Weight Watchers Beslenme Programı (Amerikan diyeti) Deneyimlerimiz

sevdiklerime çıkış yolu bulmassam bu bilgiler niye bende banum..
sen yolunu bulmuşsun .
ah bu dış etkenler olmasa .

laceyim iyi akşamlar.... atta gördüm seni.

iyi akşamlar aebenciğim ,montim. hoşgeldin banucuğum. komşumun anneannesi vefat etmişti birkaç gün önce evine döndü onun yanında oldum. uğrayamadım malesef.
montim senin böyle mutluluk dolu yazılarını görünce inan bende mutlu oldum artık şok diyetlere ara ver canım. simiti yediğindeki mutluluğunu yazmışsın. demek ki vücudunu kıtlık moduna sokmuşsun. bu yüzden direniyordur belki. sık ve az yemek ölçülü şekilde canının her istediğini yemek kilo vermede en önemli nokta. bir dergide çok güzel yazılar buldum. vakit bulunca hemen ekleyeceğim.
aebenciğim bende malesef diyet moduna kendimi tam anlamıyla veremiyorum hele dizimden dolayı sporda yapamıyorum durum böyle olunca iyice soğudum. yarın dr . gidiyorum bakalım ne diyecek ?

iyi akşamlar aebenciğim nasılsın canım *
banucuğum senin monti ile ilerleyişini herzaman beğenerek takip ediyorum canım. seninde yazdığın gibi dış etkenlerden dolayı birçok defalar başa dönmüşlüğümüz oluyor ama asla vazgeçmeyeceğiz. inşallah yaza hepimiz kilolarımızdan kurtulmuş olarak gireceğiz

ALLAHA RAHMET eylesin mekanı cennet olsun inşallah .,
.
...inşallah geçici bir kas agrısıdır dizindeki laceyim .
ah ah hangimiz buluyoruz diyet modunuki?

laceyyyy
başınız sagolsun cnm
tşk ederim güzel sözleirn için ama bazen ben umutsuzluga kapılıyorum yaklaşık 1 yıldır
65 le ugraşıyorum kiii yaz yine geldi gelecek ocak sonuna geldik ne kaldı şurada yaza
onca kilodan sonra 5 kilo beni ümitsilzige düşürüyorrr

aben ablammm
saoll varolll
valla beni montiden başkasıda paklamaz zaten ablamm
ne güzel 64.2 ye kadar düşmüştümm neyse yine olur inşş
şok diyetler belki kilo verdiriyor cidden amaa etkide bırakıyor bünyede

ALLAHA RAHMET eylesin mekanı cennet olsun inşallah .,
.
...inşallah geçici bir kas agrısıdır dizindeki laceyim .
ah ah hangimiz buluyoruz diyet modunuki?
teşekkür ederim aebenciğim , diz ağrım hafifledi fakat merdiven çıkarken ağrı ve zorlama yapıyor malesef.

banucuğum ,sen zaten vücudunu çok iyi tanıyorsun ve monti ile güzel kiloda veriyorsun. yeterki kararlı ve istikrarlı olalım. bende karar çok ama istikrar yok

Selam aben masum, lacey. Başın sagolsun laceycim. Kızlar bugün ve dün akşam gördüm ki, benim kendimi disipline edebilmem için mutlaka rejim yapmam gerekiyor. Dün tatlıdan, siimitten tutun aklıma geleni yedim. Bugünde bir simit yedim, ardından da 1 tane krep yapıp üzerine 1 tatlı kaşıgından fazla reçelle tatlandırıp yedim.ve psikolojik olarak çok huzursuz etti beni bu durum. Bu böyle devam ederse top gibi şişerim vallahi. Yarından itibaren salata tavuk meyve 1 veya 2 dilim ekmek, bazen de sebze yemegi olarak disipline edeyim kendimi diyorum ne öneriyorsunuz bana. Kafam karıştı, ve böyle devam edemem

merhaba montim , dün yediklerin için pişmanlık duymadan senin de yazdığın gibi hafif bir beslenme programı uygulayabilirsin. bu ayki "formsante" dergisi almanı tavsiye ederim. güzel notlar var,yemek seçenekleriyle dolu menülerle kendine özel diyetler yapabiliyorsun. dünü arada yapılan kaçamak gibi düşün

yeniden merhaba kızlar, bugün doktora gittim. fakat işin açıkçası menun kalmadım. zorlamışsın dedi. sürmek için krem ve birde evde olan ilaç dan verdi. pazartesi için başka hastaneden randevu aldım hemen . bakalım o ne diyecek.

merhaba ablaaa
ah işte benimde korkum o bende senin gibi olurumm aynenn o sebepten bana bir liste lazımmm diyorumm
amaaa gördümki ayran ve ygurt gerçekten çok etkili
dün kaçamaklı yaptıgım halde 700 gr gitmiş benden iki günde kaçamak olmasaydı kim bilir ne olurdu
bugün ve yarında devam edicem inşş:)

Laceycim selam, yarın çıkınca dergiye bakacagım, teşekkür ederim. Evet doktoru ihmal etme, bir daha görün derim bende. Bu günde yemek konusunda tozutmuş durumdayım. Belki yediklerim çok değil ama biliyorum ki bu hızla gidersem kesin kilo alırım. Belkide yılbaşı ertesi gibi almışta olabilirim:26:Yarından itibaren senin verdigin 3 günlük bir liste vardı hatırlarsan onu uygulayacagım.Et var yogurt var salata var, meyve var. 4 gün 1 dilim ekmek eklerim, daha sonra sebze yemegi falan, bakacam duruma ve tartılmayacagım pazartesi gününe kadar ki, sinirim bozulmasın. sevgiler canım

Haklısın masummcum listesiz tozutuyoruz malesef. Bende laceyin verdiği bir liste var onu uygulayacagım yarından itibaren. Sen maşallah vermişsin kilo, tebrikler canım. Darısı beni başıma...sevgiler

Aben napıyon kıs, nasıl geçti toplantın, inşallah fazla tozutmamışsındır.:) sevgiler

Son düzenleme:
keşke kaçamaksız yapsaydım daha çok verebilirdim saglık olsun
tozutmadan önceki gördügüm en düşük rakam 64.2idi bakalım ne zman yakalıycam yarında yaparmıyım bilmiyorum bu yogurt diyetini
ama 1 ay sonra tekrarlamayı düşünüyorum subatın son haftasında:)

abla üst üste listeler uygulamak iyi dgeil aslında metamız zaten durmuş iice kafayı yediriyoruz

aben abla gelmedi bugün dimi ?

Yapmayıpta napıcaz masumcum.:26:ipin ucunu kaçırdıkmı tozutuyoruz işteBen şimdi yine 1 küçük simitle peynir yedim, nar kemirdim çekirdek yiyorumDiyete girmezsem olacakları biliyorum. 4 gün kadar ekmeksiz tavuk, yogurt, salata yiyecem. 4 günden sonra 1-2 dilim ekmek ve azar azar bakliyat ekleyecegim ama adı diyet yapıyorum olmazsa tozutuyorum malesef. Ayrıca psikolojik olarakta rahatsız oluyorum, diyette olmak en iyisi şimdilik. Abenin toplantısı vardı, ondan ugramadı herhal. sevgiler canım

Kızlar günaydın, nasılsınız Abencim yoksun iki gündür, iyisin dimi?:26:.. 2 gündür yediklerimden sonra kesin yılbaşı ertesi oldugu gibi 3 kilo almışımdır diye korkarak çıktım tartıya veee hala 66 oldugumu görünce çok rahatladım Demek ki vücudumun karbon ihtiyacı yükselmiş. Sabah bir diyetisyenin yazısında, bu gibi durumlarda 1-2 gün karbon değeri yüksek simit, makarna vs. yiyin sonra diyetinize kaldıgınız yerden devam edin yazıyordu. Bende bilmeden 2 gün bunu uygulamışım. 2-3 gün 100 gr kadar et, yagsız bol salata, yogurt ve meyve yiyecegim. Sonra 1-2 dilim ekmek ve sebze ekleyecegim, daha sonrada biraz bakliyat. Böylece kalori ihtiyacımı düşürmeden kilo vermeyi deneyeceğim, sevgiler hapinize

Kızlar Milliyette yayınlanan bir yazı, ilginizi çekebilir....

Kilo vermek istiyorsanız tartılmayın

Kilo verme programına başlandığında yapılan en büyük yanlışlardan biri sürekli tartılmaktır. Hergün hatta gün içinde 2-3 kere tartıya çıkanlar vardır. İstediğiniz o mucizevi düşüşü göremedikçe umutsuzluğa kapılırsınız. Kilo verme programına başladığınızda vücut kendini korumaya almak için başlangıçta direnç göstererek bir kaç kilo daha almanızı bile sağlayabilir. Bu çok normaldir, hemen umutsuzluğa kapılıp kendinizi demotive etmeyin. Yapmanız gereken şey en fazla ayda bir tartılmaktır. ( kadınlar için bu zamanlama adet görme zamanlarının sonunda olmalıdır)

İncelme ölçünüz kıyafetlerinize daha rahat girmenizle kendini zaten gösterecektir. Tartının onaylamasına ihtiyaç duymanıza gerek yok. Sağlıklı ve kalıcı zayıflamanın tek yolu yaşam tarzınızı değiştirmeniz olduğunu daha önce yazmıştım ( düşünce ve alışkanlıklarınızı değiştirerek). Egzersizle desteklenen zayıflama en sağlıklı incelmeyi size getirecektir. Yağ yakma programında egzersiz yaptığınızda, bir yandan yağ yakarken bir yandan da kas ağırlınızı arttırırsınız. Rakamsal olarak eş değer olan yağ ve kas hacim olarak bir birinden çok farklıdır. Bir kilo yağ kaybedip aynı zamanda bir kilo kas kazanırsanız tartı size hiç bir değişiklik olmadığını söyler. Ve bu kadar zahmet karşısında tartıya inanarak bir değişiklik olmadığını düşünüp üzülürsünüz belkide vaz geçersiniz. Oysa en az yarım kilo vermişsinizdir, bedensel olarak küçülme olmuştur. Ama bir tartı bunun ayrımını yapamaz. Bazen kilosu aynı olan insanlar vardır ama biri diğerinden neredeyse 1-2 beden ince gözükür. İşte bu vücutların da farklı oranda yağ-kas dağılımı olmasının sonucudur. Niyetiniz incelmekse bunu bir rakama bağlamayın. Bedensel olarak incelmeyi hedef alın, sayılar ve tartı sizi her zaman yanıltacaktır.

Diyetle aç kalarak kilo verdiğinizde tartı size 5 kilo azaldığınızı gösterebilir. Ama siz kendinizde bir beden küçülme görmeyebilirsiniz. Özelliklede egzersiz yapmıyorsanız. Yemeyerek yağ yakamazsınız, yemeyerek kaybettiğiniz 5 kilonun çoğu su ve kastır. Bunların kaybıda vücudunuza zarar verir. Diyet yapmak, günde iki öğün yemek metabolizmayı yavaşlatır, kıtlık bilinci yaratıp bedenin daha fazla yağ depolamasını sağlar. Beslenme uzmanları 4-5 öğün yemenin ( sağlıklı, doğal gıdalarla) üzerinde ısrarla dururlar. Pek çok kişi kendi başına az yeme kararı alarak günde iki öğün beslenmeye başlar ve sonuç daha fazla kilo alır.

Yağ yakma egzersiziyle ( durmadan 40-50 dk yapılan tempolu yürüyüş, aerobik, bisiklet, dans...) deri altında depolanmış yağlarınızı yakmayı sağlar ve günün geri kalanında kaslarınız hala çalışarak metabolizmanınzı canlı tutar. Ne kadar fazla kasınız varsa o kadar hızlı yağ yakarsınız. Bu yüzden spor yapmak çok önemlidir. Kilo sorununuz olmasa da spor sizin hastalıklardan ve toksinlerden korunmanıza, genç kalmanıza ve neşeli olmanıza yardımcı olur. Egzersiz İnsan oğlunun kazanabileceği en güzel bağımlılıklardan birisidir.

Bedeninizi iyi dinlerseniz, ona odaklanır, sevgiyle yaklaşırsanız ihtiyacınız olan bütün bilgiyi ondan alabilirsiniz. Bedeninizin inceldiğini bir tartıdan öğrenmenize gerek yok, hele bir de yanlış bilgi veriyorsa, ki veriyor. Kilo alıyor olduğunuzu öğrenmek içinde bir tartıya ihtiyacınız yok.

Sonuç olarak eğer egzersiz yapmadan kilo kaybediyorsanız boşu boşuna sevinmeyin. Hem tartıda yazandan daha az kaybettiniz hem de sağlığınızdan kaybettiniz. Düzenli spor yaparken tartıda az bir kilo kaybı görüyorsanız boşuna moralinizi bozmayın. Gerçekte tahmininizde fazla yağ yaktınız ve yakmaya devam edeceksiniz. Ayrıca daha sağlıklı olmaya başladınız. En iyisi tartılmadan, bedeni hissederek ve kıyafetlerden anlayarak devam etmek.

Sevgiyle ve sağlıkla ilerleyin...

Arzu Bıyıklıoğlu

NLP uzmanı ve Yaşam Koçu

Arzu Bıyıklıoğlu | NLP Uzmanı & Yaşam Koçu

Yine Milliyetten, gözünüzden kaçabilir diye ekliyorum...
‘Su içsem yarıyor’ diyorsanız metabolizmanızı hızlandırmalı ve diyet tuzaklarına dikkat etmelisiniz.

Yavaş çalışan bir metabolizmanız varsa, egzersiz çok önemlidir. Kas dokusundaki artış ve yağ dokusundaki azalışla birlikte metabolizma hızı artar ve yediklerinizi daha hızlı yakmaya başlarsınız.

Ayrıca, metabolizma hızınız normal olsa da, kilo vermek için çabalarken bazı şeyleri yanlış yapıyor olabilirsiniz. Diyet tuzaklarını tanımak için Uzman Diyetisyen Dilara Koçak’ın önerilerine dikkat!

Bazal metabolizma hızı nedir?
Bazal metabolizma hızı (BMH) 24 saat boyunca hiç hareket etmeden hayati fonksiyonların devamı için harcanan enerjidir. BMH kadınlar için ortalama 1.000 – 1.400 kalori; erkekler içinse 1.200 – 1.600 kalori diye düşünülebilir. Kilo vermek için kadınlar 1.000 – 1.200 kalori, erkekler 1.200 – 1.600 kalori alabilir. Kiloyu muhafaza etmek için kadınların günlük ortalama 2.000 kalori erkeklerin ise ortalama 2.500 kalori alması tavsiye edilir.

Ancak tabii ki, tüm bunlar ortalama değerlerdir. Bazal metabolizmanızın hızını ölçmek için bir uzmandan yardım almanız en doğrusudur. Eğer düşük kalorili beslenmenize rağmen kilo kaybedemiyorsanız, bazal metabolizma hızınız ortalama değerlerden düşük olabilir.

Dilara Koçak: “Kas dokusunu arttırarak metabolizmayı hızlandırabilirsiniz”
Uzman Diyetisyen Dilara Koçak, metabolizma hızını artırabilmeniz için şu önerilerde bulunuyor: “Vücudumuzun yaşamak için kullandığı enerji (kalori) miktarı olan metabolizma hızı, kişiler arasında oldukça değişkenlik gösterir. Bu da onların kilo alıp vermelerini etkiler. Bazı kadınlar günde 1.600 kaloriyle hızla kilo verirken, günde 800 kalori almalarına rağmen yavaş kilo veren insanlar da nadir olmakla birlikte vardır. Bu insanlar enerjiyi depolayarak ve kilo aldırarak daha idareli çalışan bir metabolizmaya sahiptirler. Eğer bu şekilde yavaş çalışan bir metabolizmanız varsa, egzersiz çok önemlidir.

Kas dokusundaki artış ve yağ dokusundaki azalışla birlikte metabolizma hızı artar ve yediklerinizi daha hızlı yakmaya başlarsınız. Üstelik düzenli egzersize bağlı olarak vücut enerjisi artar, yorgunluk hissi minimuma düşer.

Diyet yapıyorsanız, dirençli kilolarda moralinizi bozmayın
Eğer diyet yapıyorsanız ve bir belirli bir noktada kilo vermeniz duruyorsa hemen moralinizi bozmayın. Daha önce kilo alıp veridiyseniz bedeniniz önceki kilolarınıza sadakat gösterme eğiliminde olur. Uzun süre kaldığınız bir kilo, diyetin tam orta dönemine denk gelip kilo verme hızınızı oldukça yavaşlatabilir. Böyle bir durumda sabırlı olmak ve hareketi arttırarak negatif enerji dengesine yardımcı olmak en doğru yoldur. Kendinizi aç bırakmak kesinlikle çözüm değildir. Üstelik siz aç kaldıkça metabolik hızınız yavaşlar ve daha sonra kilo alma riski doğar. Bunun yerine öğün sıklığını arttırmak, diyetin karbonhidrat miktarını azaltıp yağsız proteini arttırmak denenebilir. Ancak, bunu yaparken de yeterli miktarda karbonhidrat almayı ihmal etmemelisiniz, çünkü beyin dokusu enerji için sadece karbonhidrat yani glikoz kullanır.

Tuzaklara dikkat!
Kilo vermek için çabalasanız da bazı şeyleri yanlış yapıyor olabilirsiniz. Uzman Diyetisyen Dilara Koçak, kilo aldıran tuzakları tanımanızı ve onlara dikkat etmenizi öneriyor. İşte size kilo aldıran o hain tuzaklar:

Light etiketli demek, istediğiniz kadar yiyebilirsiniz demek değil!
Diyet ürünler tehlikesiz göründükleri için aşırı tüketime oldukça müsait. İstenmeyen tablo bu gıdaların diyet etiketli olmasına rağmen hala kalorili olduklarını unutunca ortaya çıkıyor. Unutmayın ki, bir ürünün ambalajında light etiketi bulunması demek, istediğiniz kadar tüketebileceğiniz anlamına gelmiyor.

Salata soslarına dikkat
Kilo sorunumuzu düşünmeden bol bol yediğimiz salatalar da aslında dikkat etmez isek kilo almamıza sebep olabiliyorlar. Nasıl mı? Salatayı daha çekici kılmak için ilave edilen baştan çıkarıcı ve kalori yönünden zengin soslar yüzünden. Salata hazırlarken koyu yapraklı malzemelere ağırlık vermeniz ve salatayı soslar yerine peynir, avokado, kuru meyveler ve tahıllarla süslemeniz size iyi bir çözüm sunar. Öte yandan sağlıklı bir yağ olmasına rağmen zeytinyağının da her tatlı kaşığında 45 kalori bulunduğunu da unutmamak gerek.

Diziler kilo aldırıyor
Bir araştırmaya göre kadınların fazla kilolarının bir suçlusu da sevilen diziler. Bir kadın en sevdiği diziyi onuncu kez izlemeye bile karşı koyamıyor. Dizi izleme eylemini daha keyifli kılmak için ise elbette atıştırmalıkları yanı başından ayıramıyor. İşin en tehlikeli kısmı ise akşam yemeğini TV karşısında yemek. Çünkü bu yemek normalden çok daha fazla uzuyor. Mutlaka TV karşısında bir şeyler yemek istediğinizde ise yoğurt ve meyve gibi sağlıklı seçeneklere yönelmeniz yararınıza olacaktır.
Etiketler »
kalori,
Dilara Koç

günaydın montig ablaaaa
valla tartılmadan 1 ay nasıl durcaz ya en fazla 1 hafta durabilirim yani
ama hergün tartılmak gerçekten iy degil

günaydın montig ablaaaa
valla tartılmadan 1 ay nasıl durcaz ya en fazla 1 hafta durabilirim yani
ama hergün tartılmak gerçekten iy degil

Günaydın masummcum. Haklısın bende duramam bir ay tartılmadan, ama hiç değilse 1 hafta tartılmamak gerekiyor moral bozmamak için. En güzeli mezura ile ölçü almak ve dar bir giyisiyi ölçü olarak kullanmak ta çok sağlıklı bir yol bence..

montim çok sevindim demekki vucudunun buna ihtiyacı varmış. hem senin içinde mola olduplanınıda çok beğendim ,dilerim güzel sonuçlar alrsın

montim yazılar için teşekkürler,tartılma konusunda bende masummm gibi düşünüyorum . ama en sağlıklısı ölçülerdeki değişiklik olması bundan sonra buna daha dikkat edeceğim.
spor konusunda yazılanlarda çok güzel , sporsuz kilo verme hiç sağlıklı değil.
bende aebenciğimi merak ettim , arkadaş toplantıları ve günler mi var acaba :26:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…