Weight Watchers Beslenme Programı (Amerikan diyeti) Deneyimlerimiz

gercekten azminizi takdir ettim bu kadar arastirma yapmis olmaniz cok guzel. benim kullandigim uygulamanin adi "my fitness pal", bir iphone uygulamasi fakat pc versiyonu da olabilir emin degilim. hemen her yiyecek ve icecek var (hemen hepsi diyorum cunku turkiyeye ozel bazi yiyecekler muhtemelen burada olmayabilir). bir yemegi ekleyecegim zaman direk yemegin adini yaziyorum veya tek tek malzemeleri girerek de yapabiliyorum daha saglikli bir hesap olmasi acisindan. barkod okuma secenegi var, eger ismi girip listeden bulmaya useniyorsaniz kameraya herhangi bir barkodu tuttugunuz an goruntuyu yakaliyor ve de tum besin degerlerini listeliyor. kalori hesabi yapmayi cok basitlestirdi benim icin.

gunluk hedef kalori miktarini baslangicta girdim, ne kdar kaldigini orada bakinca goruyorum. her gunun sonunda bitir tusuna basiyorum, eger bu sekilde yerseniz bes hafta icinde X kiloda olacaksiniz diyor. tabi asagi yukari bir tahmin ama yine de cok motive ediyor acikcasi.

8. gunum bitti iyi gidiyor haftaya cuma bakalim kac kilo gosterecek tarti.

bu arada pc versiyonu varmis myfitnesspal.com sitesi, simdi google'dan baktim. x

Çok sagolasın, gerçekten isime yarayabilir. Peki son bir soru daha. Ben zayıflarken daha sglıklı olması açısından % 50 - 55 kb.....%21 pro..(lif miktarkarını bulmaya alışıyorum şimdi)) ve % 24 yag oranı üzerinden 1200 kaloriyi hesaplıyorum. Sen bu oranlara dikkat ediyormusun yoksa; canın ne istiyorsa onu mu yiyorsun. Çok sordum özür

Son düzenleme:

Onemli degil istedigin kadar sorabilirsin memnuniyetle cevaplarim ^^
Acikcasi su an lif karbo yag vs hicbirseye dikkat etmiyorum. Yalniz proteine biraz dikkat ediyorum zira vejeteryanim o yuzden takviye yapmam gerek. Spor da yaptigim icin bu sart.
Lifli gida oldukca tuketiyorum yalniz hesap kitap yapmiyorum. Yag neredeyse hic yok gibi.. Yemeklerime 1 kasik zeytinyagi koyuyorum (veya koymuyorum). Genelde buharda veya firinda fry light yani su light zeytinyagi spreylerinden 1-2 kez sikarak (2 kaloriye denk geliyor) kullaniyorum. Yagi mumkun oldugunca az tutmaya calisiyorum. Zaten hazir alinan yiyeceklerde fazlasiyla var, light bile olsalar kacinilmaz yani.
Bu bahsettigim program besinleri girdikce kendi bunlarin hepsini hesapliyor zaten. Fakat ben dogrusunu soylemek gerekirse o kisma pek dikkat etmedim simdiye kadar. Bol sebze meyve ve sadece tam tahilli ekmek/cereal tuketiyorum hersey dengededir diye de umuyorum

Gerçekten çok teşekkür ederim, çok değerli bilglier bunlar. Senin sisteminde, kullandıgın kalori sayma makinası ile her şeyi dengeli aldıgın belli. Ben iyice bir araştıracam bakalım bize ne derece uyum saglar. Yanlız bir hatırlatma yapayım, (mutlaka biliyorsundur) 4 haftadan sonra kalori alımını düşürmen gerekecek, vücudun o kaloriye göre kendini korumaya alıp, kilo vermeyi durdurmaması için. Farklı sistemler kulansakta bizim topikte kalmanı çok isterim. Birbirmizi motive edip, hatalarda uyarmamız için...Sevgilere canım, herşey için tekrar teşekkürler, ufkumu genişlettin.

Selammmm..Bu günkü listem
Sabah. Yagsız, kaşarlı tost 4.5
1 bardak süt y. yağlı 2
Ögle. Mercimek 3 çay brd haşlanmış, 6 (soğanlı,domates soslu )
2 çay kaşıgı sıvı yag 2
Domates,biber,salatalıklı salata 0
Meyve1 adet 0
Akşam.Yağız tavuk kanatlı yeşil salata 2
Meyve 1 adet 0
Toplam: 16.5
(Protein, yağ, lif, kb ayarları yaplmıştır)

Son düzenleme:
Zayıflamanın kuralı değişti! 17 Ekim 2011 posta gazetesinden alıntıdır...

Gün geçtikçe dünya nüfusu yaşlanıyor ve şişmanlıyor. Her gün bu konu ile ilgili yeni araştırmalar yapılıyor... Peki ne doğru; ne yanlış?

17 Ekim 2011 - 21:11
Yazı Boyutu: Şişmanlık neden bu kadar sık görülmeye başlandı? Neden her geçen gün insanoğlu daha fazla genişliyor? Şişmanladıkça bir çok metabolik ve yapısal hastalık; başta şeker, tansiyon, kalp, kanserler, eklem hastalıkları, damar hastalıkları ortaya çıkıyor. Şu anda bilim dünyası acaba nerede hatalar yapılıyor diye araştırmalar yapıyor.

Habertürk'ün haberine göre; İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Ayça Kaya değişen diyet kurallarını şu şekilde anlattı:

ESKİ DİYET KURALI: KALORİLERİ SAY

YENİ DİYET KURALI: PROTEİN, YAĞ VE KARBONHİDRATI SAY

Eskiden yiyeceklerin enerji değeri bilinirse ve ona göre kişi günlük alması gereken kaloriyi hesaplayarak yerse, zayıflamak çok kolay diye düşünülüyordu. Bu konu insanları önce çok mutlu etti. Çünkü şöyle düşünüldü, örneğin, günde 1200 kalori alırsam zayıflarım ve ben fındığı çok seviyorum, o zaman insanlar 1200 kaloriye tekabul edecek fındığı hesapladılar ve başka hiçbir şey yemeden sadece fındık yiyerek kilo verdiler. Bir başkası baklavayı çok seviyordu sadece baklavanın kalorisini hesaplayarak baklava yedi ve kilo verdi. Ancak bu tür beslenme her ne kadar kilo verdiyordu ise de bir müddet sonra tek yönlü beslenmeye bağlı beslenme yetersizlikleri ortaya çıkmaya başladı. İnsanlar saçlarının döküldüğünden, tırnaklarının kırıldığından, kalp çarpıntılarından yakınmaya başladılar.

Günümüzde tek yönlü beslenme asla önerilmiyor. İnsan vücudunun bütün besin gruplarına ihtiyacı olduğu biliniyor. Bu nedenle karbonhidrat, protein ve yağ besin gurupları hastaya öğretilerek günlük metabolizmasına göre ne kadar yiyeceği planlanıyor. Hasta bütün besin guruplarını yediği için vücutta herhangi bir hastalığa neden olmuyor.

ESKİ DİYET KURALI: TATLANDIRICILAR KİLO VERMEYE YARDIMCIDIR

YENİ DİYET KURALI: TATLANDIRICI İÇEREN YİYECEK VE İÇECEKLER KİLO ALMAYA NEDEN OLABİLİYOR

Soframızda kullandığımız şekerin ne kadar yüksek kalorisi olduğunu öğrendiğimizde, gözlerimiz fal taşı gibi açıldı ve günümüzde şişmanlığın bu kadar yaygınlaşmasının en büyük nedeni olarak bu şekeri gördük. Ama şeker hayatımızda o kadar büyük bir yer açmıştı ki kendine, ondan vazgeçebilmek mümkün değildi. O zaman denildi ki, biz bu şekerden vazgeçelim ama şeker yerine tadı şeker gibi olan ama kalorisi yani enerji değeri hiç olmayan bir yiyecek olsun, böyle bir yiyecek bulalım dendi ve bu konuda yapılan araştırmalarla birlikte tatlandırıcılar geliştirildi. Evet tadı şekere benziyordu ve enerji değeri nerede ise sıfırdı. Böylelikle tatlandırıcılar yaşamımıza girdi. Çocuk şuruplarından tutunda, keklerin, kurabiyelerin, birçok içeceğin içine girdi. Tatlandırıcı ile yapılmış bu tür yiyecek ve içecekler yıllarca rejim listelerinin baş tacı oldu.

Ancak son yıllarda yapılan bazı araştırmalarda bu tatlandırıcıları çok fazla kullanmanın başta mesane tümörü olmak üzere birçok kanser şeklini artırdığı gösterildi. Yıllardır kilo vermeye katkısının çok fazla olduğu söylenilen bu tatlandırıcıların tam aksine kilo almaya neden olabileceği ile ilgili de bazı araştırma sonuçları yakınlarda yayınlandı. Tatlandırıcıların bağırsaklardaki glikoz sensörlerini uyardığı ve vücuda giren şekerin daha fazla depo edilmesine neden olduğu düşünülüyor. Ayrıca tatlandırıcılar daha çabuk acıkmaya ve bir sonraki öğünde daha fazla yeme ihtiyacına neden olabiliyor.

ESKİ DİYET KURALI: DİYETTE EKMEK YEMEYİN

YENİ DİYET KURALI: EKMEK EN İYİ TEMEL BESİN MADDELERİNDEN BİRİDİR

Yıllardan beri birçok insan rejime başladığında, ilk yaptıkları şey ekmeği kesmek oluyordu. Yemeğin yanında ekmek yenmediğinde, vücut enerji kaynağı olarak daha çok ekmeğin içindeki glikozu kullandığı için ve bu eksik alındığı için karbonhidrat eksikliğini kişi, aşerme tarzında diğer karbonhidrat oranı yüksek yiyeceklere karşı, karşı koyulamaz bir yeme atağı geçirebiliyordu. Öreğin diyete başlıyordu hiç ekmek yemiyordu. Diyetin 5. gün kendisini 1 tencere makarna veya 1 kilo baklava yerken bulabiliyordu. Bir kez böyle bir yeme atağı geçirdiği zaman işin ucunu bırakıyordu ve iki kat geri kilo alıyordu.

Artık en temel besin maddemiz olan ekmekten korkmuyoruz. Özellikle pilav, makarna, börek, tatlılar gibi yiyecekler yerine ana yemeğin yanına alınan bir-iki dilim ekmek hem kişiyi daha çok doyuruyor hem de vücudun temel yakıtından mahrum kalınmadığı için sonrasında yaşanılan yeme atakları daha az görülüyor. Ekmek pilav ve makarna ile kıyasladığında yağ içermediği için daha düşük bir kaloriye sahip. Ekmek yerken porsiyon kontrolü yapmak daha kolay ve ekmek kişiyi daha uzun süre tok tutuyor.

ESKİ DİYET KURALI: 6 ÖĞÜN YEMEK

YENİ DİYET KURALI: ACIKTIĞINDA YEMEK, MÜMKÜNSE GÜNDE 2 ÖĞÜN YEMEK

Az az sık sık yendiğinde, vücuda sürekli şeker girişi olduğu için bu durum pankreastan sürekli insülin salınımına neden oluyor. İnsülin anabolizan yani yağ depolayıcı bir hormondur. İnsülinin bu şekilde yüksek olması kişinin daha çabuk acıkmasına neden oluyor. Yenilen yiyeceğin içindeki şeker daha çabuk yağ dokusuna depolanıyor. Aynı zamanda kişi metabolizmam çalışsın diye sık sık yemem gerekiyor düşüncesinde olduğundan daha o öğünü yerken bir sonraki öğünün hayalini kuruyor ve ister istemez daha çok yemek düşünmeye başlıyor. Bu durumda kişinin iştahı açılıyor ve bir sonraki öğünü daha çok yemeye başlıyor.

Oysa yemek fizyolojik bir ihtiyaçtır. Nasıl ki, uykumuz geldiğinde uyuyoruz, tuvalet ihtiyacımız geldiğinde tuvalete gidiyoruz, üşüdüğümüzde daha kalın giyiniyoruz, yemeyi de acıktığımızda yememiz gerekiyor. Burada dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, açlığı çok ertelememek. Eğer açlığımızı çok ertelersek bir sonraki öğünü çok fazla yeriz. Son yapılan araştırmalarda günde iki öğün yemenin insan vücudu için daha uygun olduğu düşünülüyor.

Eski çağlarda elektrik olmadığı için insanın da kendini gün ışığına göre programladığını biliyoruz, sabahın ilk ışıkları ile güne başlanıyordu ve güneş battığında gün bitiyordu. Durum böyle olunca akşam yemeği saatleri uzamıyordu. Vücudun gece ve gündüz hormonları dengeli bir şekilde çalışıyordu. Aynı zamanda hareketlilik de olduğu için o dönemlerde kilo problemi ile karşılaşmıyorduk. O dönemlerde sabah yemekleri saat 9-10 gibi akşam yemekleri de 16-18 arasında yeniyordu. Günümüzde ise uzun çalışma saatleri nedeni ile bu yeme düzenini oturtamaz isek, günde en fazla dört öğünle kendimizi sınırlamamız gerekiyor. Özellikle de ikindi ve akşam yemeğinin yeri de değişebilir. Yani ikindiyi ana öğün gibi yapıp akşam yemeğini ara öğün kıvamında tutabilmek en iyi beslenme biçimi olabilecektir.

ESKİ DİYET KURALI: HAVUÇ, PATATES, MISIR YENMEZ

YENİ DİYET KURALI; ŞEKER ORANI DÜŞÜRÜLEREK HAVUÇ, PATATES, MISIR YENEBİLİR

Eskiden şeker oranı yüksek yiyecekler diyetlerde asla önerilmezdi. Yıllarca insanlar havuca, patatese düşman oldular. Günlük yaşamlarından bu yiyecekleri tamamen çıkardılar. Oysaki vitamin, mineral deposu olan bu yiyeceklerden çok korkmamak gerekiyor. Bir havuç nerede ise bir insanın bir günlük A vitamini ihtiyacını karşılıyor.

Son yıllarda yapılan birçok çalışmada şeker oranı yüksek olan bazı besin gurupları proteinle birlikte tüketildiğinde kişiyi daha tok tutabileceği gösterildi. Patates, havuç, mısır gibi yiyecekler yoğurt veya ayranla birlikte tüketildiğinde kan şekerini çok hızlı yükseltip kişiyi daha çabuk acıktırmıyorlar. O nedenle glisemik indeksi yüksek olan yiyecekler artık yoğurtla birlikte öneriliyor.

ESKİ DİYET KURALI: AZ YAĞLI YOĞURT, AZ YAĞLI SÜT, AZ YAĞLI PEYNİR YİYİN

YENİ DİYET KURALI: DOĞAL YAĞLARDAN DEĞİL, YAĞ EKLENEREK YAPILMIŞ YİYECEKLERDEN UZAK DURUN

Diyet denince eskiden insanların aklına hemen markete gidilerek her türlü ürünün az yağlı alınması düşünülürdü. İnsanlar özellikle sütü, yoğurdu ve peyniri az yağlı satın alırdı. Kendi hayatlarında bilmeden yedikleri gizli yağı yüksek yiyecekleri farkında olmadan yemeye devam ederlerdi. Örneğin bir alışveriş merkezinde ızgara köfte ile light ayran içen insanlar görürdük. Köfte ızgara olduğu için az yağlı sanılır, halbuki kıymadan yapılan etler köfte, döner gibi her ne kadar ızgara da yapılmış olsalar, içine genelde kuyruk yağı katılarak yapıldığı için yağ oranı çok yüksektir. Pastane poğaçası satın aldığınızda ununa yağ katıldığı için kalorisi çok yüksektir. O nedenle doğal olarak içeriğinde yağ olan süt, yoğurt gibi yiyecekleri light olarak değil, günlük olarak tüketilmesi tavsiye ediliyor. Bununla birlikte insanların kendi elleri ile içine yağ ekledikleri yiyeceklere karşı dikkatli olmaları gerekiyor.

ESKİ DİYET KURALI: ZAYIFLAMAK İÇİN DİYET YAPIN

YENİ ZAYIFLAMA KURALI: ASLA DİYET YAPMAYIN

Eskiden zayıflama denince insanlar mucize diyetlerin peşine düşerlerdi. Özel olarak hazırlanmış diyet listelerine göre yerlerdi. Bu durumda hayatlarını hep ikiye ayırırlardı ya diyet yaparlardı ya da yapmazlardı. Diyet yaptıkları dönemde herkesle birlikte sofraya oturmazlardı. Kendileri için özel yemek yaparlardı. Durum böyle olunca da kısa vadede kilo da verseler normal yeme yapılarına döndüklerinde iki kat geri kilo alırlardı.

Yeni zayıflama yöntemlerine baktığımızda ise artık diyetler önerilmiyor. Öncelikle kişinin kilo almasının nedenleri araştırılıyor ve kişiye ömür boyu sürdürebileceği sağlıklı yeme alışkanlıkları kazandırılıyor. Böylelikle kişinin kalıcı zayıflaması sağlanıyor.

Karbonhidrat içeren yiyeceklerle protein içerenler birlikte yenilmez: YANLIŞ

Besinlerin içeriğindeki besin öğelerini ayıramazsınız. Örneğin; sütün içinde hem karbonhidrat, hem yağ hem de protein bulunur. Bu nedenle bu inanış sadece bir kandırmacadır.

Sadece sebze ve meyve yiyerek zayıflanır: YANLIŞ

Tek besine dayalı diyetler vücudun ihtiyacı olan makro ve mikro besin öğelerini karşılamaya yetmez. Sadece sebze ve meyve tüketilirse vücudun ihtiyacı olan protein ve yağ karşılanamadığı için metabolizma yavaşlar.

Başlangıçta kilo kaybı gözlense de vücuttaki yağ oranı artmaya başlar.

Akşam 18.00’den sonra bir şey yenilmemelidir. YANLIŞ

Saat 20.00’de evine gelebilen bir iş adamı düşünün. Bu kurala uyacak olsaydı, öğle yemeğinden sonra yediği küçük bir ara öğünle tüm akşamını geçirecekti. Bir süre sonra mutfak hırsızlığına neden olan bu inanış doğru gibi görünse de bireye özgü olarak planlanmalıdır. Akşam saat 21.00’de uyuyan bir çocuk için bu saat belki doğru olabilir. Ama gece 24.00 de uyuyan bir kişi için akşam 19.30- 20.00 de akşam yemeği, saat 22.00 gibi de hafif bir ara öğün tüketimi, gece atıştırmalarının önüne geçecektir.

WEIGHT WATCHERS DİYETİ

DİYET MANTIĞI: Bu diyeti uygulayanlar yiyecekleri kalorilerine göre değerlendirir. Her yiyeceğin kalorisi, yağ miktarı, lif miktarı bilinir ve bu değerlere dikkat edilir. İstenen her şey yenir ancak günlük limit içinde kalmak şartıyla, tek yasak büyük porsiyonlu fast food menüleridir.

GERÇEKLER: Böyle bir diyette, her şeyin serbest olması, yalnızca kalori limitini aşmamak yeterli değildir. Çünkü bu durumda çok yağlı, çok şekerli veya yanlış pişirme yöntemleriyle hazırlanmış besinlerin tüketimi bile serbest hale geçmekte. Önemli olna nokta kilo vermekse diyetle başarı sağlanabilir, ancak hem sağlıklı, hem kalıcı, hem de vücutta belirgin bir incelmenin fark edileceği bir sonuç isteniyorsa diyetin başarısı tartışılır. Total kalorinin her besin grubuna dengeli bir şekilde dağılması gerekmektedir, dengeli bir diyet ancak bu şekilde sağlanabilir. ..

Kalori kısıtlaması olan dengeli diyetler. Ölçüleri yüzde 20-30 yağ, yüzde 15-20 protein ve yüzde 55-60 karbonhidrat. Bu grupta en bilinen diyetler Weight Watchers ve Nutri-Systems.

tamam ablam okurum ...
ablam sanırım biraz anladım yanlışım varsa düzelt .(henüz eski sayfaları okumadım ama )
bu beslenme hem kl sayıyor hemde yiyecekleri kl. pro ve yag olrak .yukarda yazdıgın % gibi alınmasını gerektiriyor .
yeşilgigin bol yeme sebebide sindirimi düzenlemesi ve gl endeksi düşürmesi sanırım .

%55 kb, %24 pro %21 yag ... ablam bu yüzdelerde karbon çok gibi geldi bana ..ama sanırım kl kısıtlaması oldugundan karb. abartılmıyor miktar olarak .

Son düzenleme:

Selam canım. Haklısın olay dediğin gibi. Bende kb olayına çok takılıyordum ama sayfaya bugün eklediğim iki yazıyı da
okursan kb değerleri Bizim uzman dr.larında önerileri aynı, hatta daha fazla. . puanlarının çok yüksek olması.(çünkü kb.lar aynı zamana yag içeriyorlar, bunu da lifli olup, fazla nişasta içermeyen kb.lara daha fazla yer vererek dengeliyoruz)Gİ yüksek olan yiyeceklede ise süt ve yogrtla gi.yi düzenliyor, yüksek olan bir gi nin degerini düşürüyoruz (tahılarda nişasta oranı beyaz undan daha yüksek oldugndan,gi.leri düşük oluyor canım. Gi.si yüksk besinler, nişastasız besinlerle (yeşil salaya,ıspanak,domates,havuç v.s ve süt grubu besinlere oranları düşürülüyor. Sevgiler cnm....

rica ederim :) bu kalori alimini azaltma konusunda ne yapicam acikcasi cok emin degilim.. su an 1200 kalori aliyorum. daha azini saglikli bulmuyorum ve daha da dusurmek istemiyorum. vucudu kitlik psikolojisine sokmamak acisindan cok da kalori dusurmek istemiyorum en az 7-8 ay diyet yapacagimi dusunursek her ay kalori azaltirsam sonunda tam gun oruc tutuyor olacagim

spor merkezine yazdiriyor simdi esim beni, aksamlari oraya gidecegiz beraber kasim ayindan itibaren. sporla ve arada birkac gun veya 1 hafta farkli bir diyet uygulayarak (mesela detoks, veya 2 gunlugune 1600-1800 kalori almak ve sonra geri dusurmek gibi) tabiri caizse vucut icin bir "kick start" olacak diye dusunuyorum (umarim!). ama dedigim gibi cok emin degilim cunku bunu daha once hic denemedim. senin bir fikrin varsa duymak isterim.. birbirimizle haberleselim paslasalim boyle faydali bilgileri :))

Aebencim bak sana bir liste yolluyorum, kb ler ile ilgili...
DÜZENLİ BESLENME
Besinler 4 temel besin grubundan seçilmelidir. Süt grubu (Süt, peynir, yoğurt) Et grubu (et, tavuk, balık, kuru baklagiller) Sebze-meyve grubu Tahıl grubu (Ekmek, makarna, pirinç)
Düzenli beslenme için bu besin gruplarından orantılı olarak alınmalı, bir gruptan az, diğerinden fazla besin alıp metabolizmanın çalışma düzeni bozulmamalıdır. Tek gruba yönelik beslenme; kabızlık, ishal, midede şişkinlik, kan şekeri ve tansiyon düşmesi, baş dönmesi, göz kararması gibi rahatsızlıklara sebep olacak ve devamında da doktor müdahalesini gerektirecek çok daha ciddi sorunlara yol açacaktır. Kişiye özel hazırlanması gereken beslenme programları; %60 karbonhidrat, %20 protein, %20 yağ içermelidir ve günde en az 2 lt su tüketilmelidir. Günlük alınması gereken besinler 5 öğünde alınmalıdır. Öğün atlamak ve/veya bir öğünde gerekenden daha fazla kalori almak yağ depolanması riskini arttıracaktır.

Selam canım. Bence öyle yapma derim. Uzmanlar özellikler diyete başlarken çok düşük kalorilerle başlamamayı vurguluyor.Nedeni ise; bu şekilde yapılan diyetlere vücut alıştıgında,metobolizma da kendini hemen o kalori moduna alıyor ve kilo alımı duruyor. Bu kez kaloriye azalttıgında ise hem saglıksız bir durum çıkıyor ortaya, hem de, diyetten soguyup (haklı olarak) yiyecege ve özellikle kb ye saldırıyoruz. Daha da kötsü; kalori alımı saglıksız şekilde düşürüldüğünde metobolizma malesef kendi kb ve kas larını yiyor, hatta beyin hücrelerini. Bunları okumak belki hoşuna gitmeyecek ama malesef bilimsel gerçek bu( Bak şöyle yapalım mı? Bende bir program var kişinin cinsiyet, yaş, aktivite, boy, kilo verilerini girdiğinde alması gereken (Puan) Senin için kaloriye çeririz. Bunu sende uyapabilirsin. Önce onu belirleyelim sonra bu programın devamında haftada kaç kilo verebiilecegini, ne kadar zamanda verebilecegini ve kalori alımını ne zaman yapacagını hesaplıyor .Bunu yaplım, saglıklı olan çıksın ortaya, sonra sen yine diyetine devam edersin Detoks dediğin olay sadece su atar vücuttan ve tuz. deneme bile çünkü o zaman vücut yoyo gibi oluyor. Sonra haftada 1 kez de aynı kaloride giderken tek ögünde bendeki listelerde olan sınısız yemeleri denemelisin ki, vücut saglıkla, diyet alarmından çıkıp kilo vermeye devam etsin, ve kişinin ruhu tatmin olsun. Ayrıca spor salonun yazılman çok güzel, bu kalori arttıtrımını saglar. spor dada çok yüklenilince kilo veriliyor ama bırakıca otomatikman geri alınıyor. Günlük en çok 250 - 300 kalori yakılmalı diyor uzmanlar. Tabi yine karar senin. arzu edersen yaş boy kilo günlük aktivite inmek isteiğin kilo bilgilerini ve bir bakalım duruma..Sevgiyle kal:)

Son düzenleme:

gunde 300 civari yakiyorum zaten, spor yaptigim gunlerde. orada sorun yok yani.
yasim 28, boyum 170 cm. haftada 4-5 gun arasi spor yapiyorum fakat kasim ayinda 3 gune dusecek ise baslayinca bu kadar bos vaktim olmayacak. su an muhtemelen 95 kiloyum cumaya kadar tartilmiyorum o yuzden muhtemelen dedim, 30 kilo verip 65 kiloya inmek istiyorum. bakalim su program ne diyecek benim durum icin sagol canim ya harikasin bu arada.. 1200 myfitnesspal'da benim icin cikan minimum kalori miktariydi ben de onunla basladim, biraz kati oldugunu biliyordum fakat canima o denli tak etmisti ki direk 1200den basladim. durum bu..

Canımcım
Senin yaşında, kilonda biri için resmen ölüm orucuna girmişsin..Günlük alman ereken kalori miktarı normalde 1900
Ama zayıflamak için 300 kalori yemekten kısacaksın (günlük) 1600 kaolri alman(hadi 1500 olsun, bunun aşagısı saglıksız) 1200 değil. Ayrıca günlük ortalama 300 kalori yakman grekiyor ki saglıklı zayıflayasın. Şimdi bana özelden mailine ver istersen kalori eksilme durumunu yollayayım. Buraya yapıştırınca hepsi bibirine giriyor..Sevgiler

merhaba arkadaşlar, bugün çok yoğundum uğrayamadım. çok güzel paylaşımlar olmuş. buraya her yazılan bilgiyi büyük bir merakla okuyup pc kaydediyorum. bugünkü menümü yazayım
MENÜM
1 dilim tb ekmeği(2 puan )
30g peynir(2 puan )
4 adet zeytin (2)
bol yeşillik (0 )
1 bardak y. yağlı süt(2 puan )
1 adet mandalina(0)
1 kase mercimek çorbası (3)
salata (0)
1 adet elma(0)
6 kaşık barbunya(3)
1 bardak ayran (2 )
2 adet meyve (0)
TOPLAM :16 puan

Laceycim bravo vallahi, sen bu işi oturttun canım. Liste 4/4 lük.(puanın eksik değilmi?).Sevgiler

Son düzenleme:

Mailini aldım canım. Ne demel vakit almak, zevkle yolladım tüm bilgileri. Sende bildiklerini bizmle paylaşırsan sevinirim. Tekrar hoşgeldin aramıza. Takıldığın yer olursa lütfen sor, hemen yanıtlarım...Sevgiyle kal

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…