Weight Watchers Beslenme Programı (Amerikan diyeti) Deneyimlerimiz

Laceycim bravo vallahi, sen bu işi oturttun canım. Liste 4/4 lük.(puanın eksik değilmi?).Sevgiler

teşekkür ederimmonticiğim bugün eksiltmeyi denedim ,yarın yeniden 18-19 civarı alacağım,
monticiğim 1200cal 20 puanamı mı denk geliyor , çünkü 5 li rakamlara kadar 1200cal yapmak istiyorum.

teşekkür ederimmonticiğim bugün eksiltmeyi denedim ,yarın yeniden 18-19 civarı alacağım,
monticiğim 1200cal 20 puanamı mı denk geliyor , çünkü 5 li rakamlara kadar 1200cal yapmak istiyorum.

Şekercim sana bir mail yazdım ya bunun için. Hangi hafta, kaç puan eksilteceğini .Kaybettiysen yollarım yeniden. Ayrıca puanı birden 16 yapma, hem metebolizman yavaşlar hem de doymazın. sen 20 idin sanıyorum 18 e çek en fazla derim. Benimde 18 ama gramajı tam ayarlayamam diye 16- 16,5 yapıyorum.Daha azı olmaz..(şu anda senle ben 1150-1250) civarı kalori alıyoruz, ayrıca biz kalori değil puan hesabı yapıyoruz, kafan karışabilir canım, girme kalori işene derim) Ayrıca dün yazştıgım arkadaşta ww.ci ama kalori hesabı yapyordu. Özelden yazıştık, şu anda o da tekrar ww. ye döndü. (adamlar oturmuş bizim yerimize kalorileri bir güzel puanlamışlar daha ne olsun) Ayrıca Bizimkisi kalori hesabı değil canım unutma. Çok istiyorsan sana besinlerin kalori vs daglımın gösteren bir çizelede yollarım.. (Bu arada dr bir arkadaşımında yardımıya (haftalık/günlük) bir liste oluşturuyorum.Yani hangi yiyecek grubundan günde/haftada ne kadar yenmeli gibi. İstersen özeden sana da yollarım. Sevgiler canım

Son düzenleme:
Ben akşam 18.00 den sonra yememeye çalışıyorum...Sizin yazdıklarınızı okumaya başladım..Nerden nasıl başlayacağım kafam çok karışık..Baştan okumaya başladım..montig sen baya bilgi sahibi olmuşsun..Bana da yardımcı olmanı istiyorum tabiki senin içinde uygunsa..

monticiğim özelden gönderirsen sevinirim özellikle günde / haftada hangi yiyecek grubundan ne kadar yemem gerktiği ile ilgili olanını böylece menülerimi daha rahat yapabilrim. notlarımı kontrol ettim canım ,göndermişsin eksiltmeleri ben de karışıklık oldu :26::26:

Gerçekten sizi tebrik ediyorum..Bu kadar araştırma yapmışsınız ve en küçük ayrıntıları bile araştırmışsınız..
Baştan sona kadar okudum ve yaptığım yanlışların da farkına vardım..Benim 6 ay 3 haftalık bir bebişim var ve emziriyorum..Benim kafam karmakarışıktı.Tam bie diyet listesine uyamıyorum..Uykum çok düzensiz..Bebeğimle düzenimiz daha oturmadı..Diyetisyenlerin yönlendirmelerine bakarak sık beslenmeye çalıştım,diğer bir diyetisyenin anlattıklarından sonra 3 öğün beslenmeye çalıştım yani kısaca karman çorman oldum.Kalori hesabıda yaptım,bir site buldum..Boyunu kilonu hesaplayarak kaç kalori alman gerektiğini söylüyor..Egzersizlerini de yazabiliyorsun..İstersen yemek,istersen tariften kalori hesabı yapabiliyorsun..Bu da beni tatmin etmedi..En son akşm 18.00 den sonra yemeyerek kilo vermeye başladım..Bir ayda iki kilo verdim fakat bunda da beni rahatsız eden meyva yemeye zamanım kalmıyor..Çünkü sabah büyük oğlumu okula göndermeden önce bir dilim ekmek bir dilim peynir yiyorum ve ben uyuyorum..Öğlen eşimde uyanıyor ve kahvaltı yapıyoruz..Akşam normal yemek yiyoruz..Ama benim meyva yemeye vaktim kalmıyor..Bazen süt bile içemiyorum..Oğlumuda emzirdiğim için bu beni rahatsız ediyor..Ek gıdaya geçtiğim için benden alamadığını verdiğim meyvalardan aldığı için biraz rahatlıyordum..

Sizin açmış olduğunuz topikten sonra aradığımı bulduğumu düşünüyorum..Birde şunu merak ediyorumm.Ben emzirdiğim için almam gereken puan değişecek mi? Yoksa sizlerin hesapladığınız gibi mi hesaplanacak?

Yaşım 36,boyum 1.58,kilom 65.8..Düzenli olmasa haftada bazen 1,bazen 2 ,bazen 3 kere cardio yapıyorum..Ağırlıklarla çalışıyorum yada leslie ile yürüyorum..Hiç bir şey yapamazsam olduğum yerde tempolu yürüyorum..Bebişim şu sıralar çok mız mız spor yapmama izin vermiyor..

Çok emek vermişsiniz ama bende aranıza katılmak istiyorum..Mail adresimi özelinize gönderiyorum..

Merhaba gülfurencim, aramıza hoşgeldin. Bebişini güle güle büyüt canım. Benim 23 sayfadan başlayıp 30 sayfaya kadar yazdıklarımı ve dün verdiğim bilgileri iyice okuduysan (puanlamalar hariç) w.w. yi anlamışsın demektir. Ne demek 18. den sonra yememek, hele ki meyveyi? Dün paylaştıgım yazıda saat 24 gibi uyuyanlrın yemeklerini 20.00 gibi yiyecekleri, saat 22.00 gibi ise meyve yiyecekeri yazıyordu:) Sen birde emziren annesin,gıdandan asla kesemezsin canım .Sana mail ile yeni listeyi yolluyrum,inmek istediğin kiloyu da yazarsan hangi haftada kaç puan ekilteceği de hesaplar yollarım Şu an alman gereken günlük 19 puan (ben emziren anneler daha fazla alıyor diye anımsıyorum araştırmalarımdan ama,elimdeki lstelerde yok böyle birşey.sanırım yeni sistemde uygulamışlardı ama bu sistem tutulmadı malesef. Ben günlük aktivite hesabını az oturuyorum genelde ayaktayim ..... 2 puan' olarak hesapladım. Şayet daha fazla hareket ediyorsan listeye bakarak puanın arttırabilirsin. Günlük yiyeceklerde kalori, yag,protein ve lif oranlarına dikkat etmen öneml sanım unutma. Takıldıgın veya sormak istediğin bir şey olursa, çekinme sor canım, seve seve yardımc olurum. Sevgiler

Son düzenleme:

Günadın laceycim, liste oluşur oluşmaz yollayacam. Hıı arasıra canının istediği yiyeceklereden sadece tatlı, pro veya karbonla beslenebilirsin (puanların dahilinde) metobolizmayı yavaşlatmamak ve diyetten sıkılmamak için, ama haftada 1 falan fazlsını yapma canım. Böyle günlerde kilonu bol yeşillik, yeşil sebze ve 2 meyve ile koruyabilirsin. sevgiler canım

Kızlar günaydın
Terazide bazen vücudun su tutmasından v.s.dolayı, kiloda artma veya sabit kalma gözükebiliyor (motivasyoun düşmemesi için, haftada 1 tartılmak gerekiyor der uzmanlar) Bu yüzden ben gögüs, mide, bel, göbek, basen, kalça, baldır ölçülerimi her hafta tartıyla birlikte kaydediyorum defterime. En saglıklı kilo kaybı göstergesi bu, size de tavsiye ederi. Size tavsiyem,ölçülerinizi mezura ile alıp,(haftada bir) bir deftere yazmanızdır. günlük yediklerizi de düzeni yazın derim. Kendimizi takip etme açısından en sağlıklı yol bu. :112:

Normalde çoğu kişi yazın verdiği kiloları kışın ne yazıkki alır.Uzun kış gecelerinde hele birde sevdiğiniz diziler yada programlar oynarken tv de atıştırmak çoğu kişinin yaptığı birşeydir.Sizlere kışın kilo almamanız adına bazı tavsiyelerim olacak hanımlar bakalım

Kışın kilo vermek oldukça zor hatta bırakın vermeyi insanlar almamak için çok çaba sarfediyor. International Hospital Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Dilem İrkin, kışın kilo almanın nedenlerini şöyle açıkladı:

Kışın çevre ısısı düştüğü için vücudumuz standart sıcaklığını korumak istiyor. Ancak vücudumuz bunu isterken metabolizma hızı yükseliyor ve enerji açığı artıyor. Enerji açığını giderebilmek için de daha fazla enerji verecek karbonhidrat ve yağ gruplarını istemeye başlıyor. Bunlar da daha çok kilo alımına neden oluyor.

NE YAPALIM DA KİLO ALMAYALIM?
Dilem İrkin, kış aylarında hem vücut direncimizi güçlendirecek, hem de kilo almanızı engelleyecek önerileride bulunuyor.

Bağışıklık sisteminin zenginleşmesi için A, C, E vitamini, selenyum, magnezyum, çinko alınmalıdır.

A vitamini yumurtanın sarısı, ciğer, yeşil yapraklı sebzelerde bulunuyor. Turunçgiller, mandalina, portakal, greyfurt gibi, yeşil yapraklı sebzeler C vitamini içeriyor.

C vitamini tüketirken meyve suyunu sıkıp, bir saat sürahide bekletirseniz faydası kalmaz. Aynı şekilde yemek yaparken sebzeyi saatlerce yıkıyor, birçok parçaya bölüp, ağzı açık pişiriyorsanız yine vitamin kaybı olur.

E vitamini kuru baklagil, yağ, fındık, fıstık gibi besinlerde bulunur. E vitamini kalbi korur, antioksidan etkisiyle gıdaların bıraktığı serbest radikaller dediğimiz bize zarar veren bileşenlerin vücuttan atılmasına yardımcı olur.
Selenyumun kaynağı ise deniz ürünleridir. Hayvansal gıdalarda da bol bulunur.

Kış aylarında D vitaminin en zengin kaynağı olan güneş ışınlarından mahrum kalıyoruz. Bu sebeple güneşli günlerde biraz dışarı çıkmak, yürüyüş yapmak gerekir.

Besin olarak balık oldukça yararlıdır. Zengin bir Omega-3 kaynağıdır. Haftada iki defa balık tüketmek iyidir. Ancak balık kızartma olarak değil, ızgarada yağ ekleyerek tüketilmelidir.

Çinko büyüme, gelişme, doku onarımında ve bağışıklık sistemi üzerinde önemli bir mineraldir. Çinko süt ürünleri, et ürünleri, hayvansal gıdalar ve bitkisel gıdalarda bulunur. Hayvansal gıda olanı ise daha zengindir.

Magnezyum kasların gevşemesi için gereklidir. Bununla birlikte bağışıklık sistemimiz için de gereklidir. Tam buğdaydan yapılmış makarna ve ekmek bu açıdan önemlidir. Çünkü tam buğday ayrıştırılmamıştır ve magnezyum için destekçidir.
ntvnsbnc

Çok teşekkür ediyorum..Bende 19 puan hesaplamıştım..Ben 54 kilo olmak istiyorum..Yardımın için teşekkürler..Bu gün tartılıp kilomu ve yemek listemi de yazacağım..

Laceycim mesajı buraya yazıyorum ki, diğer arkadaşların da bilgisi olsun. Listeyi inceleyen dr arkadaşım beğendi ve dağılımı (sağlıklı olanı, illa da şart değil.) Bazı günler esneklik getirilebilir dedi.3 -4 puanlk istediğini ye seçeneklerinde ise, özellikler kb.lerde pro ve sebze meyve, süt yogurda ağırlık vermemizi istedi gün içinde. Mesela 2 tabak doyana kadar makarna, patates vs yediğimizde diger puanları süt,peynir,yogurt (sınırlı et) ve sebze-meyve ile dengelemek gibi.Bunun dışındaki dengelemeyi biz biliyoruz zaten. Yanlız bir tavsiye de
ekmek yönünden geldi. Hem tok tutması, hem de metobolizmanın iyi çalışması için sabah,öğle ve akşam yemeklerinde esmer emek (kepekli, çavdar tam buğday ekmeği 1 er dilim yememizi. Ekmekleri bazen kepekli,bazen çavar, bazen de tam buğday olarak tüketin dedi.Sebebi ise hepsinin besin değerlerinin farklı olması ve vücuda gerekli vitamin, amino asit vs. içerdiği içn. Beyaz ekmegi önermiyor.)Şayet sabah doymaz isek ekmeği 2 ye çıkarabilirmişiz. Biliyorsunuz esmek ekmekler kızarmış veya etimek, peksimet türünde yiyince 1 puan yapıyor, yani sorun çıkarmaz.
Bunun dışında sabah ögünlerimiz zaten belli)
1- Öglen: 3 köfte kadar et/tavuk veya balık (kırmızı et en fazla haftada 2 olacak) veya 6-7 yemek kaşığı kurubaklagil yemegi ( haftada 2 kez) Dengelemek içim yagsız mevsim salata.Puan göre yogurt önerilir)
2- Akşam Her gün bir sebze yemegi kabak, patlıcan,taze fasülye vs. (duruma göre öğlen akşam yer değiştirebilir)
1 su bardagı süt veya 50 gr. yogurtla yapılmış ayran veya cacık, mevsim salata ve 2 meyve veya (12 fındık veya 4 ceviz)

Bunlar sadece öneri, zayıflamanın saglıklı yolu. Herkes seçiminde özgürdür....Sevgiler canım

Weight watchers diyeti olarak ta bilinen ve zayıflamak isteyen kişilere herhangi bir diyet kısıtlamasına girilmeksinin herşeyin yemesinin serbest olduğu bu hızlı zayıflama diyetinde, her bir besinin içerdiği kalori oranına ve kilo aldırma riskine göre 1 ile 10 arasında değişen rakamlarla puanlamalar yapılmaktadır. Günlük 16 puan barajını geçmedikçe kişiler her türlü yiyecekten dilediğince yiyebilmektedir. Şayet bir zayıflama programı düşünüyorsanız, Puan sistemi diyeti veya puanlama yoluyla diyet adı verilen momentum diyetini muhakkak denemelisiniz. Momentum diyeti Amerikada o derece popüler hale gelmiştir ki büyük weight watchrs toplulukları kurulmakta ve kişiler bu zayıflama seanslarına ücretli olarak katılmaktadır. Bu sayede hem sosyalleşme olanağı bulmakta hem de zayıflama diyeti esnasında kendisini yalnız hissederek de moralize olmasının önnüne geçmektedir.

En son yenilenen weight watchers momentum diyeti programlarında sizlere diyet uzmanları tarafından nasıl açlıkla başedeceğiniz, nefsinizle mücadele, doygunluk hissinizi artırmanın ve güçlendirmenin yolları, gibi değişik konularda zayıflamayı teşvik edici öğütler verilmektedir.

Momentum diyet programı, Weight Watchers puanlama sistemini kullanmaktadır. Momentum diyetinde dikkat edilecek husus, fiberli lifli meyve ve sebzelerin tüketiminin teşvik edilmesidir. Çünkü lifli yiyeceklerde negatif kalori etkisi denilen, ve sindirim esnasında vücuda daha fazla enerji harcatıcı bir rol oynanmaktadır. Momentum diyetinde karbonhidratlar, proteinler ve doymuş yağlar, bitkisel margarinler gibi kilo aldırıcı şişmanlatıcı yiyecekler nispeten daha az tüketlimeye çalışılmalıdır. Ülkemizde yeni yeni yagın olmaya başlayan momentum diyeti, puanlama ile zayıflama diyeti adlarıyla bilinen bu diyet, Sibel Can’ın çok zayıflaması neticesinde basında ve medyada popüler bir konu halini almıştır. Sibel can, 2 ay gibi kısa bir süre içerisinde 20 kiloya yakın bir zayıflama başarısı göstererek bu diyeti sansasyonel bir biçimde medyaya tanıtmıştır.

Momentum diyetinin faydaları ve avantajları

——————————————————————————–

Sağlıklı bir besin grubu olan fiberli lifli yiyeceklerin tüketimini teşvik eder.
Momentum puanlama diyeti, en başarılı diyet programları arasındadır.
Yemek yemenin duygusal tatmin yönünü de hesaba katarak diyet uygulayıcılarının doygunluk hissini yaşamalarını önemser.
Momentum diyet süreci ABD’de toplantılar veya internet yoluyla başka insanlarla tanışma ve sosyalleşme olanağı da tanımaktadır.
Doğru ve ispatlanmış, tutarlı bir puanlama sisteminin uygulanmasını hedef alır.
Uzun zamanlı ve kalıcı zayıflama sağlanmasına çalışır.
Kişilerin ihtiyaçlarına göre diyet listesi değiştirilebilir
Dünyadaki bir çok esnek ve popüler diyet programının çekirdeği niteliğindedir.
Vejeteryan diyeti de denilebilir.
Egzersiz ve spor yapmayı teşvik eder.
Erkekler için de kullanışlı ve faydalı bir diyet türüdür.

Momentum diyetinin zararları ve dezavantajları

——————————————————————————–

Her diyette olduğu gibi bırakılması neticesinde kilo alınma riski vardır.
Paun sisteminde puanları hesaplamak bazen zaman kaybına neden olabilir.

Momentum diyeti, puanlama sistemiyle diyet ve zayıflamanın beslenme açısından özellikleri

Momentum (weight watchers) puanlama ve diyet sistemini kullanarak tok karınla ve doygunluk hissi yaşayarak kilo vermenin ve zayıflamanın ne demek olduğunu anlayabilirsiniz. Momentum diyetinde hindi eti, sebzeli tavuk eti, doğal baharatlar, karnıbahar kızartması gibi yiyecekler yoğun olarak kullanılır. Momentum diyet programında ana yemekler ve ara öğünler daima düşük yağ içerirler. Ancak karbonhidrt protein ve yağ alımında vücudun ihtiyaçlarını karşılamaktan da geri kalmaz. Bu saydığım besin grupları, tok kalarak zayıflamak için gerekli olan yiyeceklerdir.

Momentum diyetinde egzersiz programlarının önemi

Egzersiz ve spor hareketleri, momentum diyetinin ayrılmaz bir parçasıdır. Fazladan kalori harcamak ve sağlıklı bir yaşam sürebilmek için egzersiz hareketleri, pilates veya bir spor ile uğraşan kişiler, hızlı zayıflama ve çabuk zayıflama sürecini yaşarlar. Egzersiz ve diyet sadece kilo vererek zayıflamak için değil, uzun ve sağlıklı bir yaşam için de gerekli şeylerdir.

Sonuç olarak:

Momentum diyet programı, düşük kalorili ve yağlı besinlerle beslenerek ve doygunluk sağlanmasını dikkate alarak hazıranan bir diyet türüdür. Momentum puanlama sisteminde puanlamalar sadece yiyceklere değil, diyet uygulayıcısının yaşı, cinsiyeti, yaşam tarzı, gibi hususlarda da yer almaktadır. İleriki yazılarımda sizlere örnek bir momentum diyeti puanlama tablosu sunacağım.

Saglıklı şekide kilo verip bunu devam ettirmek için daha ne bekliyoruz? Puan hesaplaması 1 hafta zor gelir, sonra alışılır. Kilo vermek, ve ömür boyu bu kiloyu korumaya değmez mi? Üstelik sevdiğin her şeyi yiyerek...Montig

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ALINTIDIR..
unutmayin her on kiloda puaniniz düsüyor!........

isterseniz bu puanlardan günlük 2 yada 4 puana kadar kisabilirsiniz ama haftada bir gün tartildiginiz gibi onuda o hafta icinde istediginiz bir günde muhakkak kullanacaksiniz.

mesela ben hep persembeleri tartiliyorum,haftasonu da puan biriktirdiysem
davette yada disarda canimin istedigi seyleri rahatca yiyebiliyorum.

birde en önemli sart defter tutmak,cünkü bir zeytinin bile siyahsa 0,5 puani var,yesil zeytin 5 tane 1 puan kücük tabii.
yani amac kontrol.
tabi baska mecburiyetler var.mesela,günde 2 lt. su icmek,en az 2 avuc meyva ve sebze yemek,calsiyumlu gida(süt,peynir,yumurta,yogurt vs.)azicik hareket(merdiven cikmak,alisverise gitmek,yürüyüs,bahce isi vs.),basaracaginiza inanmak ve moralli olmak.tabii her gün bunlar yapildimi diye deftere not etmek gerekli.Cünkü ne eksik ne fazla yaptiginizi ancak ordan kontrol edebilirsiniz.inanin cok sasiracaksiniz.ilk haftadan sonra cok kolay ve eglenceli unutmayin bu DIYET DEGIL YASAM SEKLINI DÜZELTMEK:buna her zaman basliyabilirsiniz hic yasak yok her yeni gün bir baslangictir unutmayin.
Ben 28 kilo verdim 3,5 kilom kaldi inanin hic sarkma birsey olmadi genclesip tazeleniyor insan.size tek tek bütün gidalarin puanlarini yazacagim.kendiniz bunlari kombinasyon yapip harika yemekler yapabilirsiniz.hele haftalik alisveris ve yemek listesi yapip dolaba koyarsaniz süper olur.ben buna basladigimdan beri alisverislerimde daha az para harciyorum ve her gün ne pisirecegim diye düsünmüyorum.
Sakin vazgecmeyin inanin cok kolay hepinizin basarabileceginden eminim
herkese basarilar.

Mesela patlican yemegi yaptiginda, yemege koydugun salcadan yagdan et`den yemegin puanini hesaplayabilirsin.
Hatta ben patlican yemegini hep yaparim tarifini yazim (Weight Watchers üsulu patlican yemegi):

Simdi hindi etini (veya tavuk eti)aldim kücük kücük dogradim bir tencerede hasladim. Sonra 1 kasik sivi yag ve sogan ekledim, ardindanda baharat (pul biber, tuz...)
Bu imam bayildinin ici.
Sonra patlicanlari firinda pisirdim (yagsiz!katkisiz!)
Kücük bir kaba 1 kasik salca ve su ekledim onu karistirim.
Firindan patlicani cikarip icine hazirlamis oldugum eti yerlestirdim, ve sonunda üstüne suylu salcayi döktüm.
Ve yemek hazir :) Istediginiz kadar yersiniz, 6 puan tutar sadece ve tamamen doyarsiniz :)

Bu gün yine baya araştırma yapmışsınız..Simitin puanını listede bulamadım ama diğer puanlamalara baktım 6 puan deniliyor..montig 6 puandan mı hesaplayayım?

Mesela patlican yemegi yaptiginda, yemege koydugun salcadan yagdan et`den yemegin puanini hesaplayabilirsin.
Hatta ben patlican yemegini hep yaparim tarifini yazim (Weight Watchers üsulu patlican yemegi):

Simdi hindi etini (veya tavuk eti)aldim kücük kücük dogradim bir tencerede hasladim. Sonra 1 kasik sivi yag ve sogan ekledim, ardindanda baharat (pul biber, tuz...)
Bu imam bayildinin ici.
Sonra patlicanlari firinda pisirdim (yagsiz!katkisiz!)
Kücük bir kaba 1 kasik salca ve su ekledim onu karistirim.
Firindan patlicani cikarip icine hazirlamis oldugum eti yerlestirdim, ve sonunda üstüne suylu salcayi döktüm.
Ve yemek hazir :) Istediginiz kadar yersiniz, 6 puan tutar sadece ve tamamen doyarsiniz :)
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Not: hatta üzerine biraz kaşar koyup tekrar fırında kaşar eriyinceye kadar tutarsınız, daha nefis olur (Kaşarın puanını eklemeyi unutmayın:) Montig

Bu tarifi bu akşam yapıyorum..Bende akşama puanı düşük ne yapabilirim diye düşünüyordum..Simit baya bir puanı aldı..Emeğinize sağlık..

Bu gün yine baya araştırma yapmışsınız..Simitin puanını listede bulamadım ama diğer puanlamalara baktım 6 puan deniliyor..montig 6 puandan mı hesaplayayım?

Gülfurencim simtin puanından emin değilim. Sanki biryerlerde Almanyada 3 ama siz Türkiyede 4 puan yapın gibi bişi hatırlıyorum. Bakar bulursam yazarım ama ekmekle karşılaştırıldıgında 4 az- 6 fazla ..Bana kalırsa 5 puan uygundur. Yinede bulursam yazarım, listelerden düzeltirsiniz.
Bu tarifi bu akşam yapıyorum..Bende akşama puanı düşük ne yapabilirim diye düşünüyordum..Simit baya bir puanı aldı..Emeğinize sağlık..

Afiyet olsun canım.
Bak bir tarif daha vereyim, bunu da tüm kurubaklagillere uygulayabilirsiniz. Ben akşama yapacam..
2 veya 3 çay bardagı nohut (Önceden haşadım deepfreze de. Porsiyonlar az olunca böylesi kolay oluyor.
1 orta boy sogan
1 kaşık yag (arzuya göre) hepsini yagsız çiğden de koyabilirsiniz.
2 - 3 kaşık domates sosu veya salça (ben domatesleri blendırdan geçirp, biraz tulza kaynattım. Suyunu çekince kavanozlara
doldurdumm.)
Ateşe koyup 10 dakika kaynatıyorum.(Dün mercimek yaptım içine 1 havuç koydum, çok leziz oldu)

Son düzenleme:
Bu günkü listem sabah
2 dilim kızarmış ekmek 2
1 çay kaşıgı bal 0
1 bardak y.yaglı süt 2
4 ad. siyah zeytin 1
Öglen
2 dilim ızarmış ekmek 2
4 ad. tavuk koktyl sosis 2,5
1 salatalık 3 çeri domates 0
Akşam
Nohut yemegi (2,5)ç.bardagı 5
Patıcan salata 0
Yeşil salata 0
1 su bard.ayran (150 r.yogurt) 1,5

Gece . 2 meyve 0
TOPLAM 16 puan

canim ben de bugun yediklerimi yazayim sen de elestir hatta
sabah: tam tahilli gevrek, ustune dilimlenmis 1 kucuk muz, yagsiz (soya)sut
ara: bol su (+30 dakika egzersiz)
ogle: neredeyse yagsiz, 2 yumurtadan omlet (icinde sogan, mantar, cherry domates ve ispanak var)
ustune yarim yagli cheddar peyniri rendesi
2 dilim kepekli ekmek
5 yesil zeytin
1 mandalina
ara: 1 kahve

simdilik bu kadar, aksam yemegi yemedim ama corba ile buharda pismis brokoli ve yogurt dusunuyorum.

eksik varsa (veya fazla) soyler misin aksami ona gore dengeleyeyim hem de biraz daha iyi bir fikrim olur yeni uyacagim diyet ile nelerin degiseceginden.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…