Vazgeçtim evliliğimden...

Yeniyılımız kutlu olsun, merhaba kızlar

Psikolojik destek almaya başladım ve psikologun geriye hiç dönmeden bir ay geçirme tavsiyesine uyup foruma girmedim o nedenle başta hepinizden özür diliyorum

haidena gerçekten çok güzel yazmışsın, benim de çevreme sık sık anlattığım Şeyler fakat şu an kendim uygulayamıyorum

Karar alamıyorum arkadaşlar

Bitti biliyorum. Karşı Tarafın en ufak alakası yok bir evin içinde Dargın ve gayet memnun bıraksam yıllar Yaşar böyle

Adım atmam mümkün değil o zaten umurunda olmadığımı aylar önce rest çekip sustuğumdan kendimi geri çektiğimden beri hiçbirşey yapmayarak gösterdi

Peki ne bekliyorum ben

Normal bir düşünce değil biliyorum ama korkuyorum
Etrafımda mutlu Çiftler gördükçe
Mutlu aileler gördükçe
Parka anne babasıyla gelen çocuklar gördükçe

Biz doğal olarak böyle olamayacağız biliyorum. Hep zorla ite kaka

Yine de korkuyorum

Kendime güvenimi yitirdim sanırım
Kendimle mutlu olmak yeterdi bana
Ama şimdi psikolojimden korkuyorum
Bu arada kalmış hale beni de alıştırmış resmen
Dayak yok kumar yok aldatma yok neden ayrılıyoruz ki der hep, ben de öyle Düşünmeye başladım

Kuzenim benden habersiz bir falcıya gitmiş
Yüzyüze olsak anlattırmazdım ma yazmış ben de okudum
Ayrılırsam hemen başka biriyle olacağımı ve eşimin Oğlumu benden alacağını
Hiç mutlu bir yuvam olmayacağını çünkü benim hep eksik aradığımı

Fala inanmıyorum elbet ama bu kötü senaryolar beni korkutuyor

Korku güvensizlikten geliyor biliyorum
Maddi anlamda başederim hiç çekincem yok ama manevi anlamda git gide zayıflıyorum

Protokol bile hazırdı, ayrılmaya hazırdım
Ailemin yanında ayrılmak istemediğini bir sorunumuz olmadığını söyledi ve ailem beni suçladı
Hala da beni suçluyorlar
Kanaat etmiyormuşum hep daha iyisini istiyormuşum
Kendimden Şüphe eder oldum artık

Çok mutsuzum kızlar
Çok

Biliyor musun sevmeyi doğru öğrenememiş insanlarla evlilik çok zor. Allah yardımcın olsun.. Yalnız değilsin..

Biliyor musun sevmeyi doğru öğrenememiş insanlarla evlilik çok zor. Allah yardımcın olsun.. Yalnız değilsin..

Sorsan çok seviyorum karımı mutlu edemiyorum der birden suçlu aen oluverirsin

Yahu bir hastalığımda olsun Başımda bekledin mi
Bir üzüntümde bir çift güzel söz söyledin mi
Yahu bu eve bir Çivi mi çaktın
Birgün senden harçlık mı aldım
Birgün kendiliğinden çamaşır mı yıkadın

Herşey zorla
Herşey gönülsüz

Peki ben sırf kendi duygusal ihtiyaçlarım için mi yuvamı dağıtmış çocuğuma yazık etmiş oluyorum?

Sevgili anneYILDIZ bence mutsuzluğun kaynağı kararınızda sebat edememek; belki de tam karar verememiş olmak.
Eğer neden ayrılıyoruz diye düşünmeye başladıysanız; duygu ve düşünceleriniz o yöne kaydıysa o yolda yürüyün. Ama durup durup geriye bakmayın.

Yeni bir hayat kurmayı seçiyorsanız kendinizi bunun en iyisi olduğuna inandırın.

Devam etmeyi seçiyorsanız kendinizi bunun en iyisi olduğuna inandırın.

Diğer düşünceleri kafanızdan uzaklaştırın.

Tüm güzel enerjinizi, emeğinizi seçtiğiniz yolda yürümeye verin. Hangi yolu seçecek olursanız olun yeni bir sayfa açılıyor diye düşünün. Ayrılırsanız yeni yaşamınızı en güzel şekilde kurmaya odaklanın. Eşinizle devam ederseniz geçmişte kalanların zihninizi meşgul etmesine müsaade etmeyin, "şöyle yapmıştın/yapmamıştın" "şöyle demiştin/dememiştin" diye eski konuları gündeme getirmeyin.

Ayrılmak istediğinizi dillendirip ayrılmadınız ve devam etmeyi seçtiniz diye herhangi birine karşı sözünüzde durmamış gibi mahçubiyet hissetmeyin.

İnşallah her ne şekilde olursa olsun güzel haberlerinizi alırız.

Ne güzel yazıyorsun haidena
Eline koluna yüreğine sağlık
Ben maalesef hala kesin bir karar veremedim
Diyorum ki bitti
Sonra evlat bir cümle kuruyor dağılıyorum
Çok Haklısın, bir yol seçip yürümeli
Ben gelgitlerle kendimi hırpalıyorum
Ah evlat ah
Herşey senin için de., annen bir kendini toparlasa

Yildiz donmene sevindim
Haidena nin gecmist e kotu anilari kovmak ile ilgili tavsiyelerini ben kendi hayatimda uyguluyorum ve cok faydasini gordum.
Verdigin karar oglun ve senin icin en dogrusu olmali, aile yada diger insanlar seni etkikememli
Ya yazmak istediklerim var ancak yazamiyirum, telefondan girmek ne zormus
Cinsiyeti ogrenmedik bu arada

Aynı kararı bende dün verdim. Çok iyi bir insan eşim ama iyi bir koca değil. Aynen senin anlattığun gibi ve 26 aylık oğlum var. Konuştum boşanmak için çünkü sevilmemekten yoruldum. En pahalı kıyafetleri ayakkabıları giymek istemiyorum. Maddi hiçbir sey yok gözümde biraz ilgi istiyorum. Ben 3.5 yıllık evliyim aynı yatakta gece hiç sarılıp uyumadık. Ayagım üşüdüğünde ayagını aradım bir kere ayagını cekti benden. Yalnız,sevgi eksikliğiyle yaşamaktansa çnüme bakacagım. Bir kadın mutlu olmadan mutlu edemez ne cocugunu ne esini bunu düşün. En doğru karar senin..

4 ay önce bunu yazmışım hala aynı fikirdeyim yıldız

Biraz uzak kalmayi mi deneseniz yada yardim almayi..
Belki toparlayabilirsiniz.

Çivi deyince eşimin nerdeyse bir yıldan fazladır o saati o duvara çakmadığı geldi aklıma..
Benim eşim maalesef zorla da hiç bir şeye elini sürmez.
Bende yapayalnız bir hayat yaşıyorum..
Ve oğullarımızı da bu yalnızlığın içinde büyüteceğiz ...

Bence ailen haklı.Allah aşkına kim tam anlamıyla evliliğinden memnun ki??.saysan parmaklarını geçmez.
Eşinin iyi yönlerini görmeye çalış ve çocuğunu düşün o boşanmış bir ailenin parçası olmayı hakediyor mu?
Ama siz elinizden gelen herşeyi yapın.eşiniz hala aynıysa evlilik terapistine gitmeyi önerin.en son çare yollarınızı sonsuza dek ayırın...

Son düzenleme:
gurmege boşanmak istediğinde ne diyor? Benimki oğlumdan ayrılamam böyle devam etsin birbirimize zararımız yok diyor... Bakışaçısına bak. Insan sadece çocuk yapmak için mi evleniyor biz çok sarılmışızdır, hatta ben illa ayaklarımı dolaştırırdım onunkilere
Ben vazgeçince herşey durdu

Birazda senn o yokmus gibi davran
Son bir Yıldır böyle yaşıyorum zaten canım
O yokmuş gibi, herşey yalnız
Alışveriş tatil hastalık başarı herşey

4 ay önce bunu yazmışım hala aynı fikirdeyim yıldız
Ah canım, şu an zaman ne kadar hızlı geçiyor diye içim acıdı
Ben de maalesef hala aynı yerdeyim
Ayrı yaşayalım bir ay ya da 2 hafta olsun ayrı olalım diye son 2 Yıldır söylüyorum
Kendisi boşanmaktan korktuğu için yanaşmıyor ve aileme de ben ayrılmak istemiyorum karımı seviyorum diyor
Finalde sebat etmeyen keyfi içinbyuvasını dağıtan ben oluyorum

Biraz uzak kalmayi mi deneseniz yada yardim almayi..
Belki toparlayabilirsiniz.
Bence bunu çok önce yapmalıydık cisem ama eşim inananileceğin gibi değil böylece yaşlanmaya Razı hiçbirşeye cesareti yok
Ayrı olup görecektik birbirimiz için neyiz ayrı oluyor mu yapabilir miyiz oğlumuz nasıl etkilenir diye
Ama göremedik
Sevgi bitti bitiyor hatta sevgiliye sevgi mi yoksa insana sevgi mi ondan bile emin değilim
Ama denemiyor
Ben gitsem oğlumla çocuğun düzenini bozdu diye ele dosta ailelere damgalayacak

Hoş gecen sene 3 ay yurtdışında yaşadık
Birşey Değişti mi
Maalesef../

Be kadar çokuz ya
Canım ben ne düşünüyorum biliyor musun
Gerçekten sevmediler
Sevgi böyle değil ki, reflekstir dayanamaz kıyamaz içinden hep vermek gelir

Terapiste gecen sene gittik ilk randevuyu unuttu 2. Randevudan sonra ikimiz de hiç sormayıp bıraktık
Kasım Ayında 3 kere gittik
Terapist her hafta ödev veriyordu
Bir hafta eşime ödev verdi çok sevdiğiniz birşey ayarlayacaksın diye
Eşim beni senfoni konserine götürdü
Bilet almayı başaramamış oraya gittik sistemde bilet görünmüyor
Hemen başk birşey düşünüp başka bir salondaki konsere girdik
Düşünsene bu bi terapi ve elinde bir fırsat var
Onu bile beceremedi
Hayatımızın Özeti bu zaten

Sonraki terapide o kdr istan ettim ki bu duruma bir daha gitmek istemedi

Bence sevgi varsa herşeye katlanırlır kimse dört dörtlük değil
Ben sevgi görmüyorum ki

Terapist konusunda da rahat davranmış.anlıyorum sizi haklısınız fakat eşinizin mantıklı bir gerekçesi yokken neden bu kadar evliliğinizden vazgeçmiş bir tablo çiziyor? düşünmek istemesem de sizin adınıza,hayatında biri olabilme ihtimali var mı?

Mümkün değil bence canım
Varsa da sanaldır fiziki anlamda gerçek olamaz çünkü evden işe işten eve arkadaşlarıyla bile nadiren görüşür
Aynı holdingde olduğumuz için biliyorum
Bazen keşke biri olsa da beni bıraksa bile diyorum

Zamanında sevip kabul etmişsin ama
Çocuğun senin mutsuz olduğunu hissetmiyor mu?
Bence Mutlu annelerin çocukları Mutlu olurlar
Seni sevmeyen birini hiç çekme.
Çocuğunuda kimse alamaz senden
Sonuna kadar haklısın.

Sizin yaşadıklarınızın aynısını birebir yaşıyorum.Ben 43 yaşında ve öğretmenim.Eşimde aynı yaşta ve öğretmen.16 ve 10 yaşında iki kızım var.Eşim o kadar ilgisizdir ki hiç konuşmaz,sohbet etmez.Kırk yılda bir bir şey konuşacak olsak bile hiç yüzüme bakmaz.Sanki duvarla konuşuyor.Hiçbir yere götürmez.Hiç güzel söz söylemez.Asla hata kabul etmez ve asla özür dilemez. 17 senelik evliliğim baştan beri hep kötüydü.Hiç bir zaman anlaşamadık ve uyuşamadık.İkimizde çocuklar için yürütüyoruz işte.Böyle sevgisiz yaşamak o kadar zor ki.Acısını yaşayan bilir.Benimkinde bir de cinsel sorunlar (ereksiyon)başladı.Hoş gerçi baştan beri yatak odamız da hep kötüydü.Ama bu sefer tavan yaptı.Geçen sene bana senden bunalıyorum dedi ve 1 sene ayrı yattı.Bu sene de beni sevmediğini çok açık ifade etti.Beni tamamen hiçe saydı.Kendisine defalarca yalvardım.Benimle biraz ilgilen,zaman ayır,beni bu kadar yalnızlığa itme dedim.Hiç oralı bile olmadı.Ben artık kadere küstüm,hayata küstüm.Kalbimde evliliğim bitti aslında ama çocuklar dalımı kolumu kırıyor.Öğretmen arkadaşlarımdan 20 senelik evliliğini bitirenler oldu.Boşananlara bakıyorum onlarda mutsuz.Ben şunu anladım ki eğer çocuk varsa tekrar mutluluk yok bize.Bekarlar gönlüne göre bulamıyorda biz mi bulacağız çocukla.Üstelik asla üvey baba ile yaşatamam.Benimkiler kız çocuğu birde.Bugünkü aklımızla genç olmak varmış.Bundan 6 sene önce bu duygular beni ağır bir depresyona soktu.O ana kadar sürekli kavga ederdik.Ben hastalanınca eşim sustu ve kavga bitti.Ama herkes kendi hayatını yaşıyor.Biz giderlere ortak olan iki ev arkadaşı gibi olduk artık.Ama böyle yaşamak,bu kadar değersizlik beni hergün ağlatıyor.Ömrüm geçip gidiyor.Kendimi çok çaresiz hissediyorum.

Bilirmisiniz ne kadar acıtır yüreği sevgisizlik...
Ve ne kadar ağlatır gözleri severken çareszlik...

Gerçekten parayla saadet olmuyormuş hos parasizda olmaz ama öyle ışte.sevgisizlik kadar can yakan acı birşey yok bence sizin için en hayırlısı boşanmak niyemi en azından bosaninca zamanla yaralariniz kabuk bağlar böyle evli kalınca siz hergün eriyosunuz sinir stres yazık günah.sevgisiz bir esin kölesi olmayın mesleğimiz de var cekilirmi yazık size.dinen boşanma hakkınız da var eşiniz ilgisiz sevgisiz bundan sonraki yaşamınız eşinizin gözüne bakarak mi geçsin nezaman sevecek acaba diye bosanin ve Allaha bırakın gerisini.geleceği kimse bilemez yarınlar ne getirir çok karamsarsiniz sevgisizlik sizi binaltmis çocuklarınıza yazık toparlanin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…