monticiğim özelden gönderirsen sevinirim özellikle günde / haftada hangi yiyecek grubundan ne kadar yemem gerktiği ile ilgili olanını böylece menülerimi daha rahat yapabilrim. notlarımı kontrol ettim canım ,göndermişsin eksiltmeleri ben de karışıklık oldu :26::26:
Laceycim mesajı buraya yazıyorum ki, diğer arkadaşların da bilgisi olsun. Listeyi inceleyen dr arkadaşım beğendi ve dağılımı (sağlıklı olanı, illa da şart değil.) Bazı günler esneklik getirilebilir dedi.3 -4 puanlk istediğini ye seçeneklerinde ise, özellikler kb.lerde pro ve sebze meyve, süt yogurda ağırlık vermemizi istedi gün içinde. Mesela 2 tabak doyana kadar makarna, patates vs yediğimizde diger puanları süt,peynir,yogurt (sınırlı et) ve sebze-meyve ile dengelemek gibi.Bunun dışındaki dengelemeyi biz biliyoruz zaten. Yanlız bir tavsiye de
ekmek yönünden geldi. Hem tok tutması, hem de metobolizmanın iyi çalışması için sabah,öğle ve akşam yemeklerinde esmer emek (kepekli, çavdar tam buğday ekmeği 1 er dilim yememizi. Ekmekleri bazen kepekli,bazen çavar, bazen de tam buğday olarak tüketin dedi.Sebebi ise hepsinin besin değerlerinin farklı olması ve vücuda gerekli vitamin, amino asit vs. içerdiği içn. Beyaz ekmegi önermiyor.)Şayet sabah doymaz isek ekmeği 2 ye çıkarabilirmişiz. Biliyorsunuz esmek ekmekler kızarmış veya etimek, peksimet türünde yiyince 1 puan yapıyor, yani sorun çıkarmaz.
Bunun dışında
sabah ögünlerimiz zaten belli)
1- Öglen: 3 köfte kadar et/tavuk veya balık (kırmızı et en fazla haftada 2 olacak) veya 6-7 yemek kaşığı kurubaklagil yemegi ( haftada 2 kez) Dengelemek içim yagsız mevsim salata.Puan göre yogurt önerilir)
2- Akşam Her gün bir sebze yemegi kabak, patlıcan,taze fasülye vs. (duruma göre öğlen akşam yer değiştirebilir)
1 su bardagı süt veya 50 gr. yogurtla yapılmış ayran veya cacık, mevsim salata ve 2 meyve veya (12 fındık veya 4 ceviz)
Bunlar sadece öneri, zayıflamanın saglıklı yolu. Herkes seçiminde özgürdür....Sevgiler canım