Vazgeçtim evliliğimden...

Kimine göre dert, kimine göre arayıp da bulamadığı şükür sebebi
Ama özünde içimi paramparça eden, 2 yıldır hergün yeniden dağlayan bir hüzün kaynağı

5.Yılı çoğu çiftin balayı hayali bir şehirde doldurulan, meyvesi 2 Yaşında sağlıklı ve akıllı bıdık bir evlat olan, kadınla erkeğin bir türlü mutlu olamadığı bir evlilik.

Balayı en gözde otellerden birinde kös kös oturarak geçirilen, 9 ay içinde karar verilmiş, özünde iyi iş hayatında başarılı insanın başarısızlık abidesi bir evlilik.

Çok severek evlendim ben. Bu iş olmaz diyen herkesi karşıma aldım. Onun bakışı, sesinin tonu, ellerinin kokusu, çocuk sevgisi, kendine güveninden başım dönerek evlendim. O beni ikna etmek için hiçbirşey yapmak zorunda kalmadı, ben zaten onun bir bakışıyla uçuş uçuş ona doğru mıknatıs gibi çekiliyordum.

Söz nişan düğün dönemlerinde hiçbirşeyi problem etmedim. Sonuçta sevdiğim adamla kavuşuyorduk. Gelinlik denemeye onun dediği yere gitmedim diye darılıp bir daha hiçbir provamı içime sindirmediği, hatta ödemesini bile sormayıp peşinatı bana ödettiği halde umurumda değildi. Olurdu böyle Şeyler düğün üstü. Bunlar da acı tatlı anılar olurdu.

Meğer tek uçuşan benmişim. Tek gözü kapalı seven, sevgi için sebep aramayan, olduğu gibi bütünüyle seven. Onu kaşıgözü, endamı, yakışıklılığı için sevmedim, bunun yaşlılığı vardı. hastalık ve kaza vererek hepsini elimizden almak Allah'ın takdiriydi. Evi arabası var diye sevmedim, zaten benim de vardı. Tüm sebeplerden bağımsız sadece sevdim. sadece seven insan sevdiği üzülünce nasıl yüzünü güldürmek için çabalar, sevdiği hastayken nasıl gözüne uyku girmez, sevdiği başarısız olmuşsa kendi başarısından nasıl vazgeçmeye hazırdır iyi bilirim. Onda bunların zerresi olmadı.

Deseler ki böbreğini ver, o an verirdim. Gözümün kolumun birini isteseler, hiç düşünmez verirdim.

Halbuki ben her hastalığımda yalnızdım. Her üzüntümü kendi kendimi teselliyle aştım.
Işyerinde sıkıntı yaşasam nasılsa eve gidince unuturum diyebileceğim bir güler yüz, ilgi, alaka sohbet hiç olmadı. O kendi arkadaşlarına ve ailesine bile ilgi gösterme arayıp sormaz ki. Bana nasıl yapsın?

Sevse sırasını savıyor ya da görev yerine getiriyor gibi duygusuz yaşayabilir miydi?

Şükür, zenginlik içinde yüzmüyoruz ama evimiz arabamız kiracımız var. Sağlığımız güzel bir işimiz Nur gibi evladımız yakınımızda ailelerimiz var.
Bunların hiçbirine sahip olmayan birsürü evli ve mutlu çift varken, bize yetmeyen ne?

Sevgisizlik.

Eşimin ona olan ilgi ve sevgimden memnun olmaması inkansızdı. Kim hayatındaki her büyük küçük detayı düşünen ve hayatını kolaylaştıran birini istemez ki? Benle bu yüzden evlendiğini düşünüyorum. Ilk zamanlarda aşkla be sevgiyle başım dönmüşken farketmek mümkün değildi. Aynı evde sevdiğimle idim, daha ne isterdim? Herşeyi önüne serdim. Herşeye ben koşturdum ben planladım. Tatil ev alımı araba alımı resmi daire işleri arkadaş buluşmaları aile ziyaretleri onun terfi Kutlamaları onun doğumgünü Kutlamaları Yıldönümü kutlamalarımız.. Ben de birçok kutlanılası şey yaşadım ama hiçbiri kutlanmadı. Sonuncusu da yıldönümümüz oldu, yine hatırlamadığı ve ben kutlayınca hatırladığı. sevgisizlik ve ilgisizlikten artık yoruldum, soldum, neşemi hüzünle takas ettim, kendimi Oğluma adamış bir haldeyim...

Özetle ondan Vazgeçtim.

Peki oğlum, annesi sevgisizlikten karada kalmış balıklar gibi çırpınıyor diye anne babasından ayrı yaşamayı mı hakediyordu?

Ya da genel olarak kendi ailesi de dahil kimseye ilgi sevgi gösteremeyen babasına benzeyeceğine yüzlerin nadiren güldüğü bu evden çıkması mıydı onun için iyi olan?

Bilmiyorum. Onun "iyi ki yapmışsın anne" diyeceği seçeneği sadece onun için bulmaya çalışıyorum...

Belki çoğunuz okuyunca "bu mu yani bu kadının derdi millet neler yaşıyor" diyecek. Ama inanın sevgisizlik en acıtan dertlerden biri bence.

Isterdim ki evimiz arabamız olmasın ya da ben kariyer sahibi değil de evimin hanımı olayım ama kapımızı kapatınca içinde neşe olsun birbirinin gözünün içine bakan 2 insan olsun.

En çok da oğlum için isterdim bunu...
Ilerde kendi eşini babasının annesini sevdiği gibi sevsin diye...

Böyle işte... Ne yapacağını bilmeyen hüzünlü bir Yıldız...
Siz anlattıkça ablam canlandı gözümde..Ablamın da yaşadıkları sizinkine benzer.O eşini sevdikçe eşi nefret etti.Ablam sevgi verdi o kötülükle cevap verdi..Tam 12 yıl sevdi ablam eniştemi herşeyine katlandı taa ki aldatana kadar..Aldatıldığını öğrenince kafasına dank etti ve sevmekten vazgeçti..Böyle insanlar gerçekten aşırı bencil oluyorlar kimseyi sevmez ilgi göstermezler,dünya onların ettafında dönsün isterler onlar küser onlar barışmak isteyince barışırlar hep ilgiyi onlar bekler..Çok iyi bilirim..Bizim eşimle çocuğumuz olmuyor ama çok mutluyuz ablam hep der herşeyim var ama sevilmiyorum..Ölmeyi bile düşündü buyüzden..Size tavsiyem kendinizi oğlunuza adayın ve hastalıklı kolunuzu kesin atın ki zamanla kangrene dönmesin!!

Evet yetiştirme Tarzı da etkili. Babasına çok benziyor, hatta annem hep der Gençken ne hayallerim vardı ama olmayınca olmuyor hayal heves kalmıyor. Ben de annem gibi olma yolunda ilerliyorum. Giderek saha az şeye özeniyorum daha az plan yapıyorum. Çünkü biliyorum ki ya ne gerek var diyecek ya da gönülsüz katılacak
Aile terapisti ayarladım ilk randevuyu unutup gelmedi
Sonraki için de benim iştahım kaçmıştı ve iş Gereği yırtdışına gidince yarım kaldı
peki siz ayrıldınız mı hala beraber misiniz? Çocuğunuz nasıl etkileniyor bu durumdan?
Acaba ikinizde işinizden birbirinize fazla vakit ayırmıyomusunuz?Biz mesela ilk zamanlarda bende çalıştığım için fazla vakit geçiremiyoduk sonra ben işten ayrıldım tüp bebek tedavisi için evliliğimiz çok farklı bir hal aldı evde yemekler eğlenceler..Ben o işten gelince evde olurum hep bu insanı eşine çok bağlıyor..Yemekler yaparım özlediğimi gösteririm..O da hemen eve koşar işten çıkıp ama yoğun iş temposu ve çocuk olunca biraz daha kopuyor sanki insan..

Anlasilan hep boyleymis esiniz, gelinlik olayindan belliymis. Size çok guveniyor her konuda belliki. Acile bile kendinizin gidip halledeceginizden emin. Bence biraz oluruna bırakın bazı seyleri, sorumluluk verin, bazı seyleri yarım yamalak da olsa yapmasina musade edin. Sadece yapmaya calistigi için bile mutlu oldugunuzu belli edin. Bi de böyle deneyin derim.
Benim ailemde bana çok güvenirler ben evlenirken herşeyi kendim hallettim..Sizin eşinizde öyle nasılsa siz hallediyorsunuz herşeyi..Ben mesela akşam arkadaşıma giderim kendim gelebilirim aslında ama gel beni al derim hava karardı..Ya da doktora hadi beraber gidelim derim..Tüp bebek tedavisinde birkez işten izin alamadı yanımda olmadı kıyameti kopardım ..Alıştı herşeyi birlikte yapmaya..Çöp onun görevi faturalar ödemeler..Erkeklerin kadınlardan daha çok sorumluluk üstlenmeleri lazım..Erkek milleti rahata çok çabuk alışıyor..Ben çalışırken ev işlerine yardım ediyodu işi bıraktım 5 ay yardım etti şu anda elini sürmüyor ben yapıyorum herşeyi .Ama ben bıraksam mecbur yapacak..

@YILDIZanne
Benim eşim çok tembel, bildiğiniz oturduğu yerden kalkmayan birseyiz demeden yapmayan biri. İlk evlendiğimizde böyle değildi. Ev işlerineyyardım ederdi. Ben 3 kez dusuk yasadim o zman bile ev işlerini yapardı. Am ne olduysa oğlumuz doğduktan sonra oldu.
Aşırı derecede haber okur hep twit atar. Her an. Dusunun biz son bir yıldır neredeyse yataga aynı anda girip uyumuyoruz. Ben bu konuyu çok konuştum onunla. Mesela ben birşey ruca ediyorum ama o beni duymuyor. Birşey desem cevap vermiyor . BU tavırları herkes fark ediyor ve onu uyarıyor. Annesi babası, yeni evli ablası ve eniştesi bile fark etti. Ben ise tam tersi hayat dolu bıcır bıcır biriyim.İnİnsanlarla iletişim kurmayı beceren aktif biriyim. Nasıl sabrediyorum dersen bende bilmiyorum :)
Annem yok, babamla pek anlasamam. Kısacası kapısını calacagim kimsem uok. Hep olumlu düşünmeye çalışıyorum. Onu seviyorum. Beni seviyor biliyorum. Beklenti içindeyim , ne kadarda o bu beklentileri karsilamasada. Annem babam ayrıydı çok zor bir çocukluk ve ergenlik yaşadım. Hayatta ki en büyük korkum benim çocuklarımin , benim yaşadığım acıları yaşaması. Belki de bu yuzden hep iyi taraflarına bakiyroum hayatimin.
Evin fatura ve erzak işine elimi hiç surmedim. Ama evlenirken tıpkı sizin gibi herşeyi ben yaptım. Düğün yerini bile kiraladim :)
İnşaallah benim gibi olumlu bakıp mutlu olmayı basarirsiniz :)
Zamanla goruruz mutluluğunuzu inşaallah :)

Yazdiklarimi okuyunca kendime dedim ki, bende açılmak için fırsat bekliyormusum :)

1 model düşüğü bende de var...hep yalnız olduğumu düşünürdüm...kızımlada doğru düzgün ilgilenmez...zaten 3yaşına girecek henüz pek farkında değil...bende ayrılmayı düşünsemde ....etkilenebileceğini düşünerek vazgeçiyorum....kızımın odasına yerleştim sayılır...gizli gizli ağlıyorum sadece....

selam canım aslında hata biz kadınlarda aynı şeylerden zaman zaman bende dert yanıyorum ama yapacak bişey yok çocuğumuzun olmayışına bağlıyorum neden bu kadar çabuk teslim oluyoruz herşeyi ele alıp herşeyi halletmeye çalışıyoruz bende öyleyim bugün faturalara ödenecek kredi ödenecek şuraya gidilecek bu alınacak sigortalar ödenecek falan neden sadece bunları bir ay olsun aksatmayı denemediniz belki bişeylerin farkına varırdı adamın kafayı yoracak hiçbir şeyi yok ev var iş var para var evlat var akıllı bir hatun var adam napıcak yan gelip yatıcak tabi ki boşanmak en son çareniz olmalı evladınız için evlilik sürdürmek ne kadar doğru bilemedim bi yerde kopacak çünkü ben mutsuzken evladımı nasıl mutlu edebilirim ki maddi şeylerle belki ama manevi doyum zor olur diye düşünüyorum bende bu dertlerden müzdaripim akşama kadar bekliyorum 2 kelime etsin her erkek çalışıyor sonuçta hep yorgunum falan demeler çekiliyorum bende odama tepki amaçlı yapıyorum ama umursamıyor bile anladım ki çok seven her zaman kaybediyor belli etmeyeceksin ve asla bir erkeğin hayatını fazla kolaylaştırmayacaksın
Hepsi güzel tespit ama sevmiyorum işte plan taktik yapmayı.istiyorum ki kıymetimi her şekilde bilsin ama yok.ders vermek gerek bunlara.akılsız bir vitrin süsü olmaya hayır.sanki kendi konum gibi yazdım pardon ama biz başarılı kadınların ortak sorunu bu galiba ilgisizlik.

Siz anlattıkça ablam canlandı gözümde..Ablamın da yaşadıkları sizinkine benzer.O eşini sevdikçe eşi nefret etti.Ablam sevgi verdi o kötülükle cevap verdi..Tam 12 yıl sevdi ablam eniştemi herşeyine katlandı taa ki aldatana kadar..Aldatıldığını öğrenince kafasına dank etti ve sevmekten vazgeçti..Böyle insanlar gerçekten aşırı bencil oluyorlar kimseyi sevmez ilgi göstermezler,dünya onların ettafında dönsün isterler onlar küser onlar barışmak isteyince barışırlar hep ilgiyi onlar bekler..Çok iyi bilirim..Bizim eşimle çocuğumuz olmuyor ama çok mutluyuz ablam hep der herşeyim var ama sevilmiyorum..Ölmeyi bile düşündü buyüzden..Size tavsiyem kendinizi oğlunuza adayın ve hastalıklı kolunuzu kesin atın ki zamanla kangrene dönmesin!!
merhaba Hibele, ablan hala evli mi canım?
Oğlum olmasa inan Çoktan kesip atmıştım o kolu
Yeni evlilere sesleniyorum, çocuk yapmak için acele etmeyin
Dünya'nın en güzel nimeti ama ona huzurlu bir yuva veremedikten sonra...

Acaba ikinizde işinizden birbirinize fazla vakit ayırmıyomusunuz?Biz mesela ilk zamanlarda bende çalıştığım için fazla vakit geçiremiyoduk sonra ben işten ayrıldım tüp bebek tedavisi için evliliğimiz çok farklı bir hal aldı evde yemekler eğlenceler..Ben o işten gelince evde olurum hep bu insanı eşine çok bağlıyor..Yemekler yaparım özlediğimi gösteririm..O da hemen eve koşar işten çıkıp ama yoğun iş temposu ve çocuk olunca biraz daha kopuyor sanki insan..
çocuk olunca epey koptuk aslında. Ben Oğluma adadım kendimi çünkü o dönemlerde arıza yapmıştık bile Çoktan. Hamileliğimde mutsuzluklar başlamıştı aslına bakarsan. Insan daha bir ilgi alaka istiyor ne bileyim eşim bir dergide Fotoğrafçılık yapıyor mesela hamile eşinin kendi rızasıyla bir fotoğrafını çekmemiş öZenmemiştir... Çok mu takıyorum ben??? :S

Bu arada işten ayrılmayı da düşündüm ama şu an kazanırken bile aldığım herşeye istisnasız herşeye laf söyleyen eşimden harçlık aldığımı düşünemiyorum. Hayatı bana zindan ederdi...

Benim ailemde bana çok güvenirler ben evlenirken herşeyi kendim hallettim..Sizin eşinizde öyle nasılsa siz hallediyorsunuz herşeyi..Ben mesela akşam arkadaşıma giderim kendim gelebilirim aslında ama gel beni al derim hava karardı..Ya da doktora hadi beraber gidelim derim..Tüp bebek tedavisinde birkez işten izin alamadı yanımda olmadı kıyameti kopardım ..Alıştı herşeyi birlikte yapmaya..Çöp onun görevi faturalar ödemeler..Erkeklerin kadınlardan daha çok sorumluluk üstlenmeleri lazım..Erkek milleti rahata çok çabuk alışıyor..Ben çalışırken ev işlerine yardım ediyodu işi bıraktım 5 ay yardım etti şu anda elini sürmüyor ben yapıyorum herşeyi .Ama ben bıraksam mecbur yapacak..
ben bıraktım ama o mecbur yapmadı canım, o derece içi geçmiş
Bak bu evi alalı 5 yıl olacak daha istediğim 1 çerçeve asılmamıştır duvara... Duvarın birini gel yeşile boyayalım dedim fırça tabanca sprey birsürü ekipman ayarladım kendi resmimiz olsjn diye hepsi hala durur bir köşede. Ya hadi bunlar ekstra, evdeki davlımbazın filtresi değişecek her açışta ötüyor her seferinde sen ilgilenirsin Di mi diye hatırlatıyorum ama 1 yıl olacak. Benle de evle de Hayat'la da ilgisi yok...

@YILDIZanne
Benim eşim çok tembel, bildiğiniz oturduğu yerden kalkmayan birseyiz demeden yapmayan biri. İlk evlendiğimizde böyle değildi. Ev işlerineyyardım ederdi. Ben 3 kez dusuk yasadim o zman bile ev işlerini yapardı. Am ne olduysa oğlumuz doğduktan sonra oldu.
Aşırı derecede haber okur hep twit atar. Her an. Dusunun biz son bir yıldır neredeyse yataga aynı anda girip uyumuyoruz. Ben bu konuyu çok konuştum onunla. Mesela ben birşey ruca ediyorum ama o beni duymuyor. Birşey desem cevap vermiyor . BU tavırları herkes fark ediyor ve onu uyarıyor. Annesi babası, yeni evli ablası ve eniştesi bile fark etti. Ben ise tam tersi hayat dolu bıcır bıcır biriyim.İnİnsanlarla iletişim kurmayı beceren aktif biriyim. Nasıl sabrediyorum dersen bende bilmiyorum :)
Annem yok, babamla pek anlasamam. Kısacası kapısını calacagim kimsem uok. Hep olumlu düşünmeye çalışıyorum. Onu seviyorum. Beni seviyor biliyorum. Beklenti içindeyim , ne kadarda o bu beklentileri karsilamasada. Annem babam ayrıydı çok zor bir çocukluk ve ergenlik yaşadım. Hayatta ki en büyük korkum benim çocuklarımin , benim yaşadığım acıları yaşaması. Belki de bu yuzden hep iyi taraflarına bakiyroum hayatimin.
Evin fatura ve erzak işine elimi hiç surmedim. Ama evlenirken tıpkı sizin gibi herşeyi ben yaptım. Düğün yerini bile kiraladim :)
İnşaallah benim gibi olumlu bakıp mutlu olmayı basarirsiniz :)
Zamanla goruruz mutluluğunuzu inşaallah :)
Ne kadar üzüldüm başta okurken ama hala pozitif bakabilmenize çok sevindim. Ailenin ayrılması da buna etkendir şüphesiz, sende ters tepmek yerine yuvana sahip Çıkma gibi güzel bir tepkiye dönüşmüş.

Ben artık pozitif bakamıyorum Karapisso.. Ondan beklediğim ilgili başkalarından görmek sözleri başkalarından duymak beni mahvediyor. Kadının çalışmasını. Diğer bir zor yanı da bu bence...

Yazdiklarimi okuyunca kendime dedim ki, bende açılmak için fırsat bekliyormusum :)
Ne iyi ettin de yazdın ama :) hepsinin köküne kibrit suyuna doğru gidiyoruz :)
1 model düşüğü bende de var...hep yalnız olduğumu düşünürdüm...kızımlada doğru düzgün ilgilenmez...zaten 3yaşına girecek henüz pek farkında değil...bende ayrılmayı düşünsemde ....etkilenebileceğini düşünerek vazgeçiyorum....kızımın odasına yerleştim sayılır...gizli gizli ağlıyorum sadece....
ne yapacağız peki? Şu halde etkilenmiyorlar mı? Ne kadar benzeriz, ben de oğlumun odasındayım...

Aslına bakarsan ben oğlumun odasının mobilyaları geldiğinden beri dolabının yarısına yerleştim. Neden mi? Bizim dolabımız kullanışsız ve eşim herseferinde tonla laf Söyler

Aradığımı bulamıyorum herşeyim darmadığınık ütülü durmuyorlar senin eşyaların çok yer kaplıyor vs vs

Önce dolabın ulaşılabilir kısımlarını ona verdim sussun diye. Demedi ki yahu senin yüklükte ne işin var alalım Bi dolap kurtulalım. Ne de olsa o da israf. Der mi hiç...
Sonra baktım hız kesmiyor yası tarağı topladım oğlumun odasına
Yatağımız bir eşyalarımız ayrıydı. Son bir aydır yatak da git gel halinde...

O modellerden çok var anlaşılan.azcık bizdede oluyor ama kontrol altına alabiliyorum şükür.neyseki kaybetme korkusu var hala

Hepsi güzel tespit ama sevmiyorum işte plan taktik yapmayı.istiyorum ki kıymetimi her şekilde bilsin ama yok.ders vermek gerek bunlara.akılsız bir vitrin süsü olmaya hayır.sanki kendi konum gibi yazdım pardon ama biz başarılı kadınların ortak sorunu bu galiba ilgisizlik.
Hiç sorun değil canım derdimiz aynı ne farkeder...
Ben de taktikle ilgi görmek istemem
Benim canımın Acısını düşünüp kendisi bana kıyamadıktan sonra benim yaygaramla beni taşısa ne olur ki? On lira verir taksiye binerim benim şoföre değil sevgiliye aşığa eşeğiyle Arkadaşına ihtiyacım var
Temelde sorun hep kalır taktikle elde tutulan ilişkide
Sevgi be refleks olarak ilgi yoksa birgün gelir seveceği birine gider çok normal

yıldız Her kadın hamilelikte ilgi bekler.ama nedense bir türlü gelmez.ya da zorla gelir.ben başardım ilk aylar berbattı sonradan zorlada ılsa iyi hatta çokk iyi.yazılat okudum açıkca söyledim.tartıştım.aceba ona hissettiremiyormusun sevginden.zorlada olsa yapmak gerek kendiliğinden olmuyor ne yapalım.belki bizim yol göstermemiz lazım.

Hiç sorun değil canım derdimiz aynı ne farkeder...
Ben de taktikle ilgi görmek istemem
Benim canımın Acısını düşünüp kendisi bana kıyamadıktan sonra benim yaygaramla beni taşısa ne olur ki? On lira verir taksiye binerim benim şoföre değil sevgiliye aşığa eşeğiyle Arkadaşına ihtiyacım var
Temelde sorun hep kalır taktikle elde tutulan ilişkide
Sevgi be refleks olarak ilgi yoksa birgün gelir seveceği birine gider çok normal
Maalesef öyle keşke o da bu bilinçte olsa iş işten geçmeden.ama hala şansı var diye düşünüyorum nedense.üff bizimki değiştiyse taban tabana zıttık.bende onu tetiklemiyorum çokta fazla genelde iyiyiz kalanı bıraktım.hassasiyetlerini öğrendi.ben de onunkileri tabi.biraz mücadele etsen.taktikler geçici ona yokluğunu geçici süreliğine hissettirmen için.sürekli demiyorum ona yokluğunu hissettirene kadar.hayat taktikle geçmez zaten.seni kaybetmek istemezse artık üzmezde zaten.gerçeklerle yüzleşmek gibi.sizin sevginizde sorun yok zaten

Açıkçası ben sizde kendimi ve evliliğimi gördüm. Benim de yükselenim BAŞAK olduğu için bunlar oluyor sanırım. Biz de 5 yılı bitirdik bizim çok farklı sorunlarımız vardı ama benzer yönlerimizle ilgili buraya yazmak istedim.
Benim yaptığım en büyük hatalardan biri ben onu nasıl seviyorsam o da beni öyle sevsin öyle ilgilensin istiyordum, ben ne düşünürsem, nasıl tepki verirsem öyle tepki versin istiyordum kısacası benden bir tane daha olsun istiyordum :)ama anladım ki uyumlu olmak bu değil. Onun farklı bir Kişiliği var. Benimse Sevdiğim gibi sevemez, benim istediğim gibi tepki veremez. Önce bunu kabul edip sizin istediğiniz gibi Olmasını beklememeniz gerekiyor. Bunu beklediğiniz için aslında mÜkemmelliyetçi oluyorsunuz ama üzgünüm sizden 1 tane daha yok. Gerçi olsa inanın ondan da sıkılırsınız :) ben bu sevgi ilgi olayını böyle aştım. Bizim mükemmeliyetçilik Dediğimiz şeyin altında aslında bizim gibi sevgisini, ilgisini göstermesini beklemek yatıyordu.
Diğer bir husus. Bana da iş yerinde en alt kademeden en üst kademeye kadar herkes hergün iltifat eder ben de çok bozulurdum eşim neden etmiyor diye . Bir gün bir aynı durumu yaşayan bir arkadaşım beni uyandırdı. Bu Arkadaşımın 2 tanem çok yakın erkek iş Arkadaşı var ve arkadaşıma iltifatlar, Yardımlar gırla gidiyor ta arkadaşım halinden memnun ama eşinin bunları yapmamasından muzdarip. Ama o da şunu farketmiş. Ona böyle davranan o iş arkadaşlarının hiçbiri kendi eşlerind böyle davranmıyor. O bunu söyleyince ben de bu durumu takmamaya başladım. Yani size hergün iltifat eden bu erkekler acaba kendi eşlerine, sevgililerine de böyle davranıyorlar mı bunu bi gözlemleyin ve bu duruma çok takılmayın.

Diğer bir konu demişsiniz ya ben sürekli oyun oynayıp ondan sevgi ilgi mi bekleyeceğim. Inanın öyle olmuyor 2 ya da 3 kere birşeyleri talep ettiğinizde mesela sizi doktora götürmesi gibi daha sonrası kendiliğinden geliyor. Yani ona bir Alışkanlık kazandırıyorsunuz sonradan kendisi siz bunu talep etmeden yapmaya Başlıyor.
Mesela ben de yıllarca tatillerimizi ayarladım. Sürekli araştırırdım Bulurdum mail atardım kendisine gezilecek yerlere kadar ayarlardım. Bundan zevk de alırdım. Ama geçen sene neden her sene tatili ben ayarlıyorum bu sene de o plan yapsın dedim ve yurt içinde hangi ay nereye gitmek istiyorum yurt dışında nereye gitmek istiyorum onu söyledim ve rezervasyonları sen hallet dedim. 2 sini de ayarladı tabi her seferine bana sordu sormasa da ben duramadım karıştım ama o halletti ve harika 3 tatil yaşadım. Demem o ki ne istediğinizi söyleyin ve topu ona Atın
Dediğim gibi tamamen istediğiniz gibi bir ele hiçbir zaman ulaşamayacaksınız çünkü sizden 1 tane daha yok :)) onun için biraz deneyin eğer hala mutsuzsanız o zaman boşanmayı düşünürsünüz ha bi de ya cami ya vedud esnasını okuyun Jupiter saatinde günde 100 kere gerçekten etkili bir Esma. Hakkınızda Hayırlısı olsun inşallah
Not:telefondan yazdım bozuk Cümleler olabilir kusura bakmayın

kimilerine göre çok saçma gelen bir şey belki ama geçekten beklediğin ilgiyi sevgiyi değeri görememek insanı tüketen bir şey

[QUOTE="YILDIZanne, post:
ne yapacağız peki? Şu halde etkilenmiyorlar mı? Ne kadar benzeriz, ben de oğlumun odasındayım...

Aslına bakarsan ben oğlumun odasının mobilyaları geldiğinden beri dolabının yarısına yerleştim. Neden mi? Bizim dolabımız kullanışsız ve eşim herseferinde tonla laf Söyler

Aradığımı bulamıyorum herşeyim darmadığınık ütülü durmuyorlar senin eşyaların çok yer kaplıyor vs vs

Önce dolabın ulaşılabilir kısımlarını ona verdim sussun diye. Demedi ki yahu senin yüklükte ne işin var alalım Bi dolap kurtulalım. Ne de olsa o da israf. Der mi hiç...
Sonra baktım hız kesmiyor yası tarağı topladım oğlumun odasına
Yatağımız bir eşyalarımız ayrıydı. Son bir aydır yatak da git gel halinde...[/QUOTE]

yapabileceğim ne varsa yaptım yıldız...etkilenseler değiştirmek için bir çaba gösterirlerdi öyle değil mi?belim ağrıdığı için kızımın odasına çift kişilik bir yatak aldık ...onu rahat uyutabilmem için...sonra yanından kalkmamaya başladım...kızımla yatıyorum...eşyalarım orada...senin dediğin gibi mutfağın musluğu tuvaletin (af dileyerek)taharet musluğu akıtıyor hemde epey fazla ...ne yaptı ne yaptırdı ekim de bir yıl olacak...musluğu kapatırken yumrukla vurmak zorunda kalıyorum yoksa daha çok akacak...mutsuzum oda biliyor...ne zaman şikayet edecek olsam kapı orada kızı bırak gidebilirsin der...gidemem tabii kızıma düşkünlüğümü biliyor...kimseye bırakamadığımı ,kızım için işe bile dönmediğimi...yumuşak karnım kızım anlayacağın aynı senin gibi....yalaka sırnaşık bir karakterimde yok oldu bittiye getireyim ...yada takmadan yaşayabileyim...annem ablamlarla geçinemeyeceğimi düşündüğü için ayrılıp eve dönmemi istemiyor...evliyken çalışmama karşı çıkan belin sakat çalışma diyen ablalarım da çalışır çocuğuna bakarsın bizden bişiy bekleme diyorlar...anlaki yapayalnızım...

O modellerden çok var anlaşılan.azcık bizdede oluyor ama kontrol altına alabiliyorum şükür.neyseki kaybetme korkusu var hala
kaybetme korkusu varmı bilmiyorum...kızı bırak git diyebiliyor...onu bırakamayacağımdan çok emin çünkü....

kimilerine göre çok saçma gelen bir şey belki ama geçekten beklediğin ilgiyi sevgiyi değeri görememek insanı tüketen bir şey
Bir tarafın çok sevmesinden kaynaklı bence.o ilgi göstermezse kendini değersiz hissediyorsun.dünyanın merkezi sanki o.ben bunu farkettim.rahat bıraktım ne çok sıkı nede gevşek kuş misali.kendimi daha iyi hissediyorum.

Bir tarafın çok sevmesinden kaynaklı bence.o ilgi göstermezse kendini değersiz hissediyorsun.dünyanın merkezi sanki o.ben bunu farkettim.rahat bıraktım ne çok sıkı nede gevşek kuş misali.kendimi daha iyi hissediyorum.

tek taraflı olduğunu sanmıyorum eşimin beni sevdiğinden adım gibi eminim hiçbir şüphem yok bizim sorunumuz sadece yaşadığımız zor günlerden kaynaklanıyor eşimin söylediği hep çok yoruldum hiçbirşey tat vermiyor aynı şeyler bende de var 3 yıl içerisinde annesini kaybetti babası yalnız kaldı kayınpedrimle ben çok sorun yaşadık arada kaldı görümcem nişanlandı olaylı ayrıldı ve hiçbir şey olmamış gibi bize düşman oldu ve tekrar nişanlandı ve bunca derdin arasında en ağır olanıda çocuğumuzun olmaması maddi ve manevi çok yıprandık artık kaldıracak gücünün olmadığını yaşama isteği olmadığını söylüyor hep eğer olurda rabbim bir bebek nasip ederse tüm dertlerimi unutturacak bana diyor

X