Hay agzina saglik en guzel cevabi vermissin.
Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Ve sonunda dönüm noktasına geldim galiba .....
- Konu Sahibi adabilge
- Başlangıç Tarihi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?Sizde işe girin çalışın para kazanın yeni bir ev alın birlikte . Kayınbabanın ne mecburiyeti var ev vermeye. Parayı veren düdüğü çalar . Hem ev alacaksınız hemde lafınız geçecek ikisi bir arada olmaz .
okuduğunuzu anlama noktasında sıkıntınız olduğunu düşünüyorum.......
Hay agzina saglik en guzel cevabi vermissin.
verdikte arkadaşı anlamıorum bazıları kızı haksız buluolar sinirim zıplıyo
benim işime gelir canım... o zaman başka şehirde onlardan uzakta kurarım hayatımı eşim de beni istiyorsa gelir gelmezse kendi bilir
Canim o tapu senin ataman simdi yasadigin sehre gelene kadar evine gelir.sonra geldigi gibi geri gider.senin yerinde olsam arkama bile bakmadan ailemin oldugu sehre tahinimi cikartirdim.simdiye kadar sizinkilerle ayni sehirdeydik birazda bizimlkilerle olalim derdim.gelmek isterse gelir gelmezsede keyfi biklir!!gelmesi durumundada evi sattirir gidecegim sehirde yeni bir ev alirdim!!hem kufur hakaret yalan dolana maruz kalicam hem de elimdeki bi tapuyu alicaklar onlarla ayni sehirde kalcam..ha o sehirde mutluysan da tapuyu ustume almadan asla uzlasmaya varmazdim ilk atamami baska sehre alir,esim evin satisini benim ustume yapmadan da o sehre geri donmezdim.boylece ailesi de gorurdu el mi yaman bey mi yaman!!
Canim o tapu senin ataman simdi yasadigin sehre gelene kadar evine gelir.sonra geldigi gibi geri gider.senin yerinde olsam arkama bile bakmadan ailemin oldugu sehre tahinimi cikartirdim.simdiye kadar sizinkilerle ayni sehirdeydik birazda bizimlkilerle olalim derdim.gelmek isterse gelir gelmezsede keyfi biklir!!gelmesi durumundada evi sattirir gidecegim sehirde yeni bir ev alirdim!!hem kufur hakaret yalan dolana maruz kalicam hem de elimdeki bi tapuyu alicaklar onlarla ayni sehirde kalcam..ha o sehirde mutluysan da tapuyu ustume almadan asla uzlasmaya varmazdim ilk atamami baska sehre alir,esim evin satisini benim ustume yapmadan da o sehre geri donmezdim.boylece ailesi de gorurdu el mi yaman bey mi yaman!!
inanın içimde planladıklarımı aynen yazmışsınız galiba başka farklı bir fikir de sunabilecek kişi çıkmaz ...en mantıklısı bu olsa gerek ...
verdikte arkadaşı anlamıorum bazıları kızı haksız buluolar sinirim zıplıyo
beni haksız bulanların görüşleri beni iğne ucu kadar ilgilendirmiyor canım.ben yaptığım fedakarlıkları o aileye nasıl bir gelin olduğumu eşime nasıl bir eş olduğumu çok iyi biliyorum....onların içi bana kızım kızım derken pislik kaynıyormuş bunların açığa çıkmasına da kaza vesile oldu...eğer bana başta şartlar sunulurken ki bu şartlar beni istemeye geldiklerinde kendi ağızlarından söylenmiş şartlardı biz oğlumuza ev aldık oğlumuzun evi var bizden başka şeyler de yapmamızı bekler misiniz gibilerinden sorduğunda amcası babam da madem oğlunuza ev aldınız sizin yapabileceğiniz başka bir şey yok demişti. eşim de bana sürekli öyle söylüyordu babam bana ev aldı başka hiçbir şey isteyemezsin ailemdn biz kendimiz her şeyi yapacaz diye....eğer bana denseydi ki ev var ev oğlumuzun üstünde ama sizin değil siz sadece kira ödemeden oturacaksınız o zaman evlilikteki erkek tarafı yükünü onlara verirdim kız tarafı yükünü de benim aileme...en azından seneler boyu düğün borcu ödemezdim düğünde takılan paralar liralar bilezikler ben de kalırdı....bir arkadaş bilezikler annesinde duruyor demiş evet annemdeydi ama borçlarımızda sıkıştıkça bozdurup bozdurup borçlara verdiim onlar da gitti...ayrıca ben o eve bizim diye tadilat yaptırdım... tadilat derken de kırık dökük yerleri yaptırmak değil mesela doğal gazı yoktu doğal gaz döşettim pencereler tahtaydı pimapen yaptırdım ve daha bir sürü şey yani ...güya benim olan evim güzelleşsin diye yaptım ama sonunda elde yok avuçta yok durumuna düşürüldüm...oğulları evlendi ev de 80 milyarlık evse değeri 100-110 milyar oldu e oğulları da kaza yaptı tekrar yapabilir ...neden kalsın geline geri alalım oğlumuz ölünce defolsun gitsin buralardan zihniyetine büründüler...şimdi eşim atan buraya yemin ederim evi alacam diyor bana düğün zamanı aptal olan ada sanıyor beni hala ...ben de dedim ki al sonra atanayım....
beni haksız bulanların görüşleri beni iğne ucu kadar ilgilendirmiyor canım.ben yaptığım fedakarlıkları o aileye nasıl bir gelin olduğumu eşime nasıl bir eş olduğumu çok iyi biliyorum....onların içi bana kızım kızım derken pislik kaynıyormuş bunların açığa çıkmasına da kaza vesile oldu...eğer bana başta şartlar sunulurken ki bu şartlar beni istemeye geldiklerinde kendi ağızlarından söylenmiş şartlardı biz oğlumuza ev aldık oğlumuzun evi var bizden başka şeyler de yapmamızı bekler misiniz gibilerinden sorduğunda amcası babam da madem oğlunuza ev aldınız sizin yapabileceğiniz başka bir şey yok demişti. eşim de bana sürekli öyle söylüyordu babam bana ev aldı başka hiçbir şey isteyemezsin ailemdn biz kendimiz her şeyi yapacaz diye....eğer bana denseydi ki ev var ev oğlumuzun üstünde ama sizin değil siz sadece kira ödemeden oturacaksınız o zaman evlilikteki erkek tarafı yükünü onlara verirdim kız tarafı yükünü de benim aileme...en azından seneler boyu düğün borcu ödemezdim düğünde takılan paralar liralar bilezikler ben de kalırdı....bir arkadaş bilezikler annesinde duruyor demiş evet annemdeydi ama borçlarımızda sıkıştıkça bozdurup bozdurup borçlara verdiim onlar da gitti...ayrıca ben o eve bizim diye tadilat yaptırdım... tadilat derken de kırık dökük yerleri yaptırmak değil mesela doğal gazı yoktu doğal gaz döşettim pencereler tahtaydı pimapen yaptırdım ve daha bir sürü şey yani ...güya benim olan evim güzelleşsin diye yaptım ama sonunda elde yok avuçta yok durumuna düşürüldüm...oğulları evlendi ev de 80 milyarlık evse değeri 100-110 milyar oldu e oğulları da kaza yaptı tekrar yapabilir ...neden kalsın geline geri alalım oğlumuz ölünce defolsun gitsin buralardan zihniyetine büründüler...şimdi eşim atan buraya yemin ederim evi alacam diyor bana düğün zamanı aptal olan ada sanıyor beni hala ...ben de dedim ki al sonra atanayım....
Sakın kanıpta yelkenleri suya indirme canım
Alsın bakalım görelim
Alabilirse şayet sen kes ailesiyle görüşmeyi eşin ne bk yiyorsa yer ister görüşe ister görüşmez ama sen görüşme öküz herifle
Sakın kanıpta yelkenleri suya indirme canım
Alsın bakalım görelim
Alabilirse şayet sen kes ailesiyle görüşmeyi eşin ne bk yiyorsa yer ister görüşe ister görüşmez ama sen görüşme öküz herifle
canım ben kazada o hakaretleri duyduktan sonra tek kelime etmedim zaten babasıyla annesini de sonradan sildim gitti ...yani ailesiyle kazadan beri hiç görüşmüyorum ama eşime asla görüşme gitme arama vs demiyorum onlar ne yaparsa yapsın beni ilgilendirmez dediğin gibi...evime gelemezler ben gitmiyorum zaten yani hayatlarında sadece oğulları var, oğulları onlara gidip görüyor onları ....yumuşamak imkansız canım ben neler çektim bana neler yaşatıldı onları unutmam imkansız, diğer tarafta da kul hakkıysa fazlasıyla alacam inş... dedim eşime dikil ailenin karşısına eşime neler yaptınız bir de kalkıp tapu peşine düştünüz şimdi bu şehri yazmayacağını söylüyor her şey sizin olsun ben eşimin şehrine gidecem de dedim ses çıkarmıyor tamam ailemle konuşacam demiyor..dediği tek şey sen bugünü mü bekledin ? ben de dedim ki ben sana her zmaan bana yapılanları yaz kenara bunların hesabını bir gün vereceksizni diyordum o gün bugün işte..ailen öldün diye tapu peşine düştü ben ise sana diyorum ki tapu onların olsun benim şehrime gel yine seni zorlamıyorum şükret diyorum orda nasıl iş bulacam diye sürekli bahaneler üretiyor.. ama benim net olduğumu anlamıştır diye düşünüyorum bakalım attığı adımlar ne olacak
canım ben kazada o hakaretleri duyduktan sonra tek kelime etmedim zaten babasıyla annesini de sonradan sildim gitti ...yani ailesiyle kazadan beri hiç görüşmüyorum ama eşime asla görüşme gitme arama vs demiyorum onlar ne yaparsa yapsın beni ilgilendirmez dediğin gibi...evime gelemezler ben gitmiyorum zaten yani hayatlarında sadece oğulları var, oğulları onlara gidip görüyor onları ....yumuşamak imkansız canım ben neler çektim bana neler yaşatıldı onları unutmam imkansız, diğer tarafta da kul hakkıysa fazlasıyla alacam inş... dedim eşime dikil ailenin karşısına eşime neler yaptınız bir de kalkıp tapu peşine düştünüz şimdi bu şehri yazmayacağını söylüyor her şey sizin olsun ben eşimin şehrine gidecem de dedim ses çıkarmıyor tamam ailemle konuşacam demiyor..dediği tek şey sen bugünü mü bekledin ? ben de dedim ki ben sana her zmaan bana yapılanları yaz kenara bunların hesabını bir gün vereceksizni diyordum o gün bugün işte..ailen öldün diye tapu peşine düştü ben ise sana diyorum ki tapu onların olsun benim şehrime gel yine seni zorlamıyorum şükret diyorum orda nasıl iş bulacam diye sürekli bahaneler üretiyor.. ama benim net olduğumu anlamıştır diye düşünüyorum bakalım attığı adımlar ne olacak
Anlamamak için direnirde zora gelince anlarr
Eşinin mesleği canım çok mu nadirmişte iş bulamazmış ?
O kadar benzer şeyler yaşsmışızki. Benim KP de bana küfür etti ama ben yine de onlarla görüşmeyi kesmedim. Herşeyi alttan aldım sonradan eşime dert yanınca eşim hep ailesinden yana oldu. Sonunda herşey koptu, boşanıyoruz. Ailesine bu kadar bağlı olan ve eşini gözü görmeyen adamlar ne yaparsan yap düzelmiyor canım. Bu lafım kulağına küpe olsun
Anlamamak için direnirde zora gelince anlarr
Eşinin mesleği canım çok mu nadirmişte iş bulamazmış ?
inş zora gelince yola gelir eşim özelde öğretmen canım
O kadar benzer şeyler yaşsmışızki. Benim KP de bana küfür etti ama ben yine de onlarla görüşmeyi kesmedim. Herşeyi alttan aldım sonradan eşime dert yanınca eşim hep ailesinden yana oldu. Sonunda herşey koptu, boşanıyoruz. Ailesine bu kadar bağlı olan ve eşini gözü görmeyen adamlar ne yaparsan yap düzelmiyor canım. Bu lafım kulağına küpe olsun
evet canım aileye bağlı olmakla bağımlı olmak çok farklı şeylermiş eşimde gördüm ve çok iyi anladım bunu....ve ben de bu duruma gelecez diye çok korkuyorum şunun için korkum çiftler 3. kişiler için boşanmak zorunda kalıyor bu çok koyuyor insana...size de çok üzüldüm ve inanın az çok anlayabiliyorum sizi...Rabbim yardımcınız olsun...ben çok dik birisiyimdir canım ben direkt kopardım ipleri ve eşim de kabullenmek istemese de kabullendi çünkü bana istemediğim şeyi yaptırtamayacağını bilir...çok şey yaşadım eşim o zaman aile korkusuyla beni sildi onları seçti ...ve ben her zaman ona bu yaptıklarınızın hesabını soracam bir gün dedim ve gün geldi devran dönü..şimdi tekrar bir seçim aşamasına geldi eşim bu sefer benim zorumla...ya beni seçecek benimle atandığım şehre gelecek ya da ailesini seçecek ben başka yere atamamı istiycem herkes yoluna diycez...biz çok büyük bir aşk sevgi ve bağlılıkla yaşadık 6 senelik çıkma dönemimizi ama iş resmiyete binip ailesi işin içine girince eşim çok değişti...evlendik ailem ailem ailem demeye başladı her akşam gidiyorduk çalıştığım zamanlarda 9 da işten çıkıyordum akşam 9 dan sonra uğrayalım ben ailemi görmek istiyorum diye tutturuyordu...hiçbir zaman gitmeyecem demedim her akşam gittim onunla....annesinin bir çok defa patavatsız konuşmaları olmuştur asla karşılık vermedim eşim de boşver annem öyledir ne konuştuğunu bilmez derdi...yani tek bir terbiyesizliğim çocuklarını onlardan uzaklaştırma gibi planlarım olmadı..hatta eşim derdi ki annem benim evlenmemi kaldıramadı..düşünün evlendik annesi eşimin eşyalarını topluca vermedi bize eşim de annem üzülür boşver bittikçe alırız dedi ben de önemsemedim şimdi ki aklım olsa hepsini toplar alırdım..atlet bittikçe gidip atlet alıyorduk çorap bittikçe gidip çorap alıyorduk gömlek bittikçe gidip gömlek alıyorduk annesinden ve demiyordu ki kzım parça parça almayın alın bunlar X in eşyaları evinizde dolaba dizin...yani ahlaksız bir baba ve kıskanç bir anne....ben annesinin kıskanç olduğunu anlıyordum önemsemiyordum ama babasının benim ........ küfredecek kadar ahlaksız olduğunu hiç düşünemezdim....Rabbim herkesin gönlüne göre versin...canım böyleleri boşansa da mutlu olamaz o ailelerle
inş zora gelince yola gelir eşim özelde öğretmen canım
Canım öğretmen heryerde iş bulur
Hiç olmadı dershane vs zor değil yani
Daha geçerli bi sebep bulsun kendine :)
Canım öğretmen heryerde iş bulur
Hiç olmadı dershane vs zor değil yani
Daha geçerli bi sebep bulsun kendine :)
canım daha yaratıcı olmasını istiycem zaten bu geçerli bir bahane değil bence de
canım daha yaratıcı olmasını istiycem zaten bu geçerli bir bahane değil bence de
En olmadı sen evde otur ben sana bakarım kocacım dersin
En olmadı sen evde otur ben sana bakarım kocacım dersin
uslubumda herhangi bir hakaret vs yok çirkin olan bir şey görmedim sadece siz kabul etmiş olabilirsiniz beni ilgilendirmez dedim...bana evlenirken sunulan şeylerle sonrasında yapılan şeyleri yazdım....bna evlenirken kira vermeden oturacaksınız bu da size lüksümüz denmedi bana o ev sizin dendi anlatabildim mi ??? ayrıca bizim adetlerde evet çoğu şeyi erkek tarafı yapar en azından oğullarına alyans alır nişanda taksın diye.nişan alyanslarını bile ben aldım 2 tarafında o zaman nerdeydiler para gidecek şeylerde ortalıkta olmadılar hiç ...benim fedakarlıklarımı çoğu kişi yapmaz kinim onca yaptığım fedakarlıklara karşın kandırlımış olmam..size ev alınmamış size maddi destek verilmemş demekki siz başta böyle kabul edip evlenmişsiniz..ama benim durumum farklı ben başta eviniz var denildiği için onlara maddi olarak yüklenmedim...aaa şükredelim şimdi reddi miras yapmadılar diye...oğullarını bedavaya evlendirdiler ki yalanlarla sonra kaza yapınca oğulları ayaklandılar tapuyu aldılar ...borçlarımız olunca sesleri çıkmayan destek olmayan onlar ama mal kaçırmaya sıra gelince de onlar...siz bence benim yaşadıklarımın beşte birini yaşasaydınız benden daha büyük tepkiler verirdiniz kusura bakmayın...
Yapabileceğiniz en iyi şey esinizle restlesmek değil anlaşmak... Anne baba secilemiyor ne yazik ki onların kusurlarini ese yüklerseniz daha çok uzulursunuz..
Evet kandirilmissinz evet kinlenmissiniz ve bu is inada binmiş kimse geri atmak istemiyor bu restlesmeden de mağlup cikarsaniz bir daha mutlu olmaniz zor gözüküyor..
Bu yüzden esinizi alin karsiniza atanmaniza az zaman kala konusun uzun zaman vermeyin ki aklini karistrmasnlar... bu olaylari içinde cozemedigini kendinize başbaşa bir hayat kurmaniz gerektiğini anlatin... Seninle başka bir sehire gelmesini ve bir ev alip kendisinin tüm maasini ev borcuna vermesini kalanlar ve sizin paranizlada gül gibi gecinip gideceginzi söyleyin...
İnanin hem başka şehire esinle gule oynaya giderseniz hem bir is sahibi hemde bir ev sahibi olursanız kayınvalide de kayınpederinde kudurur ... Siz mutlu onlar kendi halinde...
Ev bizim bizim demeyin evet sizin demişler ama onlar emek edip almis sonuçta kandirmslar ama Allah a havale edin borç harç ise huzur içinde uyuyor olmanin yaninda çok küçük şeyler bence...
###Yaptıkların sana daha iyi bir yaşam sundu mu?###
Canim cok sey yasamissin az cok kocani da taninissindir,son cumlelerin icin tekrar soyluyorum seni sakinlestirmek icin alsa bile yine o tapu geri gider ! Ve ailesine o kadar bagli olan adam karisina da baglaniyor zamanla ama karisini kaybetme korkusu yasayana kadar bunun farkina varmiyor bitek:) sakin taviz verme bana kalirsa..ama senin yerinde olsam evi alin basiniza calin der cikar giderdim ailemin yanina.kocanda tipis tipis gelir arkandan.cocugun var mi bilmiyorum ama cocuk olunca calusmak iyice zorlasiyor yaninda annenin olmasi var bide bakicilarla ugrasmak! istesende istemesen de ailesiyle goruseceksin o zaman ve bu atama olayini niye lehime cevirmemisim diye dizlerini doversin..ev desen zaten tapu esinin ustunde gerekiese satar gittigin yerde yenisini alirsin..Allah yardimcin olsun..