Weight Watchers Beslenme Programı (Amerikan diyeti) Deneyimlerimiz

Şekercim muz 1 puan , soya sütün puanını bilmiyoru ama yagsız oldugu için 1,5 diyelim. cheddar peynirin gramını yazmamışsın, hesaplaqyamıyorum. Listeye bakıp, ne kadar kullandınsa yagsız kaşar puanı verebilirsin. 2 dilim kepeki ekmek, şayet kızartmadınsa 4 puan. yeşil zaytin puan. 2 yumurta 4 puan,şu ana kadar peynir hariç 12,5 olmuş puanın. Çorbaya içine kattıgın malsemeye göe puan veriyorsun. Sadece sebzeden yapılan çorbaysa 0 puan.sebzeler zaten sıfır puan. 1 meyve ve yeşillikli mevsim salatasını da ihmal etme, ama sanki biraz az olmuş puanın gibi geldi bana..

Son düzenleme:

canim cheddar yarim yagli ve 10 gram civari. soya sutune baktim 1 bardagi 2 puanmis yani 1-1.5 arasi almisim oradan evet.
bu aksam yemek yapmaktan vazgectim esimin fastfood'u geldi ben de weightwatchers kutu corbalarindan icmeye karar verdim 2 puan.
yanina haslanmis sebze ve yesil salata diyorum o halde, bir de yogurt yoksa puanlama tutmuyor.
gece de bir meyve yerim.
alisacagim umarim kisa zamanda yeni sisteme :)) bakiyorum simdi listeyi gozden geciriyorum. yarin da ilk is defter tutmaya basliyorum.

Canım aklıma taklıdı yemeğimi bırakıp geldim sana yazmaya:) Bu gün msn de konuştugumuz gibi yap sen derim. Bir diyetten diğerine geçiyorsun ben senin yerinde olsam bu akşam sevdiğim şeyleri yerdim. Neden dersen vücudun zaten alarmada. kilo bile verememişsin 1200 kalori ile . Lütfen şimdib iraz kendini ve metbolizmanı şımart, biraz kalorii yülemesi yap sevdiğn şeylerden ki metobolizma alarm durumunu bıraksın. Bu tür şaşırtmacalar cogu zaman kilo bile verdirir unutma.Yarın da yavaş yavaş geçiş yaparsın. Sana yarın bir link verecem (yeni sisteme göre ) o yüzden sadece yemek tariflerine bak, puanlamaları yaparsın zaten, eger onu da yeni sisteme göre verdilerse.. Şimdi ltf kendini şımart canım. Yarın not tutarsın yediklerini. Vücudundan önce ruhun bir doysun, gerisi kolay..Sevgiler canım

verdim 3bucuk kilo kadar, su an regl oldugum cin siskinlik olabilir ondan da durmus gibi olabilir. ama o sekilde gitsem eninde sonunda resmen duracakti zira kitlik psikolojisine girmeye de baslamistim. bugun 1 dilim kek yiyeyim bari 10 gundur tatlinin tadini unuttum yahu (tabi esim bitirmemisse, ki bu cok kucuk bir ihtimal) misafir geldi cikolatali pastalar kekler ben tadina dahi bakmadim icimde kalmisti
saka bir yana kendimi kasip mutsuz etmiyorum zaten corba sebze sevdigim seyler normalde de hemen hemen boyle besleniyorum merak etme yani iyiyim ben :) diyetten once biskuvi cikolata kola dondurma cok tuketirdim bir de ici peynirli hazir italyan usulu makarnalardan cok yerdik kilolar oradan geldi. onlari kesince zaten geriye hep sebzeler kaldi vejeteryan olunca zaten el mahkum seviyorum yani su anki ogunlerimi.. aci cektirmiyorum kendime o kadar da canim :))

Bunu duydugma sevindim canım:)

Afiyet olsun,ellerinize sağlık ..
Akşam yemek yapamadım..Bebeği uyandığından beri çok huysuz..Bugün bebişim uyuduktan sonra haftalık program yapacağım..Bu gerçekten incelik isteyen bir program..Bu arada tarifleriniz güzel,benim için çok iyi oluyor..Puanlamaya bile zorla bakabildim..Her şey için teşekkürler..

Gülfurencim özelden yanıt veremedim canım hangi siteyi sordun. İngilizce siteyi soruyorsan onemorepound ismi başa www sna com koyarsan ulaşırsın siteye. ama sende Türkiyedeysen yaramıyo bize canım. Ben nohutu, fasulyeyi haşladım deepfreze koydum. Yiyecegim zaman çıkarıp, ihtiyacım kadarını kullanırım. Ispanakları yıkayıp,dogryıp poşetledim, patlıcanı közledim poşetledim. Hepsi deepfrezede yani. Böyle yapmak büyük kolaylık. Sonra sogan, domtes sosu veya salça koyup hemen pişiriyorum. Zor degil puanlama aslında.ilk hafta zorlanırsın sadece. Genelde aynı şeyleri yiyoruz zaten. Ama bir defter tut derim.Ben ww.ye uygun yemekler buldukça koyarım sayfaya. Beni de takip edebilirsin mesela. Kolay gelsin canıım sevgiler..

merhabalar sayfamız oldukça kalabalıklaşmış, yeni gelen arkadaşlara hoşgeldiniz diyorum
bugün şehit haberleri ile yıkıldık hepimiz. bende bir asker eşi olarak bütün gün üzüntü içindeydim. milletimizin başı sağolsun menümü yazıp bugünkü paylaşımları okuyayım. herbir paylaşımdan öğreneceğim o kdar güzel bilgiler varki
MENÜM
SABAH . 1 dilim tb ekmeği, 4 adet zeytin , bol yeşillik , yeşil çay ( 4 puan )
ARA : 1 bardak süt, 1 elma ( 2 puan )
ÖĞLE : 80 g su içinde yağsız ton balığı, salata , 1 bardak ayran ( 4 puan )
ARA : 1 mandalina (0 )
AKŞAM : 60g tavuk sote, 3 kaşık z. yağlı pırasa, 1 dilim ekmek, 1 bardak yoğurt( 7 puan )
ARA : sade kahve
toplam : 17 puan

Merhaba arkadaşlar. Ben de uzun süre diğer diyet yöntemlerini inceleyip en nihayetinde weight watcher olmaya karar verdim ve bugün bu sisteme uygun beslenmeye başladım. Sistemin esnek oluşu çok hoşuma gitti böylece sıkılmadan uzun süre devam edilebilir. Ben geçen ay diyetisyene gittim ama verdiği listeyi çoğu zaman uygulayamadım.Hem hergün aynı şeyleri yemekten sıkıldım hem de diyet sabotajcısı bir eşim var onun gazına çok geldim.Yine de 2 kilo vermeyi başarmışım pazartesi ölçüldüm kilom 76,2 çıktı. Haftada 3 gün powerplate yapıyorum diğer günlerde de oğlumdan fırsat bulabilirsem evde spor yapmaya çalışıyorum. Bugün defter tutmaya başladım ve yediklerimle puanlarını deftere yazdım. Yalnız punalar konusunda kafam çok karıştı, internette bir sürü liste var ve puanlar farklı farklı özellikle yurtdışı sitelerdeki listeler bizimkinden oldukça farklı mesela orada bütün meyveler puanlı elma bile 2 puan ayrıca pişmiş soğan 0,5 puan vs. Montig sanırım bu konuda en çok araştıran, en çok emek veren sensin. Emeğine sağlık. Rica etsem bana da sendeki listeleri gönderebilir misin? Sana mail adresimi özelden göndereyim. Bu arada internetten weight watchers calculator diye bir program indirdim paketli yiyeceklerin puanlarını kalori, yağ ve lif miktarlarını girerek hesaplatabiliyoruz. Ben size bugün yediklerimi de yazayım bakalım puanlarda hata var mı? (Montig sen ekmeği 1 puandan hesaplamışsın ben paketli kepek ekmeklerden yiyorum dilimini 1,5 puan hesapladım acaba 1 mi yapmalıyım).

Günlük puanım 20

SABAH

1 yumurta- 2p
1 kibrit kutusu peynir- 2,5 p
3 zeytin- 1,5 p
1 dilim kepek ekmeği- 1,5 p
Maydanoz- 0 p
Yeşil çay- 0 p

ÖĞLE

Lahana çorbası - 0 p (lahana, soğan, biber, domates ve maydanozu suda haşlayıp blendırdan geçirdim tuz, karabiber, kimyon ekledim. Lahana çorbası diyeti yapmak için hazırlmaıştım ama o diyeti yapmaktan vazgeçtim)

AKŞAM

4 yemek kaşığı kabak yemeği- 1 p
1 parça haşlama et- 2,5 p
2 küçük haşlanmış patates- 2 p
1 kase yoğurt- 3 p
Çoban salata- 1,5 p
1 dilim kepek ekmeği- 1,5

Şu an papatya çayı içiyorum, yatarken de bir bardak yağsız süt içerim o da sanırım 1,5 puandı, belki arada 1 mandalina falan yerim böylece günü 19,5 puanla kapamış olurum. Şimdiye kadar 12 bardak su içtim 20 dakika da yürüyüş yapabildim. Yorumlarınızı bekliyorum.

Beslenmenin yanında pratikliği de sizden öğreneceğim..

Kendi adıma teşekkürler..Sizede bravo puanınızı tam tutturutorsunuz..

Canım haklısın, çok üzücü gerçekten. Bende subay kızıyım, yüregim yandı. Hırsımdan ağladım evde. Yani askere alsalar gidecem Ülkemzin başı sağolsun..
Günlük menün çok güzel canım:) Bir hatırlatma da yapayım sırası gelmişken. Patates yediğimizde ekmek yemiyoruz. Çünkü patates ekmek yerinegeçiyor. Sevgiler laceycim

Selam canım hoşgeldin aramıza. Mailini yolladım önce mesajları okudugum için. İşin aslı topiğe gelip listeyi alıp ortadan kaybolanlara kızıgımdan çeviri yapıp, düzenlediğim listeyi yollamadım sana. Çünkü bu işe gerçekten emek verdim ben.Haketmeyen almasın listeyi diyorum. Ayrıca lütfen TOPİĞİ 23.sayfadan itibaren puanlamaları es geçerek oku lütfn. Ben ww yi kullanarak farklı bir sistem oturttum.WW.yi kuranlar sagolsunlar. ŞİMDİ sana listeyi tekrar yolluyorum çünkü bu diyeti yapak istediğin belli canım. Bu günkü yazımı okuduysan eğer orada ekmegi kızartırsanız puan 1 e iner. demiştim 4 zeytin de 1 puan Sebze, meyvelerin listede olmayanları 0 puan. canım. Hııı o hesaplama caculatoru bize uymuyo caanım (Türkiyedeysen tabi) Malesef lif oranları yazmıyor ürünlerin üzerinde. Ayrıca bir de lif hesaplamaya kalkarsak, altından kalkılmaz bu işin. WW zaten tüm puanlamaları yapmış. Patatesin lifi başka elmanınki başka nasıl hesaplayacaz:) Sen yazdıklarımı, paylaştıklarımı okursan buna gerek kalmayacagını anlayacaksın zaten. Ben bu gün kalori,yag,karbonhidrat yapan bir makinada puan hesapladım 2 puan değeri olan süt 3 çıktı iyi mi. Onların hem sistemleri, hem ürünler farklı bize uymaz Bu arada ilk listeyi mail ederken gönder'e basmadıgımdan ilk liste gelmemiş zaten sana, eline ulaşan benim düzenlediğim dogru listedr.....Sevgiler

Son düzenleme:

Liste için teşekkürler. Ben bu sisteme başlamadan topiğin tamamını okudum ama biraz hızlı okumak zorunda kaldığım için gözden kaçan yerler olmuştur muhakkak. Puan hesaplayıcıyı ben çikolata falan yersem onların puanını hesaplamak için kullanmayı düşünüyorum. Onların üzerinde kalori ve yağ değerleri yazıyor bazısında lif de yazıyor, lif yazmayanların lifini 0 hesaplatıyorum. Bugün deneme yaptım evde crunch ve biskolata moods vardı. Crunch 3 puan, biskolata 5 puan çıktı. Ben hergün günlük yediklerimi yazmaya çalışacağım, bir de her pazartesi tartılıyorum ve ölçülerimi alıyorum onları da yazarım. İsterseniz hep beraber bir günü tartı günü ilan edelim. Bence bu sistemin başarılı olmasının bir nedeni de haftalık yapılan toplantılar. Biz de günlük yediklerimizi yazarak ve haftada bir kilo bildirimi yaparak o motivasyonu sağlayabiliriz.

NAsıl istersen tabi ama sana yolladıgım listede bunlar var ama olmayn ürünlerde denenebilir tabi ama hem herşeyde lif yok, hem de 0 hesapladıgın zamandoğru değer elde edemezsin diye düşünüyorum. Ayrıca dkkat edersen puanlardaki degerler light, yagız,yarım yağlı ve yaglı olarak değerlendiriliyor.Defter mutlak tutulmalı, ayrıca tartı dışında haftalık ölçüde alınmalı. Bu gün yazmıştım. Vücut bazen su tutuyor ve kilo fazla çıkabiliyor. Bende pazartesileri tartılıyorum o gün hepimizin tartıgünü. İyi geceler.

Kızlar ben bugün akşam hollandan gelen bisküilerin cazibesine dayanamayıp 2 tane yedim. 4 puan fazla yemiş oldum. Aklınızda olsun diye payaşıyorum bunu sizinle. Hiiiççç üzülmeye sıkılmaya gerek yok ww bunun için var zaten. Yarın 4 puan eksik beslenecegim. Dengeyi saglamak için de nişastasız sebze-salata yiyecegim bir ögün. Herkeze iyi geceler

Bende asker kızıyım..Ülkemizin başı sağ olsun..İnsanını yüreği dayanmıyor..Ailelerin feryatlarına ağlamamak mümkün mü?

Bende asker kızıyım..Ülkemizin başı sağ olsun..İnsanını yüreği dayanmıyor..Ailelerin feryatlarına ağlamamak mümkün mü?
Günaydın
Çok haklısın canım.Allah ailelerine sabır versin, bu kötü olaylar bir dah tekrarlanmasın inşallah..

günaydın montig ablam. günaydın kıslar ...
şahitlerimize ALLAHDAN rahmet diliyorum . artık bi son bulsun bu acılar ....

bu acılardan sonra diyetden bahsetmek ne kadar yavan geliyor insana dimi..
hayat devam ediyor diyorlarya işte .

...ablam dün listeleri inceledim tabi vakit buldugum kadar ... özelden gönderdiginden çok, 23. sayfada yazdıgın liste daha aydınlatıcı geldi bana . günlük aşına yiycekler (börek gibi) yazılmış o listede . aceba ona uymakda bi sakınca varmı ?? yanı bana gönderdigin listeyle o liste arasında ne fark var ?
bi soru daha . alınan yiycekler pro .karb. yag lif olarak . dengeli ya ablam ..fakat bunu her ögünde dengelimi almak lazım yoksa gün boyu dengede tutmak yeterlimi?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…