Sizde işe girin çalışın para kazanın yeni bir ev alın birlikte . Kayınbabanın ne mecburiyeti var ev vermeye. Parayı veren düdüğü çalar . Hem ev alacaksınız hemde lafınız geçecek ikisi bir arada olmaz .
Hay agzina saglik en guzel cevabi vermissin.
benim işime gelir canım... o zaman başka şehirde onlardan uzakta kurarım hayatımı eşim de beni istiyorsa gelir gelmezse kendi bilir
Canim o tapu senin ataman simdi yasadigin sehre gelene kadar evine gelir.sonra geldigi gibi geri gider.senin yerinde olsam arkama bile bakmadan ailemin oldugu sehre tahinimi cikartirdim.simdiye kadar sizinkilerle ayni sehirdeydik birazda bizimlkilerle olalim derdim.gelmek isterse gelir gelmezsede keyfi biklir!!gelmesi durumundada evi sattirir gidecegim sehirde yeni bir ev alirdim!!hem kufur hakaret yalan dolana maruz kalicam hem de elimdeki bi tapuyu alicaklar onlarla ayni sehirde kalcam..ha o sehirde mutluysan da tapuyu ustume almadan asla uzlasmaya varmazdim ilk atamami baska sehre alir,esim evin satisini benim ustume yapmadan da o sehre geri donmezdim.boylece ailesi de gorurdu el mi yaman bey mi yaman!!
verdikte arkadaşı anlamıorum bazıları kızı haksız buluolar sinirim zıplıyo
beni haksız bulanların görüşleri beni iğne ucu kadar ilgilendirmiyor canım.ben yaptığım fedakarlıkları o aileye nasıl bir gelin olduğumu eşime nasıl bir eş olduğumu çok iyi biliyorum....onların içi bana kızım kızım derken pislik kaynıyormuş bunların açığa çıkmasına da kaza vesile oldu...eğer bana başta şartlar sunulurken ki bu şartlar beni istemeye geldiklerinde kendi ağızlarından söylenmiş şartlardı biz oğlumuza ev aldık oğlumuzun evi var bizden başka şeyler de yapmamızı bekler misiniz gibilerinden sorduğunda amcası babam da madem oğlunuza ev aldınız sizin yapabileceğiniz başka bir şey yok demişti. eşim de bana sürekli öyle söylüyordu babam bana ev aldı başka hiçbir şey isteyemezsin ailemdn biz kendimiz her şeyi yapacaz diye....eğer bana denseydi ki ev var ev oğlumuzun üstünde ama sizin değil siz sadece kira ödemeden oturacaksınız o zaman evlilikteki erkek tarafı yükünü onlara verirdim kız tarafı yükünü de benim aileme...en azından seneler boyu düğün borcu ödemezdim düğünde takılan paralar liralar bilezikler ben de kalırdı....bir arkadaş bilezikler annesinde duruyor demiş evet annemdeydi ama borçlarımızda sıkıştıkça bozdurup bozdurup borçlara verdiim onlar da gitti...ayrıca ben o eve bizim diye tadilat yaptırdım... tadilat derken de kırık dökük yerleri yaptırmak değil mesela doğal gazı yoktu doğal gaz döşettim pencereler tahtaydı pimapen yaptırdım ve daha bir sürü şey yani ...güya benim olan evim güzelleşsin diye yaptım ama sonunda elde yok avuçta yok durumuna düşürüldüm...oğulları evlendi ev de 80 milyarlık evse değeri 100-110 milyar oldu e oğulları da kaza yaptı tekrar yapabilir ...neden kalsın geline geri alalım oğlumuz ölünce defolsun gitsin buralardan zihniyetine büründüler...şimdi eşim atan buraya yemin ederim evi alacam diyor banadüğün zamanı aptal olan ada sanıyor beni hala ...ben de dedim ki al sonra atanayım....
Sakın kanıpta yelkenleri suya indirme canım
Alsın bakalım görelim
Alabilirse şayet sen kes ailesiyle görüşmeyi eşin ne bk yiyorsa yer ister görüşe ister görüşmez ama sen görüşme öküz herifle
canım ben kazada o hakaretleri duyduktan sonra tek kelime etmedim zaten babasıyla annesini de sonradan sildim gitti ...yani ailesiyle kazadan beri hiç görüşmüyorum ama eşime asla görüşme gitme arama vs demiyorum onlar ne yaparsa yapsın beni ilgilendirmez dediğin gibi...evime gelemezler ben gitmiyorum zaten yani hayatlarında sadece oğulları var, oğulları onlara gidip görüyor onları ....yumuşamak imkansız canım ben neler çektim bana neler yaşatıldı onları unutmam imkansız, diğer tarafta da kul hakkıysa fazlasıyla alacam inş... dedim eşime dikil ailenin karşısına eşime neler yaptınız bir de kalkıp tapu peşine düştünüz şimdi bu şehri yazmayacağını söylüyor her şey sizin olsun ben eşimin şehrine gidecem de dedim ses çıkarmıyor tamam ailemle konuşacam demiyor..dediği tek şey sen bugünü mü bekledin ? ben de dedim ki ben sana her zmaan bana yapılanları yaz kenara bunların hesabını bir gün vereceksizni diyordum o gün bugün işte..ailen öldün diye tapu peşine düştü ben ise sana diyorum ki tapu onların olsun benim şehrime gel yine seni zorlamıyorum şükret diyorum orda nasıl iş bulacam diye sürekli bahaneler üretiyor.. ama benim net olduğumu anlamıştır diye düşünüyorum bakalım attığı adımlar ne olacak
Anlamamak için direnirde zora gelince anlarr
Eşinin mesleği canım çok mu nadirmişte iş bulamazmış ?
O kadar benzer şeyler yaşsmışızki. Benim KP de bana küfür etti ama ben yine de onlarla görüşmeyi kesmedim. Herşeyi alttan aldım sonradan eşime dert yanınca eşim hep ailesinden yana oldu. Sonunda herşey koptu, boşanıyoruz. Ailesine bu kadar bağlı olan ve eşini gözü görmeyen adamlar ne yaparsan yap düzelmiyor canım. Bu lafım kulağına küpe olsun
inş zora gelince yola gelireşim özelde öğretmen canım
Canım öğretmen heryerde iş bulur
Hiç olmadı dershane vs zor değil yani
Daha geçerli bi sebep bulsun kendine :)
canım daha yaratıcı olmasını istiycem zaten bu geçerli bir bahane değil bence de
uslubumda herhangi bir hakaret vs yok çirkin olan bir şey görmedim sadece siz kabul etmiş olabilirsiniz beni ilgilendirmez dedim...bana evlenirken sunulan şeylerle sonrasında yapılan şeyleri yazdım....bna evlenirken kira vermeden oturacaksınız bu da size lüksümüz denmedi bana o ev sizin dendi anlatabildim mi ??? ayrıca bizim adetlerde evet çoğu şeyi erkek tarafı yapar en azından oğullarına alyans alır nişanda taksın diye.nişan alyanslarını bile ben aldım 2 tarafında o zaman nerdeydiler para gidecek şeylerde ortalıkta olmadılar hiç ...benim fedakarlıklarımı çoğu kişi yapmaz kinim onca yaptığım fedakarlıklara karşın kandırlımış olmam..size ev alınmamış size maddi destek verilmemş demekki siz başta böyle kabul edip evlenmişsiniz..ama benim durumum farklı ben başta eviniz var denildiği için onlara maddi olarak yüklenmedim...aaa şükredelim şimdi reddi miras yapmadılar diye...oğullarını bedavaya evlendirdiler ki yalanlarla sonra kaza yapınca oğulları ayaklandılar tapuyu aldılar ...borçlarımız olunca sesleri çıkmayan destek olmayan onlar ama mal kaçırmaya sıra gelince de onlar...siz bence benim yaşadıklarımın beşte birini yaşasaydınız benden daha büyük tepkiler verirdiniz kusura bakmayın...
beni haksız bulanların görüşleri beni iğne ucu kadar ilgilendirmiyor canım.ben yaptığım fedakarlıkları o aileye nasıl bir gelin olduğumu eşime nasıl bir eş olduğumu çok iyi biliyorum....onların içi bana kızım kızım derken pislik kaynıyormuş bunların açığa çıkmasına da kaza vesile oldu...eğer bana başta şartlar sunulurken ki bu şartlar beni istemeye geldiklerinde kendi ağızlarından söylenmiş şartlardı biz oğlumuza ev aldık oğlumuzun evi var bizden başka şeyler de yapmamızı bekler misiniz gibilerinden sorduğunda amcası babam da madem oğlunuza ev aldınız sizin yapabileceğiniz başka bir şey yok demişti. eşim de bana sürekli öyle söylüyordu babam bana ev aldı başka hiçbir şey isteyemezsin ailemdn biz kendimiz her şeyi yapacaz diye....eğer bana denseydi ki ev var ev oğlumuzun üstünde ama sizin değil siz sadece kira ödemeden oturacaksınız o zaman evlilikteki erkek tarafı yükünü onlara verirdim kız tarafı yükünü de benim aileme...en azından seneler boyu düğün borcu ödemezdim düğünde takılan paralar liralar bilezikler ben de kalırdı....bir arkadaş bilezikler annesinde duruyor demiş evet annemdeydi ama borçlarımızda sıkıştıkça bozdurup bozdurup borçlara verdiim onlar da gitti...ayrıca ben o eve bizim diye tadilat yaptırdım... tadilat derken de kırık dökük yerleri yaptırmak değil mesela doğal gazı yoktu doğal gaz döşettim pencereler tahtaydı pimapen yaptırdım ve daha bir sürü şey yani ...güya benim olan evim güzelleşsin diye yaptım ama sonunda elde yok avuçta yok durumuna düşürüldüm...oğulları evlendi ev de 80 milyarlık evse değeri 100-110 milyar oldu e oğulları da kaza yaptı tekrar yapabilir ...neden kalsın geline geri alalım oğlumuz ölünce defolsun gitsin buralardan zihniyetine büründüler...şimdi eşim atan buraya yemin ederim evi alacam diyor banadüğün zamanı aptal olan ada sanıyor beni hala ...ben de dedim ki al sonra atanayım....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?