van başkale depremi ve vana bulaşan virus

Virusun geldigini ve ölümler olduğunu neden saklasınlar mutlaka söylerler ve ölümün olduğu illerde karantinalar başlar ve okullar kapanir yani bu kadar hain ve cahil bir devlete sahip degiliz abartmayın .
Oyle bir sey yok ben vanda okudum bizzat biliyorum ki karantina hastalarinin testleri de negatif cikti . Devlet neyi ne kadar gizleyecek bu sosyal medya aginda .
O gizlese dunya saglik örgütü gizlemez . Boyle bir sey yok yani .
Virus suan var mi yok mu bilemem cunku kulucka süresi uzun. Enfekte olan insanlar suan semptom vermemis olabilir . Ama tedavi gören, ölen hasta filan yok
Bu sınır olayınında cok abartıldığını düşünüyorum. Tabiki kapatilsin ama kapatilmasi ulkeyi korumaz, bu saatten sonra hic korumaz . Zaten bulasana bulasmistir .
Ayrica suan bütün avrupa da var . Ulkeyi toptan giris cikisa kapatmamiz lazimdi virüs ciktigi anda . Boyle bir sey mumkun mu ?
Ki her yeri kapali olan kuzey kore de bile vaka olabilecegi söyleniyor.
Bence bu konuyu cok abartiyoruz . Stres yapmanij kimseye faydasi yok. Iyi beslenin , sigara icmeyin , vitaminlerinizi iyi alin , temiz tutun bedeninizi yeterli .

Bende öyle düşünüyorum ülkeye giren çıkan belli değil bir termal kamerayla olcak iş değil sözde önlem almışlar bakalım yakında kokusu çıkar

Domuz gribi de ilk zamanlar böyle öldürücüydü. Zamanla etkisi azaldı inşallah bu da en kısa zamanda öyle olur ülkemize bulaşmadan. Ya arkadaşlar biz öyle Çin gibi önlem de alamayız kapıdan çıkarmasalar bacadan çıkarız , el öpmeyi sarılmayı severiz hem de üçleyerek beşleyerek sarılmaya bayılırız. Maalesef bir gelse millet olarak hızlıca yayarız. Bulaşıcılık filan dinlemeyiz hasta ziyareti yapmadan duramayız. Allah bizden uzak etsin. Tabi ki tüm insanlıktan da

Ben psikolojik olarak çok kötü hissediyorum bu coronadan dolayı. Çocuğum olmasaydı bu kadar endişelenmezdim ama kızım için endişeleniyorum. Aklımda binbir senaryo var düşünmeden edemiyorum.

Sizinde bı konunuzda bide bu yorumunuzda hiç tanimadiginiz birisi çocugunuzu öpüyor izin vermeyin hatta çocuğun bu ortamda orda ne işi var ki. Bence sizde hiç önlem almiyosunuz.

Sizinde bı konunuzda bide bu yorumunuzda hiç tanimadiginiz birisi çocugunuzu öpüyor izin vermeyin hatta çocuğun bu ortamda orda ne işi var ki. Bence sizde hiç önlem almiyosunuz.
konumda opmemis yanagina dokunmustu kadin sadece, mudehale ettim opmedi. etmeseydim o da opecekti. bu kez saniyelik bir olay gormedim bile cocugun elini yikadim kucagima alip yere biraktim kendi elimi durulayip alicam cocugu yani toplasaniz 2-3 aaniyeden soz ediyorum o arada cat diye yapisti vatandas. bunun onlemle ne alakasi var.

millet olarak muc muc cocuk opmeyi cok seviyoruz toplum olarak, hem cocugu eve tikmayin sosyal olsun deniyor, hem ortamlara soktugumuzda cocugun orda ne isi var deniyor. gitmemiz gerekiyordu mecburen gittik keyfimizden havaalaninda gezmedik tabiki. kaldiki lavaboya bile cocugun ellerini yikamak icin gittim ortamdan tedirgin oldugum icin epi topu 20 dakika kaldik orda. sorun insanlarin sinirlarini bilmemesi, benim dikkatsiz olmam degil emin olun

Yani anlıyorum sizi milletimiz bu konuda bilinçsiz. Ama ben yinede bu ortamda çocuğu goturcegim son yer olurdu havaalanı.

Iran'a sicradiktan sonra bize de gelmistir. Enfekte olan ve suan kulucka doneminde olan kisiler vardir

Az once yabanci bir kaynaktan okudum subatin 13 unden beri iranda 50 kisi olmus bu virusten. Gizlemisler dusunebiliyor musunuz? Ve biz sinir kapilarini daha dun kapattik.

Virusun ozelliklerine netten baktım
Normal gripten farksız Bi virus olayı abartmışlarda abartmışlar
Ayrıca kedilerin hastalığıymış hemen hemen her kedi bu virüse yakalanırmış yani ulkemizdede var demek bu
Bundan oncede domuz gribi sahtekarlığı cıkmıştı hatırlayın
Olenlere gelince ya yaslı yada hasta olan insanlarmış her yıl grip yüzünden bu sayılardan fazla insan ölürmüş aslında
Yani ebola aids gibi bişey değilmiş canlar

İran bugün Kum kentindeki ölü sayısını 50 olarak açıklamış. Bir günde bu rakama ulaşması çok ilginç muhtemelen sakladılar sayıyı.
Ordan buraya kaçak gelenler varmış çok urkutucu ya
Markete gitmeye korkar oldum ya nolacak böyle

Ordan buraya kaçak gelenler varmış çok urkutucu ya

Markete gitmeye korkar oldum ya nolacak böyle
Bir kafam rahat ol grip gibi diyor, bir kafam ya benim çocuğumun bağışıklığı yetersiz gelir de bulaşınca atlatamazsa diyor, diyor da diyor. Beni en çok endişelendiren dışarı mecburen çıkarsak çocuğa nasıl maske takacağım. Çıkarır atar durdurmaz. İnatla geri takarım tabii ki ama ya eline bulaşır da maskeyi çıkarmaya çalışırken kaparsa? Öf... Saçmalıyorum abartıyorum bir tarafım bunun farkında ama bu düşüncelerin de önüne geçemiyorum. Bulaşık yıkıyorum kendimi felaket senaryoları kurarken buluyorum. İlk günler sallamıyordum rahattım ama çok genç kişilere ve yaşlılara tehlike arz ettiğini okuyunca kızım için endişelenmeye başladım.
Acaba hata mı ettim diyorum dünyanın sonu yaklaşmışken çocuk yaparak.

Maskelerin ise yaramadığını hatta nemle birlikte daha fazla tehlike oluşturduğunu duydum maske kullanmayın bence tabi size kalmış ama maskeyi devamlı değiştirmekde zor.Okullar mart sonuna kadar tatil edlimeli ama nerdeee? Kızınız kac yaşında ?

Kıyamam canım sende kendimi gördüm bende çocuklar için endişeleniyorum ama abartmamaya çalışıyorum. Biz çıkmasakda eşim illaki otobüs tren metro kullaniyo o aklıma takiliyo bende bir sürü felaket senaryolari kuruyorum ama yapabilceklerimiz sınırlı. O yüzden tedbirimizi tabiki alcaz ama gerisini düşünmenin de kimseye bı faydası yok. Rahatlamaya çalış iyiyi düşün. Bu virüs ülkemize girmicem,girse de hemen önlem alınıp kimseye zarar vermicek gibi. Felaket düşünmenin cidden kimseye faydası yok.

Kızım 2.5 yaşında. Kaldı ki okul çağında olsa bile ben göndermezdim şahsen. Kızımın sağlığını beş para etmez eğitim sistemi için riske atamam.

Hiç katilmiyorum bu soylediklerinize millet olarak evet samimiyeti seviyoruz falan ama böyle bı durumda da bu kadarını yapcak kadar cahil değiliz. Hele de virüs bulaşan Çinlilerin ağız burun salgılarını birbirlerine bulaştırmaya çalıştıkları videoları gordukten sonra... Emin olun şuan Çin'de yaşananlar ilk başta önlem alinmayip herkesi susturduklari için bu seviyeye geldi. Amaçları neydi bilmiyorum ama ilk başta önlem alsalardi bu dereceye gelmezdi dünyaya yayilmazdi..

Allah korusun hepimizi. Bu beladan.Hergun haberleri takip ediyorum ama bir gelişme yok daha da ilerleyecek gibi Heleki yazında azalmazsa o zaman napariz hiç bilmiyorum Evdeyim kac gündür afakanlar bastı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…