Vicdanım ve psikolojim arasında kalıyorum

Gerçekten çok iyi kalpli çok vicdanlı bir insansınız. Sizi okudukça kendimden şüphe ettim.
Sadece karşı tarafın ağzına laf vermemek için ev meselesini açmayın derim ben. Ev 5 oda 4 oda muhabbetine girmeyin. Sizin hayalinzden geçmeyecek şeylerle suçlanırsınız. Ama siz bakacaksanız kayınbiraderinizin maaşını alıp giderlerinde kullanmanız zaten çok normal. Ve sizin bu mesajınızı okumadan önce de yazmayı düşündüm zaten, mutlaka bir yardımcı alın yanınıza. Yardımcı ile ev işleri ve kayınbiraderinizin bakımı konusunda açık açık anlaşın. Neleri yapacağını, neleri yapmayacağını baştan iyi anlaşın. Bir de yatılı yabancı bakıcılar çok iyi oluyor bu konuda; hasta ve yaşlı bakımında çok iyiler. Acil durumlar ve 1 ay mola da tabi ki hakkınız.
Konuyu okurken içim titredi. Allah sizin merhametinizin hürmetine yavrularınıza ışıklı bir gelecek versin. Onların yolu açık olsun.

kendinizden şüphe etmeyin eminim içinde birazcık insanlık olan benimle aynı düşünecektir ve yazınızdanda bu anlaşılıyor zaten..değişik bir yorum olmuş ben de zaten bundan korkuyorum sanırım söyleyemeyeceğimde zaten yapamam ben inanıyorum ki rabbim onun hürmetine bana her kapıyı açacaktır kimseye muhtaç etmeden herşeyin en iyisini verecektir vermese de bu dünyada değil asıl dünyada bana vereceği mükafatın karşılaştırması bile olamaz inanın çocuklarımı da vicdanlı ahlaklı yetiştirmeye çalışıyorum umarım dediğiniz gibi olurlar ve amin diyorum bol bol dua istiyorum

kendinizden şüphe etmeyin eminim içinde birazcık insanlık olan benimle aynı düşünecektir ve yazınızdanda bu anlaşılıyor zaten..değişik bir yorum olmuş ben de zaten bundan korkuyorum sanırım söyleyemeyeceğimde zaten yapamam ben inanıyorum ki rabbim onun hürmetine bana her kapıyı açacaktır kimseye muhtaç etmeden herşeyin en iyisini verecektir vermese de bu dünyada değil asıl dünyada bana vereceği mükafatın karşılaştırması bile olamaz inanın çocuklarımı da vicdanlı ahlaklı yetiştirmeye çalışıyorum umarım dediğiniz gibi olurlar ve amin diyorum bol bol dua istiyorum

Aynen öyle. Ama bakıcı konusunda ısrarlı olun. Ağır bir yük alacaksınız. Herşeyi sırtlanmaktansa, biraz yükünüzü hafifletip uzun vadede daha faydalı olmak sizin açınızdan da kayınbiraderiniz açısından da daha iyi olacaktır. Ha bir de eşinizden de onun desteğini alacağına söz alın. Özellikle banyo vs gibi konuları o üstlenmeli eğer bakıcı yapmayacaksa. Tamam vicadanlısınız ve bunu sabrınızla kotaracaksınız ama bir noktada da insan olduğumuzu unutmamak lazım.

haklısın eşim zaten herşeyini üstlenir benim evimde kalmasına izin vermem yeterli yani ben sadece fazladan bir tabak koyacam görünüşte bu ama manevi yönden sinirlerime hakim olmam lazım çünkü olmadık yerlerde olmadık şeyler yapabiliyor çocuklarımla aralarındaki dengeyi iyi kurmam lazım beni yıpratacak olanda bu zaten:(

haklısın eşim zaten herşeyini üstlenir benim evimde kalmasına izin vermem yeterli yani ben sadece fazladan bir tabak koyacam görünüşte bu ama manevi yönden sinirlerime hakim olmam lazım çünkü olmadık yerlerde olmadık şeyler yapabiliyor çocuklarımla aralarındaki dengeyi iyi kurmam lazım beni yıpratacak olanda bu zaten:(

Haklısın, insanız. Sabır da taşabiliyor. Ama yazdıklarından tanıdığım kadarıyla aynaya bakmaktan utanacağın birşey yapacak bir kadın değilsin. Sabrının bittiği yerde biraz nefes almak için çocuklarını alıp ailenin yanına ya da bir arkadaşına gidersin 3-5 gün tatile. Çocuklarından ayıracak bir kadın olsan zaten baştan el kızı (!) olduğun halde kendi öz ablasından fazla koruyup kollamazdın değil mi? İçin rahat olsun. Arada bardak dolarsa da taşmasına izin vermeden boşaltırsın. O süreçte eşinle dertleşmekten çekinme, şikayet eder gibi değil de, hani sizin bir çocuğunuzdan bahseder gibi. Güzel olur umarım herşey. Buradan yazması kolay. Yanına al diyemem, çünkü demek kolay değil. Yanına almaya karar verdiğin için yazıyorum bunları. Ben pek klasik anlamda inançlı bir insan değilimdir, inancım daha çok tasavvufi kaynaklardan beslenir. Öte dünya var mı yok mu bilemem. Ama biliyorum ki insanın en büyük hazinesi kafasını yastığa koyduğunda beynini tırmalayan sesler olmadan iç gülümsemesi ile uykuya dalan ve aynaya baktığında kendine "aferim" diyen gözleridir. Sen bu dünyada bulacaksın cenneti zaten, manevi olarak.

Son düzenleme:
arkadaşlar bugün onların yanına gideceğim görümcem de gelecek yarın da kaynanam köye gidecekmiş o yokken görümcemle bir gece yalnız kalacağız onla etraflıca konuşsammı eşim olmayacak ama yalnız başıma konuşmam yanlış olur mu şu sıra görümcemde bana tuhaf şeyler söylüyor ve beni üzüyor mesela bugün tatildeydi beni aramış deniz kenarında kahvaltı yapıyorum sefil dedi ben de ne sefil olacam bu mevsimde tadı çıkmaz ki benim daha güzel planlarım var dedim o da bana sen haketmiyorsun daha sınav kağıdını görelim de öyle haket dedi sınav dediği de kpss:( yıllardır kazanamıyorum bu beni çok üzdü şaka yaptı güya ama üzüldüm kırıldım şimdi de gidecem ama içim sıkılıyor bunalıyorum sadece dua ediyorum allahım bu sene kazanmamı nasip et diye:((((

canim siraya koysaniz 2 ay onlarda 2 ay sende kalsa ? En azindan o cocukta 2 ayda olsa arada rahat eder.yazik ya boyle hayatlarda var iste cok zor Allah yardmcnz olsun

Son düzenleme:
Görümcenin öz kardeşinin yaşadığı işkencelere ''herkes kendi kaderini yaşar ''yorumundan sonra,
sana ''sefil''demesine çok normal baktım arkadaşım.Yazık ki içlerinde gram insanlık kalmamış o ailenin.
Eşini tenzih ediyorum çünkü o sen ''gelsin''desen kardeşinin sorumluluğunu seve seve alacak gibi.
Anladığım bu yani.Vicdanının sesinin seni böylesine rahatsız etmesi,o insanların içinde hala masum kalabilmiş olmanla alakalı bence.
Sakın kaybetme bunu,bir kez kaybedersen evlatlarına bırakacak tek bir şeyin kalmaz.
Elinden ne geliyor bunu en iyi sen bilirsin.
Evet çok zor sorumluluğunu alman,çok zor düzeninize eşlik etmesi.
Ama ne olur sessiz kalma,bu acımasızlık,bu vicdansızlık,bu insan müsveddelerinin yaptıkları devam etmesin artık!
Ben çok üzüldüm,keşke elimizden bir şey gelse...
Kaynının tek şansı senin vicdanın belki de,lütfen elinden geleni yap.
Yanına alabiliyorsan bu çok büyük bir fedakarlık,çok zor belki ama bunu yapabiliyorsan Allah yardım edecektir düzeninize alışmasına.
Yok alamıyorsan da,ki bunun için de kimse tek kelime edemez,yine de o evden kurtar O'nu.
İnsan gibi yaşayabileceği,sağlıklı,huzurlu ve güvende olabileceği bir ortam bulun.
Tv lerde görmeye alışık olduğumuz şiddet uygulanan bakım evlerinden oluşmuyor ya hepsi.
Mutlaka vardır,özenle bakacak,güvenli bir bakım evi.
Allah yardımcınız olsun.Ve senin gibi insanların olduğunu bilmek,çok mutlu etti...

Son düzenleme:
Allah ıslah etsin böylelerini ne diyelim..
Eşinle görümcen bişey yapmıyorken sen ne yapabilirsin
Dua etmekten başka
Çok zor bi durum gerçekten Allah yardım etsin...

Nasil Özürlü birini döve bilirler cok üzüldüm okudukca, Siz cok iyi brisinis Allah size dogru yollu mutlaka göstericek Rabim yardimcinis olsun sizide anliyorum ama sunu unutmayinki hep ilk sirada cocuklarinis gelsin.

bence onlarla yaşamasından sa iyi bir bakım evimde kalmsı çok daha iyi olur onun için.siz yanınıza alırsanız evliliğiniz bile tehlikeye girer engelliler merkezinde çalışan bir öğretmen olarak söylüyorum bunları.yanınıza almanızı tavsiye etmem çünkü bir saat iki saat bakmayacaksınız ona bir ömür geçireceksiniz birlikte bunu da düşünün.bir kere yanınıza aldınız mı geri veremezsiniz.bakım evini düşünseniz iyi olur bence.

şimdi geldim arkadaşlar inanın alt üst oldum gerçekten insanlar çok çıkarcı önce ortama baktım hiç bir şiddet ve aşağılama eylemiyle karşılaşmadım 9 senedir ilk defa bu kadar sakindi herşey ilk önce ürktüm ama gözlemledim iyice herkes alışmış kabullenmiş gibi görümceme dedim ben bu işi artık çözmek istiyorum önce onunla konuştum ilk fikir olarak bakıcı fikrini attım ortaya çok iyi düşünmüşsün dedi kayınvalideme açtık konuyu ilk başta onun reddedemeyeceği bakım parasıyla başladık onu alalım dedik sonra bakıcı tutalım dedik bakıcı şartlarını iyi belirleyelim dedik mesela bir işiniz mi var rahatlıkla yanına bırakabileceğiniz 1 hafta 10 gün bakabilecek biri olsun hatta geldiğinde sizin evin işlerine de yardım etsin evleri bahçeli de iş için adam lazım oluyor belediyeye soralım engelli olan eve 2 haftada bir temizlik için ekip gönderen belediyeler var burda varmı soralım dedik çok mutlu oldu mutlaka babana da anlatın dedi kayınpederimi de akşam karşımıza aldık böyle yapalım dedik karşı çıkmadı normalde karşı çıkabilecek bir yapıya sahip sonra görümcemde ben de yumuşak bir şekilde tehdit ettik aile içi şiddet hattından bahsettik ama başka örneklerle laf yerine ulaştı neyse bunlar bittikten sonra görümceme dedim eğer bundan sonra bişi yaparlarsa direk şikayet edeceğim kaynımı da yanıma alacağım hiç bir şekilde beni engelleyemezsiniz dedim işte rezil oluruz falan dedi ben anlamam dedim onu da susturdum şimdilik olaylar böyle arkadaşlar sizce iyi yapmışmıyım bana bu biraz daha zaman kazandıracxak çocuklarım biraz daha büyüyecek diye düşünüyorum...

ben ara ara gelip yazıyorum kimse yazmasada sıkıntımı atıyorum kayınvalidemler 4 gündür burdaydı kaynımda burdaydı tabi gitmek istemedi kaynım onlarla ama yapacak birşeyim yoktu eşim burda değil bakamam ki tek başıma banyosunu falan kendi yapsa neyse kalabilir ama yapamıyor neyse işte üzüldüm içim yandı :((((

slm arkadaşlar yazmak istedim sadece canım sıkkın aslında hem sevinçliyim hem de üzüntülü neden diyorum insanlar beni ben olduğum için sevmiyorlar hep çıkarları olduğu için çevrelerinde olmamı istiyorlar bazen kendimden bile şüphe ediyorum... ben de insanlara sadece beni sevsinler diye mi yardım ediyorum sevmelerinden ziyade saygı duysunlar beni önemsesinler fikirlerime değer versinler istiyorum gayet insanca bir duygu değil mi...yoksa bende takıntı mı olmaya başladı birazcık yüzüm asılsa neyin var diye soracak insanlar arıyorum ya da bir şey olmasa da gözlerime bakıp samimi bir şekilde seninde bir sıkıntın var mı? diyebilecek birisini istiyorum etrafımda ben her şeyimi dolu dolu yaşayan bir insanım sevincimi de üzüntümü de rahatlıkla belli ederim genelde neşeli etrafa gülücükler atan gittiğim ortamı pozitife dönüştüren bazende çok konuşan biriyim kimseyi kıramam olmasa da yok diyemem

bunları neden anlatıyorum bu topikle ne alakası var diyeceksiniz bahsetmiştim bizim burdan taşınmamız gerekiyordu ama eşim kardeşinin durumunu öne sürerek dilekçeler verdi ve kurumun bulunduğumuz yerdeki şubesine geçici görevle de olsa gelmeyi başardı bundan sonra da kalıcı olmaya çalışacak meğer bana bekle düşündüklerim var dediği buymuş gene her zamanki gibi senenin bir kısmında biz bakacaz kaynıma buraya kadar sorun yok seve seve bakarım zaten o kadar çok sevindim ki sevincimden ağladım yerimde başkası olsa buralardan kaçıp kurtulmak isterdi ama benim o çocuğu burda bırakıp gideceğimi düşündükçe içim yanıyordu size de az çok bu duygularımı anlatmıştım ama kayınvalidem arayıp ta çok sevindik komşulara bile kalacağınızı söyledik onlarda en azından çocuğa ba.. dedi ve cümleyi tamamlamadı çevirdi işte abisi ayağı kırıldığında yanına geldi en azından bir iki gün baktı dediler iyi olmuş kaldıkları dediler dedi komşuları bile bizim baktığımızı kabul ediyor bunu dile getiriyor ama kayınvalidem o kadar küçümsüyor ki ya da kabul etmek istemiyor ki bizim baktığımızı iki gün bakıyormuşuz gibi gösteriyor ve tek sevinme sebebi bizim o çocuğa bakacak olmamız inanın şimdiden planlarını yapıyordur nasıl yazın bırakırım hangi numarayla oyunla bırakırım diye ben bırakmasına karşı değilim bunu kabullendim zaten ama onların kabullenemediği benim bunu kabul etmiş olmam nasıl kavga çıkartmadan kabul ederim nasıl bu kadar iyi davranabilirim bunu anlayamıyorlar bu nedenle de sürekli beni kışkırtmak için bir numarayla bırakıp 1-2 hafta sonra gelip alacaz deyip en az 2 ay tel. bile etmiyorlar ama ben onların karşısına geçip tek kelime etmiyorum ve bunu algılayamıyorlar resmen kavga çıkartmam için uğraşıyorlar ben bunu sıkıntı yapmıyor muyum yapıyorum üzülüyorum neden böyle yapıyorlar aşkım diyorum eşime keşke bana deseler ki bizim canımız sıkıldı biraz bunaldık siz de 3 ay kalabilir mi deseler ben öyle sevineceğimki anlatamam çünkü bizde kalmasını istedikleri zaman benim olmadığım bir zamanı kollayıp eşime söylüyorlar bizim şu işimiz var götürün bana sormuyorlar bile ben istiyorum ki bende bu evin bir üyesiyim hep beraber oturururken deseler ki kızım oğlum bööyle bir durum var bir müddet yanınızda kalabilirmi bir planınız yoksa desler inanın planım olsa bile iptal ederimben sadece bu kadar özverime adam yerine konmak istiyorum umarım bu sene dediklerim olur....
mutluyum bir yandan eşim artık tamamen yanımıza geliyor iki çocukla 3 aydır çok sıkıntı çektim yarın sabah hepsi bitecek inşallah:)

şükürler olsun eşim geldi sonunda onunlada bu konuyu konuşacam belki rahatlatır beni çok üzüldüm çünkü:(

Eşinin geldiğine sevindim canım sen çok iyi bir insanın inşallah hep çok mutlu olursunuz aile olarak:3:

Eşinin geldiğine sevindim canım sen çok iyi bir insanın inşallah hep çok mutlu olursunuz aile olarak:3:

sağol canım öyle rahatladımki o gelince belki de bu kadar kafama takmam onun yokluğunun verdiği strestendi çocukların bile psikolojisi bozulmuştu beni çok bunalttılar ufacık bir söz ufacık bir hareket canımı sıkıyordu:5:

Alzen konunun başında kaynınla ilgili yazdıklarını ve gayretini okudum, öyle güzel bir merhametin var ki Rabbim iki cihanda aziz etsin seni ...

Alzen konunun başında kaynınla ilgili yazdıklarını ve gayretini okudum, öyle güzel bir merhametin var ki Rabbim iki cihanda aziz etsin seni ...

teşekkür ederim canım rabbim hepimize mağfiret etsin ama gene başa dönmeye başladım onların yaptıklarına ah bir takılmasan ah biraz kulak ardı edebilsem söylediklerini görmesem oyunlarını her şey daha güzel olacak...

engelliler için rehabilitasyon merkezleri var. evden alıyolar eve bırakıyorlar. ücretini devlet karşılıyor oralar ile görüşürsünüz. akşamları sizde kalır gündüz rehabilitasyon merkezine gider. insan yükü çok ağır gerçekten. yaşlılar, çocuklar engelliler hepsi birer anhtar ama açmayı bilene . allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin

teşekkür ederim canım rabbim hepimize mağfiret etsin ama gene başa dönmeye başladım onların yaptıklarına ah bir takılmasan ah biraz kulak ardı edebilsem söylediklerini görmesem oyunlarını her şey daha güzel olacak...

Allah'a havale et, o neylerse güzel eyler. Engelli bir insanı dövecek kadar aşağılık, buna göz yumacak kadar umarsız insanlara elbet hak ettiklerini verecektir. Sen eşinle iyi ol, yuvanda huzuru sağla gerisi boş, eşin bazı şeyleri görebilecek kadar olgun biri yazdıklarından anladığım kadarıyla, onunla bu sorunların üstesinden gelebilirsiniz diye düşünüyorum

Back