evet canim aynen öyle hepten unutmassan bile acisi dinecek ve belki gün gelecek artik hic düsünmedigini anlayacaksin
hayata dalip gidiceksin, Allahin izniyle bu günleride atlaticaksin, teselli olabildiysem ne mutlu bana, yazilarindan ne kadar
samimi ve iyi niyetli oldugunu anliyor insan uzaktan bile sevdiriyorsun kendini, ondan uzaktaki dost dedim..
dogru canim yurtdisindayim 7yasimdan beri, alistim buraya ama türkiyeyi özlüyorum oradaki insanlar daha sicak kanli oluyor
ve uzaktanda olsa böyle konusmak banada iyi geliyor
Hikayenizi okurken ruhum daraldı.. O çok merhametli koca çarşafta kan hediyem diyen kişi mi? Seni takılar için döven adam ve sen vicdan azabi duyuyorsun? Üzüldüm senin adına çok yazık.. Inan öyle sevgi dolu merhametli adam kadına bacak arasıyla değer vermez. Hem nedir eski sevgili ne yapıyor merakı? Sen eski sevgilini özlüyor seviyor olmayasin? yoksa kanı bekareti bu kadar önemseyen kocan varken eski sevgili için sahte hesap açıp eklemekten korkman lazımdi.. not:geçmişte olan olmuş neyse de şu an eski sevgiliyi araştırmak onunla yazışman ışte bu asıl iğrenç olan..
Cok sasirdim okurken bizde nisanliyiz evlenmeyi bekliyoruz vajinismus ne kotu biseymis ...
Yaptiklariniza anlam veremedim face olayi yani. madem evlendiniz gozunuz niye digerinde.
lütfen psikolojik destek alın lütfen, okuduğum tek bir şeyi içime sindiremedim şunca yazdığınız şeyin içinde... bir insan neden kendini bu kadar değersiz görür, neden felaketleri çektiğine, hakettiğine inanır.... aklım almıyor, inanılır gibi değil...
her gün düşünüyor musunuz siz bunu,yani her gün aklınıza geliyor mu bunca dert ettiğiniz konu....
bunu her gün düşünüyor olmanız artık sizde saplantı haline geldiğini gösteriyor sanırım, nasıl yapabilirsiniz bilmiyorum sonuçta içinizde sakladığınız bir konu ama terapiye gitmelisiniz, eminim çok işe yarayacaktır...
kavramlar zihninizde birbirine girmiş, rahat olmak-bekaret-namus... yapmayın Allah aşkına bunlar farklı şeyler... bakire olmak namuslu olmak demek değil her zaman ya da "benim konuma dem vurmuşsunuz ya,orada bahsettiğim rahat insanlar kavramı,namussuz insanlar anlamına asla gelmiyor,ne hakla günahını alırım kimsenin namusu benden sorulmaz tabiki... bize nazaran rahat bir yaşam tarzları var ve çok uygun değil ailemize demek istemiştim,ki artık öyle bir kız da yok hayatımızda."
her şeyden önce sizin için namus kavramı çok başka bir yere gitmiş ve bu noktayı toparlayamıyorsunuz... burda onlarca insan yazmış, yaşanmış ve bitmiş, doğrusunu yanlışını siz bile sorgulayamazsınız artık,zamanın ötesine gitmiş bu olay... kimsenin canını yakmadınız, kimseye kötülük yapmadınız, kötü biri olmadığınıza ve yaşadığınız sıkıntıları haketmediğinize kendinizi inandırın...
son olarak eşiniz minnet duygunuzu çokta haketmiyor, çok şey yazılabilir ama üzerinize gelmek istemem ve sizin geçmişi deşelemeniz, geçmişte yaşadığınız çocukluktan daha yanlış geliyor bana...
sizin gibi kadınları geliştirmeye ve değiştirmeye ömrümü adadım, bunun için okuyorum - eğitim alıyorum. Burada uzun uzun yazmayacağım, size sosyolojik - siyasal demeçler vermeyeceğim. Tek söyleyeceğim; onur, biraz onur...
gerçekten size bu konudaki fikirlerimi açıklama gereksinimi bile duymuyorum şuan. Kimse size onursuz demedi, bilinç altını bu sıfatı çıkardı ortaya.onursuz biri olduğum kanısına nasıl vardiniz acaba
gerçekten size bu konudaki fikirlerimi açıklama gereksinimi bile duymuyorum şuan. Kimse size onursuz demedi, bilinç altını bu sıfatı çıkardı ortaya.
Türkiyeli kadınların böylesine cahil, böylesine erkeğe bağımlı, güçsüz, takıntılı, cinsel kimliğine ve kendine karşı iki yüzlü, kendine saygı duymanın ne demek olduğunu bilmiyor olması, kendilerini böylesine ezdirebilmeleri beni deli ediyor. (bu sıfatları size itham etmiyorum. Genel bir şey yazdım)
ben türkiyeli kadınlar için çalışmaya yeni başladım, yeni olduğum için böyle sinirime hakim olamıyorum. Ilerde belki daha hoşgörülü yaklaşacağım ama şuan yapamıyorum.
Hiç mi okumaz insan, hiç mi ufkunu genişletmez, hiç mi dünyaya en büyük pencerelerden bakmaz. Ne diyeyim ömrünüz böyle çürüyüp gitmez umarım, umarım mutlu olursunuz...
Sizi onurlu ve onursuz yapan, iyi ve kötü yapan şeyleri iyice düşünmenizi istediğim için bunu yazdım. Bir insan ne yapınca gerçekten kötü olur ne yapınca iyidir. Kime göre neye göre yargılardır bunlar. Bir hata* insanı kötü yapar mı? Hata kime göre hatadır?Onur lütfen biraz onur yazdığınız icin busekilde anladım..
Sizin gibi VİCDANSIZ, KENDİNİ BİLMEZ İNSANLARIN - ERKEKLERİN YAPTIKLARINI KENDİNE MÜSTAHAK GÖREN KADINLAR OLDUKÇA biz kime yardım edeceğiz ya, kimin ufkunu açacağız...