Vazgeçtim evliliğimden...

Son cumleniz etkiledi beni . gerçekten öyleymiş . sevmek baska geçinmek baska. . .

Son cumleniz etkiledi beni . gerçekten öyleymiş . sevmek baska geçinmek baska. . .
Evet maalesef öyle pitipiti

Haftasonu Çeşme'ye gittik. Oğlum denizi gezmeyi kalabalığı çok seviyor. O oynarken biz de konuşuruz diye.

Beş Yıldır içimize oturan birçok şeyi konuştuk.
Ama İkimiz de "çok büyük dertlerimiz yok tekrar deneyelim" diyemedik

O kadar yılmışız ki mutsuz bir evlilik yaşamaktan...

Eşim şehir değiştirmekten bahsetti. içim cız etti o an. Oğlum babasını aydan aya görecek.

Yapma tekrar deneyelim demek istedim. Ama sonra onu Çeşme'ye zorla götürdüğüm aklıma geldi. Oğlumun yemek Bittiği an uyuyup bizi Konuşmak için başbaşa bıraktığı iskele üzeri balıkçıyı da ben ayarlamıştım. Yolunu ben bulup ben tarif etmiş dolu olduğu halde allem edip kallem edip yer bulmuştum. Tüm bunlar aklıma gelince demedim içimden geçeni. Ömür böyle geçmezdi. Konuşmak içşn bile hazırcıydı...

(bildiğiniz zorla. Arabaya asık suratla bindi ve gidene kdr ben kullandım). Oğluma değişiklik olsun, babasıyla denize girmedi birlikte eğlensinler, ben de onlar baba oğul keyif yaparken biraz dinleneyim istedim. Kırk tane bahane buldu. Boşanma arefesinde tatile mi gidilirmiş. E ama "Oğlumu özledim yazlığa bensiz gittin sana çok kızgınım yüzdüğünü göremedim" diyordun işte fırsat?? "Sen orda beni bunaltmayacaksın sanki eleştirilerinle" hayır bunaltmayacağım ben siz yapamadığınız yaz tatilini yapın ve hepimize değişiklik olsun istiyorum.... Vs vs vs vs...

Bin naz niyazla gittik ve iki gğn boyunca deli gibi eğlendiler. Bazen 3lü takıldık bazen ben kitabımla sahilde onlar baba oğul ayrı ama muhteşem bir iki Gündü oğlum için. Bu otel artık bicimmm diye mutluluğunu bol bol dile getirdi zaten.

Noldu peki? Otele gittiğimiz yerlere oğlumun neşesine mest oldu. Iyi ki konuştuk çok rahatladım dedi. Peki silah sayar gibi zorla mı olmalıydı? Hadi kendin yapmıyorsun. Bak yıldız, kötü günler geçiriyoruz kafamız dağılsın ayrılsak da bu öocuk bizim hadi kaçalımiki gün demiyorsun, niye diyenin hevesini boğazıma diziyorsun? Niye Bi "iyi ettin de getirdin ne güzel oldu" diye teşekkürümtrak birşeyler diyemiyorsun??

Özetle oğlumun uyanık olduğu zaman süper eğlendiğimiz uyuduğu zamanlar ayrılığın detaylarını kobuştuğumuz bir haftasonu oldu...

Çok düşünceliyim... Çok üzgünüm...

Çeşmede olduğumu duyan iş arkadaşım aradı, bak şöyle bir köy var tam dotoğraf çekimi için biz gidiyoruz atla gel kafan dağılır dedi. Bir saat gittim. Beni üzgün gördüğü için ne yapacağını şaşırdı. Gözlerim şişmişti biraz. Hemen bir bitki Çayı ayarlattı buharına Yüzümü tutturdu falan. Neden elin adamı üzüntümü önemsiyor da eşim önemsemiyor??

çok üzgnüm
bende boşanma arefesindeyim ve neden neden neden diye diye kafayı yemiş durumdayım ama onalrın dünyaları çok farklı bizimki çok farklı bunu anladım . hatta senin anlattığın şeylede bunu tastiklettim kendime .
farklı kafalar yaşıyoruz erkeklerle .

rabbim yardımcınız olsun .
keza benimde .
ne diyceğimi bilemiyorum hakkınızda hayırlısı neyse o olur inşallah.

Yazılacak çok şey var ama bence ikiniz içinde hayırlısının ayrılmak olduğunu düşünüyorum Yıldızanne. Çocuğunuz için de üzülmeyin, imkanları güzel, onu seven anne babası var...

Maalesef olmayınca olduramıyorsunuz, eşiniz ayrılmadan rahat etmeyecek gibi. Boşansın da dünyanın kaç bucak olduğunu görsün bakalım. Bir gün gezer iki gün gezer. Sonra... Her an hayatını düzene koyan kadın, mutlu yuva olmayınca aklına dank edecek ama... Boş verin size de hayat lazım...

Peki Çocuğunuz var mı?
Ben oğlum olmasa inan çok eminim bittiğinden
Ama onun üçümüz biraradaykenki neşesini gördükçe mideme kramplar giriyor

Ömür Dediğin elli sene daha yaşamam bile belki
Evladım için hayattan başka keyifler almaya bakıp evliliğimi sürdürmek ve eşimle ev Arkadaşı gibi kavgasız gürültüsüz sabredersek yaşamak mı
Yoksa hala Gençken enerjim varken verimli ve mutlu yana yalnız yaşamak mı

Ben de bu fikirde olduğumdan çok kararlıydım yatağımı ayırdım tatile oğlumla yalnız gittim ama o anlamak yerine daha çok kızmayı tercih etti
Bu hareketlerimle yuvayı ben yıkıyormuşum
Sebeplerini düşünmüyor bile

Çeşmede oğlum yanımızda uyurken denize karşı konuştuklarımız çok hırpaladı beni

Ayrılmak deyince hep lafta kalacak gibi ama ciddiyete binince gözüm çok korktu
Yalnız yapamazsam diye değil çok şükür Yaparım ama oğlumun babasından uzak olması fikri beni kahretti

Mükemmel Eş, mükemmel anne , mükemmel kadın Olacağım derken kendinizi o kadar yıpratmışsınız ki...
Onu o kadar seveceğim ki çok mutlu olacak, onu o kadar iyi baba yapacağım ki en güzel çocuk onun olacak, onu o kadar evinde rahat ettireceğim ki Herşeyin kusursuz olacak.
Hep bu modda olmuşsunuz.
O ise düzeninize alışmış, rahatladıkça rahatlamış.
Sorun sizi sevmemesi değil.
Onu bu düzene alıştıran sizsiniz.
Yani asıl suçlu da sizsiniz.
Çocuğun okulu, özel günler ve daha bir çok şey anlatmadığınız...
Rahat yapısını baştan kabul edip, eksikleri ben öyle mükemmel şekilde dolduracağım ki ilişkimiz harikulade olacak demişsiniz.
Şimdi de evliliğinizin bu halinden şikayet ediyorsunuz, istemiyorsunuz.
Bakın, boşanın boşanmayın deme lüksüne sahip Değilim.
Fakat sevgisizliğinizden ziyade bu evlilikte bir çiftin üstleneceği Sorumluluğu tek başına sırtlanmanın genç yaşta size yaşattıkları ortada.
Alınmak, boşvermiş davranmak eşiniz tip adamlarda birşeyler yapma hevesi uyandırmıyor.
Neden dersiniz, çünkü yakın bir zamanda sizin gene mükemmel kadın olup onu çekip çevireceğinizi düşlüyor.
Ona evin reisinin siz değil de o olduğunu anlatır bazı çalışmalar yapsanız?
Erkekler onlara birşeyleri sesli düşünür halde söylemediğinizde ince Şeyler düşünemez ve yapamazlar.
Siz gene ince düşünün fakat bu ince düşüncelerinizi sesli düşünür vaziyette ufak ufak o a empoze edin.
Onun evde sorumluluk almasına o evin aile babası olmasına psikolojik olarak yardım edin.
Bir psikologun konuşmasını dinlemiştim. Oldukça etkileyici ve mantıklı gelen bir yönü sizle paylaşmak isterim:
Evliliklerde cinsellik ve uyum ile alakalı bir araştırma Yapılıyor yer İstanbul.
Sorun yaşayan tüm Çiftler genç ve durumdan muzdarip kadınların evlilikleri sizin anlattığınız sorunlar benzeri kötü gidiyor.
Psikologun tavsiyesi erkekleri evlilik içinde gerek sözlü gerek davranış olarak belli eder şekilde daha etkin hale getirmek üstüne oluyor.
Verilen bir müddet zaman sonunda tekrar seminer Yapılıyor.
Evli kadınların hemen hepsi cinsellik dahil evlilikte erkeklerin daha hevesli daha etkin ve daha mutlu olarak evde olduklarını söylüyor.
Naçizane paylaşmak istedim, belki size bir şekilde ışık olur söylediklerim...
Hakkınızda Hayırlısı olsun.

Merhaba haYYal, zaman ayırıp uzun uzun yazmışsın teşekkür ederim
Sesli düşünmek yerine onu evde daha etkin gale getirmenin işe yarayacağına ben de inanıyorum
Hatta bugünkü aklımla bir daha sevsem asla bu kdr tepside sunan biri olmam
Biz maalesef o Süreci geçtik. Zaten iki Yıldır belirgin bir sorunumuz vardı. Gerek psikolog gerek çevremizin önerileriyle ona hissettirmeden ön plana çıkarmaya iş bölümü yapmaya takdirle motivasyonla teşvik etmeye çalıştım ama pek başarılı olamadık
En belirgin Örneği ona bıraktım oğlumun okulunu, sonucu yine hayal kırıklığı oldu

YILDIZanne bir kaç gündür aklımdasınız? Naptınız, bir karara varabildiniz mi?

Nadirensevda çok sağol canım
Baya olay yaşandı o nedenle girip yazamadım
Eşimin emek sarfetmeye hiç niyeti yok canım
Ben de bu kadar ilgisizlikle geçen aylardan sonra zaten iyice soğumuşum hadi bir kere daha demem için onda Ufacık bir kıvılcım görmem Lazım ama yok
Hep diyorum ya genel olarak sevmeyi bilmez iştahsızdır artık Boşanma yoluna resmi anlamda girdik yine de içinden gelmediğine göre gerçekten sevgisi yokmuş yanılmamışım

Oturduğumuz ev dışındakileri Satışa çıkardık emlakçı Alıcı Görüşmeleri falan baya kolturmacalıymış

Haftada iki gün dışarda, oldukça geç geliyor eve biz uyumak üzere oluyoruz genelde
Ben de tek Başıma ya da oğlumla çıkıyorum ses etmiyor

Yüzük de takmıyoruz artık. Önce o çıkardı biriki gün sonra da ben.

Şirkette saklamıyorum artık. Zaten ev satışı falan merak edildi ben de söyledim eşimle ayrılıyoruz diye. Hep umudum vardı ve barışırsak evliliğimizi lekelemeyelim der oaylaşmazdım ama artık umut kalmadı...

Bu dönemde çok garip birşey daha oldu
Üstlerimden biri çok ilgilendi demiştim hatırlarsanız
Durun onu da birazdan yazayım toplantı saati gelmiş :)

Umarım hakkınızda Hayırlısı olur. Dilim döndüğünce yardım etmek istemiştim.
Boşanma yoluna resmi olarak girdiyseniz bundan sonra tek yapılacak şey hayırlı olsun demek.
Umarım çok mutlu olursunuz.

Sevmeyi bilmemek çok büyük bir sorun gerçekten...
Ama anladığım kadarı ile eşiniz sevilmenin de ne kadar büyük bir nimet olduğunun farkında olamamış.
Bazen aynı oranda sevmeyiz, bir ilişkiye kadın %45 sevgi ile başlarken erkek %70 ile başlayabilir. Bazen erkek %30 ile başlarken kadın %80 lerde sevebilir. Zamanla bu sevgi artar kadın ve erkeğin sevme oranları birbirine yaklaşır. Ancak bana göre evlilik/birlikte hayata başlama yoluna girildiyse bu oran arasında +/- %20 olmalıdır.

Anlattıklarınızdan çıkardığım eşinizin sevme oranı artacağına azalmış, ilgisi, hoşgörüsü ve evliliğe yüklediği değer anlamsızlaşmış. O yüzden ben de olsam daha fazla yıpranmadan bu işe noktayı koyarım. Karşımdakini de yormam sev beni diye, zira sevgi kapasitesi bu kadar demek ki...

Sizin hikayenizde herkesin yolu açık olsun, eşinizin bile. Çünkü sevmeyi ve sevilmenin ne kadar büyük bir değer olduğunu bilmediği bu dünyada aslında yapayalnız kalacak fakat o bunun bile farkında olamayacak...

Arada gelip gelişmelerden haberdar ederseniz memnun olurum, nedendir bilmiyorum çok içselleştirdim ben bu durumu...

bende erkek arkadaşımı böyle deliler gibi sevdim değer verdim ne oldu hüsran ailemin olumsuz sözü yüzünden beni arama sorma dedi ben arayana kadar demekki değer ilgi sevgi olmayacak tam tersini yapacaksın ki sen bak o zmaan sevginin alasına ilginin alasına ...

Adeta roman okuyor gibiyim
Yazdıklarınızın çoğunu okudum ve kimi suçlayacağımı bilemedim.
Her ikinizinde bu evliliğin bitmesinde payı var fakat eşinizin payı daha büyük bence.
3 senelik ilişkimi bu tür sebeplerden dolayı bitirmişitm. Sevgisini, ilgisini pek hissettiren biri değildi ve evlendiğimiz takdirde bunun dahada artacağını düşünerek ayrılmıştım. Yazdıklarınızı okuyunca "iyiki ayrılmışım" dedim...
Konunuzun takipçisiyim. Rabbim oğlunuza ve size mutlu, sağlıklı ve huzurlu günler nasip etsin inşallah

benim de karşımdaki en büyük sorunlardan biri aynı sizin gibi aynı iş yerinde olmamız. Çoğu zaman beni bağlayan en büyük etkenlerden biri bu oluyor. Siz bununla nasıl başaçıkabiliyorsunuz?

Ne demek çok memnun oldum ben ve resmi bir yola girmiş bile olsak gönlümden geçen hep eşimin bir adım atması
Sadece o adım atmadan dönemeyecek kadar yorgun ve kırgınım artık
Kendini o kadar güzel anlatıyosun ki maeve binchy romanı okuyorum sanki...
Bak akşam akşam nasıl tebessüm ettirdin :) çok sağol canım, severim kendisini. İrlanda'yı çok güzel anlatır ne zaman okusam gidesim gelir.

Hayırlısı olsun hakkınızda
Atacağınız adım sizi çok güzel bir geleceğe götürür inşaallah
Amiiiinnn diyorum kocaman aminnn
Hem beni hem onu en çok da evladımızı

Çok sağol nadirensevda. Dediğin gibi sevmeyi bilmeyişi bize zarar verdi evet ama en çok kendine zarar veriyor verecek.

"Çünkü sevmeyi ve sevilmenin ne kadar büyük bir değer olduğunu bilmediği bu dünyada aslında yapayalnız kalacak fakat o bunun bile farkında olamayacak..." bu benim ona içimden söylediğim sözlere çok benzer ama artık bunları düşünmekten kaçınıyorum
Çok duygusallaştım hamileykenki gibiyim hemen düğğnleniveriyor Boğazım

Ben yine de tam tersini yapmaktan yana değilim Ceren,
Yuva kurunca plan program naza Çekme olmaz ki artık iki kişi bir oluyor keşke o sa bunu anlasaydı tadından yenmezdi evliliğimiz
Ha bundan sonra karşı Tarafın da rol almasını sağlayacağım kesin Hayattaki her ilişkimde
Bu kdr tepside sunmayacağım hiçbirşeyi
Submaktansa birlikte yapmayı deneyeceğim...

Kimseyi canından çok sevmeyeceksin..Fedakarlıklarına rağmen..
Ben uslanmaz yine severim bernako aaah ahh

evet vesfa cım tek taraf suçlu olamaz ki sonuçta iki kişi yola çıktık evlendik başlarken nasıl 2 kişi başlatıyorsa biterken de 2 kişi bitiriyor
Flört ya da nişanlılık Döneminde bunları yaşasam ve böyle düşünebilsem evlenmezdim evlendikten sonra görünce insan daha bir dişini sıkıp oturuyor

benim de karşımdaki en büyük sorunlardan biri aynı sizin gibi aynı iş yerinde olmamız. Çoğu zaman beni bağlayan en büyük etkenlerden biri bu oluyor. Siz bununla nasıl başaçıkabiliyorsunuz?
Sentinus Biz farklı şubelerde olsak da sonuçta çevremiz ortak tonla arkadaşımız ortak
Böyle olunca gerçekten çok zor
Boşandıktan sonra Aynı işyerinde Olmayı asla düşünmüyorum çünkü

Ben onu işinden etmeyi hiç istemediğim için ( sonuçta 11 yılı var burada) kendim diğer şirketlerdeki birkaç arkadaşımla görüşmüştüm bile

Ama o geçen haftasonu tatilimizde kendinin ayrılacağını söyledi

Ilk günler üzüldüm ama düşününce böylesi daha iyi
Benim bu şirketteki kariyerim ondan daha iyi gidiyordu
Ayrıldıktan sonra nafaka almaycağımı düşününce kadın olarak gireceğim yükü düşününce üzülmeyi bıraktım ve işime sarıldım

Böyle durumlarda ayrılınca tazminat da veriyor bazı şirketler canım

Son düzenleyen: Moderatör:
her sayfayı okuyamadım sadece ilk sayfaları okudum dava mı açıldı ne aşamadasınız?
Anlaşmalı boşanmak istiyoruz o nedenle detayları konuşup anlaşma aşamasındayız canım
Mesela evlilikten sonra herşey ortak ama ben onun evlilik öncesi evini sattığımızı falan da düşünüp yarı yarıya istemedim
Herşeyi satıp onun evlilik öncesi hakkını verdikten sonra bölüşeceğiz
Nafaka istemedim, sadece oğlumun Eğitimini karşılamasını istedim
Şehirdışına çıkması ailesine gitmesi gibi durumlarda oğlunu götürebilir ama bunların dışında haftasonu birgün onda birgün bende kalsın istedim. Şehirdışından iş baktığını söyledi. Yani oğlumla görülme kısmı net değil henüz...

Şu an Karşımda sevdiği bir çiZgifilmi izliyor
Baktıkça için acıyor
Canım oğlum Allh bizim hatalarımızdan etkilenmesine müsaade etmesin inşllah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…