van başkale depremi ve vana bulaşan virus

Sadece yaslilar olmuyor.. Gencecik doktorlar oldu cinde bu hastaliktan. Daha dun 29 yasindaki bir hemsire oldu.

Çin'in soyledigi tek bir kelimeye bile inanmam. Durum bize yansitilandan cok daha vahim malesef. Ornegin Çinliler facebook, instagram vs kullanamiyorlar yasak.. Kendi sosyal medya aglari var.. virus ile ilgili dis dunyaya paylasim yapanlari iceri aliyorlar.

Orada yasayan bir Turk'u haber kanallarina baglanip bilgi verdi, instagramdan video paylasti diye evine gelip tehditvari bir sekilde uyarmislar. Cocuk kacar gibi Turkiye'ye geldi korktugu icin. Oranin gercek durumunu haber yapan 2 gazeteci kayip suan. Çin hastalananlar ve olenlerle ilgili gercek rakamlari vermiyor. Bu salgin kucumsenecek birsey degil malesef. Keske oyle olsaydi ama degil.

Ulkemizde var bu virus corona kedilerin hastaligiymis demissiniz.. Evet corona kedilerde de oluyor ama kedideki corona Insana bulasmiyor. Yani asla ayni sey degil. Suan bulunan virusun net bir tedavisi yok.

Gripten insanlar neden oluyor? Cunku alti ustu grip diye onemsemiyorlar. Cok kotu olduklarinda is isten gecince hastaneye gidiyorlar. Ozellikle yaslilarda kotu sonuclar dogurabiliyor bu durum.
Grip olunca 48 saat icinde tedaviye baslanmasi gerekiyormus.

Hatirliyorum da yillar once bir grip gecirmistim. 20 li yaslarin basindaydim. Omru hayatimda oyle hasta olmadim ben. Ne yatabiliyordum, ne oturabiliyordum. Kemiklerim kiriliyordu sanki.. Yatakta sagimdan, soluma zor donuyordum. O gribi yasli bir insanin gecirdigini dusunuyorum da kurtulmasi mucize olurdu.
Genclik ve cahillik hastaneye gitmemistim. Simdi olsa bir dakika bile durmam..

Ordan buraya kaçak gelenler varmış çok urkutucu ya

Markete gitmeye korkar oldum ya nolacak böyle

Sormayin ben de korkuyorum.. Ben henuz hicbir vakanin gorunmedigi bir avrupa ulkesinde yasiyorum.
Ama uzak dogulu cok var. Marketlerde yollarda denk geliyoruz.
Hayir kurban oldugum Allah oyle bir yaratmis ki nereli olduklari da belli olmuyor bu insanciklarin Hepsi ayni.. Cinli mi, koreli mi, japon mu. Yanlarindan gecerken nefes almiyorum vallahi

Tedirginim ben de.. italya'da yayildi suan mesela.. Henuz burada vaka gorulmemis olmasi gorulmeyecegi anlamina gelmiyor. Cunku ulkeler arasi serbest dolasim var burada. Siniri kapattim gibi bir durum yok malesef. Bir yandan ulkem icin cok tedirginim, bir yandan kendim ve esim icin.. Allah yardimcimiz olsun..

Bende 15 16larımda domuz gribi zamanı bir grip olmuştum dediğiniz gibi yaşlının olabileceği türden değildi 1 hafta ağzıma yemek koyamamıştım ve burnum anormal derecede akıyordu peçeteyi bırak havlu almıştım artık
Fakat grip zaten bir gerçek tabii önlem alınmalı bu sadece gundemde olduğu için korkuyoruz
Ölüm bir gerçek bunu sadece korana virüsüne bağlamak bu kadar korku saçma geliyor
Trafik kazaları kalp hastalığı belkide korona dan daha fazla can alıyor
Yani tedbir alalım ama korkmayalım demek istiyorum

Tabi o da var ama yine de büyük bir gelisme.Cinde mart sonuna doğru normal hayata geçilebilir deniyor umarım doğrudur Ülkemizde de şuan salgın yok en azından Boşa çıkmaz inşallah bu hber
İnsallah ilac ise yarar.kendileri bulastirdi kendileri temizlesin su virusu

Aşısı bulunmuş hanımlar gozumuz aydın
Ay evet az once okudum Deneme asamasinda olsa da buyuk bir adim.
Ama su var ki asi hastalanmamis insanlar icin. Yine de dikkatli olmak gerek.

Maske takiyorlarmi diye sormussunuz hayir maske takmiyorlar insan ister istemez tedirgin oluyor.

Bir de benim anlamadigim enfekte olup iyilesen insanlardan tekrar yakalanan kisiler olmus Cin'de. Iyilesen insan tekrar nasil hastalanir ki vucudunda antikor olmasi gerekmiyor mu?

Asinin mantigi da olu virus enjekte ederek vucudu bu hastalikla tanistirip antikor uretmesini saglamak diye biliyorum. Acaba hastaliktan korunmada asi ise yarayacak mi? Garip geldi bilmiyorum. Tabi hicbir tibbi bilgim yok sadece duz mantik benimkisi.

Maalesef domuz gribinde bir sezonda hasta olan bir daha olmuyor.
Ancak Corona da bağışıklık kısa sureliymis.
O sebepten bir sezonda birkaç kez bulaşma olabiliyordur.

Simdide haberin asılsız olduğu söyleniyor boşa sevindik galiba.Hastalığa tekrar yakalananlarda var dediginiz gibi ası ise yaramaz o halde ayy bende cozemedim valla nasıl iş

Bir kez grip olunca bir daha olmuyor musunuz? Aynı mantık işte.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…