- 8 Mart 2011
- 25.898
- 28.128
Bende çok şaşırmıştım her yerden silmeden önce Oscar'ı hak ettiğini de söylemiştim..
Allah'ım herkesi hayırlı insanlarla karşılaştırsın. o oyunculukla oscarın alasını hak etmiş .
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Bende çok şaşırmıştım her yerden silmeden önce Oscar'ı hak ettiğini de söylemiştim..
kuzu i.... duası kabul olsa gökten kemik yağarmış unutma
dese ki "senin hakkında hayırlı ne ise onun için dua edeceğim " eyvallah.
ama kalkıp inşallah ayrılırsın diye dua edeceğim denirse art niyetten başka birşey göremem ben bunda. bir de ailecek görüşürdük.
ben hep dedim hala da nişanlıma da derim hatta " biz birbirimiz için hayırlı isek olsun ,değilsek olmasın."
dese ki "senin hakkında hayırlı ne ise onun için dua edeceğim " eyvallah.
ama kalkıp inşallah ayrılırsın diye dua edeceğim denirse art niyetten başka birşey göremem ben bunda. bir de ailecek görüşürdük.
ben hep dedim hala da nişanlıma da derim hatta " biz birbirimiz için hayırlı isek olsun ,değilsek olmasın."
Genel anlamda baktığımda görüyorum ki sen ne kadar çırpınırsan çırpın, öyle bir an geliyor ki insanlar senin verdiğin değeri, senin yapmış olduğun insani paylaşımları hiçe sayıp bir kalemde itebiliyorlar. Sanki hiç yokmuşsun, varlığının bir önemi yokmuşsun gibi davranabiliyorlar.
Benim aynı semtte oturduğum ama hiç tanışmadığım bir arkadaşım vardı
Liseye kayıt olunca arka arakaya gelince, beni gördüğünü aynı semtte oturduğumuzu söyledi
Aynı okul, aynı sınıf, aynı sıra da oturduk ve samimi olduk..
Zamanla kendi sokaklarından bir arkadaşını da benimle tanıştırdı
Epey sıcakkanlı biriydi, iyiydi de
Tanıştıran kişiden daha samimi olduk ( Onlar 3 yaşıdnan beri aynı sokakta oturuyor olmalarına rağmen )
Yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmezdi, birlikte güler birlikte ağlardık
Ben staja başladığımdan artık geç geliyordum
Ve beklemek istemediğinden beni almaya bile gelirdi
Evdeysem eve gelirdi
Herkes manitan mı bu senin derdi ( kız arkadaşım )
16 yaşımda tanıştığım bu arkadaşımla kardeşten öteydik artık
23 yaşına gelmiştik
Aradım telefonuna ualaışmıyordu, ev telefonlarına da bakan olmadı
Diğer arkadaşa sordum hiç bilmiyorum dedi
Birkaç gün sonra, ben işteyken onların ev numarasından arandım
Açtım biri agu magu diyo, şaşırdım
O'ymuş meğer ne oluyo sana kızım niye öyle sesler çıkarıyosun dedim
Annesi aldı telefonu
O çok hasta dedi, günlerdir böyle kimseye söylemedim mahalleden
Senin resmini buldu ağladı, seni görmek istiyo galiba kızım akşam çıkışta gel dedi
Tamam deyip, kapattım
Ağladım
Akşam çıkar çıkmaz evine gittim
Bambaşka biri gibiydi, o gitmiş onun suretinde 5 yaşında bi çocuk gelmiş gibiydi
Çoraplarını giyecek ama eldiven gibi eline geçirmiş acayip sesler çıkarıp bana gülücükler saçarak geldi
Zor tutuyordum kendimi, anlamasın diye
Çünkü 'hafızasın kaybetti' dediler
Annesi odadan çıkınca biraz birşeyler anlatmaya başladı bana
Ama anlaşılması güç vaziyette
Kağıt kalem verdim , yazmasını istedim söylemek istediklerini
Aile kavgası yaşanmış, konu yine eski nişanlısına gelmiş çok ağır sözler söylemişler kendisine ve abisi O'na vurmuş
Hemde şiddetli bi şekilde duvara çarpmış, kafasını vurduğundan hafıza kaybı yaşıyormuş..
Ben daha bi şok oldum, anlatırken o ağladı ben ağladım ve sarıldım kendisine
Ne yapacağımı da bilemedim
Diğer arkadaşımızı da çağırdım o da çok şaşırdı tabi
Ramazan ayıydı, iftara yetişemezken onun evine koştuk günlerce
Bi isteği var mı ya da hatırlamasına yardımcı olabilir miyiz diye uğraştık diğer arkadaşımla beraber
İnternetle arası iyiydi
Gel face bakalım, gel yun oynayalım, akşam ayrılınca da görüşebilmek için msn i sorduk
Bilmiyooom ben hatırlamıyooom :44: filan yapıyordu
Yine birgün iş çıkışı onlara gidecektik
Diğer arkadaş benden erken varıyordu, bilgisayar açıkmış sohbet günlüklerine bakmış
Bi de ne görsün dün gece sıradan bi erkek arkadaşı ile bildiğin muhabbet etmiş
Naber nasılsın dan sonra bizimkilerle fena kavga ettik ama şimdi iyiyim filan demiş
Yani hafıza kaybı yok, pişman olmaları adına ailesini cezalandırırken bizi de keklemiş
Günlerce gecelerce boşuna ağlayıp uykulardan uyanmışız..
Bunu öğrendiğim gün en son gördüm onu..
O dakika tek kalemde sildim..
Çok değişik bir durum gerçekten Allah hayırlısını versin
Bız üzülürüz derız su kadar senelık arkadasım bu kadar senelık dostum ama o kadar sene ıcerısınde aslında senın gercek arkadasın olmayısını en ufak bır bakısla sozle bellı eder kı bız bunu gormeyız ya da gormemezlıkten gelırız konduramayız.Sonra uzuluruz bıze bunu yaptı dıye.Halbukı o kadar sene ıcerısınde nıyetının sınyallerını cok kere vermıstır.Boyle yalnıs ınsanlar yuzunden dogru ınsanlarada ınancımızı kaybederız.Aslında sana belli etmış senı cekemedıgını kıskandıgını ama sen umursamamıssın canım... Yuzune gulen sana samımı davranan her ınsan senın arkadasın degıldır. Tamam anılarınız olmustur ama anıların olması sanma ki o senın ıcın dosttu. Bırıyle 10 sene Bı arkadaslık kurarsın bır gun bırısı gelır onun 10 senede sana veremedıgı sıcaklıgı 10 dakıkada verır. Şimdi için acıyor cunku onla gecırdıgın senelerın anılarından kopamıyorsun nasıl olur dıyorsun üzülme herseyın hayırlısı yuzunu gormussun elınde sonunda
Benimde 8 yıllık arkadaşlığım geçen yaz bitti.. 8 yıl neredeyse her gün beraberdik. Ufak tefek sorunlar çıkıyordu ama ben çok alttan alan biriyim. Zaten genel itibariyle fesat bi kızdı ama ben onun iyi yönlerini görmeye çalışıyordum. Zamanla kıskançlıkları arttı, beni görmeye bile dayanamaz olmuştu. Hep laf sokuyodu. Çevreye beni kötü anlattı hep 'Shanna iyi kızdır sana ne yaptı ' diyenlere 'siz onun içini bilmiyosunuz o öyle masum durur ama şeytan gibidir' demiş hep. Sırlarımı herkese yaymış . Kendisine en ufak zararım dokunmamıştır asla ama hakkımı helal etmiyorum Benim şu hayattan öğrendiğim tek şey 'kimseye güvenmeyeceksin' .
Yine adım atan ben oldum.
İlk çocuklar 2 yaşına gelene kadar (onun 3 aylık bebeği ve benim de gebe olduğum dönemde arkadaşlığımız tekrardan görüşmeye başlamamızla devam etmişti) görüştük.
Mantıksız bir sebebten dolayı tekrardan ayrı düştük.
Bundan 2 sene kadar önce, tutturdular beraber tatile gidelim.
Biz de hiç böyle bir deneyim yaşamadık eşimle, olur dedik.
Beraber reservasyon yapmak için bir AVM'de tur şirketine bile gittik hatta, otel seçmeye.
Ancak orada bir türlü bir seçim yapamadık, konu askıda kaldı. Daha sonra internetten araştırdık vs.
Tam tatili alacaktık ki, onlar caydılar, cayma sebepleri benim oğlum çok huysuz ve yaramazmış...
Eşim de demiş kendisine "tamam da ne yapayım çocuğumu evde mi bırakıp tatile çıkayım, ayrıca çocuk bizim çocuğumuz, huysuz ve aksi değil, size öyle gelmiş, ancak ben çocuğumu kesinlikle bırakıp tatile gitmem."
Bu sebepten dolayı da, 2 senedir görüşmüyoruz.
Ortada karşılıklı ne bir atışma ne bir tartışma var.
Ayrıca çocuğum gerçekten huysuz değildir, bu sene farklı bir aile ile tatile gideceğiz.
Geçen gün bir arkadaşımın vasıtası ile (ortak arkadaş) öğrendim ki bu bahsettiğim arkadaşım hamileymiş.
2. bebeğine. Benim de 2. çocuğum oldu ve şu an 15 aylık.
O beni zamanında hayırlı olsun için aramamıştı, ben de böyle şeylere önem veren bir insanım.
Öğrendikten bir gün sonra aradım, hayırlı olsun dedim.
Beni tanımadı, belli ki telefon numaramı silmiş veya tanımaz davrandı anlayamadım.
Biraz konuştuk.
Doğumuna daha varmış, davet ettim bize, ık mık yaptı, anladım utanıyor.
Bu haftasonu o ortak arkadaşımıza gideceğiz eşim ile, bakalım belki orada denk geliriz bilemedim.
Ben de böyleyim işte, kestirip atamıyorum kimseyi.
Kıyamıyorum verilen emeklere, iyi günlerin hatırlarına...