Bu konuyu ne zaman görsem içimden geçiyor şu söyleyeceklerim. Konunun açıldığı gün okudum ve yorum yapmadım. Ama söylemeden edemeyeceğim. Hatırladığım kadarıyla şu an çok riskli bir iş yapıyorum, eşim yazdıklarımı görmemeli gibi bir şey söylemiştin konuyu açtığında. Madem riskli, neden neredeyse iki aydır hala bu konuya yazmaya devam ediyorsun? Sürekli buraya yazıyorsun görüyorum, birinde görmezse birinde görebilir eşin. Anlam veremedim bu davranışına. Keşke daha dikkatli olsan madem öyle...
Bacım senin iyi olmaya niyetin yok, kimsenin söylediklerini de dinlemeye niyetin yok, kimseden yardım almaya da niyetin yok. Sen kendini yargılamış suçlu bulmuşsun burada yazılan 50 sayfa boş. Bence sen eşin seni burada yazdıklarından yakalasın ve ne olacaksa olsun, cezam neyse çekeyim kafasındasın. İnsanlar iyi de yazsa kötü de yazsa hep bir mazeretin var. Ne var ki yaşadıklarında; bir adamı sevmişsin ilk aşkın olmuş, sevdiğin değer verdiğin kişiyle yakınlaşmışsın, yıllar sonra yine bir adamı sevmişsin ve onu kaybetmemek için yanlışlar yapmışsın istemeden, faceden bulman bile adamı gayet insancıl bir duygu. Kim merak etmemiştir ki eski sevgilisi ne yapıyor, boşandığı eski eş evlenmiş mi, küstüğüı eski kız arkadaşı ne alemde. Bazen kontrol edilebilir bazen edilemez bu merakla karışık kıskançlık duygusu. Hata yapmak insana mahsus. Senin tek yanlışın kendine değer vermemen. Senin kendine verdiğin değer kadardır karşındakinin sana verdiği değer. Böyle geçmişe bakarak yürümeye devam edersen önünü göremez takılır düşersin, geçmişe değil geleceğe bak karnındaki çocuğa değer ver kimsenin ona ve sana değersizmiş gibi davranmasına izin verme.
Yaşadığın her ne olursa olsun,kimsenin seni bununla yargılamasına izin verme
Günahıyla,sevabıyla senin hayatın bu...Arkasında dur ve kimseye harcatma kendini
Hayatın boyunca seni eleştirmeye kalkacaklar,inan bana kimse senden bir adım önde değil
Alem neler yaşıyorda yine karşısındakine ahkam kesmeye kalkıyor.Bunu hayat ilken edin
Kimsenin seni sorgulamasına,yargılamasına izin verme
Bu sana sunulan bir yaşam.Şeklini sen veriyorsun
Ne şekil verip,nasıl yoğurduğun kimseyi bağlamaz
Kimisi bu hamurdan saraylar yapar
Kimisi küçük kurabiyeler
Önemli olan senin ne yapmak istediğin
Kendini öyle eksinin altı falan değerlendirip haksızlık etme
Çok artıyım diye dolaşıp,nerede olduğunu bilmeyen insanlar var
Eksilerini dile getirebilecek mangal gibi bir yürek ve kendini olduğu gibi anlatan dürüst bir vicdan vermiş mi Allah onlara?
Herkese bunu nasip etmiyor...
Kronikleşmiş mazoşizm durumu...konu sahibi kendi diyo "kocam bana kötü davrandıkça ben yaptığımın kefaretini ödüyorum" hayırlı işler o zaman ne diyelim sittin sene daha bu konuyu düşün dur arkadaşlık isteğinide reddettim Pınar çünkü etrafımda bu derece melankolik insanları hiç barındırmadım benim derdim bana yetiyo
Ya arkadasim sen hasta misin? Nereye baksam alakali alakasiz sen varsin. Her yerde usenmeden vajinandan,ilk gecenden,eski gecenden,girdi mi girmedi mi?kan vs. Ya madem bu kadar utaniyosun hastalik haline,takintiya cevirmişsin sus arkadasim sussssss....Günah Allah la kul arasindadir,inancin geregi yaptiginin haram oldugunu dusunuyosan ayni din islenen gunahin sakli kalmasini da emrediyor. Burda taninmiyosun diye eski sevgilin,kocan ve senin cinsel organlariniz havalarda ucmasin.Ne cenen varmis guzel kardesim..Millet okumaktan bikti,sen anlatmaktan bikmadin ayni seyleri tekrar tekrar...
Bacım senin iyi olmaya niyetin yok, kimsenin söylediklerini de dinlemeye niyetin yok, kimseden yardım almaya da niyetin yok. Sen kendini yargılamış suçlu bulmuşsun burada yazılan 50 sayfa boş. Bence sen eşin seni burada yazdıklarından yakalasın ve ne olacaksa olsun, cezam neyse çekeyim kafasındasın. İnsanlar iyi de yazsa kötü de yazsa hep bir mazeretin var. Ne var ki yaşadıklarında; bir adamı sevmişsin ilk aşkın olmuş, sevdiğin değer verdiğin kişiyle yakınlaşmışsın, yıllar sonra yine bir adamı sevmişsin ve onu kaybetmemek için yanlışlar yapmışsın istemeden, faceden bulman bile adamı gayet insancıl bir duygu. Kim merak etmemiştir ki eski sevgilisi ne yapıyor, boşandığı eski eş evlenmiş mi, küstüğüı eski kız arkadaşı ne alemde. Bazen kontrol edilebilir bazen edilemez bu merakla karışık kıskançlık duygusu. Hata yapmak insana mahsus. Senin tek yanlışın kendine değer vermemen. Senin kendine verdiğin değer kadardır karşındakinin sana verdiği değer. Böyle geçmişe bakarak yürümeye devam edersen önünü göremez takılır düşersin, geçmişe değil geleceğe bak karnındaki çocuğa değer ver kimsenin ona ve sana değersizmiş gibi davranmasına izin verme.
Canım Cem Keçe'nin kitabını okuduysan kızlık zarından kan gelmediğini de bilirsin. Normal şartlarda kızlık zarı kanayan delinen vs bir şey değildir. bu bilimsel bir bilgi. Bizim ülkemizde kadınların cinselliğini kendileri değil bu tabular yalanlar yönlendiriyor sonra da vajinismus olup çıkıyoruz. Unut bunları artık, ne yaşanmışsa yaşanmış, bu defteri kapat, eşinle ve bebeğinle gelecek güzel günlerin tadını çıkart. Allah affedicidir affetmeyi sever. Bu konuyu aş ve hayatını ıskalama derim.
cocugum benım canım zarar verebılecegımımı dusunuyorsunuz
Adam bogazini sikmis kan gelsin diye islanmani bile the cok gormus resm3n aci cektirmis hala iyi biri diyorsun.... diyecek soz bulamadim vajinanin gordugu kiymet sana verilenden ne yazik ki fazla.
Yalnız benim kocam değilmiş kan bekleyen hala yüzlerce kiz bu operasyonu yaptırıyor malesef...
Ya tamam da sizin kendinize örnek aldığınız şey bu mu ya yüzlerce kendini mal gibi gören kızla mı karşılaştıracaksınız kendinizi. Ne güzel yazmışsınız bakın ruhum parçalandı o zarı diktirirken diye. Ayrıca benzerlik gördüğüm için yazıcam benim de 3. seferde tam olarak olabildi kan geldi ve eşim boğazıma yapışmadı, ıslanma da kanasın da demedi, nerde bu kan ulen de demedi. Deseydi alnının çatına koyardım topuğu da neyse. Kendinizi bu kadar ezmeniz çok enteresan ya ben sinir oldum buradan.
Ya tamam da sizin kendinize örnek aldığınız şey bu mu ya yüzlerce kendini mal gibi gören kızla mı karşılaştıracaksınız kendinizi. Ne güzel yazmışsınız bakın ruhum parçalandı o zarı diktirirken diye. Ayrıca benzerlik gördüğüm için yazıcam benim de 3. seferde tam olarak olabildi kan geldi ve eşim boğazıma yapışmadı, ıslanma da kanasın da demedi, nerde bu kan ulen de demedi. Deseydi alnının çatına koyardım topuğu da neyse. Kendinizi bu kadar ezmeniz çok enteresan ya ben sinir oldum buradan.
Merhaba arkadaşım aslinda bu konudan devam etmiyim dedim ama sana mesaj atamadım gönderilmiyor arkadaş olarakta ekledim yazabileyim diye olmadı çok üzüldüm suan inanılmaz vicdan azabı çekiyorum du hayatta enson isteyeceğim şey benim yüzümden evladıma zarar gelmesi etkilenmesi( odasini cicili bicili susledim heyecanla onu bekliorum aslında burdan yazmak istemiyorum çünkü çok tepki gösteriyorlar elli sayfa oldu hala aynı yerdemisin diye evet zMan zaman acı çekiyorum ama kafamı bebek hazırlıgiyla dağıtmaya calisiyorum birde nette doğumla ilgili şeyler okuyorum izlemeye korkuyorum dogumdanda korkuyorum çünkü..evet ruhum parçalandı o ben değildim keşke mecbur kalmasaydim yada yıllar.önce bilip ona göre baştan dürüst olabilseydim ama kader karşıma olayları bu şekilde çıkardı...eskisi kaDar dusunmemeye calisiyorum canım çünkü tiroidim var dahada etkilesin istemiyorum kan tahlillerimde buara iyiyken..Hemoroid zaten hamilelik kabusum oldu ama ışte Arada aklıma geliyor dusunmemeye calisiyorum azda olsa atıyorum aklımdan oğluma zarar vermeye hakkım yok daha fazla (( yorum için teşekkürler nolur dualarınızi esirgrmeyin oğlum sağlıkla dünyaya gelsin bugün doğum için son alışverişleri yaparken tezgahtar bayanij dortay önce doğumuna besgun kala bebeğini kaybetmesi beni çok etkiledi ( Rabbim korusun ozMan bu derdim acımin yaninda hiç kalır..herşey gönlünüzce olsun bana iyi kötü yorum yapan herkese çok teşekkür ediyorum çünkü ben gerçekten işten çıkınca çok bunaldim tek saplantim bu zar oldu resmen kafayı yemistim...ayağa kalkamazdim buraya yazmasam allahrazaolsun..
Keşke benim esimde Bukadar anlayışlı olsaydı üçüncü seferde kan gelicek olsa doktora götürürdü beniki bana sorsa ben derdim zamannda bole bişey oldu yarım yamalak ondan olabilir diye ozManda bana napardi bilmiyorum..köylerinde bir kadinn kan gelmemiş halası anlatıyordu yalandır kesin kız ceviz ağacından düştüm diyor falan diye düşünun böyle bir ortamdan gelmiş esim. Amcasının kızı kaçti ki kaçmadan hamile kaldı ki 16 yaşındaydı sulalece sildiler cahilliginden gençliğinden diyemediler olsun diye dualar ettiler gelirse öldürürüz dediler ki kız evlendiginden beri hiç gelmediler böyle bir aile yani...okadar büyük konuşuyorlarki ben kızım olmayacağına sukrettim nerdeyse kaynnam gorumceleri o kızı çok eleştirdi gorumcem hamile sanirim kızı olucak hiç korkmadan kınıyor ben cesaret edemezdim kinamaya ( onada dedim deme öyle diye ailesi yetistremedi annesinn suçu diyor boyle bir aile ışte ama desenki eşini seviyormusun evet çok canımdan çok ailesini sevmiyorum fazla ama saygıdakusur etmem asla