vicdan azabı, obsesyona cevrılısı, hymenoplastı ve derın yaraları

bütün mesele bir zar yani....

bırak allah aşkına ya.....

Bütün mesele o değil onun yüzünden yaşadığım travmalar aile ne rezil olma korkusu sevdiğini kaybetme korkusu onları hayal kırıklığına ugratma. Doktor travması , eşine yalan söylemek zorunda kalma..

anladım da....kime ne senin zarından,yırtığından yaf....?

sen bir bireysin !bu senin bedenin ...! senin aklın ,senin kararın ...ki yaptığın da aman aman affedilmeyecek birşey değil

kocan olsa bile bu onu ilgilendirmez....ona sadece saygı duymak düşer....

ki şunu da belirtmeden geçemiycem; ne sen o kadar suçlusun nede kocan o kadar masum ...

bedenini,geçmişini,kendini sev ...değerli kıl her zaman için...

İşte ben mi yanlış algılıyorum ? Zar yüzünden bu travmalar korkular yaşar arkasında durursun bak kimse ses edebiliyor mu? Kendinizi meta gibi görmese kadınlar yada aman yaşadım hayatımı diktireyim demese uyanıklık olarak daha iyi yerde oluruz da nerede...

Ben ne anneler gördüm üç çocukla işkenceden kaçıp - hala kaçak gibi olan, 20'sinden sonra meslek sahibi olup, şimdi o 3 çoçuğu birden Türkiye'nin sayılı üniversitelerinde okuyan.
Ne anneler var, ister yalnız ister eşiyle her zorluğa göğüs geren. En başında kendini eğitmeyi bilen..

SİZ BENİ ÇOK YANLIŞ TAHMİN ETMİŞSİNİZ.
Ben Türkiye'de doğmuş büyümüş, sülalesi bir AŞİRETE mensup, DOĞULU bir kadınım. Sadece doğruyu yanlışı, iyiyi kötüyü, insanlığı hayvanlığı, kendimi - kendi gücümü fark edecek kadar bilinçliyim. Kimse sana k...r ol demiyor. Bizim gelişmemiş bir ülkede yaşıyor olduğumuzu idrak et, doğru olanın bu olmadığını idrak et, dünyanın her yerinde erkeklerin bekarete önem verdiğini fakat gelişmiş ülkelerde erkeklerin bu yolla kadının hayatını cehenneme çevirmediğini araştır - idrak et, sana böyle düşünmeni - böyle hissetmeni sağlatan şeylerin bir sosyolojik geçmişi olduğunu bil, araştır - oku, doğada aslında böyle var olmadığını bil, güçlü ve başkasına bağımsız olmamaya çalış ve kendini ne kendinin ne de vicdansız birinin ezmesine izin verme. SADECE İYİ İNSAN OLMAYA ODAKLAN AMA CAHİLLERİN İYİ SAYDIKLARINA DEĞİL, BİLGELERİN - SUFİLERİN İYİ SAYDIKLARINA ODAKLAN.
Aramızdaki fark SADECE bilinç.
Ben teşekkür ederim.

erkeklerin çoğu hala zar peşinde

e kız da seviyor,ağırlığını koyamıyor,rest çekemiyor...bana baksana hele bi sen diyemeyince....

gidiyor diktiriyor...sonra hoppp al sana ömür boyu vicadn azabı ,sırtında yük !

ne anladım ben o evlilikten ..içime sinmedikten sonra....

halbuki seni 'zarsız' kabul etmeyen adama tekmeyi bassan daha huzurlu yaşarsın yeminle...

Arkasında durabilmem için o gece Bilmem lazımdı daha önceki sayfalarda yazdım .bu olay yaşandıginsa ilişkiye tam olarak giremedim kan da gelmedi ve birsey olmadıgini düşündük yazımızda küçüktu tabi tekrarida olmadı bu olayın..aradan yıllar geçti baska erkek arkadaşım oldu benim küçük yaşta öyle birşey yaşayacagimi hiç düşünmedo.dortyil sonra istemeye geldiler ondan sonrası benim.kontrölumden çıktı aileler işi hızlandirdi ben düğüne az zaman kala doktora gittim ki ıhtimal vermiodum birşey olduğuna ama doktor riske atma dedi bende o anın korkusuyla intihari bile düşündüm ama yapamadim söylesem ailem çok uzulucekti nisan atilicakti yaşlı insanlariuzmeye genç birinin emeğini hayallerini berbat etmeye hakkım yoktu böyle düşündum ha şimdi değiyormu desen hayır ozaman ayrılık olsa baskasyla evlensem Suan belkide çok daha mutlu olurdum...

Şimdikinden daha mutlu olurdum kesin.eşimi hiç tanıyamamisim amelyt olan babama bi geçmiş olsun diye telefon bile açmadı işi gücü maç dışarı çıkartıp vakit bole geçirmez benle keşke ozMan btseymis bu is

sen eşini,kendini suçlu hissettiğinden dolayı gözünde gereksizce büyüttün...

gerçekleri görmeyişin bu yüzden ....

bebeğine sımsıkı sarıl olur mu...

yine cem yılmaz misali ''hani bizdik marjinal!'' denilebilecek bir konu. valla çok uzun yazmışsın kendimi aştım ve okudum çıkardığım tek sonuç bu psikolojideki bi kadının yetiştireceği çocuk nasıl olur oldu. acilen psikoloğa gitmelisin. seni döven, ilk gece hediyesi olarak kan isteyen bir adama toz kondurmuyosun. eski sevgilin mutlu diye hayatını karartıyosun... çok acayip ya. umarım fake'dir tüm yazdıkların. hiç bir kadının bu kafada olmasını istemem.

Konu fake değil Malesef kendimi çok kötü hissettigim biranda yazdım tüm samimiyetimle...eski sevgilimin mutlu
olması değil aslında beni üzen o an üzüldüğüm bu vicdan azabini ben yaşarken onun hiç etkilenmemesi tek taraflı düşünmemdi ama onun acisindan bakıncada beraber olmayı basaramadigikiz icinn onunnicin yıllar öncesinde kalan kötü bir tecrübe sadece.. ogluma iyi bir anne olacağım psikolojisi bozuk olarak dusunsenizde beni Suan beni hayata bağlayan en önemli şey .heyecanla onu bekliyorum.eşime karşı suçluluk pduygusu duyduğumiçin osekilde kendimi küçültücü onu yuceltici şeyler yazdım.aslında bennonun için neyim onuda bilmiyorum boş vakitlerini maç iddia pes ve kardeşleriyle gecirir hamile halimle beni yalnız birakir gece yatak odasında uyuyamiyormus tv sesi yok diye benle bile uyumuyor ben ise hala gözümde büyütiuor sevgimi alışkanlık mi suçluluk psikolojisimi bilmiyorum

sende bazı şeylerin farkındasın. bence suçlu hissedeceğin bi durum yok en azından insanlara karşı. insan unutur, hata yapr. günah işler ama sonra tövbe eder ve tek hesap vereceği mecra da rabbidir. sadece kendini etkileyen bir hata yapmışsın. kocan kim bilir neler yaptı o acaba senin yaşadığın pişmanlığın onda birini yaşadı mı? böyle düşün, kendine haksızlık etme. zaten kocan adam gibi biri olsaydı bu meseleyi rahatça anlatabilirdin.

sen eşini,kendini suçlu hissettiğinden dolayı gözünde gereksizce büyüttün...

gerçekleri görmeyişin bu yüzden ....

bebeğine sımsıkı sarıl olur mu...

Evet oyuzden gözümde büyüttüm birde eş seçerken ailevi ve sosyal koşullarin çok onemli olduğunu düşünuyorum benim çok erkek arkadaşım olmadı ilki aldattı ayrıldım ikincisi ilede evlendim Oyle çok dışa dönük insanlari çok iyi tanıyabilen biri olamadım..evet canim emin olabilirsin bebegime sımsıkı sarilacagim herseyi hazır onu göğsümde uyutacagim günleri bekliyorum

Eşimle tanıştigimda yaşım küçüktu ve koca dört yıl geçti ondan sonrada söyleyemedim.bu olay psikolojimi okadar etkilemiski düşünun düğünü çok guzel olanlar icin direk şunu diyorum kesin o benim.gibi bir hata yapmamistir oyuzden böyle herşeyi mükemmel ben haketmedimde düğün ayakkabimi kendim aldım eşyalarımım çoğu alinmadi diye icimden geçiyor...esimin ailesi resmen kara cahil gibi davrandı düğün ve öncesi bircokseyi yapmadilar benimde içimden geçirdiğim ben haketmiyorum kizoglankiz ile dul kadin ayrımı olan toplumda ben kendimi ikisinin ortası olarak gordum hep bu süreçte..esim anlayışli biri olsa anlatırdım tabi YAFA onca yıl sonra o bana düğün öncesi kan baskısı yapmazdi

Venüskadini nickli olan hanımefendi telefondan girdigim için alıntı yapamadim ..doğru diyorsunuz ne anneler var mücadeleler var.üniversite mezunuyum özel bir sirkette otelde daha dogrusu muhasebe sefiyim yani mesleğim var ayaklarim üzerinde durabiliyorum ama aile eğitimim hep namusu zarla nitelendirmisti babam kadına namus birkere gelir derdi ailem biraz dar kafalidir küçük bir çevre bakış açısı ama esimin ailesi dahada dar kafalı esim.ailesinin yanında yanıma oturamaz okadar yani.. evet sizi yanlıştahmin etmisim yurtdışında eğitim.aldiginizi düşündum.gün geçtikçe su hamile halimle yalnız kaldıkça dahada bilincleniyorum.aslında eşimin bukadar azap duymama degmedigini farkediyorum birde yaş ilerledikçe insan daha net görüyor birşeyleri

Esim benden önceki sevgilisinden kız bakire olmadigi için ayrilmis ben söylesem bendende ayrilirdi ama ben söylemek icnde kendim farketmek içinde geç kaldım..kızlık zarı hala cok önemli tabi bu forumda ençok okunan tartışılan bölüm genital estetik kizmi hala diktiriyor insanlar ve travmasi operasyondan daha acı verici

Bekaret kontrolu için kadın dogum doktoruna gittiğinizDe onlar bile ters davranıyor kendini kötü hissediyorsunyani türkiyede hala bu asilmamis doktora bekaret kontrolü deyince başka bir konuda baktgi gözle bakmıyor cogu doktor yani bu toplumun geneli böyle himenoplastiler gittikçe artıyor azalmiyor ..insanlar günlük hayatlarında birşeyin iyiliğini güzelliğini yeniligini anlatmak icinnhala kız gibi ifadesini kullanıyor sıfır olmayan arabayı tarif ederken oo kız gibi daha diyenler var .hala kızlık soyadı diye geçiyor heryerde evlenmeden önceki soyisim diye geçmiyor türkiye kolay kolay aşamayacak bu konuyu

Esim pes oynadigi için hala annesinden gelmedi diğer kardeşleri bekar ve onlara ödeniyor surekli maç iddia pes iş dışında kendi ailemede uzagim komşum arkadaşım.yakında yok işten dogum iznine ayrıldım...okadar yalnız ve mutsuzumki bu vicdan konusunda kendime gerçekten haksızlık yaptığımı daha iyi anlıyorum.bir sancim tutsa neolucak hamileyim.bide bu ne dusuncesizlok tamam bir telefonla gelir yakın bir sokak aşağıda ama oyunun heyecanından bazen telefonu duymuyor neden bukadar sorumsuz kardeşleri evlensede kurtulsam beraber zaman gecirsek gerçi oğlum dogunca artik yalnız kalmayacagim ama zaman bir geçse...

sen eşinin pes oynamaya gittiğine emin misin peki?içine kurt düşürmek istemezdim ama,yakınıyorsun ya ilgisiz,ayrı yatıyoruz diye?

Artık bunlar da geride kalıyor. Etrafımdaki hiçbir arkadaşım bakire değil ve hiçbiri de aşüfte, oturup kalkmasını bilmeyen, aptal, oynak kadınlar değiller. Bir çok defa onlarla birlikte jinekologa gittim, çoook da naziklerdi. Yavaş yavaş aşılıyor bazı şeyler.
MESELA KADINLARIN KENDİLERİNİ EZDİRMEMESİ, KENDİLERİNE SAYGI DUYMASI, ERKEKLERİN ONLARI KULLANMA - HIRPALAMA HAKKI OLDUĞUNU KABUL ETMEK GİBİ BİR SAÇMALIK YAPMAMALARI, BİLİNÇLİ VE BAĞIMSIZ OLMALARI İÇİN GÖNÜLLÜ OLARAK ÇALIŞAN ERKEKLER VAR. SANA BU ANLATTIKLARIMI BANA İLK ANLATAN KİŞİLER BİR GRUP TÜRKİYELİ ERKEK VE BİR KAÇ KADINDI.
HALA BİLİNÇLİ ERKEKLERLE TANIŞIYORUM, BİRLİKTE OKUYORUM, BİRLİKTE ÇALIŞIYORUM. Bilinçsizler de var tabi hala daha çoklar.
Ama en azından birileri var ve gelecek nesillerde daha çok olacaklar. Sen akılsızlık etmişsin ancak bundan sonrası için iyi düşünüp, doğru kararlar verip daha mutlu olabilirsin zamanla.

merhaba canim, gecmis olsun baban ameliyat olmus umarim iyidir simdi, esinin davranisina cok üzüldüm, bagimli olmus esin her firsatta oyun oynuyor, siz hicmi konusmuyorsunuz niye bu kadar ulasilmaz, dogum ne zamandi canim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…