli bir zamandan sonra pusnlsms için listelere bakmaya gerek dhi kalmıyor, çünkü genelde benzeri şeylerle beslendiğimizden, puanlamayı zihnimizde otomatik olarak yapabiliyoruz. Bu alışkanlık dışında bir yiyecek söz konusu oldugunda listeye baş vuruyoruz sadece. Bu arada bir defter edinip gün içinde yediklerimizi yazmakta önemli, çünkü hem kendimizi takip edebiliyorz, hem de arzu edersek listeyi gün içinde eş değer olan başka yiyeceklerle değişitirbiliyoruz. Ben bu dönemde vücudumun ödem tutabiliecegi düşüncesiyle, motivasyonum kırılması diye bel, mide,gögüs basen, göbek, üst bacak, alt bacak ölçülerimide mezura ile haftalık takip etmiştim. Bu diyeti uygulayacaksak bu gerekli. Ayrıca metolarımızı düşük kalori ile beslenmeye alıştırdıgımızdan ilk biir hafta fazla değişiklik olmayabilir, hatta 1 kilo bile fark edebilir sakın panik olma. Çünkü vücüt saati ilk 1 hafta yeni duruma uyum saglayabilir. Benim yaptıgım en büyük hatayı söyle özetleyeyim sana, inanıyorum ki işine yarayacak. WW ile, imkansızı başarıp, 5 ayda 10 kilo verdikten sonra, elde olmayan nedenlerle diyei bıraktım (taşınıyordum ve oldukça zorlu bir süreçti) 3 hafta evde dogalgaz kurulmadıgından, vs fastfood tarzı beslenmek durumunda kaldım (bu şımarıklık hoşumada gitti tabi) Uzmanların önerdiği gibi 1 ay kilo korumaya çalışmam gerekiyordu(10 kilodan sonra) Ben bunu bilinçsizcede olsa yaptım. Yogun çalışmaktan vakit buldukça tost, bal, simit vs aklına gelen her türlü muzuru yedim. Tartıya bile çıkmaya korkar hale gelmişsitm. Neyse 2 hatfa sonra adsl baglandı, kızlarlla tekrar yazışmaya başladım, 1 haftada öyle geçti. Düzenim iyice kuruldu, kaçarım kalmamıştı artık veeee en az 3 kilo almışımdır diye tartıya korku ile çıkan ben tam 2 kilo vermiştim bu dönemde. Yani w.w. nin nasıl sadık bir beslenme şekli oldugunu anla. Tamam hareket ediyordum ama kuruyemiş dahil herşeyi yiyordum. WW bünyemi düzenlemiş, 3 haftalık dönemde hareketli oldugumdan kilo bile verdirmişti bana. Peki ben ne yaptım? ww ye sadık kallıp, kaldıgım yerden 1 puan eksiyle devam etmem gerekiyorken şok diyetleri tercih ettim çbuk zayıflama sevdasına tutularak. HAYATIMDAK EN BÜYÜK DİYET HATASI.... İlk 2 hafta bu soklarla devam ederek 2 kilo daha verdim ama meto durmuştu artık. Sonraki 1 ay akıntıya kürek çektim şok diyetlerle, kaloriyi kıstım, hareketi arttırdım nafile. Yılbaşında 1,5 gün kendime izin verdim sonuç 2 kilo olarak geri döndü, ki çok bile yememiştim. Haydiiii bu sefer daha da büyük sok diyetlerle o aldıgım 2 kiloyu 2 haftada verdim. İnadım inat diyip devam ettim ama artık diyetten bıkkınlık geldi 3 - 4 günde 1 bozup canım ne çekerse yiyor, diyete kaldıgım yeden devam ediyordum sonuç 000000 sonra diyeti bıraklmalar 1 er güne indi. Allahtan kilo almıyorum derken. geçenhafta başı iyice tozuttum habir tatlı vs yedim, sonuç 1 kilo almak oldu. Diyetleri yapa boza belli bir yere çıkardıkm karbon ihtiyacını ama meto berbat şekilde yorulduç Psikolojik olarak bende tabi. Bu sabah artık kendime DUR dedim. Şimdi yavaş yavaş w.w ye geri dönüyorum canım. Sonuç olarak, eger taşınma devresinden sonra verdigi iki kilo ile (ww.nin iyiliği, uzun süre kilo aldırmadı bana, şimdide hala öyle) ww ye devam etseydim su an en az 4 kilo gitmişti, hemde saglıklı olarak..Neyse canım, bunlar seninle ve okuyanlarla paylaştım ki, aynı hatalar düşülmesin..sevgiler

montig abla nasılda yazmışsın uzun uzun yazılar bıkmadannn usanmadann
aben ablaa gibiii( özleidm aben ablayı bu arada)
bendeee bi sadık kalamıyorum diyete ya eskiden böle degildii
keisn bozacak bişiy yiyordumm ama w.w ileee
istedikelirmden haftada 1 filan yiyebilicem inşş
amaa tabi bu deneme süremde lahmacum,hamburger filan yemek istiyorum özledim çünkü
birdee vicdan muhaesebesi yapmadan yiycem bu çok güzel..

demekki w.w ile verilen kilollar kalıcı ve herşeyden yiyerek verildigdigi içinde kilo aldırmıyor sonrasındaa
hhakını helal et vallaaa senin zmanını çalıyorum iki gündürr ama bilgiler süperrrr
defrimedee yazıyorum ne yesiysemmm:))

mesela öglene tarhana çorbası içicemm 1 kaseee

öglen yedikleirmide yazayımm
puanlamayı dogru yapmak için parça parça yazıyorum:)

6-7 adet yaprak sarma ( serçe parmagım kadardı)
250 ml tarhana çorba
100 gr yogurt
brokoli

çok karışık oldu sanırım puanlıyamadımm:26:

Masummcum bu yemekleri genelde sen pişirdigin için puanlamayı da rahatlıkla yapabilirsin tatlım. Yag olayı burada önemli, 1 çay kaşığı yag 1 puan, ne kadar yag koydun pişiriken? ayrıca piriçn te bir küçük çay bardagı (100 gr.) 2,5 puan. Bu hesaplamaları yemegi pişiriken yaparsan, ne kadar puanlık yediğini ölçmen kolay olur. Yani ww. yapacaksan yemeklerini ölçüyle yap derim. Tarhana çorbasıda öyle. Yagsız bile pişirsen içinde un oldugu için puanı yüksek oluyor.1 çorba kaşıgı un 2 puan yapıyor. yogurdu yarım yaglı kullanmaya çalış derim, puanı daha düşük. Sizin orda varmı bilmem ama mopaş ta satılan yörsan marka yarım yaglı yogurdu çok uygun. Sütü de yarım yaglı kullan bence dia nın yarım yaglısı tam ölçü, bim inki ise biraz daha yaglı. başına www. koyarak mutfakkedisi.com dan ölçü miktarlarını bulabilirsin. Google ye de tarif ölçüleri yazarak bulabilirsin o sayfayı. Sana neyin kaç gram ettiğini bardak, kaşık hesabıyla veriyor. Ayrıca aldıgın ürünlerin arkadındaki degerleri okumakta yardımcı olur sana. Bunları uygulamaya alışmazsan w.w deki puanlarını sekteye ugratmış olursun canım. Bu arada unutma canım, listedeki sevdiğin yiyeceklerden puanın kadarını korkmadan yiyebilirsin. Böylece hem diyet psikozundan çıkarsın, hem de metonun karbon ihtiyacını yükseltirsin. Bunun dışında listede yer alan 1 yiyecegi de (karşısında puanı yazanlar) 1 ögün olarak dilediğince yiyebilirsin. Mesela; spagetti (makarna degil) yarım paket haşla, yag koymadan kekik nane pul biber vs olarak doyana kadar ye. ama haftada 1 gün 1 ögün ve yagsız. 1 hafta sonra sana yiyecekler arası dagılımı tekrar anlatacagım, kilo vermeni hızlandırmak için...Sevgiler

Son düzenleme:
montim masummm merhaba , masumm hadi hayırlı olsun dilerim ww ile tartıda güzel sonuçlar görürsün
montim ellerine sağlık harika bilgilerle doldurmuşsun sayfaları. vakit bulunca mutlaka tek tek okuyacağım
fırsat demişken akşama kalabalık bir grup misafirim va. evin iiçinde dört dönüyorum temizlik , pasta börek.
görüşürüz işler beni bekler.

laceyyyy w.w de kalmadıı valla ben bu kafamı nerelere vurayım bilemedim 27 kiloyu veridm şu 7 kilo bela oldu başımaa
bogazım daa durmuyo r cnm acaipp kh ve ttalı şeyle ristiyordu ark elind ebir tabak hamur işi ile vs geldi
hepsini idnrimişim mideyee ne puan kaldı ne w.w
ben bu gidişle buda becermiycem ilk gündennn tozuttum
acaip kh aldım 2 gündürrrrr ya yapışıcak yag olarak

Kolay gelsin laceycim, teşekkürleer canım, bende bilgilerimi tazelemiş oldum bu sayede. ARKADAŞLAR herkeze hayırlı kandiller...

Moralini bozma hemen, yarın başlarsın. Öncelikle kan şekerini Glisemik indeks) ve diyet psikozunu dengelemen gerekiyor masumcum. Bunun içinde glikoz(Şeker) içeren yiyeceklerden uzak dur en azından. Tatlı ihtiyacını fruktoz (meyve şekeri ve 1 tatlı kaşıgı balı süt ve tarçınla karıştırarak içerek dengelemeye çalış.. Bu şekilde beslenirsen hem glisemik indeksini dengelemiş olursun, hemde kendini tekrar diyete hazır hissedebilirsin tatlım. Karbon ihtiyacını da durum bugday (mesela spagetti, tam bugday ve tam tahıl ekmekleri ile dengeleyebilirsin. Veya beyin olarak hazır değilsen diyeti bırak bir müddet, bünye kendini frenliyor merak etme. Bak ben bugün frene bastım mesela. Birkaç gün sana yukarıda önerdiklerimle beslendikten sonra WW ye geçiş yapacagım tam olarak...

birden oldu valla ablaa anlamadımm
ama dediign yolu izleyip dikkatlee ilerlemem lazımm
çünküü fena kilo alabilirim bu gidişlee:::::::
yarın sabah simit filan yemeyi düşünüyorum
6 puandı sanırımm 19 puandaa kalıcamm inşş:)

valla çok çokkkkk teşekür ederimm abla yardımların için...
açıkcası benn seninn diyette bu kadar bilgili olabilecegini düşünmemiştimm:44::44:

Teşekkürler masumcum. İnsan işin içinde olunca ve araştırınca bilgileniyor ister istemez. Simit güzel bir seçim, yanınada 1 bardak ayranla hem glisemik indeksini dengelersin , hemde müthiş tok tutar. ikisi toplam 7,5 puan yapar. Sabah istersen bir tost yiyebilirsin mesela çayla birlikte. Tostun toplamıda 4,5 yapar. >Tüm yediklerin toplam 12 puan olur. Geriye 7 puanın kalır akşam için. Ayrıca bunlara ek olarak 3 porsiyon sebze ve 2 porsiyon meyve tüketebilirsin rahatlıkla. Açlıkta hissetmezsin. Arzu edersen puanını 4 arttırarak, ww ye alışana kadar, kilo almadan koruma devresi yapabilirsin tatlım. YİNE HATIRLATAYIM,kilo vermek için LİSTEDEKİ HERŞEYDEN PUANIN KADAR ÇEKİNMEDEN YİYEBİLİRSİN..YETER Kİ PUANINI AŞMA..Sevgiyle kal

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…