günaydın montig ablam. günaydın kıslar ...
şahitlerimize ALLAHDAN rahmet diliyorum . artık bi son bulsun bu acılar ....
bu acılardan sonra diyetden bahsetmek ne kadar yavan geliyor insana dimi..
hayat devam ediyor diyorlarya işte .
...ablam dün listeleri inceledim tabi vakit buldugum kadar ... özelden gönderdiginden çok, 23. sayfada yazdıgın liste daha aydınlatıcı geldi bana . günlük aşına yiycekler (börek gibi) yazılmış o listede . aceba ona uymakda bi sakınca varmı ?? yanı bana gönderdigin listeyle o liste arasında fark varmı ?
bi soru daha . alınan yiycekler pro .karb. yag lif olarak . dengeli ya ablam ..fakat bunu her ögünde dengelimi almak lazım yoksa gün boyu dengede tutmak yeterlimi?
Günaydın Aebencim. haklısın.Hele bu sabah gazeteleri okurken şehitlerin yürkek yakan hikaelerini vermiş, okurken hüngür hüngür agladım. ma hayat devam eiyor haklısın.
Özelden gönderdiğim zaten diğerlerine katkı içindi. İlk paylaştıklarm önemli olan. O listeyi de baz alabilirsin tabi, sonuçta onlar da Almanyada yaşayan Türklerin çevirileri veya toplantıda sordukları soruların yanıtları. Ben size yolladıgım listeleri kendi sitesinden ve bazen de en yüksek değeri baz alarak yazdım listelere. Çünkü en ufak bir sapma, kilo vermeyi engellediği gibi, puandan az yeme de engelliyormuş. Sen oradak börek çörek vs. yi listene al tabi, bende kendi listemde zaman zaman güncellemeler yapıyorum. Aeben güldürdün beni çok yaşa sen, tabiki tüm gün için o değerler, her ögün olurmu kız. Oturup bir de onumu hesaplayacaz:)))))))))) Ayrıca haftada bir falan da bu düzenli yemenin dışına çıkıp, puanların dahilinde ne istersen yeme önerisi de var canım, sevdiğiniz yiyeceklerden kendinizi mahrum eteyin diyorlar, aklda olsun. Sevgiler
ablam aslında mönülerde bakılınca sanki her ögünde dengeleniyor gibi.? ara hariç ögünlerde montide oldugu gibi pro, karbon , lif .yag hepside dengede .
önceki listelerinde ekmek görmemiştim oyüzden montiye benzetmiştim .. ama sonraki mönülerinde var .birde ekmek kızarında karb. degeri düşer o yüzden puanıda düşüyor .
ablam birde sen puanından 1.2. puan az alıyorsun bunu n sebebi varmı .. benim puan 19 biliyorsun .ben nasıl puan almalıyım ..? önceki yazdıklarından aklımda kalmış . diyete ilk başlandıgında puanlar cıslardan kulanılmaliki sonraki aşamada k,lo verme daha kolay olsun diye . dogrumudur .?
tamam ablam her iki listeninde çıktısını aldım .iyce oturtayım bakalım puanları aklıma ..mantıgı anladım sanırım . haftada bir ögün şoklama yapınki bünye o punana alışmasın diyorsun .
teşekkür ederim montig ablam ..Abencim sorularını özelden yanıtladım zaten.. Biz dr. arkadaşımla ww puanlarını kullanıp,onun ölçüleri içinde bizlere özgü bir yeme şekli oturtuk canım. Bunlar ww. de açıklanmıyor.. Hepimizin normal düzende alması gereken besinler var biliyorsun. WW bunu çok güzel ayarlamış ve tüm besin gruplarını 1 - 10 arası puanlamış. Ben bu çerçeveyi araştırıp, besin değerrini ögrenip puanlarla birlikte dr. arkadaşıma gösterdim gayet uygun buldu. kURUBAKLAGİLLER İLE ÖZELLİKLE AKŞAM ekmek yemememizi önerdi (özellikle kış aylarında meteblizma yavaşlayacagı için) Günün en hafif menusu akşam olsun, eti öglende tüketin, zorunlu olmdıkça dedi. Meyvenin birini akşam yemeginden önce, birini de akşam yemeginden 1 saat sonra yiyin. Abartmayın, normal ögünler içinde kalın der.
yani sabah 1 domates 1 salatalık, öglen nevsim salata (yagsız) akşam yeşil salata yagsız 1 porsiyon gibi..
ablam puanda yanlışlık yok sanırım 19 .
bak yazıyorum
kadin..... 7 puan.(bu arada erkek omak varmış 15 puanı götürürdük .)
36-50 yas arasi 3 puan(alında şu an 36 yaşımı doldurmadım fakat üstü puanı hesap alıyorum .)
kilom 64 .ordanda 6 puan ..
boyum 1.57 ordanda 1 puan .
az oturuyorum genelde ayakdayım .2 puan .
19 puan ediyor ablam ....
Aebencim ww. de her şey en ince noktasına göre hesaplanmış canım. Şayet 36 yı dodurmadınsa puanı 21-35 yas arasi 4 olan 4 puandan hesapla derim. Ayıca sen oldukça harketlisin ve anladıgım kadarı ile, ayakta kalma oranın, oturm oranına göre fazla. Bence 4 yap, yaşını doldurunca düşersin 3.e sevgiler, kolay gelsin
ablam ben yine 19 baz alayım ..dedigin gibi bazan küçükde olsa puanlarda sapma olabilir .. ben o kalan puanları hafta sonları bi ögünde hallederim sen merak etme ..
mönümede yazarım ablam sende bakarsın ...(ay hep mönülere yorum yapmaya alışmışım şimdi benim mönüm yorumlanacak ne güzel .).
sevgiler ablam .
Merhaba arkadaşlar. Montigcim listeler için tekrar teşekkürler çok makbüle geçti şimdi kafam biraz daha net. Aeben aramıza hoşgeldin ben de daha 1 günlük ww'ciyim. Eşim bugün yine diyetimi sabote etti. Öğle arası eve gelirken gözleme yaptırmış ve çiğ köfte alıp gelmiş. Off off benim bu adamla diyet yapmam çok zor ne zaman diyet yapmaya karar versem ya piza alır, ya tatlı alır yani yapar birşeyler. Sanırım benim zayıflamamı istemiyor. Size listemi yazayım
SABAH
1 çay kaşığı pekmez- 0 p
1 kk peynir- 2,5 p
4 zeytin- 1 p
Domates, maydanoz- 0 p
1 dili kepek ekmeği- 2 p
Yeşil çay- 0p
ÖĞLE
1 adet otlu gözleme - 9 p (Değişim değerleri tablosuna baktım gözleme için 4 dilim ekmeğe eşdeğer yazıyor, iç malzeme içinde en fazla 1 çay kaşığı yağ kullanılmıştır diyerek 1 puan da ona ekledim. Doğru mu acaba?)
4 adet etsiz çiğ köfte- 3,5 p (1 çay bardağı bulgur 2,5 puan+1 puan da yağ için)
Şimdiden 17 puan oldu. Kaldı 3 puan. Akşama kereviz yemeği yapmıştım. Bir porsiyonunu 1,5 puan hesapladım yanına yağsız salata ve 1 dilim kepek ekmeği olabilir (bu kombinasyonla 0,5 puan fazla oluyor ama dünden yatarken süt içmediğim için 1 puan eksiğim var zaten) Ya da hiç ekmek yemeyip yatarken 1 bardak yağsız süt içerim bu durumda tam puan oluyor. Neyseki puanı tutturdum ama besin dağılımı açısından pek güzel bir gün olmadı. Ne yapalım zaten arada bu tür kaçamakları tolere etme imkanı sağladığı için ww'yi seçmiştim. Bu arada benim örneğimde doğru seçimler yapmanın ne kadar önemli olduğu görülüyor. Öğle yemeği için harcadığım 12,5 puana neler neler yenebilirdi
kıslar hem kendim için hemde monti ablama destek için bende bu yeme düzenini uygulayıp sonuçlarını görmek istiyorum . sonuçda saglıklı bir beslenme ...
beni tanıyanlar bilir . ben monti linkinin aeben ablasıyım. 3 senedirde o linkde hatunlara elimden geldiginde yardım ediyorum .halada ediyorum ve edicemde .
neden monti yapmadıgıma gelince . zamanında defalarca monti yaptım çok güzel sonuçlarda elde ettim ama artık bünye montiye alıştı direniyor . belki 1.aşama yapsam yavaşda olsa verecek fakat yasaklara sabrım yok artık . monti yapanlar bilir montig ablam laceyim . hepzi zamanıdan yaptı .halada favori diyetim fakat dedigim gibi artık yasaklara sabrım kalmadı senelerdir diyet içindeyim .
bu açıklamayı yaptım çünki kendime ve sorumluluk duydugum insanlara sorumluyum .hiçbir zaman ardımı dönüp gitmem .
şimdi montig ablam sayasinde bu beslenmeye başlamak istiyorum .1.2. hafta deniycem.
inşallah sonuç alırımda kurtulurum şu son bana yapışıp kalan 5 kilodan ...
hadi bakalım gazam mübarek olsun ...
hoşgeldin aebenciğim , yazdıklarını okuyunca çok sevindim. bende biraz monti yaptım ama yasaklar çok sıktı beni o yüzden ww de yasak olmaması beni çekti. inşallah kilolarımızı sağlık içinde veririz.
sayımız artıyor çok güzel. hangi gün tartılıyoruz
merhaba monticiğim ,bugün menümü erken yazayım istedim
SABAH : 2 dilim kızarmış ekmek (2)
30g peynir (2 )
domates,salatalık (0)
yeşil çay (0)
ARA : 4-5 adet ç.kraker (2)
yarım avuç fıstık (1 )
şekersiz çay (0)
ÖĞLE
2 ekmek arası 1 dilim salam ,1 dilim kaşar( 8 puan )
ARA :
1 mandalina(0)
AKŞAM :
5-6 kaşık pırasa ( 1 kiloya 1 kaşık ) ( 2 puan )
1 dilim kızarmış ekmek (1 puan )
1 bardak yoğurt ( 2 puan )
ARA :
sade kahve
TOPLAM PUAN :20 PUAN
SPOR : 50 DK YÜRÜYÜŞ
SU : 1.5 litre
monticiğim aebenin burada olması benide mutlu etti.senin emeğin bizimde katılımımız ile inşallah bu işi başaracağız:13:Selam canım naber:13:
Evet sonunda aebeni ikna etim,sagolsun ilgilendi o da.Zaten aeben ikna olmadıgı bir işe girmez, onun da bu işe soyunması dogru yolda oldugumuzu gösteriyor. Sanada ayrıca teşekkü ederim laceycim. WW. topigini tekrar canlandırdıgımda ilk sen vardı yanımda, iyi ki varsın canım.
Pazartesi günü tartı günümüz olsun ama kim yapacak çizigelgeyi, işte ondan hiç anlamam.:106:
Laceycim menün çok güzel yine, ama '5-6 kaşık pırasa ( 1 kiloya 1 kaşık ) ' bu ne emek anlamadım, açıklarsan sevinirim. Sevgiler
monticiğim aebenin burada olması benide mutlu etti.senin emeğin bizimde katılımımız ile inşallah bu işi başaracağız:13:
1 kilo pişirdim canım 1 kaşık yağ ile yağı yazmamışım. bende 5-6 kaşık yiyeceğim,eksik yazmışım
kıslar hem kendim için hemde monti ablama destek için bende bu yeme düzenini uygulayıp sonuçlarını görmek istiyorum . sonuçda saglıklı bir beslenme ...
beni tanıyanlar bilir . ben monti linkinin aeben ablasıyım. 3 senedirde o linkde hatunlara elimden geldiginde yardım ediyorum .halada ediyorum ve edicemde .
neden monti yapmadıgıma gelince . zamanında defalarca monti yaptım çok güzel sonuçlarda elde ettim ama artık bünye montiye alıştı direniyor . belki 1.aşama yapsam yavaşda olsa verecek fakat yasaklara sabrım yok artık . monti yapanlar bilir montig ablam laceyim . hepzi zamanıdan yaptı .halada favori diyetim fakat dedigim gibi artık yasaklara sabrım kalmadı senelerdir diyet içindeyim .
bu açıklamayı yaptım çünki kendime ve sorumluluk duydugum insanlara sorumluyum .hiçbir zaman ardımı dönüp gitmem .
şimdi montig ablam sayasinde bu beslenmeye başlamak istiyorum .1.2. hafta deniycem.
inşallah sonuç alırımda kurtulurum şu son bana yapışıp kalan 5 kilodan ...
hadi bakalım gazam mübarek olsun ...
Ben 15 dakika dansettim, çok iyi geldi birde 100 kalori süper vallaaaaaa, sizinle de paylaşmak istdim. İla bir spo salonuna gitmek gerekmiyor yani. Ya da canınız istemiyorken sokaga çıkıp yürümek.Evde çok rahat yapılabilecek bir spor, hem de ruha gıda müzik hepimiz biliyoruz.Annler bebelerini de alablirler kucaklarına veya karşılarına, onların da hoşuna gider bu:) Çok güzel bir oryantal linki de buldum isteyene verebiilirim. Şıkır şıkır vallahi:)))
Vatan'dan Mine Şenocaklı'nın haberi...
10 dakika göbek atmak 100 kalori harcamak demek. Bir saat kıvırdınız mı gitti 500 kalori. Hergün 1 saat göbek atarak bir haftada yarım kilo verebilirsiniz.