Weight Watchers Beslenme Programı (Amerikan diyeti) Deneyimlerimiz

Çok haklısın masummcum, 1 hafta kadar sevdiğim şeylerden yiyip, diyete ara verecem. Kilo almam söz konusu olursa derhal dönerim diyete diye düşünüyorum. Aslında çok iştahlı biri değilim, abende bilir hastta kızar az yiyorsun diye. Ama şu ara tatlı ve karbona takmış durumdayım, buda kilo aldırıyor ve iştah açıyor. 1 hafta gözlemleyecem kendimi. Bravo sana bugün yaptıkların bende olsa hepsini yemiştim valla..Sevgiler canım

ya valla bende yerdim amaaa işte cnm istemedii
demekki büyenin bazen kaçmak yapması lazımm
benimde moralim çok bozuluyor bazen bıktım diyorum ya 2 yıl bitti diyet muhabbetinde
vee 1 yıldır 65 in altına inmeyi beceremedim

merhaba montim,masum ve aebenciğim , dilerim güzel bir haftanın başlangıcı olur.bugün tartıda 1200g artıdayım,yani 1 ileri 2 geri durumundayım:26::26::26:. içtiğim ilaçların prospektüsüde ödem yapabilir yazıyor birazı ödem birazıda kaçamaklar diye düşünüyorum.
montim kendi adıma ben diyet yapıyoruma biraz ara vereceğim. ne zaman dikkat edeyim desem kaçırıyorum . o yüzden ölçülü ama programlamadan yiyeceğim biraz. bu arada diz ağrılarım çok hafifledi. en sevindirici olan da bu.

laceyy
cnm diz agrıların hafiflemiş sevindim , sıkıldıysan ara ver tabiki biraz
senin kilon kaç ne kadar fazlan varr
çizelgen yok ya göremiyorum..

bende plates yapmak istiyorumm ama soguk havalarda içimden gelmiyor bişiy yapmak
amaa kalorii yaktıran bişiyler yapmam lazımm
plates bana güzel etki ediyorr ah bi başlayabilsem

montim 70.7 kg oldum malesef ekside değil artıdayım bugün yeniden spora sıkı biçimde başlıyorum canım. yediklerimide azaltarak tabiki ekmeği :26

montim 70.7 kg oldum malesef ekside değil artıdayım bugün yeniden spora sıkı biçimde başlıyorum canım. yediklerimide azaltarak tabiki ekmeği :26

Canımcım haklısın, diyete biraz ara vermek gerekiyor.Dizinin iyi olmasına çok sevindim. Laceycim, sporun dozunu bilinçli olarak arrtı derim. Vucut hemen kendini o spor süresine ayarlıyor, azalltıgında ise kilo verimi duruyor. Okula başlayınca aynı tempoda ve sürede sporu devam ettirebilecekmisin? Bence şu havalar düzelene kadar sabit kal, yani sporunda vs. ama sen bilirsin tabi. Bünyeyle savaşmak çözüm değil malesef. Ben geçen abenin söylediği ilacı eczacı arkadaşıma sordum. İçeriginde metaformin olan ilacı kullanmak gerekiyormuş şekerin üst veya alt seviyede oldugu durumlarda. Sabah saglık ocagına gittim, dr.um ayın 6 sına dek izinliymiş, başka doktora daha derdimi anlatmadan (tahlillerimide görsterdiğim halde) beni hastaneye şeker testi yapmaya yolladı, hemde glikoz içerekkabul etmedim tabi. Bunlar bende mevsimsel olarak ilacımın yan etkileri olaral oluyor zaten. Her seferinde glikoz içmekten nefret ediyorum. Burada oldukça yaşlı bir eczacı var. Arkadaşmın önerdiği ilacı onada sordum, durumumu anlattım, tahlillerime baktı ve bana glukofen ilacından 20 tane doktor numunesinden verdi. Günde 1 tane almaya başladım. Kendi ilacımla etkileşirmi diye sordum hayır dedi, ayrıca geçengün şimdi adını hatırlayamadıgım ünlü bir doktorda hanımlara bizim durumumuzda metaformin içeren bu ilaçlardan tavsiye etmiş. Ben ayın 6 sına dek kullanacam ve doktorumla konuşacagım. Umarım fayda eder çünkü aklım devamlı bu diyet konusu ile meşgul, çok rahatsız oluyorum, rahatsız oldukçada cıs lara meylim artıyor. Yemezsem huysuzlanıyorum, yesem pişman oluyorum. Çok pis bir durum yani, bakalım şu birkaç günde ne olacak.

Son düzenleme:

montim bende aynen öyle düşünüyorum. kendimi kasmadan yapabildiğim kadar spor yaparak devam edeceğim. bu arada bakarsın kilo bile verebilirim montim sende aebenin kullandığı ilaca mı başladın ? sende faydası olursa bende tahliller için gittiğimde mutlaka dr isteyeceğim. hepimiz aynı sorunla uğraşıyoruz yeme krizleri ardından duyulan pişmanlık:26:

Benimkide abenin kullandıgı türden ama etken maddesi farklı laceycim..

3 gündür gayet iyi gidiyorumm
bugün plateste yaptım
fakat 3 gündür wc yok 2 tane form çay içtim
umarım sabaha çıkabilirimm

kabızlık olunc akilo veridign anlaşılmıyor

bugün plateste yaptım

Maşallah nazar değmesinkabızlıgın için kuru kaysı yesene hemen fayda ediyor...Komposto şeklindede tüketebilirsin. Bende bugün ilaca başladım, bakalım yarın ne alemde olacam..

günaydın montim ,dilerim güzel bir gün olur. geç yatmama rağmen sabah erken kaltım. işleri toparlayıp ,biraz spor yapasım var

bugün plateste yaptım

harikasın canım, dilerim hep böyle olur,bende monti gibi kayısıyı öneriyorum bende çok işe yarıyor

çok cnm sııkkın ya kaçamaksız diyet yaptıgım halde artı çıkıyorum
spordan kaynaklı olabilir mi?

montim uğramadın bugün:26::26::26:
Günaydın laceycim, aben, masumm Dün eski çalıştıgım yerde bir üst müdürüm olam arkadaşım anjiyo oldu ve dr. arkadaşıma geldi. Bende gittim yanlarına ve tüm gün oradaydım. Akşam 22 gibi eve geldiğimde elektrikler kesikti, erken uyumuşum. Giremedim nete. Hala ilacın etki etmesiini bekliyorum, dün yine fazla kaçırdım. Biran evvel önlem almazsam balon gibi şişecem. Bü günden itibaren diyet olmasada yediklerime dikkat edecegim. Bu arada laceycim diyetisten Dilara Koçak en masum atıştırmalıgın yagsız patlamış mısır oldugunu söyledi canım, bilgin olsun
çok cnm sııkkın ya kaçamaksız diyet yaptıgım halde artı çıkıyorum
spordan kaynaklı olabilir mi?

Masummcum diyetisyen ve doktorlar kış ayında vücut ısısı düştügünden dolayı, çıkan enerji açıgı kilo vermeyi engelliyormuş. Bu da diyetten sogumaya neden oluyormuş. Uzmanlar hava sıcaklıgının 10 dereceye çıkana dek diyet değil koruma programı uygulamamızı öneriyor. Boş yere çabalama kilonu koru derim canım, tabi seçim senin

Lapa lapa kar, öbek öbek yağ!
Havaların soğuk olması, ısınmak ve enerji toplamak için sanki daha fazla yemeğe ihtiyaç var hissi veriyor olabilir.
31 Ocak 2012 - 16:08
inShare0Yorum: 0

Artan iştahınızı kontrol etmekte oldukça zorlanabilirsiniz. Uzman Diyetisyen Dilara Koçak, bu durumda sağlıklı ve düşük kalorili seçeneklere yönelerek hem yeme isteğinizi karşılayabileceğinizi hem de kilo alma riskinden kurtulabileceğinizi söylüyor. İşte size Dilara Koçak’tan aşırı soğuklarda beslenme önerileri:

Çorbalara ağırlık verin, bol su ve bitkisel çay tüketin
Mevsim sebzeleriyle hazırlanmış sıcak bir çorba kış aylarında hem keyifle tüketeceğiniz hem de midenizi doldurarak tokluk hissi yaratacak sağlıklı bir seçenektir. Çorbanıza küçük bir miktar taze zencefil de eklemeniz boğaz ağrılarına karşı da iyi gelecektir.

İştahınızı kontrol etmek için bol sıvı özellikle de su ve bitki çayları tüketmeye dikkat etmelisiniz. Üstelik soğuk algınlıklarına karşı bol sıvı tüketmek önemlidir.

Sıcak su içine çubuk tarçın biraz bal limon ve taze zencefil eklenebilir.
Sut ile tarçın ve biraz bal karıştırılabilir.

Yağsız patlamış mısır, hem keyifli hem düşük kalorili bir atıştırmalık
Havalar tam film izlemelik. Ayrıca, bir araştırmaya göre kadınların fazla kilolarının bir suçlusu da sevilen diziler. Film ya da dizi izleme eylemini daha keyifli kılmak için ise elbette elimiz atıştırmalıklara uzanıyor. İşin en tehlikeli kısmı ise akşam yemeğini TV karşısında yemek. Çünkü bu yemek normalden çok daha fazla uzuyor. Uzman Diyetisyen Dilara Koçak, “Mutlaka TV karşısında bir şeyler yemek istediğinizde ise yoğurt ve meyve gibi sağlıklı seçeneklere yönelmeniz yararınıza olacaktır. Yağsız patlamış mısır ise hem düşük kalorili hem de kışa yakışır keyifli bir atıştırmalık!” diyor.

Dilara Koçak: “Kış sebzelerini menünüzden eksik etmeyin”
Öğünlerde kış sebzelerine ağırlık verilmesini tavsiye eden Uzman Diyetisyen Dilara Koçak, “İnsan doğası gereği kış aylarıyla birlikte metabolizma çalışma hızı da yavaşlıyor. Bu da vücudumuzun daha az kalori harcamaya başlaması anlamına geliyor. Dolayısıyla kilo almamak ya da kilo kaybetmek istiyorsak daha düşük kalorili yiyeceklere yönelmemiz veya aldığımız kaloriyi yakmak için hareket etmemiz gerekiyor. Kış mevsiminde olduğu gibi metabolizmanızın yavaşladığı durumlarda egzersiz yapmanız çok önemlidir. Kas dokusundaki artış ve yağ dokusundaki azalışla birlikte metabolizma hızı artar ve yediklerinizi daha hızlı yakmaya başlarsınız. Üstelik düzenli egzersize bağlı olarak vücut enerjisi artar, yorgunluk hissi minimuma düşer,” diyor.

Light etiketli ürünlere dikkat
Diyet ürünler ise tehlikesiz göründükleri için aşırı tüketime oldukça müsait. İstenmeyen tablo bu gıdaların diyet etiketli olmasına rağmen hala kalorili olduklarını unutunca ortaya çıkıyor. Unutmayın ki, bir ürünün ambalajında light etiketi bulunması demek, istediğiniz kadar tüketebileceğiniz anlamına gelmiyor.

İşte size Uzaman Diyetisyen Dilara Koçak’tan lezzetli bir tarif:

YAĞSIZ ELMALI KEK
½ çay bardağı esmer şeker
½ çay bardağı light süt
1 adet yumurta
1 çay bardağı kepekli un
½ çay bardağı iri dövülmüş ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın
1 adet elma
Yarım paket kabartma tozu

Şeker ve yumurtayı rengi beyazlaşıncaya kadar iyice çırpın. Elma dışındaki tüm malzemeleri ekleyip karıştırın. Elmayı küp doğradıktan sonra hamura ekleyip son kez karıştırın. Önceden yağlanmış bir kek kalıbına dökün. 170 derece fırında, yaklaşık 20–25 dakika, üstü kızarıncaya kadar pişirin.

montig ablaa
ben de eskiden kışın kilo verilmez diye düşünürdümm
ama 2010 kışında 3 ayda 12 kilo verdim
bişiyleri eksik yapıyorum ama neyi anlamadımm

beden olarak inceliyorum, 2 gündür spora başladıgım için yine artı çıkıyorum

Masumcum beden olarak küçülüyorsan izlediğin yol doğru demek ki. Vücudun kesinlikle ödem yapıyordur. Sen yolundan vaz geçme, bir müddette tartılma, sadece ölçü al derim. Ayrıca vücut diyete alıştıkça direnci artar unutma canım. Geçen sene kilo vermiş olabilirsin ama vücüdün bu sene farklı, çünkü diyeti tanıyor artık ve kiloyu sabitliyor, en azından ödem tutarak.Birde diyet psikozundan çıkman gerekiyor, diyet yaptııgını kendine unuttur derim...Bu da daha az tartılmakla, ve diyeti düşünmemekle olur. Beklentini kış mevsiminde oldugunu hatırlayarak en aza indirmen gerekiyor diye düşnüyorum..

Kilo kontrolünde plato dönemi

--------------------------------------------------------------------------------

Eyvah! Artık kilo veremiyorum

Kilo kontrolünde plato (kilo vermenin durması) dönemi

Kilo fazlalığı olan ve bunun için özel olarak beslenmesine ve egzersizine dikkat eden kişiler bir süre gayet güzel kilo verir. Birkaç ay sonra öyle bir noktaya gelinir ki kilo hiçbir şekilde kıpırdamaz. Her hafta büyük bir heyecanla tartıya çıkan kişi tüm bu çabalara rağmen kilo veya yağ kaybetmediğini görünce umutsuzluğa kapılabilir.

Plato dönemine vücut neden girer?

Öncelikle plato dönemine vücudun neden girdiğini anlamak gerekli diye düşünüyorum. Uzun süre düşük kalorili beslenmeye bağlı metabolizmanın yavaşlaması, düşük kaloriye alışan metabolizmanın harcamalarını azaltması, uzun yıllar kalınan kiloya inildiğinde vücudun hafızasının bunu hatırlayıp orada kalmak istemesi, bireyin bilinçaltında yatan inançsızlıkları ve takıldığı kilonun altına inemeyeceğine inanması gibi nedenler kilo verme sürecinde plato dönemlerinin yaşanmasının en önemli sebepleridir.

Plato döneminde çıkmak için ipuçları

Kilo verme döneminde kalori kısıtlamasının uzun süreli ve fazla miktarda yapılmaması gerektiğine inanan bir diyetisyen olarak bu durgunluk, takılma veya plato dönemini aşmak için deneyimlerim doğrultusunda bazı öneriler hazırladım. Bu önerileri maddeler halinde sıralıyorum, bir anda bunları okuyup uygulayınca durum değişmeyebilir, biraz sabırlı olmalı ve direnen metabolizmanıza karşı koymalısınız.
Kilo vermeye ilk karar verdiğinizde gerçekçi hedef koyun. 3 aylık periyotlarda diyet uygulayın, sonrasında 1 aylık koruma dönemleri planlayın. Örneğin 20 kilo fazlanız varsa, ilk 3 ayda 10 kilonuzu verip 1 ay koruyun ve sonraki 3 ayda 10 kilo vermeyi planlayın.
Vücudunuzun alıştığı egzersizleri değiştirin. Örneğin 60 dakika tempolu yürüyorsanız bunu 45 dakika tempolu yürüme ve 15 dakika koşu ile değiştirin.
Günlük aldığınız kaloriyi devamlı düşürmeyin. Kilo veremedikçe daha az yemeye çalışmayın. Bu daha çok vücudun kendini korumaya almasıyla sonuçlanır. Haftada 1 gün yağı düşük ama yüksek karbonhidratlı bir menü tüketin ve diğer günler normal programınıza geri dönün.
Battı balık yan gider inanışından vazgeçin. Nasıl olsa kilo veremedim boş vereyim sınırsızca yiyeyim demeyin. Çıktığınız yolda zaman zaman molalar verebilirsiniz ama hedeflediğiniz sonuca gitmekten asla vazgeçmeyin.
Mutlaka diyetisyen yardımı alın. Kendi kendinize şok diyet, düşük kalorili diyet, gazete dergi vb medya organlarında yayınlanan size özel olmayan diyetler yapmak yerine sizi tanıyarak sizinle bu süreci planlayabilecek tek uzman olan diyetisyenden yardım alın.
Bilinçaltınıza söz geçirmeyi öğrenin. Takıldığınız kilonun altına inebileceğinize önce kendiniz inanın. Evde kilo alınca giyerim düşüncesi ile tuttuğunuz büyük beden giysileri başkasına verin. Büyük beden giysiler dolabınızda durdukça bilinçaltınıza söz geçiremezsiniz. Gerekirse bir psikologdan yardım almaktan çekinmeyin. Çünkü kilo takılmasının ve plato dönemlerinin en önemli nedeni psikolojik nedenlerdir.
Yaşam çizginizin hep pozitif, tartınızın ise negatif yönde ilerlemesi dileğiyle…

Diyetisyen Aysen Arıcan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…