- 10 Eylül 2014
- 406
- 286
- 34
-
- Konu Sahibi anneYILDIZ
susuyorum ama nereye kadar evde musluklar akıtıyor 1 sene oldu...çocuk sevilmek istiyor öğrendiklerini göstermek istiyor...haaa hasta olsak götürür getirir ilgilenir yani o anlamda ama neye yarar ki...adam ölmüş ağlayanı yok hareket edicem diye korkuyor...belimden rahatsızım dedi bi ton masraf özel hastaneler haftada 3 gün 1 saat gidiş 1 saat geliş benzin yaktın ayrı tedaviye ödedin ayrı ilacı iğnesi ayrı evde zaten kıpırdamaz...oturduğunu gören olmamıştır şimdiye kadar....sonuç çocuğun rızkından giden 1500tl ve günlerdir 2 saat çalışıp izin alıp eve gelen işini kaybedecekmiş umrunda olmadan eve gelen sorumsuz bir varlık....çocuk uyurken oyun oynar çocuk uyanır uyanmaz uykusu gelir yatar ...hep böyle oldu bu....resmen çocuktan kaçıyor ....ayrıca doktoru bu bel hareketsizlikten böyle dedi....egzersiz verdi güçlenmesi lazım dedi kavga ede ede iki kere yaptırabildim...iğreniyorum artık....bende kendime bu kaynar sıcakta bi su almam dışardan öyle kısarım dikkat ederim dolmuşum kusura bakmayın...Başka bişry dene uzun süre tepkisiz kalmak gibi
merhaba Hibele, ablan hala evli mi canım?
Oğlum olmasa inan Çoktan kesip atmıştım o kolu
Yeni evlilere sesleniyorum, çocuk yapmak için acele etmeyin
Dünya'nın en güzel nimeti ama ona huzurlu bir yuva veremedikten sonra...
Ablam hala malesef ki evli..Çünki çalışmıyor ayakları üstünde duracak cesareti de yok..Birkeresinde aldı çocuğu anneme gitti ama eniştem geldi geri döndü ve ikinci çocuğu da yaptı.Adam aslında suçlu değil evlenme meraklısı değildi karambole geldi evlilikleri yani aile eş çocuk istemiyor bana dokunmayın ben yalnız yaşıyacam diyor öyle biri..Abla yıllarca savaş verdi sonuç:kocaman bir 0..Ama içki kumar ve şiddet var.Sizde o yok belki düzeltilebilir bazı şeyler..
çocuk olunca epey koptuk aslında. Ben Oğluma adadım kendimi çünkü o dönemlerde arıza yapmıştık bile Çoktan. Hamileliğimde mutsuzluklar başlamıştı aslına bakarsan. Insan daha bir ilgi alaka istiyor ne bileyim eşim bir dergide Fotoğrafçılık yapıyor mesela hamile eşinin kendi rızasıyla bir fotoğrafını çekmemiş öZenmemiştir... Çok mu takıyorum ben??? :S
Ya sana şunu söyliyeyim haklısın ama herkes herşeyi sevmiyor malesef..Benim eşimde birşeyi yap dersin yapmaz elli kere söyle içinden gelmiyorsa yaptıramaZsın tabi bununda derecesi var.Sizin ki hakikaten çok fazla ..Bence psikolojik sorunları var eşinizin ikna edin psikoloğa,aile terapistine gidin..
Bu arada işten ayrılmayı da düşündüm ama şu an kazanırken bile aldığım herşeye istisnasız herşeye laf söyleyen eşimden harçlık aldığımı düşünemiyorum. Hayatı bana zindan ederdi...
Bu konuda da haklısınız kesinlikle işten ayrılmayın..Kendi ekonomik özgürlüğünüz varken eşiniz böyleyse çalışmıyorken düşünemiyorum gerçekten..
ben bıraktım ama o mecbur yapmadı canım, o derece içi geçmiş
Bak bu evi alalı 5 yıl olacak daha istediğim 1 çerçeve asılmamıştır duvara... Duvarın birini gel yeşile boyayalım dedim fırça tabanca sprey birsürü ekipman ayarladım kendi resmimiz olsjn diye hepsi hala durur bir köşede. Ya hadi bunlar
merhaba Hibele, ablan hala evli mi canım?
Oğlum olmasa inan Çoktan kesip atmıştım o kolu
Yeni evlilere sesleniyorum, çocuk yapmak için acele etmeyin
Dünya'nın en güzel nimeti ama ona huzurlu bir yuva veremedikten sonra...
çocuk olunca epey koptuk aslında. Ben Oğluma adadım kendimi çünkü o dönemlerde arıza yapmıştık bile Çoktan. Hamileliğimde mutsuzluklar başlamıştı aslına bakarsan. Insan daha bir ilgi alaka istiyor ne bileyim eşim bir dergide Fotoğrafçılık yapıyor mesela hamile eşinin kendi rızasıyla bir fotoğrafını çekmemiş öZenmemiştir... Çok mu takıyorum ben??? :S
Bu arada işten ayrılmayı da düşündüm ama şu an kazanırken bile aldığım herşeye istisnasız herşeye laf söyleyen eşimden harçlık aldığımı düşünemiyorum. Hayatı bana zindan ederdi...
ben bıraktım ama o mecbur yapmadı canım, o derece içi geçmiş
Bak bu evi alalı 5 yıl olacak daha istediğim 1 çerçeve asılmamıştır duvara... Duvarın birini gel yeşile boyayalım dedim fırça tabanca sprey birsürü ekipman ayarladım kendi resmimiz olsjn diye hepsi hala durur bir köşede. Ya hadi bunlar ekstra, evdeki davlımbazın filtresi değişecek her açışta ötüyor her seferinde sen ilgilenirsin Di mi diye hatırlatıyorum ama 1 yıl olacak. Benle de evle de Hayat'la da ilgisi yok...
Ne kadar üzüldüm başta okurken ama hala pozitif bakabilmenize çok sevindim. Ailenin ayrılması da buna etkendir şüphesiz, sende ters tepmek yerine yuvana sahip Çıkma gibi güzel bir tepkiye dönüşmüş.
Ben artık pozitif bakamıyorum Karapisso.. Ondan beklediğim ilgili başkalarından görmek sözleri başkalarından duymak beni mahvediyor. Kadının çalışmasını. Diğer bir zor yanı da bu bence...
Ne iyi ettin de yazdın ama :) hepsinin köküne kibrit suyuna doğru gidiyoruz :)
ne yapacağız peki? Şu halde etkilenmiyorlar mı? Ne kadar benzeriz, ben de oğlumun odasındayım...
Aslına bakarsan ben oğlumun odasının mobilyaları geldiğinden beri dolabının yarısına yerleştim. Neden mi? Bizim dolabımız kullanışsız ve eşim herseferinde tonla laf Söyler
Aradığımı bulamıyorum herşeyim darmadığınık ütülü durmuyorlar senin eşyaların çok yer kaplıyor vs vs
Önce dolabın ulaşılabilir kısımlarını ona verdim sussun diye. Demedi ki yahu senin yüklükte ne işin var alalım Bi dolap kurtulalım. Ne de olsa o da israf. Der mi hiç...
Sonra baktım hız kesmiyor yası tarağı topladım oğlumun odasına
Yatağımız bir eşyalarımız ayrıydı. Son bir aydır yatak da git gel halinde...
ben sevgimi dolu dolu hissettiririm nelfn, o da der bunu. Ama tabi gösterme şekillerimiz epey farklı. Hatta o hiç göstermiyor söylemiyor yazmıyor çizmiyor denebiliryıldız Her kadın hamilelikte ilgi bekler.ama nedense bir türlü gelmez.ya da zorla gelir.ben başardım ilk aylar berbattı sonradan zorlada ılsa iyi hatta çokk iyi.yazılat okudum açıkca söyledim.tartıştım.aceba ona hissettiremiyormusun sevginden.zorlada olsa yapmak gerek kendiliğinden olmuyor ne yapalım.belki bizim yol göstermemiz lazım.
Benden bir tane daha demişsin ya çok mantıklı geldi :):) canım uzun uzun yazmışsın önce çok teşekkür ederim. Iki kere okudum detaylıcaAçıkçası ben sizde kendimi ve evliliğimi gördüm. Benim de yükselenim BAŞAK olduğu için bunlar oluyor sanırım. Biz de 5 yılı bitirdik bizim çok farklı sorunlarımız vardı ama benzer yönlerimizle ilgili buraya yazmak istedim.
Benim yaptığım en büyük hatalardan biri ben onu nasıl seviyorsam o da beni öyle sevsin öyle ilgilensin istiyordum, ben ne düşünürsem, nasıl tepki verirsem öyle tepki versin istiyordum kısacası benden bir tane daha olsun istiyordum :)ama anladım ki uyumlu olmak bu değil. Onun farklı bir Kişiliği var. Benimse Sevdiğim gibi sevemez, benim istediğim gibi tepki veremez. Önce bunu kabul edip sizin istediğiniz gibi Olmasını beklememeniz gerekiyor. Bunu beklediğiniz için aslında mÜkemmelliyetçi oluyorsunuz ama üzgünüm sizden 1 tane daha yok. Gerçi olsa inanın ondan da sıkılırsınız :) ben bu sevgi ilgi olayını böyle aştım. Bizim mükemmeliyetçilik Dediğimiz şeyin altında aslında bizim gibi sevgisini, ilgisini göstermesini beklemek yatıyordu.
Diğer bir husus. Bana da iş yerinde en alt kademeden en üst kademeye kadar herkes hergün iltifat eder ben de çok bozulurdum eşim neden etmiyor diye . Bir gün bir aynı durumu yaşayan bir arkadaşım beni uyandırdı. Bu Arkadaşımın 2 tanem çok yakın erkek iş Arkadaşı var ve arkadaşıma iltifatlar, Yardımlar gırla gidiyor ta arkadaşım halinden memnun ama eşinin bunları yapmamasından muzdarip. Ama o da şunu farketmiş. Ona böyle davranan o iş arkadaşlarının hiçbiri kendi eşlerind böyle davranmıyor. O bunu söyleyince ben de bu durumu takmamaya başladım. Yani size hergün iltifat eden bu erkekler acaba kendi eşlerine, sevgililerine de böyle davranıyorlar mı bunu bi gözlemleyin ve bu duruma çok takılmayın.
Diğer bir konu demişsiniz ya ben sürekli oyun oynayıp ondan sevgi ilgi mi bekleyeceğim. Inanın öyle olmuyor 2 ya da 3 kere birşeyleri talep ettiğinizde mesela sizi doktora götürmesi gibi daha sonrası kendiliğinden geliyor. Yani ona bir Alışkanlık kazandırıyorsunuz sonradan kendisi siz bunu talep etmeden yapmaya Başlıyor.
Mesela ben de yıllarca tatillerimizi ayarladım. Sürekli araştırırdım Bulurdum mail atardım kendisine gezilecek yerlere kadar ayarlardım. Bundan zevk de alırdım. Ama geçen sene neden her sene tatili ben ayarlıyorum bu sene de o plan yapsın dedim ve yurt içinde hangi ay nereye gitmek istiyorum yurt dışında nereye gitmek istiyorum onu söyledim ve rezervasyonları sen hallet dedim. 2 sini de ayarladı tabi her seferine bana sordu sormasa da ben duramadım karıştım ama o halletti ve harika 3 tatil yaşadım. Demem o ki ne istediğinizi söyleyin ve topu ona Atın
Dediğim gibi tamamen istediğiniz gibi bir ele hiçbir zaman ulaşamayacaksınız çünkü sizden 1 tane daha yok :)) onun için biraz deneyin eğer hala mutsuzsanız o zaman boşanmayı düşünürsünüz ha bi de ya cami ya vedud esnasını okuyun Jupiter saatinde günde 100 kere gerçekten etkili bir Esma. Hakkınızda Hayırlısı olsun inşallah
Not:telefondan yazdım bozuk Cümleler olabilir kusura bakmayın
evet tam olarak o sendromdayım... Ben oğlum olmasa ı deveyi asla gütmezdim femalexx.. Şöyle bir bakıyorum da hayatıma hiç faydası yok...kızı bırak git ne demek yakaybetme korkusu varmı bilmiyorum...kızı bırak git diyebiliyor...onu bırakamayacağımdan çok emin çünkü....
Küçükken ne olursa olsun anneye veriliyor benim bildiğim
ablan için çok üzüldüm ya aldatma bile olması sabretmek için çok zorKızlar kusura bakmayın çoklu yanıt yapmış ya Yıldızanne cevapla yaptım da olmadı malesef
Ablam evli hala malesef canm ama ablam çalışmıyor iki çocuk var oyüzden katlanıyor mecburen..İçki kumar şiddet aldatılma var üstüne üslük..Ama adam baştan beri böyleydi ablam hamileyken odun çıkartırdı 4.kata adamın umrunda olmazdı şimdi de çocuğuna yaşıtıyor.Varsa yoksa kendisi vicdan merhamet acıma yok..Öyle hırslıyım ki adamın ağzını burnunu kırasım varaile evine dönmek de ayrı zor... Bak ben bile hırslandım eniştene şimdi :s
Çalışan, her işi halleden, güçlü kadın sendromuÜzülme tek değilsin, ben dahil şu yazdıklarında kendini bulan o kadar çok kadın var ki...kendi çok yakın arkadaş çevremdede ortak sorunu bu herkesin...ya sabır deyip deveyi güdüyoruz....ama nereye kadar gider deve belirsiz...bir yazmaya başlasam sabah olur...Rabbim hakkında hayırlısını versin...
Canım benim amcamın emekli olduktan sonra 2 öocuğu oldu hem de senelerce tedavi görüp olmayıp artık bıraktıktan sonratek taraflı olduğunu sanmıyorum eşimin beni sevdiğinden adım gibi eminim hiçbir şüphem yok bizim sorunumuz sadece yaşadığımız zor günlerden kaynaklanıyor eşimin söylediği hep çok yoruldum hiçbirşey tat vermiyor aynı şeyler bende de var 3 yıl içerisinde annesini kaybetti babası yalnız kaldı kayınpedrimle ben çok sorun yaşadık arada kaldı görümcem nişanlandı olaylı ayrıldı ve hiçbir şey olmamış gibi bize düşman oldu ve tekrar nişanlandı ve bunca derdin arasında en ağır olanıda çocuğumuzun olmaması maddi ve manevi çok yıprandık artık kaldıracak gücünün olmadığını yaşama isteği olmadığını söylüyor hep eğer olurda rabbim bir bebek nasip ederse tüm dertlerimi unutturacak bana diyor
Canım benim amcamın emekli olduktan sonra 2 öocuğu oldu hem de senelerce tedavi görüp olmayıp artık bıraktıktan sonra
Rabbim sizi o kadar bekletmeyip tez vakitte kavuşturur inşallah
Arada sevgi varsa kafanızı negatiflikiklerden uzak tutacak deşarj olacağınız Şeyler yapın bol bol
Sinemaya gidin yürüyüş yapın spora yazılın yüzme mesela su candır...
Doğumum esnasında hep dua ettim bu duyguyu rabbinden Hakkı'yla isteyen herkesebyaşatması için
Amin...
bence bu kadar cok sevilir.. ama karsilikli olursa.. anlattgna gore eşi duvar resmen..kimse senin bu anlattığın kadar abartılı sevemez
sevgisizlik derken eşin senin kadar mı karşılık vermiyor
yoksa hiç mi sevmiyor?
bence anlayan zaten anliyo, anlamayana ne yapsan boş.. taktikle ilgili degil yani.. Allah kiymet bilenle karsilastrsin..sanki beni anlatmışsınız..
2 buçuk yıllık evliliğim tek taraflı özveri,çaba ve sevgi verdiğim ve hiçbir karşılık alamadığım için bitti..
Şimdiki aklım olsa ve evliliğim devam ediyor olsaydı çekerdim kendimi..Biraz ona da sorumluluk verirdim.
Market poşetlerini kendim taşımazdım mesela.yardıma çağırırdım..Ödeme takibini ona verirdim..
Benim çocuğum yoktu..Ayrıldık..4 sene geçti..ikinci evliliğimi yaptım ve 10 aylık bir kızım var.
Şimdi size bu söylediklerimin hepsini yapıyorum. Tecbüre acı ama iyi bir şeymiş.
Sizin bebeğiniz var lütfen biraz çekin kendinizi.Oğlunuz için bir süre de öyle deneyin.
İnanın kıymetli oluveriyorsunuz ve o sizin üstünüze düşmeye başlıyor..
ve oyle guzel anlatmis ki, icim sizladi..Konu sahibi bu kadar net anlatmışken derdini "Ben anlamadım konuyuuuu!" demek nedir ya!
Sinir oluyorum böyle yorumlara.
Yani...ve oyle guzel anlatmis ki, icim sizladi..
Rica ederim.çok üzüldüm.insan sinir hastası olur. bizimkide yapar ama sonra burnundan getirir insanın sorsam işi yoğun iki işi aynı anda yapamaz.tv izlerken beni duymaz.huy meselesi galiba.ben kendi işimi kendim yapmayı severim zaten.eve sinirli gelir bana çatar.susmamı ister eski model kadın kadınlığını bilip susacakmış.bende başkasıyla evlenseydin o zaman derim.kendimi ezdirmeye hiç niyetim yok.kavgadan bıktım yoruldum.bıraktım artık neye önem veriyorsa onunla ilgilensin.ondan beklentim kalmadı.uzak duruyorum.apayrıyız.bebeğimi beni huzursuz etmesinde başka bişey istemem.size tavsiyem kendinize iyi bakın siz mutlu olursanız bebeğinizde mutlu olur.çalışıyorsanız kendinize bakın gezin tozun brbeğinizle vakit geçirin bıçak kemiğe dayanmadıysa.susuyorum ama nereye kadar evde musluklar akıtıyor 1 sene oldu...çocuk sevilmek istiyor öğrendiklerini göstermek istiyor...haaa hasta olsak götürür getirir ilgilenir yani o anlamda ama neye yarar ki...adam ölmüş ağlayanı yok hareket edicem diye korkuyor...belimden rahatsızım dedi bi ton masraf özel hastaneler haftada 3 gün 1 saat gidiş 1 saat geliş benzin yaktın ayrı tedaviye ödedin ayrı ilacı iğnesi ayrı evde zaten kıpırdamaz...oturduğunu gören olmamıştır şimdiye kadar....sonuç çocuğun rızkından giden 1500tl ve günlerdir 2 saat çalışıp izin alıp eve gelen işini kaybedecekmiş umrunda olmadan eve gelen sorumsuz bir varlık....çocuk uyurken oyun oynar çocuk uyanır uyanmaz uykusu gelir yatar ...hep böyle oldu bu....resmen çocuktan kaçıyor ....ayrıca doktoru bu bel hareketsizlikten böyle dedi....egzersiz verdi güçlenmesi lazım dedi kavga ede ede iki kere yaptırabildim...iğreniyorum artık....bende kendime bu kaynar sıcakta bi su almam dışardan öyle kısarım dikkat ederim dolmuşum kusura bakmayın...
Bizden çok var evet.ama asla bunun tersi olmak istemezdim iyiki güçlüyüm iyiki her işin üstesinden gelebiliyorum iyiki bağımlı değilim.sadece yanlış tercih...Çalışan, her işi halleden, güçlü kadın sendromuÜzülme tek değilsin, ben dahil şu yazdıklarında kendini bulan o kadar çok kadın var ki...kendi çok yakın arkadaş çevremdede ortak sorunu bu herkesin...ya sabır deyip deveyi güdüyoruz....ama nereye kadar gider deve belirsiz...bir yazmaya başlasam sabah olur...Rabbim hakkında hayırlısını versin...
Sevginden dolayı dedim ona hissettiremedin mi aceba beklentilerini.çok yorucu çokk.insanlarla uğraşmak yorucu aynı evde birde. huzur diliyorum herkeseben sevgimi dolu dolu hissettiririm nelfn, o da der bunu. Ama tabi gösterme şekillerimiz epey farklı. Hatta o hiç göstermiyor söylemiyor yazmıyor çizmiyor denebilirnasıl anlayacak peki bu Yıldız?
Benden bir tane daha demişsin ya çok mantıklı geldi :):) canım uzun uzun yazmışsın önce çok teşekkür ederim. Iki kere okudum detaylıca
Topu ona atma konusunda hemfikirim de, sevdiğine inanmadığım bir adama topu atmak biraz koyuyor...
evet tam olarak o sendromdayım... Ben oğlum olmasa ı deveyi asla gütmezdim femalexx.. Şöyle bir bakıyorum da hayatıma hiç faydası yok...
Kızlar bugün pek yazamadım özür diliyorum
Oğlum ev iş derken tek Başıma yetişmekte zorlanıyorum ama Boşanma provası gibi bir yandan da cesaretleniyorum
Evet zor mu zor ama imkansız mı hiç de değil!!
Bugün bankada ağladım... O kadar çok Ağladım ki döndüğümde gözlerimden anlayıp hemen Yanıma geldi birkaç arkadaş... Iyi değilim deyip geçiştirdim ama samimi Olduğum bir arkadaşıma Dayanamayıp durumu anlattım (bugüne dek kimseye anlatmamıştım denebilir)
Bana birçoğunuzun yazdığı gibi benzer Şeyler yaşadığını Anlattı... fedakar kadınlar ne kdr çok üzülüyor hayatta onu görüyorum...
Sonra başka birimden yine muhabbetim olan bir müdür geldi. Seni uzun zamandır mutsuz görüyorum burası için önemlisin kendine gelmen için izin gerekiyorsa şefinle konuşabilirim dedi. Daha önce eşimden ayrılmak istediğim bir donemde istifa vermiştim ve o kabul ettirememişti. Iyiyim biraz rahatsızım falan geveledim. Adam demez mi sen uzun süredir rahatsızsın neşen keyfin kalmadı farketmiyorum sanma diye... Sonra küçük yaşta ailesini kaybettiğini hayatta Herşeyin insanlar için olduğunu soruna odaklanmamamı falan önerdi...
Bir Sürü arkadaşımın koca adamların bile üzüntümü görmesi zaman ayırması ona olan öfkemi iyice büyüttü... Hiç huyum değildir bin yılın Bi başı içerim (hem inancıma ayrikırı hem de beni fena çarpar) ama bugün Bi gğzel içtim ve Ağladım :