• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ve sonunda dönüm noktasına geldim galiba .....

Siz kendinizi biliyorsunuz yuvamın huzuru için allahım diyen inanın Allah size daha güzel bir ev hatta daha fazlasını verir ha bundan sonrası içinde mesafe koyun giderseniz yılda bir gitmezseniz başka yere tatile gidin amaçları eşinizle aranızı acmak yapamadıklarını mutlu oldugunuzu gördükçe hasetten çatlar onlar ve bana göre en büyük intikam

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

canım Rabbim şükürler olsun her zaman beni korudu kolladı buna çok içten inanıyorum... çünkü o kaza olayı ile bana onların gerçek yüzünü gösterdi...ben zaten mesafeyi kökten koydum hiç görüşmüyorum görüşmem de ...inş ailemin yanına atanırsam eşime , sen senin ailenin onca yaptıklarına rağmen onların arkasında durdun tek bir cümle kurmadın onlara ben benim ailem gibi bir aile için neler yapmam ben tekrar ailemden ayrılmayı göze almıycam diycem inş...

Anlamaz bence açık açık söyleyin ben burayı yazmıcam evi alırsan gelirim alamazsan sen gelirsin ikisi deolmazsa harkes kendi yoluna diye

evet canım ya anlamaz ya da babasının korkusundan anlamıyor nunamarası yapar ...en iyisi tercih vermeden konuyu açmak galiba ..çünkü tercihllerimden nereleri yazacağımdan haberi olmayack , o zamanda köylerinde olacak

siz olsaydınız ne yapardınız ? ben bunu çok merak ediyorum onun için açtım konuyu.yani başka şehre gider ev mesleesini açmaz mıydınız ? yoksa ev meselesini hallet atamamı ona göre o şehre istiycem mi derdiniz ? ya da başka ne derdiniz ne yapardınız ? ben bu noktada görüş istediğim için yazdım..bu arada amin inş

1. Eşinin maaşı iyi mi? 2. Eşini seviyor musun? Eğer bunların cevabı Evet ise git başka şehir. Al kendine bir ev, ödeyin borcu yavaş yavaş. Eşini ailesine bırakma. Madem öyle al götür oğullarını. Onlara en büyük ceza olur.

sizin oralarda evlilikler nasıl oluyor acaba ? ben hala ya aile evlendirir ya da çiftler kendi yapar diye görüyorum ki eğer ben kabul etmeseydim herkesin ailesi üzerine düşeni yapacaktı tabi böylelikle de ben hayata borçlu başlamayacaktım.altınları da yapmış daha ne istiyorsun demişsiniz benim ailem de onların taktığı kadar altın taktı erkek tarafı olarak bir üstünlükleri olmadı yani...konularım hep maddiyat demişsiniz benim hayatımdaki tek sorun bunlar sorunlarımnla ilgili konu açıyorum normal hayatımdan kesitler sunamam ya burda...ses kaydı meselesi de kv imin hastanedeki pisliklerine şahit olmamdan kaynaklıydı... siz ürpertici olarak görebilirsiniz ama ben iyiki yapmışım diye şükrediyorum...onun yüzünü de öylece görmüş oldum...eKendi evinde oturacak biri nasil bir mantikla ben tadilat yaptim gibi bir seyi iyilikmis gibi one surebilir ki? demişsiniz bence benim konumu iyi idrak edin zira ev benden gitti yani benim olmayan eve yaptırmışım onca tadilatı..demekki bana onlara borç yaptırmadan oğullarını evlendirene kadar senin denmiş sonrasında benden kaçırmak için geri alındı...yani bana baştan senin değil kira vermeden oturuyorsun denseydi tadilat neden yaptırayım ki ? biriktirir kendi evimi satın alırdım...

Tapu sizden alınmış ama kayın aile size çıkın dememiş.
Doğru mu anlamışım?

Size bu evi vermeyecek olsalardı evlendiğiniz zaman vermezler ve çatır
çatır kira verip kirayı yerlerdi.
Tapu, sizden sonra, alındıysa sizin etkiniz olabilir mi?
Kimse durduk yere tapuyu geri ver demez sanırım.

Tadilatı ben de kiracı olduğum halde yaptım.
Ve 5 sene de oturmuşsunuz.
O yaptırdığınız tadilatlar miadını doldurmuştur zaten.

Sizde adetler nasıl demişsiniz.
Bizde erkek tarafının üstünlüğü diye bir şey yok.
Bilhassa maddiyatta erkek tarafının üstün olması gerektiğini düşünüp de mesele gidip-gelmeye, bayrama seyrana gelince
kız tarafının üstünlüğünü kabul eden bir çifte standart yok.

Size bunları eşinin ailesinden hiçbir maddi destek görmemiş, manevi destek bile görmemiş
her şeyinde eşi ve özellikle kendi ailesinin emeği bol olan biri olarak yazıyorum.

Kimse borçsuz evlenmiyor.
Bunları düşünüp kinlenmeyin boş yere.

Bu arada görümce falan da değilim.
Erkek kardeşim de yok zaten.
Ama eğer hep bana hep bana diyorsak orada bir dur bakalım, demek lazım geldiğini düşünenlerdenim.

Düzeltme: savunduğum şey k.pederinizin ağzının bozukluğu değil.
O konuda hemfikiriz.

Son düzenleme:
Tapu sizden alınmış ama kayın aile size çıkın dememiş.
Doğru mu anlamışım?

Size bu evi vermeyecek olsalardı evlendiğiniz zaman vermezler ve çatır
çatır kira verip kirayı yerlerdi.
Tapu, sizden sonra, alındıysa sizin etkiniz olabilir mi?
Kimse durduk yere tapuyu geri ver demez sanırım.

Tadilatı ben de kiracı olduğum halde yaptım.
Ve 5 sene de oturmuşsunuz.
O yaptırdığınız tadilatlar miadını doldurmuştur zaten.

Sizde adetler nasıl demişsiniz.
Bizde erkek tarafının üstünlüğü diye bir şey yok.
Bilhassa maddiyatta erkek tarafının üstün olması gerektiğini düşünüp de mesele gidip-gelmeye, bayrama seyrana gelince
kız tarafının üstünlüğünü kabul eden bir çifte standart yok.

Size bunları eşinin ailesinden hiçbir maddi destek görmemiş, manevi destek bile görmemiş
her şeyinde eşi ve özellikle kendi ailesinin emeği bol olan biri olarak yazıyorum.

Kimse borçsuz evlenmiyor.
Bunları düşünüp kinlenmeyin boş yere.

Bu arada görümce falan da değilim.
Erkek kardeşim de yok zaten.
Ama eğer hep bana hep bana diyorsak orada bir dur bakalım, demek lazım geldiğini düşünenlerdenim.

size anlatamadım kendimi galiba o ev bizimdi bizim ben öyle evlendim eşimle ...sizin nasıl evlendiğiniz beni ilgilendirmez siz maddi destek almamışsınızdır ben de bize ev alındığı için maddi destek beklememişimdir...zihniyet fesat anlatabildim mi o ev 3 sene boyunca eşimin üzerindeydi eşim kaza yapınca apar topar alındı neden ölürse bana kalır diye korktuklarından...ben kendimi yeterince ifade ettiğimi düşünüyorum arkadaşım sen nasıl algılamak istiyorsan iste....

1. Eşinin maaşı iyi mi? 2. Eşini seviyor musun? Eğer bunların cevabı Evet ise git başka şehir. Al kendine bir ev, ödeyin borcu yavaş yavaş. Eşini ailesine bırakma. Madem öyle al götür oğullarını. Onlara en büyük ceza olur.

eşimi seviyorum ve evet maaşı iyi...evet en büyük ceza bu olur onlara o da bana yeter ...biraz da onlar yıpratsın kendini

size anlatamadım kendimi galiba o ev bizimdi bizim ben öyle evlendim eşimle ...sizin nasıl evlendiğiniz beni ilgilendirmez siz maddi destek almamışsınızdır ben de bize ev alındığı için maddi destek beklememişimdir...zihniyet fesat anlatabildim mi o ev 3 sene boyunca eşimin üzerindeydi eşim kaza yapınca apar topar alındı neden ölürse bana kalır diye korktuklarından...ben kendimi yeterince ifade ettiğimi düşünüyorum arkadaşım sen nasıl algılamak istiyorsan iste....

Siz sizde adetler nedir diye sorup maddi olarak erkek ailesinin üstünlüğünü kabul ettiğiniz için yazdım.
Sizi ilgilendirmiyorsa sormasaydınız, ben de açıklamazdım.
Ben diyorum ki ben bir ev sahibi edilmediğim halde destek almadım.
Ama kinlenmedim de.
Siz de kendinizi geçmiş olaylar için yeyip bitirmeyin demeye çalıştım.

Sizin üstünüze mi kalır diye aldılar bilmem ama reddi miras yapmamışlar sonuçta.
Yine onlar vefat edince eşinize yani dolaylı olarak size kalacak.

Uslubunuz çok çirkin.

Tapu konusunda sıkıntı yaşayan biri olarak sizi anlıyorum. Fakat;

Anlamadığım bir kaç şey var. Eşinizin evi olmasaydı evlenmecek miydiniz?

Oğlunun öldüğünü sanan k.peder üzülecegine nasıl tapu derdine düştü?

Eşiniz kaza yaptıktan sonra görür görmez ona direk baban şöyle yaptı diye nasıl anlattabildiniz. Adam can derdinde... yanlış anlamayın k.pederin haksız.

Anlamaniz gereken birsey var. Her ne yaşanırsa yaşasın o onların oğlu, esinin ailesiyle iletişimine saygı duymalisiniz.

O evi unutun. Eşini seviyorsan başka atanip Eşinle mutlu ol. Dünya malı dünyada kalır, onlar evi kefenlerinin ceplerine koyup gidemeyecekler nasılsa

Siz sizde adetler nedir diye sorup maddi olarak erkek ailesinin üstünlüğünü kabul ettiğiniz için yazdım.
Sizi ilgilendirmiyorsa sormasaydınız, ben de açıklamazdım.
Ben diyorum ki ben bir ev sahibi edilmediğim halde destek almadım.
Ama kinlenmedim de.
Siz de kendinizi geçmiş olaylar için yeyip bitirmeyin demeye çalıştım.

Sizin üstünüze mi kalır diye aldılar bilmem ama reddi miras yapmamışlar sonuçta.
Yine onlar vefat edince eşinize yani dolaylı olarak size kalacak.

Uslubunuz çok çirkin.

uslubumda herhangi bir hakaret vs yok çirkin olan bir şey görmedim sadece siz kabul etmiş olabilirsiniz beni ilgilendirmez dedim...bana evlenirken sunulan şeylerle sonrasında yapılan şeyleri yazdım....bna evlenirken kira vermeden oturacaksınız bu da size lüksümüz denmedi bana o ev sizin dendi anlatabildim mi ??? ayrıca bizim adetlerde evet çoğu şeyi erkek tarafı yapar en azından oğullarına alyans alır nişanda taksın diye.nişan alyanslarını bile ben aldım 2 tarafında o zaman nerdeydiler para gidecek şeylerde ortalıkta olmadılar hiç ...benim fedakarlıklarımı çoğu kişi yapmaz kinim onca yaptığım fedakarlıklara karşın kandırlımış olmam..size ev alınmamış size maddi destek verilmemş demekki siz başta böyle kabul edip evlenmişsiniz..ama benim durumum farklı ben başta eviniz var denildiği için onlara maddi olarak yüklenmedim...aaa şükredelim şimdi reddi miras yapmadılar diye...oğullarını bedavaya evlendirdiler ki yalanlarla sonra kaza yapınca oğulları ayaklandılar tapuyu aldılar ...borçlarımız olunca sesleri çıkmayan destek olmayan onlar ama mal kaçırmaya sıra gelince de onlar...siz bence benim yaşadıklarımın beşte birini yaşasaydınız benden daha büyük tepkiler verirdiniz kusura bakmayın...

Tapu konusunda sıkıntı yaşayan biri olarak sizi anlıyorum. Fakat;

Anlamadığım bir kaç şey var. Eşinizin evi olmasaydı evlenmecek miydiniz?

Oğlunun öldüğünü sanan k.peder üzülecegine nasıl tapu derdine düştü?

Eşiniz kaza yaptıktan sonra görür görmez ona direk baban şöyle yaptı diye nasıl anlattabildiniz. Adam can derdinde... yanlış anlamayın k.pederin haksız.

Anlamaniz gereken birsey var. Her ne yaşanırsa yaşasın o onların oğlu, esinin ailesiyle iletişimine saygı duymalisiniz.

O evi unutun. Eşini seviyorsan başka atanip Eşinle mutlu ol. Dünya malı dünyada kalır, onlar evi kefenlerinin ceplerine koyup gidemeyecekler nasılsa

eşimin evi olmasa onunla evlenirdim tabiki ama bunu böyle kabul ederek evlenirdim ....ben bir anlasam bana neden bunlar yapıldı yazmam zaten kk ya ... hala eşimin akrabaları parmakla gösterir beni babasının babası yani dedemiz sarılır öper beni ve benim oğlum ahlaksız ben napim der....kaza gününe kadar kızım kızım diyen aile tek bir söz dalaşımız olmadı kaza yerine giderken neden küfreder gelinine hadi stresten yaptı kazadan sonra tapu olaylarını nasıl gündeme getirir tam da iyileşmemişken eşim onu nasıl tapu kurumuna sürüklerler...eşimin çok bir sorunu olmadı kazayı ucuz atlattı diyebilirm bilinci falan hiç kapanmadı çok kötü bir durumu yoktu yani...ve evet eşimi servise götürdüklerinde bana az kalsın ölüyordum seni yalnız bırakacaktım dediğinde direkt anlattım ....o onların oğlu iletişimlerine saygı duymalısnız diyorsunuz ben eşime asla görüşmeyeceksin ya da aramayacaksın diye baskı yapmadım ben görüşmüyorum onlar ne yaparsa yapsın bu beni ilgilendirmez ki buna hakkım olduğunu düşünmüyorum zaten... o evi unutursam o da ailesi ile aynı şehirde yaşamayı unutacak bu noktada diretecem...

eşiminn evi olmasa onunla evlenirdim tabiki ama bunu böyle kabul ederek evlenirdim ....ben bir anlasam bana neden bunlar yapıldı yazmam zaten kk ya ... hala eşimin akrabaları parmakla gösterir beni babasının babası yani dedemiz sarılır öper beni ve benim oğlum ahlaksız ben napim der....kaza gününe kadar kızım kızım diyen aile tek bir söz dalaşımız olmadı kaza yerine giderken neden küfreder gelinine hadi stresten yaptı kazadan sonra tapu olaylarını nasıl gündeme getirir tam da iyileşmemişken eşim onu nasıl tapu kurumuna sürüklerler...eşimin çok bir sorunu olmadı kazayı ucuz atlattı diyebilirm bilinci falan hiç kapanmadı çok kötü bir durumu yoktu yani...ve evet eşimi servise götürdüklerinde bana az kalsın ölüyordum seni yalnız bırakacaktım dediğinde direkt anlattım ....o onların oğlu iletişimlerine saygı duymalısnız diyorsunuz ben eşime asla görüşmeyeceksin ya da aramayacaksın diye baskı yapmadım ben görüşmüyorum onlar ne yaparsa yapsın bu beni ilgilendirmez ki buna hakkım olduğunu düşünmüyorum zaten... o evi unutursam o da ailesi ile aynı şehirde yaşamayı unutacak bu noktada diretecem...

evet evet son dediginizi yapın. Uzakta olmanız ikinizede iyi gelir. Inşallah sorunu halleder ve Mutlu olursunuz.

Tapimuyu ya benim ustune yapacaksiniz yada ben baska sehre gidiyorum deyin esinizde seviyorsa sizinle gelmek zorunda kalacak

Sent from my iPhone using Kadınlar Kulübü

Adabilge;

Sen bu fedakarlıkları kim için yaptın? eşin için mi,onun ailesi için mi?
ve

Bedava çocuk evlendirdiler demişsin,
bu durumda sende bedava kira ödemeden ev sahibi olmuşsun?

Bu hayatta her şey olabilir.Evi kendi üstlerine yapıp sizi öyle oturtsalarmış keşke.

Tapimuyu ya benim ustune yapacaksiniz yada ben baska sehre gidiyorum deyin esinizde seviyorsa sizinle gelmek zorunda kalacak

umarım benle gelir o zaman tapu da onların olsun :40: ha gelmezse de diretmem gel diye kendi bilir..çünkü bana yapılanları fazlasıyla biliyor zaten

Adabilge;

Sen bu fedakarlıkları kim için yaptın? eşin için mi,onun ailesi için mi?
ve

Bedava çocuk evlendirdiler demişsin,
bu durumda sende bedava kira ödemeden ev sahibi olmuşsun?

Bu hayatta her şey olabilir.Evi kendi üstlerine yapıp sizi öyle oturtsalarmış keşke.

ben kimse için fedakarlık yapacam diye yola çıkmadım ..bize ev alınmış diye ben de üzerime düşeni yaptım hm de fazlasıyla çünkü eşimi seviyorum...evi kendi üstlerine yapsalardı ya da ev sizin değil sadece kira vermeden oturacaksınız denseydi ya da kira vereceksiniz bile denseydi görüşüm başka olurdu diretmezdim çünkü baştan bunları bilerek adımımı atardım . ama bana her zmaan babam bana ev aldı başka bir şey yapamaz babam, kendimiz evlenecez dendi....sonrasında ise işler değişti..benim tepkim buna

ben kimse için fedakarlık yapacam diye yola çıkmadım ..bize ev alınmış diye ben de üzerime düşeni yaptım hm de fazlasıyla çünkü eşimi seviyorum...evi kendi üstlerine yapsalardı ya da ev sizin değil sadece kira vermeden oturacaksınız denseydi ya da kira vereceksiniz bile denseydi görüşüm başka olurdu diretmezdim çünkü baştan bunları bilerek adımımı atardım . ama bana her zmaan babam bana ev aldı başka bir şey yapamaz babam, kendimiz evlenecez dendi....sonrasında ise işler değişti..benim tepkim buna

Benim anlamadığım nokta ev eşinin üstüne değil mi, sonuçta tapuyu sizden alsalar ne olur ki? Kayıtlarda ev eşinin üstüne ise tapunun onlarda olmasında problem yok. Tapu kaybolabilirdi de bir şekilde. Kayboldu veya çalındı dersin. Gidersin tapu dairesine alırsın tapuyu. Kayıtlardır esas olan.

Tapuyu babasinin uzerine vermis esi

Evinizi aldik diye dugun masrafimdan yirtmislar resmen

eşim hesap soramaz canım babasından korkusunu anlatamam sana beni öldürür dediği bile oluyor ... canım tapu işi bende bir inat o geri gelecek bize çünkü o bizimdi ...ben isteseydim düğün esnasında onlara her istediğimi yaptırtıp o evi satmak zorunda bırakabilirdim...onlar hem oğullarını bedava evlendirmiş oldular hem de verdikleri evi tadilatlı geri aldılar...

olan olmuş canım, düğün olayını kapat tapuyuda almışlar artık geri vermezler verseler bile çok büyük kavgalar olur. Hem nefret ettiğin insanların evini neyapacaksın sen o evi alırsan sana daha hiç duymak istemediğin bir sürü laf ederler küfürde ederler. Çalışın evinizi kendiniz alın ailesinede resti çek başka şehre gidin.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Back
X