Laceycim bravo vallahi, sen bu işi oturttun canım. Liste 4/4 lük.(puanın eksik değilmi?).Sevgiler
teşekkür ederimmonticiğimbugün eksiltmeyi denedim ,yarın yeniden 18-19 civarı alacağım,
monticiğim 1200cal 20 puanamı mı denk geliyor , çünkü 5 li rakamlara kadar 1200cal yapmak istiyorum.
Şekercim sana bir mail yazdım ya bunun için. Hangi hafta, kaç puan eksilteceğini .Kaybettiysen yollarım yeniden. Ayrıca puanı birden 16 yapma, hem metebolizman yavaşlar hem de doymazın. sen 20 idin sanıyorum 18 e çek en fazla derim. Benimde 18 ama gramajı tam ayarlayamam diye 16- 16,5 yapıyorum.Daha azı olmaz..(şu anda senle ben 1150-1250) civarı kalori alıyoruz, ayrıca biz kalori değil puan hesabı yapıyoruz, kafan karışabilir canım, girme kalori işene derim) Ayrıca dün yazştıgım arkadaşta ww.ci ama kalori hesabı yapyordu. Özelden yazıştık, şu anda o da tekrar ww. ye döndü. (adamlar oturmuş bizim yerimize kalorileri bir güzel puanlamışlar daha ne olsun) Ayrıca Bizimkisi kalori hesabı değil canım unutma. Çok istiyorsan sana besinlerin kalori vs daglımın gösteren bir çizelede yollarım.. (Bu arada dr bir arkadaşımında yardımıya (haftalık/günlük) bir liste oluşturuyorum.Yani hangi yiyecek grubundan günde/haftada ne kadar yenmeli gibi. İstersen özeden sana da yollarım. Sevgiler canım
Ben akşam 18.00 den sonra yememeye çalışıyorum...Sizin yazdıklarınızı okumaya başladım..Nerden nasıl başlayacağım kafam çok karışık..Baştan okumaya başladım..montig sen baya bilgi sahibi olmuşsun..Bana da yardımcı olmanı istiyorum tabiki senin içinde uygunsa..
Gerçekten sizi tebrik ediyorum..Bu kadar araştırma yapmışsınız ve en küçük ayrıntıları bile araştırmışsınız..
Baştan sona kadar okudum ve yaptığım yanlışların da farkına vardım..Benim 6 ay 3 haftalık bir bebişim var ve emziriyorum..Benim kafam karmakarışıktı.Tam bie diyet listesine uyamıyorum..Uykum çok düzensiz..Bebeğimle düzenimiz daha oturmadı..Diyetisyenlerin yönlendirmelerine bakarak sık beslenmeye çalıştım,diğer bir diyetisyenin anlattıklarından sonra 3 öğün beslenmeye çalıştım yani kısaca karman çorman oldum.Kalori hesabıda yaptım,bir site buldum..Boyunu kilonu hesaplayarak kaç kalori alman gerektiğini söylüyor..Egzersizlerini de yazabiliyorsun..İstersen yemek,istersen tariften kalori hesabı yapabiliyorsun..Bu da beni tatmin etmedi..En son akşm 18.00 den sonra yemeyerek kilo vermeye başladım..Bir ayda iki kilo verdim fakat bunda da beni rahatsız eden meyva yemeye zamanım kalmıyor..Çünkü sabah büyük oğlumu okula göndermeden önce bir dilim ekmek bir dilim peynir yiyorum ve ben uyuyorum..Öğlen eşimde uyanıyor ve kahvaltı yapıyoruz..Akşam normal yemek yiyoruz..Ama benim meyva yemeye vaktim kalmıyor..Bazen süt bile içemiyorum..Oğlumuda emzirdiğim için bu beni rahatsız ediyor..Ek gıdaya geçtiğim için benden alamadığını verdiğim meyvalardan aldığı için biraz rahatlıyordum..
Sizin açmış olduğunuz topikten sonra aradığımı bulduğumu düşünüyorum..Birde şunu merak ediyorumm.Ben emzirdiğim için almam gereken puan değişecek mi? Yoksa sizlerin hesapladığınız gibi mi hesaplanacak?
Yaşım 36,boyum 1.58,kilom 65.8..Düzenli olmasa haftada bazen 1,bazen 2 ,bazen 3 kere cardio yapıyorum..Ağırlıklarla çalışıyorum yada leslie ile yürüyorum..Hiç bir şey yapamazsam olduğum yerde tempolu yürüyorum..Bebişim şu sıralar çok mız mız spor yapmama izin vermiyor..
Çok emek vermişsiniz ama bende aranıza katılmak istiyorum..Mail adresimi özelinize gönderiyorum..
monticiğim özelden gönderirsen sevinirim özellikle günde / haftada hangi yiyecek grubundan ne kadar yemem gerktiği ile ilgili olanını böylece menülerimi daha rahat yapabilrim. notlarımı kontrol ettim canım ,göndermişsin eksiltmeleri ben de karışıklık oldu :26::26:
Merhaba gülfurencim, aramıza hoşgeldin. Bebişini güle güle büyüt canım. Benim 23 sayfadan başlayıp 30 sayfaya kadar yazdıklarımı ve dün verdiğim bilgileri iyice okuduysan (puanlamalar hariç) w.w. yi anlamışsın demektir. Ne demek 18. den sonra yememek, hele ki meyveyi? Dün paylaştıgım yazıda saat 24 gibi uyuyanlrın yemeklerini 20.00 gibi yiyecekleri, saat 22.00 gibi ise meyve yiyecekeri yazıyordu:) Sen birde emziren annesin,gıdandan asla kesemezsin canım .Sana mail ile yeni listeyi yolluyrum,inmek istediğin kiloyu da yazarsan hangi haftada kaç puan ekilteceği de hesaplar yollarım Şu an alman gereken günlük 19 puan (ben emziren anneler daha fazla alıyor diye anımsıyorum araştırmalarımdan ama,elimdeki lstelerde yok böyle birşey.sanırım yeni sistemde uygulamışlardı ama bu sistem tutulmadı malesef. Ben günlük aktivite hesabını az oturuyorum genelde ayaktayim ..... 2 puan' olarak hesapladım. Şayet daha fazla hareket ediyorsan listeye bakarak puanın arttırabilirsin. Günlük yiyeceklerde kalori, yag,protein ve lif oranlarına dikkat etmen öneml sanım unutma. Takıldıgın veya sormak istediğin bir şey olursa, çekinme sor canım, seve seve yardımc olurum. Sevgiler
monticiğim özelden gönderirsen sevinirim özellikle günde / haftada hangi yiyecek grubundan ne kadar yemem gerktiği ile ilgili olanını böylece menülerimi daha rahat yapabilrim. notlarımı kontrol ettim canım ,göndermişsin eksiltmeleri ben de karışıklık oldu :26::26:
Mesela patlican yemegi yaptiginda, yemege koydugun salcadan yagdan et`den yemegin puanini hesaplayabilirsin.
Hatta ben patlican yemegini hep yaparim tarifini yazim (Weight Watchers üsulu patlican yemegi):
Simdi hindi etini (veya tavuk eti)aldim kücük kücük dogradim bir tencerede hasladim. Sonra 1 kasik sivi yag ve sogan ekledim, ardindanda baharat (pul biber, tuz...)
Bu imam bayildinin ici.
Sonra patlicanlari firinda pisirdim (yagsiz!katkisiz!)
Kücük bir kaba 1 kasik salca ve su ekledim onu karistirim.
Firindan patlicani cikarip icine hazirlamis oldugum eti yerlestirdim, ve sonunda üstüne suylu salcayi döktüm.
Ve yemek hazir :) Istediginiz kadar yersiniz, 6 puan tutar sadece ve tamamen doyarsiniz :)
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Not: hatta üzerine biraz kaşar koyup tekrar fırında kaşar eriyinceye kadar tutarsınız, daha nefis olur (Kaşarın puanını eklemeyi unutmayın:) Montig
Bu gün yine baya araştırma yapmışsınız..Simitin puanını listede bulamadım ama diğer puanlamalara baktım 6 puan deniliyor..montig 6 puandan mı hesaplayayım?
Bu tarifi bu akşam yapıyorum..Bende akşama puanı düşük ne yapabilirim diye düşünüyordum..Simit baya bir puanı aldı..Emeğinize sağlık..
Bu günkü listem sabah
2 dilim kızarmış ekmek 2
1 çay kaşıgı bal 0
1 bardak y.yaglı süt 2
4 ad. siyah zeytin 1
Öglen
2 dilim ızarmış ekmek 2
4 ad. tavuk koktyl sosis 2,5
1 salatalık 3 çeri domates 0
Akşam
Nohut yemegi (2,5)ç.bardagı 5
Patıcan salata 0