Weight Watchers Beslenme Programı (Amerikan diyeti) Deneyimlerimiz

tünaydın arkadaşlar, dünkü yorgunluğun ardından ancak kendime gelebildim:KK3: masumcuğum senden heves edip bende bugün puanıma dikkat ederek besleneceğim. pazartesi gününden itibarende puanlarımı birebir uygulayarak devam edeceğim .
güzel bir gün geçirmenizi dilerim :KK16::KK16::KK16:

tünaydınnnnn
laceycim brilikte başlıyoruz demekkk:)
bende yarın başlıyorum puanlarımı tam hesaplamaya bugün kv gittik
kahvaltıyaa pişi yapmışş 2 tane filan yedimmm
kh ihtiyacımı doldudumm sanırım:)))
yarından itibarende başlıyorum puan saymaya mutfak tartısı aradım bulamadımm
kipayaa filan gittigimde bakıcammm

tavuk filan aldımm onlarıı ayarlayııp koyucam dolaba:)

tavuk gögüs aldım
800 gr yazıyordu üzerindee 100 gr denk gelecek şekilde 8 poşet yaptım attım dolabaa
yarın bi manii çıkmazsa niyett ettim w.w yapmayaa

aben ablaaa özledik geldik artık:KK43:

Bu diyeti yapan, kurdlara katılan ve puanları türkçeleşirip paylaşan arkadaşlardan birkaç yazışmayı aşagıya kopyalıyorum. Katkılarından dolayı da hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum...

Alıntı:
bende almanyadayim ve W.W a gidiyorum tam bir sene oldu 30 kilo verdim baslangicta hep senin sayfani arkadaslarima önerdim.Benim4 kilom kaldi gold mietli.olmam icin sen az ugruyorsun sayfaya hadi hadi motive ol.............yeni yazilarini bekliyorum

merhaba arkadaslar, bende weight watchers saglikli beslenmeyle kilo vermeye basladim, birhafta oldu baslayali. vebir kilo verdim zaten normali 1-2kilo vermek haftada. deneyimlerinizi yazarsaniz sevinirim.
merhaba

gecen sene ekim ortasinda basladim bugün toplantida tartildim 73,6 .25 kiloyu gecti allaha sükür.

ARKADASLAR BENDE WW DIYETIYLE ZAYIFLIYORUM MERAK EDENLER ICIN SOLEYIM SUPER BISI...BEN HOLLANDADA YASIYORUM VE 1 HAFTADIR DEVAM EDIYORUM HEMEN HEMEN 1 KILO GITMISYANI OLAY SU HER HAFTA WW TOPLANTISI VAR ORDA HER HAFTA OZEL TARTIDA TARTILIYOSUN KOCUN SENI HERHAFTA TAKIP EDIYO..SENI MOTIVE EDIYO FALAN AMA 1 HAFTADIR OYLE HAFIF HISSEDIYORUMKI KENDIMI HEM COK IYI BISEY NE YIYECEGINE SEN KARAR VERIYOSUN NEKADAR YIYECEGINEYSE ONLAR....BUARADA BURDA HER TOPLANTI 10 EURO AMA HERKESE TAVSIYE EDERIM SAVASIN KILOLARINIZLA KIZLAR

ben hicbirsey ödemedim, bi arkadastan puan listesini aldim ona göre uyguladim, haftada 2 kg verdim, ama sonradan biktim puan yazmaktan biraktim :) az yiyincede ayni kiloyu verdim. ama sinirini, nerde duracagini bilemeyenler icin ww bence cok iyi bisey

Ben bu weight watchers programını bundan 2 sene önce uygulamıştım. inanılmaz faydalı ve de tek başına uygulaması çok kolay.

ılk olarak alman bir arkadaşımın sayesinde tanıştım bu sağlıklı beslenme türü ile. Kendisi kilo vermiş ve ben de rica ettim bana da bu programı öğretmesini.

uyguladım ve toplamda yürüyüşle beraber 5kg verdim. Kiloları ağır ağır verdim ancak 5 kg verdikten sonra bıraktım. O 5 kiloyu, bıraktıktan sonra weight watchersi, ancak 4-5 ayda bir kısmını geri almıştım. ( yediklerime dikkat etmediğim için geri aldım kilolarımı ) Düşünün, 2 ayda verdiğim kiloları ancak 4-5 ayda geri aldım ..
Ve yediklerini oturup yazmayı üşenmeyen ve de hesap yapmak isteyen birisi için hiç de zor olmayan bir zayıflama programı. ben şahsen çok keyif almıştım. çikolata bile yiyebiliyordum düşünün. Elbette belirli miktarlarda..
Weight Watchers mükkemmel bişiy...üşenmeden hesaplayın ve yapın derim . sonucu en kısa zamanda görürsünüz..

weight watchers türkiyede pek taninmiyor sanirim..ben uzun süre yaptim ve sayesinde 22 kilo verdim..yanliz bu yasam tarzina devam etmek gerekiyor..ben maalesef stresten kilo alirim (cikolotaya hayir diyemiyorum o zaman)..simdi geri almis oldugum 10 kiloyu vermekle mesgulum..bu programin yani sira spor cok önemli..cünkü sporla arti puanlar toplayabiliyosunuz..ayrica doyumuna yiyebileceginiz gidalar var..bendeki listeler hep almanca...ama elimden geldigince türkceye cevirip yardimci olmaya calisirim..bu konuda epey bilgim var..ancak eski sistem..yeni sistem cok degisti..bazilari daha kolaylasti diyor ama yeniden herseyi ögrenmeye niyetim yok..eski sistemlede cok güzel bi sekilde fazla yorulmadan vermistim kilolarimi..eski sistemle ilgili sorulariniz varsa ben burdayim

ha..ben bu arada gecen pazartesi yeniden basladim ve simdiye kadar 3 kilo verdim..tabiiki haftanin 3 günü 1 saat walking yaparak..
hepimize kolay gelsin

bu diyet okadar süper bir diyetki anlatamammm ben bununla 1-2 yil önce 15-20 kiloya yakin kilo vermistim ama tabi dikkat etmeyince zamanla geri aldim..yoksa bu diyet süper hersey yiyebiliyorsun cikolata bile ama puanlarla herseyin ayri puani var ve sen kendi puanin kacsa onu butün gün bitiriyorsun ben puanimi bitiremiyordum bile bazen

geçmişten hikayelerrrr vaktim olunca yine alıntı yapıcamm

KIZLAR SON BİR HATIRLATMA ÖNEMLİ!!! W.W. UYGULAYACAK ARKADAŞLARIN DİKKATİNE !!!!!!

Bulgur patates,pirinç, makarna, erişte vs. ve bakliyatlarla yaglı et, süt, yogurt gibi besinleri aynı ögünde tüketmeyin Bu ürünlerin yagsız olmasının nedeni bu. Bu ürünlerin yanına bol bol yagsız limonlu, sirkeli salata veya yagsız pişirilmiş sebze tüketebilirsiniz...Zaten dikkat edilirse w.w. de önemli olan yagı azaltmak....
Doyana kadar makarna yiyip, yanına yag içeren bir de ürün ekleyip, neden kilo vermiyorum diye düşünmeyin.
Benim şimdiye dek araştırdıklarıdan çıkardıgım bu sonuç oldu.
Bir de diyetin saglıklı gitmesi için günlük öngörülen (puanlar dahilinde) protein, yag, karbonidrat dagılımını dengeli yapın. Bu diyete ilk başlayanlar alışma evresinde en sevdiği, özlediği yiyecekleri (puanları ölçüsünde) yiyerek başlayabilirler....Gıdaların puanlarını baz alarak çok değişik ve leziz yemekler hazırlanabilir. (Bizimle de tarifleri paylaşısanız seviniriz) Benim puanım 18 çıktı. Fakat Türkiyedeki ürünerin yağlı oldugunu düşünerek puanımı 16 ya çektim. Günlük 16 puan besleniyorum. Meyveyi sebzeyi 0 puan diye (hepsi değil) abartmıyorum. Sonuçta meyvede de fruktoz var.. Günlük 3, en fazla 4 adet meyve (gramaja dikkat) tüketimini aşmayın derim..Türkiyede bu diyeti deneyip, kilo veremeyenlerin olması da bu tür inceliklere dikkat etmemesinden dolayıdır. Oldu ki günlük puanı aşmak durumunda kaldınız, hiç üzülmeyin. Eresi gün, bir gün önce fazla harcadıgınz puan kadar eksik beslenin ve açıgı meyve sebze ile dengeleyin, aç kalmayın. Çok güzel, çok mantıklı, ama dikkat isteyen bu diyetin hepimizi istediği kiloya indirmesi dilegi ile sevgiler....

Kızlar Selam ARAŞTIRMALARIM DEVAM EDİYOR. BU DİYETİ UYGULAYAN VE TOPLANTIYA KATILAN BİR ARKADAŞIN AZDIKLARINI AKTARIYORUM...ÇOK ÖNEMLİ....!!!!!!!

puani sifir olan seylerden dilediginiz kadar yiyebilirsiniz, zaten bu diyeti yapan kisilere önerdikleri sey "günün bir ögününü 0 puanli yiyeceklerle karninizi tika basa doyurun" diyorlar, mesala bazen cok aciktigim günlerde hemen yarim paket makarna hasliyorum, üzerine kirmizibiber, karabiber, tuz döküyorum yiyorum, doyana kadar makarna 4 puan, yada patates hasliyorum, sonra patatesleri ezip 1 kasik salca ilave ediyorum tuz, karabiber , kirmizibiber döküyorum , patatesde doyana kadar 4 puan..

Birde bisey daha ekleyim, bu diyette kalsiyum cok önemli, günde 2 dilim peynir, yada 1 bardak süt icmek sart. eger suyunuzu hazir aliyorsaniz üzerinde calcium degerinin 1 litrede 150 ml olmasina dikkat edin, tabi farketmez olmasada olur... ayrica günde 2 tatli kasigi yag alinmasi gerekiyor.. yagi siviyag seklinde yemeklerinize koyabilirsiniz, yada tost yiyorsaniz sabahlari margarin sürebilirsiniz, yada 1 ceviz, 4 findik, 4 badem yiyip günlük yag ihtiyacinizi ordan alabilirsiniz, ben bunu pek uygulamiyorum ama arada tostuma sürüyorum yag , yada ceviz filan yiyorum.. biraz karisik anlattim, söyle özetleyim, bizim elimize haftalik neler yedigimizi yazabilecegimiz bir kücük defter veriyorlar, pazartesiden pazara kadar oraya neler yediklerimizi yaziyoruz, bulusmaya gittigimizde kadin kontrol ediyor, sunu ye sunu yeme filan diyor... iste o defterin her günün altinda kutucuklar var.
gün bittiginde o kutucuklarin hepsi isaretlenmis olmali... Calcium'un 2 kutucugu var, meyve ve sebzenin 5 kutucugu var, bunuda 2 meyve 3 sebze seklinde yemenizi öneriyorlar, spor yaptiginda kazandigin puani yazabilecegin kutucuk var, birde 10 tane su icin kutucuk var, yani 10 bardak su icmemiz gerekiyor ...

aynı arkadaştan bir alıntı daha'!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

kizlar bu diyeti tam uygularsaniz ilk hafta cok güzel kilo verebiliyorsunuz 2,5 kilo filan atanlar bile oluyor, ben gecen ay bu diyetle 4,300 gr verdim , bu ay 2 kilo filan gitti ama bu ay cok bozdugum günler oldu , benim ve oglumun dogum günlerimiz vardi bol bol pasta yedim ve dogru dürüst spor yapamadim.. son 1 haftadir iyiyim... bu diyetin tek amaci verilen kilolar birdaha gelmiyor, toplantilara gidiyorum demistim ben biliyorsunuz orda bazi hatunlar var 2 yildir ayni kilodalar koruyorlar..

bu diyeti korumaya gectigimizdede kullanabiliriz.. onuda söyle yapacagiz Allah'in izniyle : mesala 55 kiloda korumaya gectik diyelim, 55 kiloda iken puanimiz 18 puandi diyelimki, korumaya gectigimizde diyet yaparkenki puanimizdan 2 puan eksik yicez, mesala 18 ise 16 puan yicez günde , bu diyetin bir özelligide bu.. yani korumada bile kullanabiliyoruz.

18 den sonra 0 olan seylerden istedigin kadar yiyebilirsin, eger süt icin 2 puanin varsa 1 bardak icebilirsin tabi yatmadan önce, ama puanin yoksa icme canim.. mesala ben cok aciktigimda geceleri hemen kabak,domates,sogan,havuc,biber evde ne varsa 0 puanli , kücük kücük dograyip baharatlayip pisiriyorum mis gibi yemek yapiyorum hic korkmadanda yiyorum onu.. cünkü biliyorumki 0 puan kilo yapmayacak bana icim rahat :)

doyana kadar yiyebileceklerimizi yaziyorum simdi:

doyana kadar yiyelim bunlar 3 puan:
* konserve ton balik (kendi suyu icinde olanlardan) 1 kutusu 150 gr 3 puan yada doyana kadar 3 puan..
* her cesit balik (izgara yada firinda) doyana kadar 3 puan..
* tavuk gögsü yagsiz , hindi eti yagsiz(izgara yada firinda) 120 gr 2 puan yada doyana kadar 3 puan..
* yagsiz kuzu fileto, bonfile (izgara yada firinda) 100 gr 2,5 puan yada doyana kadar 3 puan...
* yagsiz sigir eti (izgara yada firinda) 120 gr 2 puan yada doyana kadar 3 puan..
* yagsiz dana eti (izgara yada firinda) 100 gr 2,5 puan yada doyana kadar 3 puan..
* mercimek 1 yemek kasigi 20 gr 1 puan yada doyana kadar 3 puan..
* kuru fasulye 1 yemek kasigi 20 gr 1 puan yada doyana kadar 3 puan..
* bezelye 1 yemek kasigi 20 gr 1 puan yada doyana kadar 3 puan..
* nohut 1 yemek kasigi 20 gr 1 puan yada doyana kadar 3 puan..
* meksika fasulyesi 1 yemek kasigi 1 puan yada doyana kadar 3 puan..
* konserve misir 2 yemek kasigi 0,5 puan yada doyana kadar 3 puan..
* soya fasulyesi 1 yemek kasigi 1,5 puan yada doyana kadar 3 puan..

simdide doyana kadar yiyelim 4 puan olan yiyecekleri yaziyorum :

* haslanmis patates 1 tanesi 1 puan ya da doyana kadar 4 puan..
* haslanmis makarna 40 gr 2 puan ya da doyana kadar 4 puan ..
* pirinc 1 yemek kasigi 1, 100 gr 4,5 puan yada doyana kadar 4 puan..
* yulaf ezmesi 1 yemek kasigi 0,5 yada doyana kadar 4 puan..
* sekersiz ve katkisiz müsli 1 yemek kasigi 0,5 puan yada doyana kadar 4 puan..
* siyah ekmek 1 dilim 1,5 puan yada doyana kadar 4 puan ...

0 puanli yiyecekleri yazayim hemen :

*cola light
*cola zero
*sirke
*baharatlar
*maya
*salata soslari ( yagsiz olanlari)
*hardal
*soya sosu
*limonata (sekersiz)
*tatlandirici (kahve caya konulanlar)

1 tatli kasigi 0 puan olanlar :
*bal
*kakao
*ketcap
*marmelat
*recel
*seker
*un
*pekmez

:KK36::KK36::KK36::KK36::KK36::KK36::KK36::KK36::KK36::KK36:

ayyy ablaa ne diycegimi bilemedimm:26::26::26::26:
önemlii diyee altına öyle bir işaret koydum dikkat çeksin diyee
yanlış anlaşıldıysam çok özür dilerimm..
hepsi degerli bilgilerr, bu saylara getiridm geçmişten alıntı yapıp ama çok hoşuna gitmedi sanırım
özür dilerim...

bugün bu ürünler den aldim.müslisini falan aldim puani 100 gr 2 puan bunun yanina süt eklersem 4 puan olur.yogurduna falan baktim 6 puan falan . yemek hazirlar .icinde olsa olsa uc kasik makarna bir kuvük dilim et var 9 puan .bide mesala doyana kadar patetes 4 puan falan yazmissiniz bu nasil oluyoo.tek besin olarakmi tüketecegiz.ben pazertesi basliyorum hayirlisiylaaaaa..simdilik bilgilendiriyorum kendimi

bugün bu ürünler den aldim.müslisini falan aldim puani 100 gr 2 puan bunun yanina süt eklersem 4 puan olur.yogurduna falan baktim 6 puan falan . yemek hazirlar .icinde olsa olsa uc kasik makarna bir kuvük dilim et var 9 puan .bide mesala doyana kadar patetes 4 puan falan yazmissiniz bu nasil oluyoo.tek besin olarakmi tüketecegiz.ben pazertesi basliyorum hayirlisiylaaaaa..simdilik bilgilendiriyorum kendimi

Günaydın iyi pazarlar. Sorularınızın yanıtı hem dünkü, hemde önceki yazışmalarda defalarca yanıtlandı, biraz okursanız mantıgı çok kolay anlarsınız.Listede, puanı olupta, doyana kadar denen yiyecekler (patates gibi) haftada 1 kez, 1 ögün ve yagsız olarak tüketiliyor. Sevilen yiyeceklerden mahrum kalmayıp, diyet psikozuna girmemek için. Sevgiyle kalın....

günaydınnn
bende bugün başladımmmm,, sabah 1 elma ve bir bardak süt ile
şimdi kahvaltımıdayapıcam gün sonunda menülerimi paylaşıcamm

güzel pazarlar herkese:KK16::KK16:

montig ablaa
gerek özelden gereksee buradann yanlış anlaşıldıgımı anlattım.
yazıalrını güncellemek pek hoşuna gitmedi sanırım
yönetime silinmesi için msj attım ama cvp gelmedi..
çok rahatsız oldugumuu tekrar bildirmek istedim..
şimdiye kadar yardımların için çok çok teşekür ederim sana
w.w yi uyguluycammm sonuna kadar

kendinize iyi bakın......

günaydın arkadaşlar :KK16::KK16:
diyet başlıqı dikkatimi çekti...baştan 2-3 sayfa okudum...farklı bir diyet tarzı...karbonhidrat diyetine benziyor ama sizinki kişiye özel...bol iradeler dilerim en kıza zamanda hedeflerinize ulaşmanız dileqiyle :KK16::KK16::KK16:

Son düzenleme:
montig ablaa
gerek özelden gereksee buradann yanlış anlaşıldıgımı anlattım.
yazıalrını güncellemek pek hoşuna gitmedi sanırım
yönetime silinmesi için msj attım ama cvp gelmedi..
çok rahatsız oldugumuu tekrar bildirmek istedim..
şimdiye kadar yardımların için çok çok teşekür ederim sana
w.w yi uyguluycammm sonuna kadar

kendinize iyi bakın......

Yazmayayım diyorum ama insanı çatlatıyorsun masum. Günlerce w.w. ile ilgili, gerek topikten, gerekse özelden sordugun her soruya bıkmadan usanmadan yanıt verdim, bu beni ne yordu, ne kızdırdı. Tüm bilgimle yanında oldum. Bana ww ile ilgili özelden sordugunun sorunun yanıtını yazarken, sen topiğe gelip, kornnfleks diyeti yapacagını yazdın. Durmadın özelden soru sormaya devam ettin, kızdıgım halde sabırla yanıtladım. Topige geldim yine kornfleks diyeti paylaşımın devam ediyordu. Aptal yerine kondugumu düşündüm ama sabrettim. Evet sana çok kırgın ve kızgınım ama malesef sen hala nededini anlamış değisin, ne yazık ki. Benim yazdıgım yazılar tüm topiğe açık, kopyalanmasında okunmasına sorun yok. Onları tekrar paylaşarak, konuyu yeni okuyan arkadaşlara yardımcı bile olmuşsun, bunda bir yanlış yok. Beni kızdıran kullandıgın ikon, yani smiley, yani elleriyle kulaklarını kapatmış lalalala yapan şeki (umarım anlatabilmişimdir) Onun ne anlama geldiğini araştırısan nerede yanlış yaptıgını anlaman kolay olur ve bir daha insanların damarına basmamış olursun.!!!!:KK20::KK20::KK20:

Son düzenleme:
günaydın arkadaşlar :KK16::KK16:
diyet başlıqı dikkatimi çekti...baştan 2-3 sayfa okudum...farklı bir diyet tarzı...karbonhidrat diyetine benziyor ama sizinki kişiye özel...bol iradeler dilerim en kıza zamanda hedeflerinize ulaşmanız dileqiyle :KK16::KK16::KK16:

İlginize ve paylaşımınıza çok teşekkürler, sizde başarılar dilerim. Sevgiyle kalın..

Yazmayayım diyorum ama insanı çatlatıyorsun masum. Günlerce w.w. ile ilgili, gerek topikten, gerekse özelden sordugun her soruya bıkmadan usanmadan yanıt verdim, bu beni ne yordu, ne kızdırdı. Tüm bilgimle yanında oldum. Bana ww ile ilgili özelden sordugunun sorunun yanıtını yazarken, sen topiğe gelip, kornnfleks diyeti yapacagını yazdın. Durmadın özelden soru sormaya devam ettin, kızdıgım halde sabırla yanıtladım. Topige geldim yine kornfleks diyeti paylaşımın devam ediyordu. Aptal yerine kondugumu düşündüm ama sabrettim. Evet sana çok kırgın ve kızgınım ama malesef sen hala nededini anlamış değisin, ne yazık ki. Benim yazdıgım yazılar tüm topiğe açık, kopyalanmasında okunmasına sorun yok. Onları tekrar paylaşarak, konuyu yeni okuyan arkadaşlara yardımcı bile olmuşsun, bunda bir yanlış yok. Beni kızdıran kullandıgın ikon, yani smiley, yani elleriyle kulaklarını kapatmış lalalala yapan şeki (umarım anlatabilmişimdir) Onun ne anlama geldiğini araştırısan nerede yanlış yaptıgını anlaman kolay olur ve bir daha insanların damarına basmamış olursun.!!!!:KK20::KK20::KK20:

bana yazdıgın yazılar ve verdigin emek karşılıgında kaç kez teşekür ettim. yinede ediyorum heleki geçen yazdım bile
sen olmasaydın 1 haftam boşa geçicekti diye, ne kadar bilgili oldugunu ve araştırmalarına saygı gösterdigimi
de yazdım bunların karşısınd abir ikon ile senin damarınaa basıpp, sinirlendirdim demek abla...

oysakii hiçte becerememm damara basmayı, bir ikon yüzünden düştügüm durum vee yanlış anlaşılmak çok üzdü beni..
seni yormuş ve kzıdırmış olabilirimmm sorularımla vs
çok teşekür ediyorum yardımalrın ve cevapların içindeee

iyi gecler hatunlar. misafirleri yoladım dün . :KK16:
ablam, banum noliyi bacılar .
bazan yanlış anlaşılmalar oluyor sanal ortamda .
ablam banunun sana karşı saygısızlı olacagını sanmam .:KK34:
sanırım kilo takılması devam ediyor arayış içinde . adı ne olursa hangi beslenme olursa olsun kilo vermek için saglıklı olan heryol mubah . w.w. konuşunda senin emeklerin tartşılmaz ve bize vedigin bilgiler .:KK16:

X