Weight Watchers Beslenme Programı (Amerikan diyeti) Deneyimlerimiz

süre uzun ya bend edışarda yürüyorsun sandım demekki evin büyükkk
ben yümeye kalsam 20 adımda biter kordiorla oda arasııı
hareket harekettir tabiki

önce 100 le başlarım günde 3 kez yapsam 300
mekik çekiyorum ara ara bırakmadım mekik işini

Her zaman dışarı çıkacak keyfim olmuyor, en azından dışarıda yürümek istemiyorsam (yayalar yavaş yürüyor, arabalar geçiyor,ışıklarda bekliyorsun falan) Evde yürümeyi ihmal etmiyorum. Evim çok büyük değil 20 adım gidiş, 20 adım geliş (geniş adımlarla) yetiyor bana. Başta biraz zorlanır gibi oldum ama alışılıyor. Tempoyu tutturunca mesafe farketmiyor. Deniz kenarınada yakın mesafedeyim ama bu havada gitmek işime gelmez. Tinercisi ayyaşı ne ararsan vardır. En azından tek basına bayan gördülermi rahatsızlık veren tiplerde var tabi. Sen anladıgım kadarı ile birden başlıyorsun spora ve diyete sıkılıp (haklısın bebeler var) bırakıyorsun. Yavaş yavaş başlarsan zorlanmamış olursun. En kolay spor yürümek, en azından fazla kalori aldıgında bebişler uyuyorken dene derim canım sevgiler

Her zaman dışarı çıkacak keyfim olmuyor, en azından dışarıda yürümek istemiyorsam (yayalar yavaş yürüyor, arabalar geçiyor,ışıklarda bekliyorsun falan) Evde yürümeyi ihmal etmiyorum. Evim çok büyük değil 20 adım gidiş, 20 adım geliş (geniş adımlarla) yetiyor bana. Başta biraz zorlanır gibi oldum ama alışılıyor. Tempoyu tutturunca mesafe farketmiyor. Deniz kenarınada yakın mesafedeyim ama bu havada gitmek işime gelmez. Tinercisi ayyaşı ne ararsan vardır. En azından tek basına bayan gördülermi rahatsızlık veren tiplerde var tabi. Sen anladıgım kadarı ile birden başlıyorsun spora ve diyete sıkılıp (haklısın bebeler var) bırakıyorsun. Yavaş yavaş başlarsan zorlanmamış olursun. En kolay spor yürümek, en azından fazla kalori aldıgında bebişler uyuyorken dene derim canım sevgiler

yok aslınd abirden başladıgım söylenemzz diyete başladıgımdan beri spor yaptım hep
evd espor alaetimm var bisikletim,stepper ım,mekik aletim filan
birde bunlara ek olarak ip atlardım diyete başladıgım zamanlarda ozman kıştı tabi yaz gelince hep yürüdmm
sabah 6 da kalkıpp :) kışın evde yazın dışarda yaptım sporumu keisntiszz
ama son 6 aydır spor yapmıyorumm e yavaş yavaş yapmanın zamanıda geldi....

bu arada resimleirmi ekleidm abla monti topiginee son halim:)

yok aslınd abirden başladıgım söylenemzz diyete başladıgımdan beri spor yaptım hep
birde bunlara ek olarak ip atlardım diyete başladıgım zamanlarda ozman kıştı tabi yaz gelince hep yürüdmm

Profiline degil monti topiğine ekledin dimi? hemen bakıyorum canım..

Masummcum maşallah :nazar:sana gördüm resimlerini.:KK53: Hiiççç sıkma kendini kilo verecem diye:KK3:

Günaydın kızlar, iyi hafta sonları.:KK3: Laceycim akşam ugramamışsın topiğe, yogundun herhal:KK3: Dünü tatlı yemeden atlattım şükür ama gece meyveryi biraz abarttım. 3 tanede galeta yedim fazladan. Bugünkü menümü dünü dengelemek için düşük tutuyorum. Kahvaltı yapmak düzenimi şaşırttı herhal:44: Bu günkü listemi yazıyorum inşallah sadık kalırım. Yine 1- 1,5 saat yürümeyi düşünüyorum bugün de. Sevgiler:KK54:

Sabah
1/2 brd.y.yaglı süt 1
1 brd kefir 2
Ögle
Havuçlu kereviz sote 1 çay kaşıgı yag ile 1
1 dl ekmek kızarmış 1
Akşam
Tavuk şinitzel yagsız 5
1 dl ekmek kızamış 1
Lahana havuç salata 0
Elma nar 0
Toplam 11 puan

günaydın montim ,dün akşam uğrayamadım malesef, kendimi oldukça yorgun hissettim akşamı dinlenerek geçirdim galiba temizlik yordu beni:KK1:
bugünkü menün geyet güzel ve puanlamanda harika bende dünkü menümü ve puanlamamı yazayım. uzun zaman oldu birçok yiyeceğin puanını da unutmuşum:KK1:
SABAH : 2 dilimkızarmış tb ekmeği( 2 puan )
g keçi peynir ( 2) ,
4 adet y. zeytin ,(1 puan )
yeşil çay, bol maydanoz ve roka

ÖĞLE : 1 kase mercimek çorbası ( yağıda hesaplayarak 4 puan )
1 bardak ayran ( 1.5 puan )
salata (0)
1 dilim ekmek (2 puan )
AKŞAM : eşimin hazırladığı soğanlı ,yumurtalı ve pastırmalı bir yemek ( 5 puan )
salata (0)
1 dilim ekmek ( 2 puan )
ARA : 1 elma, yarım portakal(0)
TOPLAM : 19.5 puan :26:
montim hesaplamalar nasıl , yanlış olanları yazarsan sevinirim. bugünkü menümü de akşam yazayım bazen extradan yediklerim oluyor

iyi ahfta sonları:KK16::KK16::KK16:
puanlar yazılmaya başlamış :KK9:
hadi hayırlı olsun inşallah . ablam bence sende işe yarar w.w. .
laceyim afiyet olsun :KK16:
dr gidecekdin ne yaptın ?

banuşum montiyi 2 hafta w.w. beraber denesene :KK34: zor deyil biraz hesap işi okadar . zamnına kl sayımıda yaptıgın için zorlanmassın ...

bana gelince artık diyet vs yok bende kıslar .ama şükür ne kilom nede ölçilerim artıyor . bu benü çok mutlu ediyor hem istedigimi yşiyorum hemde kilo almıyorum ...:KK9:

ablam dr. verdgi, hapı araştırdım . laç bagırsaklarda karbonu tutup hem geç emilip şekeri direk yükseltmiyor hemde yavaş emilimi,ni sagladıgı için aralarda açıktırmıyor uzun süre tok tutuyor .ilk gün izlenimlerim bu .. ablam dr. sorsan bu ilacı 1.2. aylıgına sanada kulanmanı tavsiye tmezmi tatlı ataklarına engel olabilir .. tek yan etkisi ilk gün akşam biraz gaz yaptı .

banuşum montiyi 2 hafta w.w. beraber denesene :KK34: zor deyil biraz hesap işi okadar . zamnına kl sayımıda yaptıgın için zorlanmassın ...

bana gelince artık diyet vs yok bende kıslar .ama şükür ne kilom nede ölçilerim artıyor . bu benü çok mutlu ediyor hem istedigimi yşiyorum hemde kilo almıyorum ...:KK9:

ablam dr. verdgi, hapı araştırdım . laç bagırsaklarda karbonu tutup hem geç emilip şekeri direk yükseltmiyor hemde yavaş emilimi,ni sagladıgı için aralarda açıktırmıyor uzun süre tok tutuyor .ilk gün izlenimlerim bu .. ablam dr. sorsan bu ilacı 1.2. aylıgına sanada kulanmanı tavsiye tmezmi tatlı ataklarına engel olabilir .. tek yan etkisi ilk gün akşam biraz gaz yaptı .
günaydın aebenciğim , doktora kar muhalefeti yüzünden gidemedim malesef:KK30: bende tüm gün temizlik yaptım. ilacın işe yaramasına sevindim canım , kilonun artmamasıda gayet güzel canım. bende ufak artışlar var:KK14:

aben ablaa?
ne farkı olucakkkk ww ile montiyi birlikte yapınca mantıgını anlayamadım:26::26:

aben ablaa?
ne farkı olucakkkk ww ile montiyi birlikte yapınca mantıgını anlayamadım:26::26:

banum bi denemiş olursu en azından .belki tetikler .. bak w.w. ablamda işe çok yaradı, montide kilosu durdugu zaman . senin bünyende ne tepki verir bilinmez .:KK34:
w.w. de yag kısıtlanıyor ister istemez .bunun etkisi olabilir kilonun tetiklenmesinde .

günaydın aebenciğim , doktora kar muhalefeti yüzünden gidemedim malesef:KK30: bende tüm gün temizlik yaptım. ilacın işe yaramasına sevindim canım , kilonun artmamasıda gayet güzel canım. bende ufak artışlar var:KK14:

günlük küçük dalgalanmalar oluyor laceyim üzülme .:KK16:
evet hava çok kötü ankarada .

montim geç oldu bugünkü menümü ekleyeyim hesaplama yapamadım ,yorgunum biraz. menümü hiç beğenmedim ama bugünlük böyle oldu:KK30:
SABAH : 1.5 dilim tb ekmeği, 1 adet üçgen peynir,4 adet y. zeytin , bol maydanoz,yeşil çay
ARA: 1 adet orta ş. türk kahvesi
ÖĞLE : yarım porsiyon iskender (dışardaydık )
AKŞAM : 2 dilim tb ekmekli yağsız tost ,1 adet h. yumurta , yeşil çay (yemek yemek istemedim )
ARA : yarım elma ve yarım portakal
SPOR : 90 dk yürüyüş
SU : 2 litre

günaydın montim ,dün akşam uğrayamadım malesef, kendimi oldukça yorgun hissettim akşamı dinlenerek geçirdim galiba temizlik yordu beni:KK1:
bugünkü menün geyet güzel ve puanlamanda harika bende dünkü menümü ve puanlamamı yazayım. uzun zaman oldu birçok yiyeceğin puanını da unutmuşum:KK1:
SABAH : 2 dilimkızarmış tb ekmeği( 2 puan )
g keçi peynir ( 2) ,
4 adet y. zeytin ,(1 puan )
yeşil çay, bol maydanoz ve roka

ÖĞLE : 1 kase mercimek çorbası ( yağıda hesaplayarak 4 puan )
1 bardak ayran ( 1.5 puan )
salata (0)
1 dilim ekmek (2 puan )
AKŞAM : eşimin hazırladığı soğanlı ,yumurtalı ve pastırmalı bir yemek ( 5 puan )
salata (0)
1 dilim ekmek ( 2 puan )
ARA : 1 elma, yarım portakal(0)
TOPLAM : 19.5 puan :26:
montim hesaplamalar nasıl , yanlış olanları yazarsan sevinirim. bugünkü menümü de akşam yazayım bazen extradan yediklerim oluyor

Selam kızlar iyi pazarlar.:KK3: Laceycim puanlasrın dogru canım. Dün sabah 10 dan itibaren adsl baglantım kesildi, en az 10 kez arayarak şimdi açtırabildim:KK47: Acaip keyifsizim. bugün, bu sabahta her zamanki gibi sabah 7 de uyandım. Adsl yok, bari bir banyo yapayım dedim. Bir bakarımkii kombi çalışmıyor. Dondum ilikerime kadar, kalktım dr. arkadaşıma, öglene dek vakit geçsin diye. Evdeki manuel bir kombi ve hiç anlamam dilinden. Benim uyuşuk ev sahibini aradım saat 12 yi geçe, saat 14.30 da teşrif etti, hemde aynı apartmandan. Sinir oldum sinirrrrr....Neyse geldi kombiciyi aradı, kombinin suyu bitmiş. Nasıl yapıldıgın ögrenip hemen yazdımki bir daha olursa ben yapayım diye. Allah beterinden korusun ama dünden beri olanlar beni acaip derecede agresifleştirdi. Hala da huysuz ve huzursuzum. Sizlerin günü iyi geçiyordur umarım. İşin daha da kötüsü, kızlar yaw hiç diyet yapcak modda değilim ben. Hem ruhum hem bünyem isyan ediyor artık:KK43::KK43: Dün gece yine çikolata yedim, bugün de dia dan aldıgım 300 gr. un helvasını:KK43:hemde hiç sevmem iyimi..Tavuk balık salata sebze hatta peynir asla canım istemiyor, görmeye bile tahammülüm yok. dün sebze sote yaptım agzıma bile süredemedim. Dondurucudan balık çıkarmıştım, gerisin geri kaldırdım. Tavuk çıokardım, öylece bekliyor mutfakta. Ekmekle pek aram yok zaten. Ama simit,tost,tatlının dışında yemek görmek istemiyorum:KK50::KK50:Ne yapmam gerektiğinide bilmiyorum ama galiba ww. nin karbonlarıyla deneyecem bir müddet ama onada puan yetermi bilmem. Allah sizi inandırsın artık meyve bile görmek istemiyorum:KK50:Haziran ortalarından beri diyetteyim, 7 ayı geçmiş yani. Hep aynı yiyeceklerden çok sıkıldım, Allah aratmasın tabi..Abencim neydi senin o ilacın ismi, birde ben konuşayım doktorumla. Lityum kullandıgım için izin verirlermi bilmiyorum ama en azından denerim. Hııı bu arada bu yediklerimi açlıktan deği, pis bogazlıgımdan ve diyete isyanımdan yiyorum, bir akıl verin bana bunaldım. Bu arada işin enteresanı diyet yapsamda yapmasamda kilom sabit değişmiyor. Sevgiler:KK54:

Son düzenleme:
merhaba montim yaşadıkların gerçekten şanssızlık mı desem bilemedim canım,sorma montim aynı durum bende de var hiç menü yazacak yüzüm yok :KK43: bende sebebini bilmiyorum açlık hissetmeden sürekli yeme isteğim var, birde içtiğim ilaçlardan mı veya fazla su içemediğimden mi ödem de var. yüzüklerimden anlıyorum hemen . oda tartıya yansıdı . neyseki senin kiloda değişiklik olmuyor :)

merhaba montim yaşadıkların gerçekten şanssızlık mı desem bilemedim canım,sorma montim aynı durum bende de var hiç menü yazacak yüzüm yok :KK43: bende sebebini bilmiyorum açlık hissetmeden sürekli yeme isteğim var, birde içtiğim ilaçlardan mı veya fazla su içemediğimden mi ödem de var. yüzüklerimden anlıyorum hemen . oda tartıya yansıdı . neyseki senin kiloda değişiklik olmuyor :)

Ya aslında çok büyütülecek birşeyler değildi belki ama beni gerçekten çok gerdi laceycim. Ama saat 14 e dek gerçekten dondum. En üst katta oldugum için, çatı bile olsa yanmayınca soguyor ev. Gerçi arkadaşıma gittim ama 1,5 saat. Ondad yolda üşüdüm zaten. Neyse.. Lacey bende de zaman zaman ödem oluşuyor, bunun için eczacı arkadaşım bana bikisel, zararsız bir ödem söktürücü verdi. Çok şiş hissettiğimde günde 1 veya 2 tane alıyorum hemen düzeltiyor. Yani devamlı kullanmıyorum, sende böyle bir ilaç yazdırabilirsin doktora. Diyet işini ne yapacaz bilmiyorum ama hepimiz aynı durumdayız demek ki. Geçen ay diyeti 4-5 gün sürdürüp kaçamak yapıyordum, şimdi ise en çok 2 gün sürüyor kaçamaklarım. Ama biliyorum ki; şu anda asla diyet yapamayacagım, denedim olmuyor, zorlamanın anlamı yok bence. Bu havalarda meto anca kendi enerjisini tamamlamaya çalışıyor. Bizde diyet yapmaya çalışınca bu kez 2 misli enerji gereksinimi doguyor. Ben yarından itibaren son kez ww yi yemek istediklerime göre şekillenirmeye çalışacam ama çok zor olur biliyorum. Puanlar yetmez. Sanırım 15 gün 1 ay kadar diyete ara vermek gerekecek. Lacey sonuç olarak acilen diyet psikozundan çıkmamız gerekiyor. Bir müddet kilo almamaya çalışarak kendi haline bırakacaz durumu başka çare yok. Sevgiler canım

Son düzenleme:
selam kizlar zaman zaman takip ediyorum sizi..

montig sana yazmak istedim kednini zorlama lütfen eger kilo almiyorsan birak bi süre kafan rahatlasin ve yat kalk dua et kilo almadigin icin :) bende sizinle ayni psikolojideyim ama ne yazikki ben kilo aliyorum :KK43: bu yüzdende bosveremiyorum

Kışın kilo vermek oldukça zor hatta bırakın vermeyi insanlar almamak için çok çaba sarfediyor. International Hospital Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Dilem İrkin, kışın kilo almanın nedenlerini şöyle açıkladı:

Kışın çevre ısısı düştüğü için vücudumuz standart sıcaklığını korumak istiyor. Ancak vücudumuz bunu isterken metabolizma hızı yükseliyor ve enerji açığı artıyor. Enerji açığını giderebilmek için de daha fazla enerji verecek karbonhidrat ve yağ gruplarını istemeye başlıyor. Bunlar da daha çok kilo alımına neden oluyor.

NE YAPALIM DA KİLO ALMAYALIM?
Dilem İrkin, kış aylarında hem vücut direncimizi güçlendirecek, hem de kilo almanızı engelleyecek önerileride bulunuyor.

Bağışıklık sisteminin zenginleşmesi için A, C, E vitamini, selenyum, magnezyum, çinko alınmalıdır.

A vitamini yumurtanın sarısı, ciğer, yeşil yapraklı sebzelerde bulunuyor. Turunçgiller, mandalina, portakal, greyfurt gibi, yeşil yapraklı sebzeler C vitamini içeriyor.

C vitamini tüketirken meyve suyunu sıkıp, bir saat sürahide bekletirseniz faydası kalmaz. Aynı şekilde yemek yaparken sebzeyi saatlerce yıkıyor, birçok parçaya bölüp, ağzı açık pişiriyorsanız yine vitamin kaybı olur.

E vitamini kuru baklagil, yağ, fındık, fıstık gibi besinlerde bulunur. E vitamini kalbi korur, antioksidan etkisiyle gıdaların bıraktığı serbest radikaller dediğimiz bize zarar veren bileşenlerin vücuttan atılmasına yardımcı olur.
Selenyumun kaynağı ise deniz ürünleridir. Hayvansal gıdalarda da bol bulunur.

Kış aylarında D vitaminin en zengin kaynağı olan güneş ışınlarından mahrum kalıyoruz. Bu sebeple güneşli günlerde biraz dışarı çıkmak, yürüyüş yapmak gerekir.

Besin olarak balık oldukça yararlıdır. Zengin bir Omega-3 kaynağıdır. Haftada iki defa balık tüketmek iyidir. Ancak balık kızartma olarak değil, ızgarada yağ ekleyerek tüketilmelidir.

Çinko büyüme, gelişme, doku onarımında ve bağışıklık sistemi üzerinde önemli bir mineraldir. Çinko süt ürünleri, et ürünleri, hayvansal gıdalar ve bitkisel gıdalarda bulunur. Hayvansal gıda olanı ise daha zengindir.

Magnezyum kasların gevşemesi için gereklidir. Bununla birlikte bağışıklık sistemimiz için de gereklidir. Tam buğdaydan yapılmış makarna ve ekmek bu açıdan önemlidir. Çünkü tam buğday ayrıştırılmamıştır ve magnezyum için destekçidir.
ntvnsbnc

selam kizlar zaman zaman takip ediyorum sizi..

montig sana yazmak istedim kednini zorlama lütfen eger kilo almiyorsan birak bi süre kafan rahatlasin ve yat kalk dua et kilo almadigin icin :) bende sizinle ayni psikolojideyim ama ne yazikki ben kilo aliyorum :KK43: bu yüzdende bosveremiyorum

Selam canım, paylaşımın için teşekkür ederim. Haklısın bir müddet bırakmam gerekiyor ama ilk 1-2 gün abartınca korkudan tekrar diyete dönüyor 2-3 gün yapıyor, sonra yine dayanamayıp bırakıyorum. Kilo almamamın nedeni bu. Ya kendimi salar, hergün kb ve tatlı yiyip kilo alırsam naparım ben.:KK53::KK52::KK52::KK52: Allah korusun. Of yaaa Allah hepimize yardım etsin..Sevgiler canım

ablam şimdi dışardan geldim eşime bira zalış veriş yaptık pc açıkbuldum hmen girdim ama kzım kalk diyor anlıycan uzun yazamıycam:KK16:
ablam ilç.. ''glucobay 50''
yarın sabahdan annemler geliyor hafta sonuna kadar gelemesem iyi bakın kendinize.:KK16:

montig ablaa kendini biraz rahat bırak istersennn
beynin diyeti kabul etmeyincee en ala diyetide yapsan zayıflayamazsınn
bellli ki sen yorulmuşsunn abartmadan istedigin yiyecekelrden yee
yine yürüyüşünü yap, yediign saatlerede dikkat edersen kilo alabilecegini düşünmüyorum:KK43:

geçen haftalarda kaçmak yaptımm
ama 2 gündür nedense kaçamk yapmak istemiyorum
bugün sabah eşime ve çocuklara bişiy yaptım
öglen ıslakk kek yaptımmm
bird ekahve içmiştik eşimle yanınd ayiyim diye bitterr koymuştum onu bile yemek istemedi cnm
sanırımm kaçamk yaptıgım içindi geçen haftalarda

X