- 28 Temmuz 2017
- 104
- 61
-
- Konu Sahibi delinefsim
- #10.081
canım morfoloji çok düşük yani normal sperm sayısı az yoksa sperm miktarı 25 milyon anladığım kadarıyla sınırın 5 milyon üstünde ve hızlı hareketli sayısıda iyi, yani anormal formda sperm yüzde 99 bu da hamileliği zorlaştırıyor.Kızlar merhaba,Öncelikle rabbim dileyen,isteyen hiç kimsenin kucağını boş bırakmasın.Bizim hikayemiz şöyle,üç yıldır evliyiz,mayıs ayından beri çocuk denemelerine başlamıştık ki haziran ayında ben (iki ay gibi kısa sürede olmayacağını bile bile) neden olmuyor diye eşimi kontrole götürdüm.(Kendim zaten mayıs ayından önce kontrollerimi yaptırmıştım.)neyse,haziran ayında verdiği semen analizinde sonuç aşağıda ki gibi çıktı ve doktor tek taraflı varikosel olduğunu söyledi.Temmuz ayında tek taraflı varikosel ameliyatı oldu ve o zaman dan bu zamanada proxeed tozunu sabah akşam içiyor.
Ameliyat öncesi test sonuçları aşağıda,doktor üç ay sonra yeniden test istedi,buda ekimin son zamanlarında yeni testi yaptırabileceğiz demek.Ameliyattan çok fazla geçmemesine rağmen biz denemeye devam ediyourz ve tabiki bir hamilelik yok.
Sizce ameliyat öncesi değerleri nasıl kızlar,desteğinizi benimle de paylaşsanız
Konsantrasyon (mil/ml) : 25 mil/ml (>15 mil/ml)
Motilite
% A (hızlıhareketli) :20 (A+B>%32 veya A+B+C>%40)
% B (yavaşhareketli) :20
% C (yerindehareketli) :12
% D (hareketsiz) :48
Vitalite (%) :
YıkamaYöntemi : Swim-up
YıkamaSonrası
% A (hızlıhareketli) :50
% B (yavaşhareketli) :50
% C (yerindehareketli) :0
% D (hareketsiz) :0
YıkamaSonrasıKonsantrasyon(mil/ml): 5 mil/ml
Morfolojiside %1
canım morfoloji çok düşük yani normal sperm sayısı az yoksa sperm miktarı 25 milyon anladığım kadarıyla sınırın 5 milyon üstünde ve hızlı hareketli sayısıda iyi, yani anormal formda sperm yüzde 99 bu da hamileliği zorlaştırıyor.
canım belli olmaz ki umudunu yitirme olur inşallah ilaçlarını kullanmaya devam etsin ameliyat kimisinde işe yarıyor kimisinde yaramıyormuş canım, rabbim aratmasın amin..Valla canım saolasın,bir sen geri döndünbakalım umarım ameliyat bir işe yarar ama ameliyatın morfoloji üstünde çok fazla bir etkisi olmadığını okumuştum.Kader kısmet
Artık aşılamamı olur,tüp bebek mi yada Rabbim boş mu bırakır kucağımızı bilemiyorum. Offf offfff
Cnm bizde ameliyat ise yaramadı ..ama bugun olsa yine yapardım ..ise yarayan çok çünkü denemeden de bilemiyoruz ..Rabbim yardımcınız olsunValla canım saolasın,bir sen geri döndünbakalım umarım ameliyat bir işe yarar ama ameliyatın morfoloji üstünde çok fazla bir etkisi olmadığını okumuştum.Kader kısmet
Artık aşılamamı olur,tüp bebek mi yada Rabbim boş mu bırakır kucağımızı bilemiyorum. Offf offfff
Cnm bizde ameliyat ise yaramadı ..ama bugun olsa yine yapardım ..ise yarayan çok çünkü denemeden de bilemiyoruz ..Rabbim yardımcınız olsun
Aynen öyle 3 defa tüp BBK yaptım tutmadi..üzülüyor tabi insan psikolojim bile b bozuldum oldu..ama bebegimin doğup kaybetmek engelli durumu olma si beni daha üzer diyorum ..şükürler olsun diyorum ..Rabbim annelik duygusunu tattirir insallah istediğimi z gibi bir anne olmayi sağlıklı evlatlar nasip eder insallah..Çok doğru dedin,denemeden nerden bilebiliriz ki,ama işte olmayınca olmuyor biliyorum teselli cümlelerin en doğrusu bu belki,ama inanır mısın artık hayırlısı lafını tekrar etmekten o kadar bıktım ki.Sonra dedim kimler neler neler yaşıyor seninki koca okyanusta bir küçük kum tanesi belki ama,her insan çektiğini biliyor.ne biliyim artık Allaha emanet.
Allah razı olsun tatlım
24Eylülde ameliyat olduk
Amelıyat öncesi Değerler
Toplam Sperm = 8 milyon
Hızlı Hareket = 0
Morfoloji = 0
3. ay ki değerlerimiz
Toplam Sperm = 52 milyon
Hızlı Hareket = Yüzde 19
Morfoloji = Yüzde 2
6.ay ki değerlerimiz
Toplam Sperm = 21 milyon
Ileri Hız = a+b %46
Morfoloji = %3
Ameliyat olduğumuz günden itibaren
Folik asit
Çinko
Pharmaton
Selenyum
Evicap Fort 400 mg kullandı.
Fındık Badem Antep fıstığı Kabak çekirdeği ve Siyah çekirdekli kuru üzüm her gün bir avuç yedi
Haftada mutlaka bir defa balık yedik
Salata ağırlıklı beslendik
Kızartmayı hayatımızdan çıkardım onun yerine fırında yaptım hemen hemen butun yemekleri
6. ay tahlilinde düşüş yaşadığımızda çok üzüldüm daha sonra kuzenime bir hafta gezmeye gittim gezdim dolaştım kafamı rahatlattım ve o zaman regliydim ve kendi kendime eve dönünce mayısta rahim filmi cektirip aşılama yaptıracagım dedim eve döndüğümde kafam rahattı ilişkiden sonra yatıp beklemedim hiç kalktım ve spora başladım 5-6 kilo fazlalığım vardı onları da aşılamaya kadar vereyim dedim günde iki saat spor yaptım
2 Mayıs regli günümdü gelen giden olmadı normaldir dedim
3 Mayısta saat 16da cok acık kırmızı pembeye yakın bir akıntı oldu dedım regli oldum hemen pedimi yerleştirdim fakat daha sonra sadece bir damla diyecek sekilde bir kez acık pembe bir kez kahverengi damla geldi
4 Mayısta ise beyaz seffaf karışık akıntı geldi dedim neden sökülemiyorum ama hamilelik şüpheleniyorum ama ilişkiden sonra yatmadım birde sadece 3 gün ilişki oldu onlarda yumurtlama filan bakmadık
5 Mayısta yine 16 gibi idrar testi yaptım ikinci çizgi hemen çıktı
Koşarak hastahaneye gittim ve doktor kanda gebelik var üç gün sonra tekrar gel keseye bakalım şimdi görünmüyor dedi
İnşallah beden sağlığı tam akıllı sağlığı tam hayırla ugurla kucagımıza almayı nasip eder Rabbim
Rabbim isteyen herkese istediği vakitte saglıkla sıhhatle nasip etsin
Amin Amin Amin
Valla canım saolasın,bir sen geri döndünbakalım umarım ameliyat bir işe yarar ama ameliyatın morfoloji üstünde çok fazla bir etkisi olmadığını okumuştum.Kader kısmet
Canım seni üzmek istemem ama devlette değilse hiç aşılama deneme ben denedim seninkinden daha yüksekti değerlerim çokçokta yormadan tüp e git derim ben bu yollardan geçmiş ve uzun süre bekleyen biri olarak , aşılama tüp un 3te 1î kadar fiyatı ve eşinin değerleri ile benim fikrim biraz güç, yinede inşallah hemen olur Rabbim aratmasın canımmerhabalar arkadaşlar , eşimde 6 ay önce sol varikosel ameliyatı oldu geçen ay spermiogram testi için gittik 13milyondan 8milyona düşmüşsadece ileri hızı %13 ten %19 a çıkmış doktor ilacını değiştirdi. ocakta tekrar gidip test vercez düzelme olmazsa aşılamaya başlıcaz sanırım çok üzgünüm.
Çok üzüldüm bizim de düşüş oldu ameliyattan sonramerhabalar arkadaşlar , eşimde 6 ay önce sol varikosel ameliyatı oldu geçen ay spermiogram testi için gittik 13milyondan 8milyona düşmüşsadece ileri hızı %13 ten %19 a çıkmış doktor ilacını değiştirdi. ocakta tekrar gidip test vercez düzelme olmazsa aşılamaya başlıcaz sanırım çok üzgünüm.
Canım nasılsın şu an hangi aşamadasınız? Baya oldu görüşemedik.Çok üzüldüm bizim de düşüş oldu ameliyattan sonra
Rabbim kolaylık versin ama aşılama şansında düşük
Hala bekliyoruz 4 defa tüp benek maalesef sorun hep aynıCanım nasılsın şu an hangi aşamadasınız? Baya oldu görüşemedik.
Aylarca burada varikosel üzerine sohbet ettik sorun meğerse bendeymiş eşimin değerleri de çok çok kötü değildi zaten bu işe başlarken küçük yerlerde başlamamak lazımmış ben bunu anladım geçte olsa.
Rabbim hakkımızdan hayırlısını nasip etsin İnşâAllah
İNŞÂALLAH olacak canım bu iş gerçekten sabır gerektiriyor. Ben3. Denemede pozitif almıştım 11. Haftada kaybettim kürtaj oldum. Eylül adetimle tekrar donmuş embriyom ile tekrar pozitif aldık ama yüreğimiz ağzımızda dr hep temkinli kalp atışı duyamadık henüz aynı şeyleri yaşamaktan korkuyorumHala bekliyoruz 4 defa tüp benek maalesef sorun hep aynı
Sorun nedir sende hamile misin şimdi